|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
mój plan treningowy
hej
postanowiłam, ze wezmę się za siebie i ułożyłam sobie plan treningowy, już wczesniej, trochę ćwiczyłam, ale po pewnym czasie przestawałam, teraz chcę dotrwać do końca "mój plan":pon. bieganie+ sexy legs workout+ boczki Tiffany wt. bieganie+ Natalia Gacka brzuch+ Mel B abs śr. bieganie+ sexy legs workout+ boczki Tiffany czw. bieganie+ Natalia Gacka brzuch+ Mel B abs pt. bieganie+ sexy legs workout+ boczki Tiffany sob. bieganie+ Natalia Gacka brzuch+ Mel B abs niedziela odpoczynek ![]() co myślicie o takim układzie? ćwiczyłyście coś? a co do biegania... czy mogę biegać codziennie? tak po 30 min. z czasem może trochę dłużej, zależy mi glównie, aby wyszczuplić nogi do ćwiczeń dodam zdrową dietę, ograniczenie słodyczy itd. + dużo wody |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mój plan treningowy
Powinno się biegać góra 3x w tygodniu, przecież mięśnie muszą mieć czas na odpoczynek i regenerację. A zdrowa dieta to nie tylko brak słodyczy i odpowiednia ilość wody.
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym jednak ucięła trochę biegi, np. w środku tygodnia zastąp je domowym treningiem rzeźbiącym. Ile km przebywasz w jakim tempie (na oko chociaż)?
No i mam nadzieję, że dieta to nie 1200kcal Ogólnie podoba mi się, jest determinacja
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
aeroby to można wykonywać codziennie. Chociaż czytałam że lepiej nie łączyć treningu aerobowego z siłowym, ale pewnie co człowiek to opinia. Ćwiczenia siłowe powinno się wykonywać co 2, 3 dni żeby mięśnie miały czas na regenerację, ale tutaj też zależy od tego jak ćwiczysz, co ćwiczysz i z jakim obciążeniem. Ale mam na myśli ćwiczenia siłowe SIŁOWE a nie takie gdzie machniemy 50 czy 100 razy hantelkiem albo zrobimy 500 brzuszków w jednej serii.
Osobiście to był wrzuciła te siłowe w jeden trening ale 2, 3 razy w tygodniu. Do sexy legs zalecam dorzucić obciążenie. na początek można bez żeby wypracować technikę ale później lepiej z obciążeniem. Nogi dźwigają nasz ciężar ciała codziennie i potrzebują większego wyzwania żeby się kształtować. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy lepiej czy nie lepiej, ale jak trening siłowy jest zrobiony na maxa to nie ma sił na to by po nim jeszcze biegać, czy robić jakieś inne aero. A jeśli ktoś najpierw robi aero a potem jeszcze trening siłowy, to sorry ale i jedno i drugie nie jest robione porządnie.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym np. we wtorki i czwartki zamiast biegania zrobiła ostry trening siłowy i ewentualnie pod koniec jakieś 10 - 15 min cardio. Nie ma sensu biegać codziennie. Zero słodyczy to świetny pomysł
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście, że można. Mi chodziło głównie o jedno bezpośrednio po drugim. Też czasem rano biegam, a wieczorem idę na siłownię. Chociaż wtedy widzę, że jednak nie mam takiej mocy jakbym miała gdybym nie biegała.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

postanowiłam, ze wezmę się za siebie i ułożyłam sobie plan treningowy, już wczesniej, trochę ćwiczyłam, ale po pewnym czasie przestawałam, teraz chcę dotrwać do końca

Ogólnie podoba mi się, jest determinacja 

)