mój plan treningowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-25, 12:37   #1
volume16
Przyczajenie

Smile

mój plan treningowy

hej postanowiłam, ze wezmę się za siebie i ułożyłam sobie plan treningowy, już wczesniej, trochę ćwiczyłam, ale po pewnym czasie przestawałam, teraz chcę dotrwać do końca "mój plan":
pon. bieganie+ sexy legs workout+ boczki Tiffany
wt. bieganie+ Natalia Gacka brzuch+ Mel B abs
śr. bieganie+ sexy legs workout+ boczki Tiffany
czw. bieganie+ Natalia Gacka brzuch+ Mel B abs
pt. bieganie+ sexy legs workout+ boczki Tiffany
sob. bieganie+ Natalia Gacka brzuch+ Mel B abs
niedziela odpoczynek
co myślicie o takim układzie? ćwiczyłyście coś?
a co do biegania... czy mogę biegać codziennie? tak po 30 min. z czasem może trochę dłużej, zależy mi glównie, aby wyszczuplić nogi
do ćwiczeń dodam zdrową dietę, ograniczenie słodyczy itd. + dużo wody
volume16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 13:37   #2
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Dot.: mój plan treningowy

Powinno się biegać góra 3x w tygodniu, przecież mięśnie muszą mieć czas na odpoczynek i regenerację. A zdrowa dieta to nie tylko brak słodyczy i odpowiednia ilość wody.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-25, 18:27   #3
Seducer
Zadomowienie

Ja bym jednak ucięła trochę biegi, np. w środku tygodnia zastąp je domowym treningiem rzeźbiącym. Ile km przebywasz w jakim tempie (na oko chociaż)?
No i mam nadzieję, że dieta to nie 1200kcal Ogólnie podoba mi się, jest determinacja
Stary 2014-05-25, 23:12   #4
Michalina83
Zakorzenienie

aeroby to można wykonywać codziennie. Chociaż czytałam że lepiej nie łączyć treningu aerobowego z siłowym, ale pewnie co człowiek to opinia. Ćwiczenia siłowe powinno się wykonywać co 2, 3 dni żeby mięśnie miały czas na regenerację, ale tutaj też zależy od tego jak ćwiczysz, co ćwiczysz i z jakim obciążeniem. Ale mam na myśli ćwiczenia siłowe SIŁOWE a nie takie gdzie machniemy 50 czy 100 razy hantelkiem albo zrobimy 500 brzuszków w jednej serii.

Osobiście to był wrzuciła te siłowe w jeden trening ale 2, 3 razy w tygodniu. Do sexy legs zalecam dorzucić obciążenie. na początek można bez żeby wypracować technikę ale później lepiej z obciążeniem. Nogi dźwigają nasz ciężar ciała codziennie i potrzebują większego wyzwania żeby się kształtować.
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 22:57   #5
czarna_zmora
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michalina83 Pokaż wiadomość
Chociaż czytałam że lepiej nie łączyć treningu aerobowego z siłowym, ale pewnie co człowiek to opinia.
Nie wiem czy lepiej czy nie lepiej, ale jak trening siłowy jest zrobiony na maxa to nie ma sił na to by po nim jeszcze biegać, czy robić jakieś inne aero. A jeśli ktoś najpierw robi aero a potem jeszcze trening siłowy, to sorry ale i jedno i drugie nie jest robione porządnie.
czarna_zmora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 08:08   #6
zrzuc brzuch
Raczkowanie

Ja bym np. we wtorki i czwartki zamiast biegania zrobiła ostry trening siłowy i ewentualnie pod koniec jakieś 10 - 15 min cardio. Nie ma sensu biegać codziennie. Zero słodyczy to świetny pomysł
Stary 2014-05-27, 08:54   #7
Michalina83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_zmora Pokaż wiadomość
Nie wiem czy lepiej czy nie lepiej, ale jak trening siłowy jest zrobiony na maxa to nie ma sił na to by po nim jeszcze biegać, czy robić jakieś inne aero. A jeśli ktoś najpierw robi aero a potem jeszcze trening siłowy, to sorry ale i jedno i drugie nie jest robione porządnie.
otóż to. Ale na upartego to można zrobić jedno rano drugie popołudniu czy wieczorem. Ja czasami tez tak mam że jeżdżę rowerem z rana a potem mam jeszcze ochotę poćwiczyć siłowo.
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 15:00   #8
czarna_zmora
Raczkowanie

Oczywiście, że można. Mi chodziło głównie o jedno bezpośrednio po drugim. Też czasem rano biegam, a wieczorem idę na siłownię. Chociaż wtedy widzę, że jednak nie mam takiej mocy jakbym miała gdybym nie biegała.
czarna_zmora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 16:06   #9
volume16
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Seducer Pokaż wiadomość
Ja bym jednak ucięła trochę biegi, np. w środku tygodnia zastąp je domowym treningiem rzeźbiącym. Ile km przebywasz w jakim tempie (na oko chociaż)?
No i mam nadzieję, że dieta to nie 1200kcal Ogólnie podoba mi się, jest determinacja
tak właśnie myślę, że biegać będę co drugi dzień, ile kilometrów tego nw wydaję mi się, że jest ich z 5 a pokonuje je mniej więcej w 30 minut, co do diety nie mam określonej, postanowiłam jeść zdrowo 5 posiłków, warzywa, mało smażonych tłustych rzeczy, ograniczenie słodyczy + dużo wody )
volume16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości