|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdańsk Główny, Starówka - gdzie można zrobić rezerwację na obiad poślubny?
Witajcie,
Za miesiąc biorę ślub cywilny i z tej okazji po raz pierwszy spotkają się nasze rodziny na poślubnym obiedzie. Problem polega na tym, że ja nie jestem z Gdańska i nie mam wielkiego rozeznania w okolicznych restauracjach. Czy ktoś może mi polecić dobrą restaurację na poślubny obiad? Chodzi mi o porządny lokal z dobrym jedzeniem, miłym wystrojem, umiarkowanymi cenami, dobrą obsługą i blisko USC czyli okolice Gdańska Głównego lub Starówki? Z góry dziękuję za wszystkie opinie ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gdańsk Główny, Starówka - gdzie można zrobić rezerwację na obiad poślubny?
Ja mogę szczerze polecić Gospodę Gdańską w budynku NOT (ul.Rajska). Sama miałam tam wesele równo miesiąc temu i byłam zachwycona. Może sam budynek nie sprawia super wrażenia, ale sala wewnątrz jest bardzo ładna, pyszne jedzenie i miła obsługa. Ceny, jak na Starówkę, też nie są wysokie. No i z USC spokojnie spacerkiem można dojść (myślę, że ok.10-15min).
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gdańsk Główny, Starówka - gdzie można zrobić rezerwację na obiad poślubny?
Zacznijmy od tego, że Gdańsk NIE MA STARÓWKI ;P.
Wszystko zależy od tego, ile chcesz na taki obiad wydać - jeśli masz duży budżet i ma być elegancko, możesz się pokusić o obiad "Pod Łososiem". Na Długiej jest np. "Palowa". Jeśli chodzi o mnie to polecam "Swojskie Jadło" na przeciwko hotelu "Heweliusz - maja salę na specjalne okazje, jedzenie jest świetne i ceny też przyzwoite ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
witam, odświeżam temat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wielce Szanowna Pani
|
Polecam gorąco Kresową na ul. Ogarnej (równoległa do długiej). Jedzenie przepyszne, właścicielka jest bodaj z Nowosybirska i robi przecudne rzeczy (takiego kwasu chlebowego jak jej nie piłam nigdy potem
![]() Ceny nie przerażają, wystrój ok, duża rozmaitość w menu, dania mistrzowskie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
na pewno sprawdzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.