|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy coś do niego czuje..
Witam. Pod koniec marca poznałam Go na jednym z portali społecznościowych. Szybko wszystko poszło, bo po tygodniu się spotkaliśmy, zabrał mnie do kina i spędziliśmy naprawdę miło czas. Potem spotykaliśmy się co jakiś czas, ale za każdym razem nie mogłam się przemóc i dać się mu pocałować. Mam tylko 18 lat, nigdy wcześniej nie całowałam się z żadnym chłopakiem i to chyba mnie tak odstrasza od tego pocałunku i zawsze się odwracam, albo specjalnie wbijam mu palce w brzuch żeby wiedział, że tego nie chce... Poza tym wywiera na mnie dużą presję. Ja się czuje jakby ktoś z góry już podjął za mnie decyzję, że tak ma być, że ja mam już z nim być i w ogóle. Zaznaczył na facebooku, że ze sobą jesteśmy i głupio mi było tego nie przyjąć ale nie wiem sama co do niego czuje. Jest 3 lata starszy, wydaje mi się, że ma co innego w głowie a ja jeszcze o takich rzeczach nie myślę. Nie jestem niczego pewna, a chciałabym żeby to było takie oczywiste, że poznaje kogoś i od razu wiem że tak to jest to i z tym człowiekiem chce być. A tu takiego czegoś nie ma, myślę czy po prostu tego nie skończyć. Gdy mówi mi KOCHAM nie wiem co odpowiedzieć, bo ja tego nie czuje....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie wiem czy coś do niego czuje..
W jaki sposób wywiera na Tobie presję? Coś mówi albo zmusza Cię do czegoś?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie rozumie, że ja chce poczekać nawet z tym pocałunkiem. I ciągle musi być tak jak on chce. On chce się spotkać to ja muszę się na to zgodzić.
Nie chce tak dłużej. Nie chce Go oszukiwać że jest okej, choć jest " porządnym " chłopakiem, ale nie ciągnie mnie do niego tak jakbym tego chciała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hej,
kilka miesięcy temu byłam w podobnej sytuacji do Ciebie. Też był dla mnie pierwszym facetem, też jestem w Twoim wieku, też mnie chciał pocałowac i tez miałby to być dla mnie pierwszy pocałunek, i też jak mówił mi, że mnie kocha to nie wiedziałam co mu odpowiedzieć. Stwierdziłam, że niczego nie będę sobie wmawiać, powiem mu że na razie nic do niego nie czuje, żeby wiedział. Radzę Ci podchodzić do tego na luzie, spotkać się parę razy i przekonaj się czy to jest facet z którym chciałabyś teraz być i chciałabyś żeby on był Twoim pierwszym. Ale jeżeli nic do niego nie czujesz i jest Ci obojętny to nie rób mu nadziei, a sobie przy okazji marnowania czasu. Pamiętaj, że to Twoja decyzja i nikt nie może Cię do niczego zmusić. Ja miałam podobną sytuację do Ciebie, ale spróbowałam i jestem w szczęśliwym związku już parę miesięcy. Pozdrawiam, trzymaj się ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Dlaczego mu o tym zwyczajnie nie powiesz? Masz buzie i jej uzyj. Powiedz mu dokladnie to samo co nam tutaj. Ja wiem, ze mlode dziewczeta sa nieasertywne, ale zeby az tak? Na moje oko nie odwzajemniasz uczuc tego chlopaka, ale jestes jak male cielatko i zamiast to przerwac, to godzisz sie na cos czego tak naprawde nie chcesz. Po prostu sie odwaz i powiedz mu prawde.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Z jednej strony chce spróbować, a z drugiej boje się, że nie poczuje do niego tego co on czuje do mnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zielona Driada
|
Pocałunek to jeszcze nie jest zobowiązanie na całe życie
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mnie tam jedynie śmieszy, że znacie się zaledwie z 2 miesiące (skoro poznaliście się pod koniec marca, a mamy koniec maja) i On już wyznaje Ci miłość....
![]() |
#9 |
lokalna gwiazda
|
Jeśli zachowanie chłopaka ci nie odpowiada i nic do niego nie czujesz, to zakończ tę znajomość. Ledwo zaczęliście się spotykać, a już wszystko dzieje się pod jego dyktando. Z czasem będzie trudniej ci się od niego uwolnić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie jestem zwolenniczką dawania sobie czasu - gdybym wtedy spanikowała i odpuściła... Naprawdę straciłabym wiele. Ale z drugiej strony, autorko wątku, jeżeli źle się przy nim czujesz i wcale nie masz ochoty z nim być - szkoda i Twojego, i jego czasu na to.
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie po miesiącu też tak przyfasolił, a po 3 chciał się zaręczać ![]() Wszystko pięknie, ładnie tylko taki szkopuł, że odnośnie dwóch innych miał podobne plany i wyznania ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To znaczy nie chodzi oto, że źle się przy nim czuje, bo jest całkiem odwrotnie. Jednak sama nie wiem co czuje, chyba się trochę pogubiłam. Gdy jest daleko nie czuje aż tak tęsknoty, wymiguje się od spotkań ale jak już jest blisko mnie i mogę się do niego przytulić to czuje że serio mogłoby być już tak ciągle. Może tu chodzi oto, że po prostu za szybko to wszystko poszło i może rzeczywiście potrzebuje troszeczkę więcej czasu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.