|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dalsza szkoła (...)
Siema , mam dylemat nie wiem czy iść do zawodówki fryzjerskiej czy technikum . ;/
Pomożecie ?? z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dalsza szkoła (...)
To zależy przede wszystkim, czy masz ambicje zdawać maturę. Czy ci to po coś potrzebne. Jakie są twoje priorytety.
Czy wolisz szybciej zacząć zarabiać, może się usamodzielnić, czy siedzieć w szkole dwa lata dłużej i się dalej uczyć. Czy lubisz to?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja bym wybierała technikum. Lepiej maturę mieć, kto wie co zechcesz robić za 5-10 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
tylko ze technikum a zawodówka to dwa różna światy, w technikum jest duzo ciężej, bo zdajesz dwa razy mature, jedną zawodową a drugą ogólną. A nie wszystcy sobie dawają radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Właśnie, wszystko zależy od tego czy chcesz zdawać maturę czy nie.
Jeśli jesteś przekonana że chcesz zostać fryzjerką i nic innego Cię nie interesuje - idź do zawodówki. Ale nie wiadomo czy nie zmienisz zdania, za rok lub dwa. Ja osobiście skończyłam technikum, mimo iż też myślałam nad zawodówką. Jak się okazało wybór był dobry, bo gdzieś w drugiej klasie zakiełkowała we mnie chęć pójścia na studia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
sama nie wiem.
możesz iść do zawodówki a potem od razu do pracy a maturę zrobić w liceum dla dorosłych zaocznie. albo 4 lata technikum i mieć maturę. zależy czy jesteś zdyscyplinowana bo opcja zawodówka a potem liceum zaoczne wymaga dyscypliny bo bat nad głową trzymasz sobie sama. ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Egzamin w zawodówce chyba byłby łatwiejszy niż w technikum,a potem mogłabyś sobie zrobić maturę,żeby mieć wykształcenie średnie. No i po zawodówce będziesz mogła szybciej iść do pracy i dokształcać się zaocznie bądż wieczorowo ![]()
Live a life you will remember Thank God, I'm a woman ![]() Edytowane przez lalibelle Czas edycji: 2014-06-05 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.