|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który z poniższych zapachów wcale Ci się nie podoba? | |||
Escada Collection |
![]() ![]() ![]() ![]() |
35 | 17,24% |
Organza Indecence |
37 | 18,23% |
Belle de Minuit |
11 | 5,42% |
Tygrys Kenzo |
49 | 24,14% |
Theorema Fendi |
19 | 9,36% |
Casmir |
44 | 21,67% |
Le Feu |
14 | 6,90% |
Winter Delice |
28 | 13,79% |
Mahora |
32 | 15,76% |
Mania (stara) |
44 | 21,67% |
Mira Bai |
20 | 9,85% |
Les Belles żółte |
25 | 12,32% |
Les Belles niebieskie |
28 | 13,79% |
Les Belles zielone |
24 | 11,82% |
Cristobal Balenciaga |
19 | 9,36% |
Asja Fendi |
15 | 7,39% |
Cinnabar EL |
28 | 13,79% |
Narciso Rodriguez For Her |
67 | 33,00% |
Safari |
27 | 13,30% |
Mauboussin |
17 | 8,37% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 203. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Inni pieją z zachwytu, a ja kręcę nosem ;-)
Jest pewna grupa zapachów ewidentnie udanych, genialnych i cenionych. I jeśli grupa napaleńców zacznie o tych zapachach rozprawiać, to niechybnie wszyscy ci, któryrzy ich nie znają zaczną pałać rządzą poznania, albo nawet posiadania. Część nawet kupi w ciemno.
![]() Głosujemy na zapach, który nas w ogóle do siebie nie przekonał, chociaż cieszy się powszechnym zachwytem. Pod uwagę w sondzie wzięłam tylko tzw. perełki, których normalnie nie uświadczysz w sklepach. Na pewno jakis zapach pominęłam, za co z góry przepraszam. Może w ten sposób unikniemy w przyszłości nieudanych zakupów w ciemno. Sonda jest wielokrotnego wyboru. Tak więc dajmy upust swemu rozczarowaniu "pewniakiem". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Inni pieją z zachwytu, a ja kręcę nosem ;-)
Cytat:
Niestety paczuszka jeszcze nie doleciała ![]() A ponieważ perełką, którą miałam w łapkach jest Organza Inecence to o niej mogę powiedzieć, że była rozczarowaniem. Wielkim może nie, ale zawsze była. Sporo o niej tu czytałam, nawet myślałam o kupnie, ale wyprzedziła mnie siostra, która ofiarowała mi OI ( zdobytą po niemałych trudach) na urodziny.Nieprzyzwoita okazała sie na mnie...przyzwoita ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Z wymienionych wyzej zapachow znam prawie wszystkie i do zadnego nie mam wiekszych zastrzezen. Koko, zrobilas sonde, w ktorej zamiescilas naprawde ciekawe i malo popularne zapachy. Wyobraz sobie jednak, ze ja w ogole nie slysze w moim otoczeniu zachwytow nad tymi zapachami. To moze byc dla nas - milosniczek perfum niepokojace, poniewaz z reguly slysze same pozytywy o rozreklamowanych perfumach, ktore kazdy zna i wachal. Nie rozumiem np. fenomenu Envy me - dla mnie to straszny przecietniak, a pieje nad nim mnostwo kolezanek z uczelni. Gydby zawezic te opinie wylacznie do grona osob znajacych sie an perfumach, to mysle, ze ta sonda moglaby wywolac burze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Koko, idea przednia
![]() ![]() Jedyna wadą tej imprezy może być to, że właściwie te zapachy maja jeden wspólny mianownik - są wśród nas popularne, natomiast reprezentują zupełnie inne type i grupy zapachowe, więc nie mogę np. powiedzieć, że gdybym lubiła perfumy kadzidlane, to np. nie skreśliłabym EC na rzecz starej Manii. Więc summa summarum ocena wypadnie bardzo subiektywnie ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Zaglosowalam
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pomysł przedni i ile zabawy
![]() ja zaznaczyłam zapachy, którymi sie wielce rozczarowałam, spodziewałam sie fajerwerków, ale nic nie zaiskrzyło, albo zbyt mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja zagłosowałam tylko na jedne perfumy-Tygrys Kenzo. Jest dla mnie czymś strasznym, duszącym, przytłaczającym! I tak jak lubię Kenzo Słonika, tak Tygrys może dla mnie nie istnieć, okropny.
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
Amor Amor i Mania(oczywiście nowa). For Her uzywa tylko moja przyjaciólka ![]() Znając gust większości dziewczyn wątpię czy Belle de Minuit albo Theorema wzbudziłyby ich zachwyt. Jaka będzie uczelniana reakcja na Le Feu...Być może wkrótce się dowiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
na le feu ani na theoreme nikt nie bedzie krecil nosem..w koncu pierwszy to odrobinke pieprzna rozyczka (na mnie tej mlecznej nuty nie czuc) a drugi ciacho cynamonowe- ewentualnie likier ...a ktoz tego nie lubi?
spotkalam sie tylko anty-reakcja na Poison ![]() a sama sonda- bardzo ciekawa- juz zaznaczylam to co zawiodlo moj zmysl powonienia.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ja zagłosowałam na Manię.... nie będę tłumaczyła dlaczego, bo bym musiała wyjaśnić z czym mi się kojarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
No ja niestety za późno do Was kobitki dołączyłam, znam jedynie "For her", "Le Feu" i "Cashmir". "Le Feu" niewiele pamiętam bo była to próbeczka którą wąchałam chyba 5 lat temu lae iwem jedno nie odrzuciła mnie. Z tych trzech które znam odrzuciła mnie "Cashmir" psiknęłam się nim w ciemno, ufając Waszym gustom i żałuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Fajna ta sonda - można poznać gusta innych wizażanek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Hie, hie, Rodriguez wygrywa
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
zdecydowanie OI. Naczytałam się tyle pozytywów i ochów achów, że bez namysłu pobiegłam do sklepu gdzie ją widziałam i kupiłam. Jakie wielkie było moje rozczarowanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
No proszę. I tu mamy całą listę zapachów, które chciałabym powąchac
![]() ![]() ![]() Zaskoczyło mnie, że N. R. ma aż tyle głosów... Zawsze wydawał mi się taki... "bezpieczny" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Brakuje mi tu właśnie jakiś większych hitów
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek, Koko!
A ja "odnalazłam się" na tej liście ![]() W pierwszej kolejnosci do odstrzału poszła firma Chopard, czyli palma pierwszeństwa dla Casmiru, tuż za Casmirem Mira Bai. Tylko jeszcze mi tu Wisha do kolekcji brakuje... ![]() Poza tym Tygrys Kenzo, ale to znowu plaga jakaś chyba, bo Słonik też mi nie podchodzi. Winter Delice, Mahora i Safari też nie dla mnie... Za to do Belle de Miniut i Theoremy, czy EC mam stosunek raczej obojętny, ale podejrzewam, że to może być mechanizm obronny uruchamiający się na hasło "wycofywane" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ta sonda uświadomiła mnie ilu zapachów nie znam
![]() Jednak z Tych, co znam prawie wszystkie mi się podobają, największy ostatnio przeżyłem szok jak dostałem Safari, ten zapach chyba najbardziej mnie zawiódł... Jestem fanatycznym wielbicielem OI, Theoremy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znam wszystkie zapachy z listy Koko, wiele z nich dzięki naszemu "rozpaczliwemu" wątkowi, wieloma zainteresowałam się pod wpływem forum czy KWC. Więc oceniam spokojnie. Cieszę się, że mam wreszcie miejsce by dać upust swojej niechęci do EC. ![]() A jeszcze w kwestii popularnych, rozreklamowanych mocno zapachów, które wzbudzają entuzjazm wśród gawiedzi ![]() ![]() Hehe, widzę, że jako pierwsza popsułam opinię Belle de Minuit. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Niektórych w ogóle nie znam...ale ostatnio rozczarował mnie shalimar
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Martwi mnie natomiast barrrdzo i zastanawia fakt, że przez swoją bałwochwalczą miłość do jednego zapachu, z wymienionych w sondzie zapachów znam TYLKO dwa: Casmir (przepiękny) i Mahorę. Coś trzeba z tym zrobić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zagłosowałam tylko na te, które kompletnie mi się nie podobają. Powinam chyba jeszcze do tej kolekcji dodać starą Manię
![]() ![]() Kilka zapachów z listy potrafię docenić, chociaż na mnie pachną fatalnie ![]() ![]() Wielkiego wrażenia nie zrobiło na mnie Le Feu. Ot, taki "normalny" zapach - ani to piękny, ani brzydki. Może gdybym dostała w prezencie, to bym używała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mnie odrzuca zapach Dune. Ciekawe, czy ktos potrafi to wyjasnic
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ale fajny temat
![]() Ja połowy z wymienionych w sondzie zapachów nie znam, ale jakoś wcale nie pałam chęcią ich powąchania, a co dopiero posiadania. No może z jednym wyjątkiem. Intryguje mnie mianowicie For Her NR ![]() Znam natomiast wszystkie wymienione zapachy N. Ricci i Chopard'a, Tygrysa, Mahorę, starą Manię, nieprzyzwoitą Organzę i kultową Escadę. I tu mogę powiedzieć, że:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja niestety nie znam wielu z wymienionych zapachów, ale NR rozczarował mnie... Na początku wąchałam z zainteresowaniiem, ale po chwili uwolniła się woń, która nie kojarzy mi się miło.
To, co mnie jednak bardzo zaskoczyło, to niewymienione tu, bo szeroko dostępne L'or de Torrente. Na mnie pachnie w pierwszych nutach okropną goryczą łupinek z orzechów włoskich!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja zaznaczyłam Manię, bo jak dla mnie to po prostu pachnie nieładnie... Nie wzbudzają też mojego zachwytu:
- Narciso Rodriquez - zwykłe piżmo, które można kupić za grosze u Jovana czy Coty, a tu jakieś bajońskie sumy trzeba za to płacić. Chociaż flakon ładny ! - Organza Indecence - taka zwykła wanilia, nie wiem o co tyle krzyku. - Belle de Minuit - lubię zapach pierników, ale bez przesady, żeby taki zapach nosić na sobie. To samo Le Belles żólte - Casmir - przecież to pachnie jak Vanilla Fields ! A Vanilla Fields tańsze. Mira Bai to samo - trochę zmieniony Casmir i podany w innym opakowaniu - |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Świetny pomysł Koko
![]() Przeczytałam uważnie i nieco mną wstrząsnęły ![]() Co do moich osobistych rozczarowań - jest ich gros na tej liście. Nie jestem w stanie zrozumieć ochów i achów nad Le Feu mimo, że byłam (dzięki Bogu za czas przeszły) jego posiadaczką (i nawet czasami będąc "kontra świat" go używałam) przez kilka lat. Dziwadło i już, choć nie wywołuje we mnie żadnych tzw. odruchów ![]() Tygrys Kenzo to dla mnie totalnie nieudany kumpel z dżungli cudownego, w moim mniemaniu, Słonika. Ma jakąś irytująco-drapiącą (w gardło) nutę, której nie mogę przebrnąć. I nie próbuję - wolę go oglądać. Theorema Fendi - nic mi nie wynagrodzi tego rozczarowania, gdy już posiadłam flakonik. Casmir - Ojejku! Bez komentarza. Koleżanki już się wypowiedziały. Waniliowa śmierć! Mira Bai - zabrakło mi w nich tego, co było przyczynkiem do zakupu - pralinek. Mahora - koszmar nad koszmary - nigdy tego nie zapomnę, mdli mnie na samą myśl. Cinnabar EL - jak wyżej, choć kocham cynamon. Narciso Rodriguez For Her - zwyklas nad zwyklasy. Zastanawia mnie, wręcz szokuje, pożądanie jakie wzbudza. Mauboussin - przy nim robię się nerwowa, torsjogenny jak rzadko co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.