Czy w tej firmie co¶ krêc±, czy mi siê wydaje? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-05-23, 11:19   #1
elvji
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 120

Czy w tej firmie co¶ krêc±, czy mi siê wydaje?

Mam takie pytanie - czy bazy adresów meilingowych firm, sprzedawane klientowi , musz± byæ zg³oszone gdzie¶?
Bo mam taki problem: z kole¿ank± chcemy oferowaæ us³ugi w internecie. Mamy swoj± stronê i chcia³y¶my jako¶ wypromowaæ swoje us³ugi. Pod koniec kwietnia wykupi³am bazê firm w agencji. Szef agencji powiedzia³, ¿e w momencie, kiedy wp³acê pieni±dze i wy¶lê i potwierdzenie, on przystêpuje do pracy i zleca informatykom znalezienie bazy odpowiedniej dla mnie. Minê³o kilka dni, ja w tym czasie dokañcza³am swoj± stronê. 12 maja napisa³ mi, ¿e w ci±gu 2 dni baza zostanie wys³ana mi. Nie zosta³a jednak wys³ana, pod koniec ubieg³ego tygodnia dzwoniê do firmy, sekretarka mówi, ¿e szef wyjecha³ - w delegacjê i bêdzie dopiero w tym tygodniu w czwartek. W czwartek jednak nie by³, dzisiaj "dorwa³am" go na komórkê, powiedzia³, ¿e nie odbiera³ telefonów, bo by³ w... Egipcie. (czyli ta delegacja by³a w Egipcie? )
No, ok, ale dobrze, ¿e wróci³ ju¿ z tej delegacji w Egipcie, tylko ¿e trochê ju¿ jestem sko³owana, bo ogólnie ba³agan maj± tam, wydaje mi siê - w ka¿dym razie on nic mi nie mówi³ na poczatku, ¿e ja mam podpisaæ umowê, kiedy chcê dostaæ zapewnienie, ¿e baza zg³oszona jest Giodo. Z kolei, gdy on by³ w tej "delegacji", sekretarka zapyta³a (bo wcze¶niej omawia³am warunki z szefem) czy ja podpisywa³am umowê, bo ka¿dy, kto chce mieæ pewno¶æ, ¿e baza zg³oszona jest w Giodo, musi podpisaæ najpierw umowê, w której jest napisane, ¿e baza jest legalna.
Natomiast dzisiaj, rozmawiaj±c z samym szefem, dowiedzia³am siê, ¿e w przypadku firm, a nie osób prywatnych, nie trzeba niczego zg³aszaæ w Giodo. Mam jednak w±tpliwo¶ci, bo przecie¿, gdy rozmawia³am z sekretark± (w czasie, gdy szefa nie by³o) ona napisa³a, ¿e oferuj± wy³±cznie bazy firm. To w takim razie, dlaczego mówi³a o umowie? W jakim przypadku, skoro nie oferuj± baz osób prywatnych, tylko firm. W jakim przypadku podpisuje siê u nich tê umowê?
Przepraszam, ¿e tak chaotycznie, ale tak to wygl±da, sama nie mogê siê w tym po³apaæ. Albo maj± ba³agan, albo ja jestem jaka¶ dziwna i nie mogê zrozumieæ. W ka¿dy razie - chcia³am zapytaæ, czy rzeczywi¶cie firmy prywatne nie muszê byæ zg³aszane? I czy w przypadku kampanii meilingowych, trzeba mieæ jakie¶ za¶wiadczenie o legalno¶ci, czy nie.
Ja rozumiem, ¿e firma to nie dane osoby, ale publiczne, ale dlaczego w takim razie sekretarka napisa³a, ¿e dostanê takie za¶wiadczenie i musze podpisaæ umowê, skoro oni oferuj± tylko bazy firm, a nie osób prywatnych?
Z tym Egiptem to wygl±da³o tak, jakby dosta³ kasê (bo w³aci³am ju¿ na poczatku 1000 z³ za wszystko - baza firm z jedn± wysy³k±), on wzi±³ pieni±dze i wyjecha³ na wakacje.

Edytowane przez elvji
Czas edycji: 2014-05-23 o 11:25
elvji jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-24, 10:29   #2
rousse
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 6 498
Dot.: Czy w tej firmie co¶ krêc±, czy mi siê wydaje?

Nie lepiej komu¶ zleciæ reklamê, ni¿ rozsy³aæ spam? Spam = antyreklama.
rousse jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-24, 11:34   #3
Takajakaya
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 883

Nie wiem jak to jest i za bardzo o co chodzi, bo chaotycznie napisa³a¶, ale wg mnie przezorny zawsze ubezpieczony. Jak masz mo¿liwo¶æ spisania umowy to spisz a nie licz na to, co Ci kto¶ powie. Bo rozumiem, ¿e to ta agencja ma obowi±zek za³atwiæ? Bez ¿adnej umowy nic nikomu nie udowodnisz w razie czego. Z tego co wiem jak siê Giodo przyczepi to nie bêdzie ³atwo, wiêc nie widzê powodu ¿eby¶ nie skorzysta³a z podpisania umowy je¶li to oferuj±.

Takajakaya jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-05-24, 16:28   #4
greenlemon
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 583

.

Edytowane przez greenlemon
Czas edycji: 2014-11-23 o 02:37
greenlemon jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-05-24 17:28:58

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.