Za chuda? By się dobrze ubrać - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 12:52   #1
Ancy123
Przyczajenie

Unhappy

Za chuda? By się dobrze ubrać

Słuchajcie. Mam 173 cm wzrostu i ważę około 50 kg. Tak tak, wiem że jestem chuda i muszę przytyć. Tylko zanim to nastąpi, potrzeba trochę więcej czasu. Kompletnie nie wiem, w co się ubierać. Mam długie, chude nogi i ręce. Do tego blada cera. Poradźcie coś ;*
Ancy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 13:27   #2
FFashionistkAA
Zakorzenienie

Dot.: Za chuda? By się dobrze ubrać

Wszystko zalezy od tego, jaki styl preferujesz na codzień. Może napisz coś na ten temat, to latwiej będzie doradzić.
Stary 2011-02-15, 14:42   #3
paula78
Zakorzenienie

Rozejrzyj sie po modelekach ,wysokie,chude ,sa dobrze ubrane ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 16:52   #4
Spalinka
Wtajemniczenie

mam 177 blada jestem jak trup i ważę 49 kg. i odkryłam, że najlepiej mi w spódniczkach tulipanowych i takich od pasa (wiem ze wydłużają nogi, ale to przecież zaleta a nie wada) spódnicz,ki midi bombki ... różnego rodzaju falbanki i wszystko co od pasa i bioder w dół może nas poszerzyć. Inaczej wyglądamy jak deski poniżej kilka przykładów (wszystko z mojej prywatnej szafy )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 017.jpg (16,0 KB, 157 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0207.jpg (30,9 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_0205.jpg (52,6 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0230.jpg (58,5 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0201.jpg (14,6 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0196.jpg (19,4 KB, 73 załadowań)

......................... ..................
Czekamy na styczeń!
Spalinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 17:24   #5
kitkulka
Zakorzenienie

ale też wszystko zależy od proporcji, bo można być chudym/bardzo szczupłym i wyglądać dobrze
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 17:25   #6
Ancy123
Przyczajenie

najczesciej ubieram leginsy, do tego dłuższe bluzki i buciki na obcasie. Ale jak patrze w lustro, to mi się to nie widzi. Nogi ok. ale góra ehh ;/
denerwują mnie komentarze w stylu `Jakie masz chude nogi. Albo, że chudzinka ze mnie. Najbardziej zależałoby mi, żeby coś zrobić z górą.
Stary 2011-02-15, 17:26   #7
Leyla89
Zadomowienie

ja mam podobny problem. właśnie teraz pomyślałam o założeniu takiego wątku a tu jest
też jestem szczupla i nie wiem jak sie ubierać żeby wyglądać sexy i ,,nie za chudo,,. Na imprezach widze dziewczyny w legginsach, szpilkach i ładnej tunice wyglądają super. ja czuje sie jak szara myszka... bo wiem ze wygladam gorzej, mniej atrakcyjnie niż one...

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-15, 19:36   #8
Cynamonkaa
Cytrynka

ja też jestem bardzo szczupła, w dodatku mam mały biust no i czasem na tle innych dziewczyn faktycznie czuje się mniej kobieca ale myśle że jest to wina głownie nieprawidłowego nastawienia
Ostatnio trochę zmieniam styl, obserwuje jak ubierają się modelki, dziewczyny które znam osobiście lub te bardziej znane w tym moja idolka Anja Rubik
Stawiam na legginsy, obcisłe rurki, falbanki, zakładki, warstwy i czuje się dobrze, modnie ubrana. A podstawą kobiecości są na pewno obcasy dziś nawet zakupiłam jedną parę

Cynamonkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 20:01   #9
kamiblack
Przyczajenie

Witam Ja mam 162 wzrostu i ważę 44kg mam chude nogi i mały biust wiem że tragedia ale niestety po ciąży nie mogę przytyć i kompletnie nie mam pojęcia co włożyć na siebie by wyglądać dobrze bardzo mi się podobają leginsy i krótkie spódniczki ale nie wiem czy to wypada....proszę o pomoc
kamiblack jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-11, 21:04   #10
Kica.
Zakorzenienie

szkoda że nie wklejacie zdjęć dziewczyny bo z samej wagi niewiele można wywnioskować.
wg mnie 173cm / 50kg to szczupła zgrabna sylwetka a nie wychudzona osoba, ale to oczywiście zalezy od konkretnej sylwetki. sama mam 170/55 wolałabym 50

atutem szczuplutkich dziewczyn są zazwyczaj nogi, ramiona, talia i ja właśnie to bym podkreślała strojem sukienki mini/midi odstające od bioder lub luźno je opływające -tulipany, bombki, fason "A" , paski w talii itd. lub jeśli wolicie styl bardziej sportowy to legginsy/rurki, dopasowane bluzki lub tuniki.

ps. też jestem blada i jeszcze tą bladość pielęgnuję tzn nie opalam się, jak wychodzę latem na spacer czy jadę na działkę zawsze smaruje się filtrami 50.
z tego co uznajecie za swoje wady można zrobić atut
Stary 2011-07-11, 21:51   #11
RiverOfDirt
Rozeznanie

Melduje się kolejna chuda i blada. Ja mam 162-163 cm wzrostu i ostatnio ważę 43,5 kg. Ze swojego wyglądu jestem całkiem zadowolona, ale jednak dla zdrowia chciałabym trochę przytyć. Jeśli chodzi o ubiór, to stawiam na eksponowanie zalet i ukrywanie wad (płaskoklacie, ech...). W dużych dekoltach czuję się bardzo niepewnie, więc nie zakładam tego typu bluzek. Mimo że na tego typu figurze sprawdzają się luźne ubrania, jakoś nie przepadam za nimi... jeśli już zakładam luźniejszą sukienkę, zawsze obowiązkowo dobieram do niej pasek, bo lubię mieć podkreśloną talię... a najlepiej to czuję się w sukienkach o takim kroju: http://www.zeberka.pl/img/el/mf/343_3.jpg

Niestety, mam spory problem z dobraniem dobrze leżących żakietów. Jak w ramionach dobrze leży, to w biuście odstaje...

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 20:25   #12
findsomething
Zadomowienie

Podglądaj modę modelek, one na codzień chodzą extra ubrane i umieją podkreślić cudowne długie nogi, szczupłą talię, proporcjonalość ramiona-biodra masz farta że jesteś szczupła, niektóre osoby o tym tylko marzą...

http://photos.be.com/look/81656816/n...-308884a39.jpg

http://img.szafa.pl/uploads/clothes/...1272960500.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-XSqJW_8P78...e2a34ca50b.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-o0XK4Umjtf...52m4954080.jpg

http://i.pinger.pl/pgr217/f819b4c600...964acf29ec.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-nfo0-waiqw...d-leggings.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_hqUHTVRTv8..._Iman65600.jpg
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 00:36   #13
bethi
Raczkowanie

http://2.bp.blogspot.com/-XSqJW_8P78...e2a34ca50b.j pg

można wiedzieć skąd to zdjęcie? cudowne buty!!!
bethi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-16, 08:34   #14
kejtigda
Wtajemniczenie

Ancy może weź napisz wymiary, bo nie wiadomo jaki masz typ sylwetki a to proporcje a nie waga są kluczem do wszystkiego Czy masz wcięcie w tali, jaki biust, napisz to będziemy dobierać
Stary 2011-07-16, 18:11   #15
findsomething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bethi Pokaż wiadomość
http://2.bp.blogspot.com/-XSqJW_8P78...e2a34ca50b.j pg

można wiedzieć skąd to zdjęcie? cudowne buty!!!
To supermodelka ANNA SELEZNEVA.
wpisz w google.
Stary 2011-07-16, 18:35   #16
mmmiley
Rozeznanie

Mi też ciągle ktoś mówi, że niby jestem za chuda ale wagę w stosunku do wzrostu mam odpowiednią. Przestałam się przejmowac i skupiłam na atutach Szczupłe nooogi <3
mmmiley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 16:07   #17
Ancy123
Przyczajenie

swoja sylwetka przypominam ją:

http://3.bp.blogspot.com/_hqUHTVRTv8..._Iman65600.jpg
Stary 2011-07-20, 19:03   #18
Marciamartyna
Raczkowanie

Chudzina baczność !
Ja mam 173cm i ważę 42kg,też jestem chuda jak patyk ale dizewczyny pomyślcie ze taka sywetka to atut,do czego inni są zdolni by ją zdobyć.My już to mamy więc jesteśmy prawie idealne
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-20, 20:19   #19
RiverOfDirt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marciamartyna Pokaż wiadomość
Chudzina baczność !
Ja mam 173cm i ważę 42kg,też jestem chuda jak patyk ale dizewczyny pomyślcie ze taka sywetka to atut,do czego inni są zdolni by ją zdobyć.My już to mamy więc jesteśmy prawie idealne
Ojej, to naprawdę musisz być szczupluteńka! Nie gniewaj się, że spytam, ale to u Ciebie normalna, stała waga? Ja mam 10 cm mniej od Ciebie, ważę 43,5 kg i ostatnio mnie lekarz (ginekolog w dodatku) ochrzanił, że dla dziewczyn od 14. roku życia waga 45 kg to wymagane zdrowe minimum. Sorry za OT

Swoją drogą, zazdroszczę osobom bardzo szczupłym i proporcjonalnym, w sensie, że jak są chude, to wszędzie. Ja niestety nie jestem taką farciarą, bo mimo że jestem dość chuda (w oczach innych ludzi), to tyłek, biodra i uda mam jednak spore (w moich oczach )

No rest is worth anything except the rest that is earned.

(Aparatka od 28.02.2013 )
RiverOfDirt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-23, 11:45   #20
findsomething
Zadomowienie

podglądajcie street style modelek- one zawsze są najmodniej ubrane, moim zdaniem najfajniej ubieraja sie Chanel Iman, Anna Selezneva, natasha poly (uwielbiam jej prostotę!! ), uważam też że pewną inspiracją jest blog fotballfrue jego autorka jest szczupła, wytrenowana, ma mały biust tylko jest dość niska/średnia.

http://media.onsugar.com/files/2010/...29_kelly_3.jpg
Stary 2011-08-14, 21:16   #21
moniika90
Przyczajenie

Witam Widzę, że kilka osób ma problem podobny do mojego. Jestem chuda i do tego blada, tak jak Kica pielęgnuję tę bladość. I wiadomo, że wiąże się to z codziennym wysłuchiwaniem jakim to nie jestem kościotrupem. Przytyc nie jestem w stanie, naprawdę próbowałam dlatego stawiam bardziej na przybranie masy mięśniowej, ale to trwa.
Jeśli chodzi o sylwetkę, to mam długie, nawet ładne nogi-chociaż wiadomo, za chude. Do tego szerokie biodra. Biust ani za mały, ani za duży Najgorsze są ręce, takie patyki, mam strasznie chude nadgarstki. W opisie nie brzmi to najgorzej, ale sama widzę, że jestem po prostu za chuda i często mam problem z kupieniem czegoś, bo wszystko za duże.

I teraz jest najgorszy problem Zawsze polecane są kolorowe ciuchy, bombki czy inne tulipany, ale to nie jestem ja. Zawsze najlepiej czułam się w kolorze czarnym, ewentualnie granat, szarości, ciemne zielenie, rzadko coś fioletowego czy czerwonego. Nie utożsamiam się z subkulturą metalową, ale jednak trochę do niej nawiązuję. I zupełnie nie wiem jak zachować swój styl, jednocześnie wyglądając dobrze. Dobrze w sensie mniej chudo
moniika90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-25, 17:35   #22
Zuzia009
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, ja mam podobny problem co wy , co kupuję... bluzki/tuniki: staram się kupować jakieś z marszczeniami, falbankami, typu bombka, coś co zatuszuje szczupłą górną partię, co do dolnej części to kupuję spodnie rurki, lub o prostych nogawkach, jeansy, sztruksy. Co do ogólnej kolorystyki to nie kupuję czarnych/ciemnych rzeczy-osobiście nie lubię lego koloru, i słyszałam że wyszczupla dodatkowo więc nie próbuję. Kupuję kolory przede wszystkim; pastelowe róże, fiolety, zielenie, w kwiatową fakturę, brązy, granaty ale w połączeniu z innym kolorem, motyw pasków też jest dobry.
Zuzia009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 19:54   #23
Agnesss06
Przyczajenie

Też mam problem z chudością. Moja waga nie jest jakoś bardzo odchodząca od normy bo 164/51 czasami 52kg.. Ale moja budowa ciała powoduje, że wyglądam bardzo chudo. Nienawidze swoich chudych łydek, i wielu innych części mojego ciała. Nie noszę legginsów, bo mam za chude nogi. Staram się starannie dobierać sobie ubrania, by choć trochę się pogrubić. Tak samo jak wy mam małe piersi.. Mam na to sposób, kiedyś odważyłam się kupić push upa, i powiem wam, że lepszej bielizny nie miałam. Super eksponuje biust, ''wypychając'' go do przodu, pozwala mi poczuć się seksownie i kobieco. Co do spodni, to noszę takie raczej szerokie, nigdy obcisłe, dlatego, że gdy czasami widzę na ulicy dziewczyny z mega szczupłymi nogami, które włożyły na siebie czarne(!) legginsy mam ochotę podejść i zapytać się ich czy przeglądały się w lustrze. Chudość nie wygląda zawsze dobrze, dlatego trzeba uważać, nja wiele modowych pułapek. Pozdrawiam 3majcie się
Agnesss06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 19:59   #24
pingwinek=]
Zakorzenienie

Moim zdaniem powinnyście zainspirowac sie stylem modelek. Google---> style models itp i macie wiele zestawow
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 10:13   #25
sylwiakoszykowa
Rozeznanie

dobrze jest być szczupła możesz ubierać się w co tylko chcesz moim zdaniem
Stary 2014-05-25, 16:40   #26
Briolka
BAN stały

wiesz ja mam 165 i waze 44 kilo tu masz zdjęcie i nie wiem co mam robić nie podobają mi sie moje nogi i nie wiem co o nich mam mówić są okropnie chude i wstydze sie wyjsc na ulice w spodenkach czy spódniczce ty masz zdjęcie mojej postury co o niej sądzicie tylko szczerze:/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja22.jpg (13,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ja12.jpg (13,8 KB, 77 załadowań)
Briolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości