Zdrada - wybaczylibyście? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-17, 15:16   #1
Julianna23
Przyczajenie

Zdrada - wybaczylibyście?

Zastanawiam się jak podchodzicie do tego tematu.
Wybaczylibyście partnerce/partnerowi zdradę?
A gdyby partner/ka nie uprawiała seksu, a tylko zdradził/a pocałunkiem - dalibyście jeszcze jedną szansę?
Julianna23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 15:23   #2
maybelline
Zakorzenienie

Dot.: Zdrada - wybaczylibyście?

Nie wiem. Mam nadzieje ze nie bede nigdy w takiej sytuacji.
Na chwile obecna nie wybaczylabym. Byl by to dla mnie za duzy cios , nie potrafilabym go dotknąć
Stary 2014-05-17, 15:28   #3
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Powiedziałam mojemu TŻ, że zdrada jest definitywnym końcem związku. On też tak uważa. Co jednak jest najgorsze - czasem obawiam się, że mogłabym próbować wybaczyć.... Jednak wiem, że nic już by nie było takie samo, taki związek z blizną na zaufaniu to już nie ta sama miłość. Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała przez to przechodzić.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 15:29   #4
Kretka666
Zakorzenienie

Nie wiem, bo w takiej sytuacji nigdy nie byłam, ale teoretyzując - sądzę, że nie wybaczyłabym. Na pewno porozmawiałabym, podeszła do tego z rozsądkiem. Jednak wybaczenie zdrady to według mnie to przyzwolenie na kolejny raz. Choć, jak mówię, musiałabym najpierw mieć to porządnie wyjaśnione, wyłożone na tacy. Dopiero po tym mówię pas.

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-05-17 o 16:00
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 15:46   #5
weak
Zadomowienie

Nie, nigdy bym tego nie wybaczyła. Nie potrafiłabym znieść, że chociaż przez chwilę ktoś inny dla niego był bardziej atrakcyjny, ważniejszy, że kogoś całował, dotykał. Nie potrafiłabym ponownie zaufać i cały czas pewnie bym to wypominała, a taki związek nie miałby większego sensu.
Jeśli ktoś zrobił to raz to dlaczego miałby nie zrobić tego znowu?
Nie ma też dobrego usprawiedliwienia w tej kwestii. Z pewnością nie przemówiłby do mnie argument - byłem pijany, naćpany czy zesrany.
Ludzie to robią, bo tego w danym momencie chcą, a to, że potem tego żałują to już inna sprawa.

You can't change what's already happened.
I wish you could. But... You just can't.

09.11.2012

Edytowane przez weak
Czas edycji: 2014-05-17 o 15:47
weak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 15:47   #6
maybelline
Zakorzenienie

Ja nawet pocalunku bym nie wytrzymala. Po co z kims innym jak jest sie w zwiazku? Chwila zapomnienia?... nie nie nie.
Stary 2014-05-17, 15:52   #7
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Nie.

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 16:19   #8
Cherie_Currie
Raczkowanie

Nie i nawet bym nie próbowała/ nie chciała spróbować wybaczyć. Zdrada jak dla mnie nie ma żadnego wytłumaczenia, a próbując wybaczyć straciłabym do samej siebie szacunek. Uważam się za kobietę, którą należy szanować, a zdrada to plucie w twarz i wraz braku miłości/ szacunku i wielu innych... Na szczęście mój mąż ma identyczne zdanie i też nie dałby rady wybaczyć, nie próbowałby i za to też go bardzo szanuję.
Cherie_Currie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 16:21   #9
pffe
BAN stały

nie wybaczyłabym.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 16:30   #10
raita
Zakorzenienie

Nie wiem.
Znaczy teraz jestem zdania, że bym nie wybaczyła, ale realnie patrząc, to naprawdę nie wiem. Życie różne scenariusze piszę i nie chcę sie zapierać, bo kto wie jak się losy potoczą. Na pewno byłoby trudno i nie sądzę, żeby mogło być jak dawniej.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 16:34   #11
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Nie wiem.
Znaczy teraz jestem zdania, że bym nie wybaczyła, ale realnie patrząc, to naprawdę nie wiem. Życie różne scenariusze piszę i nie chcę sie zapierać, bo kto wie jak się losy potoczą. Na pewno byłoby trudno i nie sądzę, żeby mogło być jak dawniej.
i jak sobie wyobrazisz jak on uprawia seks z inną, jak ją całuje, szepcze jej do ucha słodkie słówka, tak samo jak Tobie, to byś wybaczyła? coś mi się wierzyć nie chce.
Zdradził raz do zdradzi i drugi raz, bo skoro mu wybaczono to czym ma się przejmować? wybaczy i drugi raz, proste.

jakie te scenariusze by nie były to zdrada zawsze będzie zdradą.
Stary 2014-05-17, 16:41   #12
cud nie kobieta
Ante Pante

Ja na chwilę obecną, nie dałabym rady. Byłoby to ogromnym ciosem. Ale ponoć z wiekiem to się zmienia.
cud nie kobieta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 16:44   #13
aer
O RLY?

Nie.
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 16:54   #14
justynkag10
Zadomowienie

Z czasem bym pewnie wybaczyła, ale nigdy zapomniała, więc taki związek by nie miał sensu.

Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.
Książki 31/2016r.
Filmy 462/2016r.

2017r.:
Filmy - 305

justynkag10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 17:05   #15
annic
Wtajemniczenie

Seksu nie wybaczyłabym nigdy, bez względu na okoliczności. Pocałunku myślę że też. Znając siebie odrzuciłoby mnie od niego. Może jeśli byłby to pocałunek dałabym szansę... ale na dłuższą metę pewnie zabiłoby mnie myślenie, czy nie zrobiłby tego ponownie. Jestem osobą, która nie zapomina. Tak naprawdę gdyby nawet przytulał inną to pewnie byłby koniec. Raz straconego zaufania się nie odzyska. Przynajmniej nie w moim przypadku.
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 17:21   #16
Owieecka
Raczkowanie

Jestem osobą bardzo tolerancyjną, która potrafi wiele zaakceptować, wiele też wybaczyć. Nie lubię kłócić się o pierdoły a i nawet jak coś czasami sprawi mi przykrość to nie robię komuś od razu wyrzutów. Jednak niesamowicie cenię szczerość. Kłamstwo (nawet najdrobniejsze) przekreśla wszystko. Tym bardziej zdrada, która zabolałaby bardzo i rozwaliła całe moje zaufanie. Nie potrafiłabym z kimś takim już normalnie rozmawiać a co dopiero przyjaźnić czy być w związku.
Owieecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 17:41   #17
kiniaczeq
Zakorzenienie

nie, miałabym wstręt
Stary 2014-05-17, 17:49   #18
Thalie_
Rozeznanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;46499550]Powiedziałam mojemu TŻ, że zdrada jest definitywnym końcem związku. On też tak uważa. Co jednak jest najgorsze - czasem obawiam się, że mogłabym próbować wybaczyć.... Jednak wiem, że nic już by nie było takie samo, taki związek z blizną na zaufaniu to już nie ta sama miłość. Mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała przez to przechodzić.[/QUOTE]

Identycznie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Thalie_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 18:05   #19
forsvinn
BAN stały

Ktoś mi kiedyś powiedział, że facet, który robi z... męskiego narządu rozrodczego mopa, nie jest wart uwagi.
Nie wybaczyłabym. Nigdy.
forsvinn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 18:23   #20
rickybobby
Wtajemniczenie

Byłam w takim związku za małolaty gdzie chłopak mnie zdradzał. Ja miałam 18 on 20, to było takie typowe chodzenie ze sobą, dobrze się razem bawiliśmy i rozumieliśmy, miłości tam nie było. Chłopak mnie zdradzał, ja o tym wiedziałam, ale nie chcieliśmy sie rozstać. Dodatkowo ludzie wiedzieli, że i tak będziemy razem. Koledzy uświadamiali wszystkie jego adoratorki, które liczyły, że zajmą moje miejsce, że nie ma na to szans. To był po prostu bardzo niedojrzały związek, oparty na wzajemnym imponowaniu sobie a nie na uczuciu. Ja nawet nie mogę powiedzieć, że mu wybaczałam, to nie była dla mnie zniewaga, po prostu wiedziałam, że będziemy razem bo ja jestem dla niego najlepsza ze wszystkich. Szczeniactwo i tyle.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 18:25   #21
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Byłam w takim związku za małolaty gdzie chłopak mnie zdradzał. Ja miałam 18 on 20, to było takie typowe chodzenie ze sobą, dobrze się razem bawiliśmy i rozumieliśmy, miłości tam nie było. Chłopak mnie zdradzał, ja o tym wiedziałam, ale nie chcieliśmy sie rozstać. Dodatkowo ludzie wiedzieli, że i tak będziemy razem. Koledzy uświadamiali wszystkie jego adoratorki, które liczyły, że zajmą moje miejsce, że nie ma na to szans. To był po prostu bardzo niedojrzały związek, oparty na wzajemnym imponowaniu sobie a nie na uczuciu. Ja nawet nie mogę powiedzieć, że mu wybaczałam, to nie była dla mnie zniewaga, po prostu wiedziałam, że będziemy razem bo ja jestem dla niego najlepsza ze wszystkich. Szczeniactwo i tyle.
chore, nawet małolaty nie robią takich głupot. pokazałaś jak mało masz szacunku do siebie a nie jak niedojrzała jesteś bo nawet dzieciaki po 15, 16 lat się nie zachowują w ten sposób.
Stary 2014-05-17, 18:25   #22
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
Nie wiem.
dokładnie. Wydaje mi się, że nie wybaczyłabym ale z drugiej strony ciężko powiedzieć mi to na 100%. Tzn. nie wybaczyłabym na pewno długiego romansu ani zdrady z ex, ta 'chwila zapomnienia' okraszona odpowiednimi (nie wiem jakimi) okolicznościami być może byłaby do wybaczenia. Ciężko mówić na pewno.
I nie uważam, że wybaczenie zdrady = przyzwolenie na kolejne. Byłoby ciężko wybaczyć, sama nie wiem, czy bym nie dostała jakiegoś fioła i obsesji na tym punkcie. Gdybać sobie można ale jakby to było? Mam nadzieję, że nie będzie mi dane się przekonać.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 18:33   #23
mansikkaa
Zakorzenienie

Nie wybaczyłabym i nie chce być w takiej sytuacji. Jak reszta dziewczyn bym miała wstręt do niego, że dotknął innej....
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 18:34   #24
Pestka88
Zadomowienie

Nie. Nie dlatego, że bym nie potrafiła. Jestem z tych co potrafią wybaczyć, zapomnieć i nie wypominać, jeżeli tak postanowią.

Ale ja postanowiłam inaczej. Postanowiłam, że nie będę z człowiekiem, który nie szanuje mnie, tak jak ja szanuję jego. Zasługuję na kogoś kto będzie wobec mnie lojalny, bo w zamian daje to samo.

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 18:38   #25
Chatul
ma zielone pojęcie

Nie wybaczyłabym. Wierność jest dla mnie jedną z podstawowych wartości. Gdyby zabrakło wierności, straciłabym całkowicie zaufanie do drugiej strony.
Stary 2014-05-17, 19:01   #26
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Absolutnie nie. Nie pogodziłabym się z myślą, że mnie nie szanuje, że dotknął innej, brzydziłabym się, to jest stuprocentowe przekreślenie związku.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 19:06   #27
raita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
i jak sobie wyobrazisz jak on uprawia seks z inną, jak ją całuje, szepcze jej do ucha słodkie słówka, tak samo jak Tobie, to byś wybaczyła? coś mi się wierzyć nie chce.
Zdradził raz do zdradzi i drugi raz, bo skoro mu wybaczono to czym ma się przejmować? wybaczy i drugi raz, proste.

jakie te scenariusze by nie były to zdrada zawsze będzie zdradą.
Nadal nie wiem
Nie wiem, bo nie byłam w takiej sytuacji, aby odpowiedzieć w stu procentach, bo może jednak z miłości bym wybaczyła. Naprawdę ciężko powiedzieć.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 19:18   #28
Dziewczyna_Borata
Raczkowanie

Nie, nigdy bym nie wybaczyla zadnej zdrady.
Dziewczyna_Borata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 19:21   #29
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Nie wybaczyłam zdrad internetowych, emocjonalnych. Za bardzo mnie to gniotło i przytłaczało więc zdrady fizycznej nie wybaczyłabym również.

Z kolei znam przypadki osób, które zarzekały się na wszystkie świętości, że nie wybaczą ale postawione w tej sytuacji nieraz miękły. No cóż, jestem w stanie tylko przypuszczać jakbym się zachowała.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 19:26   #30
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Julianna23 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jak podchodzicie do tego tematu.
Wybaczylibyście partnerce/partnerowi zdradę?
A gdyby partner/ka nie uprawiała seksu, a tylko zdradził/a pocałunkiem - dalibyście jeszcze jedną szansę?
Zdrada to nie tylko pocałunek, czy nawet seks z innym partnerem/partnerką. Nie, nie wybaczyłabym. Nawet, jeśli sama sobie bym wmawiała, że wybaczyłam to jednak cały czas byłabym podejrzliwa i nie zaufałabym już facetowi w pełni. Czyli sama sobie zafundowałabym niezłe piekiełko. Z tego punktu widzenia rozstałabym się ze "zdrajcą".

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości