|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kwietniowe perfumy, głównie nisza
Szukam wyłącznie perfum( za zapachy Avon, Oriflame i celebryckie dziękuję) oraz książek popularnonaukowych i naukowych z zakresu historii obyczajowości średniowiecza (ze wskazaniem na prace Georgesa Vigarello); historii Bizancjum; kosmologi, neuropsychologii, neurologii, seksuologii, niektórych książek Antonio Damasio i Noama Chomskiego.
Mogą być po angielsku. Na wymianę mam: Flakony: Wood Mystique ok 44/100ml, waga flakonu z korkiem 280gram, jest kartonik Annick Goutal Musk Nomade ok 25-20/100ml, wersja "męska", również jest kartonik Fendi Teorema Esprit d'Ete, tester z korkiem ok 40/50ml. Nie szukam niczego konkretnego ale pewnie będę wybrzydzać. Lubię skóry, drewna, przyprawy, kadzidła, stare szypry. Odlewki: Atelier Cologne: Vanille Insensee, 9/10ml Bentley: Bentley Intense, 9,5/10ml Calypso Christiane Celle: Figue, 10ml Etro: Paisley, 5ml Etro: Raving, 10ml Fendi: Theorema Leggero 9,5/10ml Hemes: Eau Claire des Merveilles 11/12ml Illuminum: Piper Leather ok 3,5ml Korres: Pepper Jasmine Gaiac Wood Passion Fruit, 5ml L’Artisan: L’eau d’Ambre, 5ml Laboratorio Olfattivo: Alkemi, 3ml L'Artisan Parfumeur: Cote d'Amour 15/53ml Maitre Parfumeur et Gantier: Camelia Chinois, 5/10ml Max Burton: Wood&Absinth, 9,5ml Molinard:Habanita l'Espirit 5ml Parfumerie Generale: Indochine 4ml Penhaligon`s: Vaara 5ml Penhaligon`s: Malabach 5ml Reminiscence: Oud ok 3,5ml Serge Lutens: Daim Blond (wersja przedreformulacyjna!) 5/10ml Serge Lutens: Un Bois Vanille ok 2ml Stendhal: Ambre Sublime 5/10ml YSL: Opium EDP 9/10ml Drobnica firmowa: Aqua di Parma: Blue Mediterraneo 1,2ml Baldessarini: Del Mar 1,7ml Balenciaga: Rosabotanica 1,2ml Biehl.parfumkunstwerke:al 01 2ml Biehl.parfumkunstwerke:pc 02 1,3ml Comme des Garcons: 2 Man 1ml Dior: J’adore EDP 1ml (zostało sporo mniej) Etro: Greene Street 1,7ml Jacomo:#9 0,8ml Kenneth Cole: New York Woman 1ml Lorenzo Villoresi: Mare Nostrum, Aura Maris 1,2ml Lorenzo Villoresi: Peper Nigrum 0,8ml Rance: Avanti le Jour 1,6ml Serge Lutens: Bas de soie 1ml Sergio Tacchini: With you 1,2ml Drobnica lana: Ajmal: Shadow for Him 0,1ml Basile:Basile edt 2ml Calvin Klein: Euphoria EDT 2ml Dior: Mitzah 0,7ml Eisenberg: Rouge&Noir 1ml Esteban: Bois Plume 2ml Estee Lauder: Cinnabar 4ml Galimard: Cosaque 0,8ml Houbigant: Demi-Jour 0,4ml Huiteme Art Parfums: Fareb 0,7ml Keiko Mecher: Loukhoum Eau Poudree 0,2ml Keiko Mecher: Loukhoum 1,2ml Leonard: Balahe 1m Montale: Cashmere Wood 0,2ml ProFumum Roma: Volo Az 686 1,2ml Rance: Le Vainqueur 1,2ml Revlon: Ajee 2ml Serge Lutens: Forreau Noir 2ml Swiss Arabian: Nashwa 0,3ml Thierry Mugler: Angel Sunessence 0,6ml Ungaro: Diva 1,8ml
Jedynie skóra rozlicza zapach... Edytowane przez Trzy_Ryby Czas edycji: 2014-04-26 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Kwietniowe perfumy, głównie nisza
Atelier Cologne: Vanille Insensee, 9/10ml
Bentley: Bentley Intense, 9,5/10ml Calypso Christiane Celle: Figue, 10ml Etro: Paisley, 5ml Etro: Raving, 10ml cos u mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Przekupka: 220 pkt / 100% pozyt.
|
Witaj! jesli szukasz starych szyprow,to moze zainteresuje Cie oryginalna woda marki Coty Eau de Chypre.ok.12/30 ml? W ktoryms ze starszych moich wątków mam fotkę,mogę poszukac.Nie mam pojecia z ktorego jest roku,byc moze z lat 70tych.Pachnie nadal,ale prawdopodobnie moze byc zwietrzala.To taka ciekawostka kolekcjonerska juz chyba
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1384689178 Znalazłam tę fotkę. Szukałam w inter. informacji o tej wersji,ale niczego nie znalazłam,nawet zdjecia takiej butelki ![]() ![]() Sama nie wiem,jaka jest jego wartosc i co bym mogla za niego capnąć od Ciebie ![]() Acha, w butelce płyta kilka paprochów ![]() Masz moze wiedzę z ktorego roku to jest wersja?Sama jestem bardzo ciekawa.Pisałam nawet do takiego chłopaka,ktory prowadzi blog perfumiarski,ale on tez takiej wersji nie widzial nigdy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ma resztki naklejki pod butelką(częśc jest obdarta),ale zostaly takie informacje: 19 g NET 25 g, 224 Coty,New York,Paris,London.
Dostalam ją w spadku po ciotce,kolekcjonerce.Nic wiecej nie napiszę,bo nie wiem ![]() Psik na ręce trwa juz chyba 2 godz.ładnie pachnie ![]() ![]() Pisząc alternatywna wersja miałas na mysli ...podróbę? Jesli tak,to na moje oko to na 100%nie jest podrobka ![]() Znalazlam na ebayu wersje eau de chypre,ale cos nie moge tego linku skopiowac ![]() http://www.ebay.com/itm/Eau-de-Chypr...p2047675.l2557 Jest w jeszcze innej butelce,bez atomizera.Adnotacja sprzedawcy,ze pochodzi prawdopodobnie z lat 50tych Edytowane przez Gosia197 Czas edycji: 2014-04-26 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
cos za Wood Mystique ?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Hej! Wybacz,ze tyle sie nie odzywalam,ale sama nie bardzo wiem,co Ci napisac
![]() Z Twojego wątku znam tylko Theorema, Opium i Hermesa...aż wstyd normalnie. Czy oddałabys ewentualnie te odlewki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hej,to ok
![]() Penhaligon`s: Vaara i Etro: Paisley+ Hermesa i Opium Napisz ,czy bylaby taka mozliwosc ![]() Jesli tak,to prosze Cię o pv. Edytowane przez Gosia197 Czas edycji: 2014-04-30 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
Przekupka: 6 pkt / 100% pozyt.
|
Coś u mnie za:
Calvin Klein: Euphoria EDT 2ml ? ![]() Jeśli masz ich więcej, chętnie - przyjmę próbki Euphorii w każdej ilości ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem,czy mnie dobrze zrozumialas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
No,tak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Atelier Cologne: Vanille Insensee, 9/10ml
Molinard:Habanita l'Espirit 5ml Serge Lutens: Daim Blond (wersja przedreformulacyjna!) 5/10ml Etro: Greene Street 1,7ml Pukam jeszcze raz do Twoich drzwi ![]() Edytowane przez elizziak Czas edycji: 2014-05-15 o 07:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Niestety, na wymianę za flakon się nie zdecyduję.
A z odlewek nic dla siebie nie widzisz? Kiedyś pytałaś o Rose Anonyme ![]() Edytuję powyższy post, bo widzę, że Indochine mi się niechcący wkradło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Witaj Ryby, ku mojemu zdziwieniu niestety nic nie wypatrzyłam. Aczkolwiek będę regularnie zaglądać, ponieważ często mam nagły szał na jakiś zapach
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.