|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak poradzić sobie z bardzo suchą skórą wokół oczu?
Witam, od jakiegos czasu mam bardzo suchą skórę wokol oczu. Cere mam tlusta, nigdy wczesniej nie mialam takiego problemu i kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzic. Skora na powiekach bardzo sie luszczy. Zalaczam zdjecie oka i skory wokol. Dodam jeszcze ze stosuje masc puntkowo Klindacin T ktory zawiera w skladzie alkohol. Moze ktos wie czy to moze byc przyczyna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak poradzić sobie z bardzo suchą skórą wokół oczu?
Alkohol bardzo wysusza skórę! Mi też łuszczy się skóra, ale pod oczami. I też nie wiem jak sobie z tym poradzić. Trochę pomaga mi maść z witaminą A.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się, alkohol wysusza bardzo, ja od roku nie stosuje kremów pod oczy na noc tylko zamieniłam je na olejek arganowy bądź migdałowy- bardzo dobrze nawilżają, można stosować codziennie( ale tylko pod oczy bo na całą skórę tylko raz w tygodniu zamiast kremu na noc) gwarantuje że pomoże, taka buteleczka olejku stosowana tylko pod oczy spokojnie wystarczy na cały rok bo użyjesz jedynie kropli. Naprawdę polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Tej masci oczywiscie nie stosuje w okolicach oczu, a tylko tam skora jest bardzo sucha i sie luszczy. Dzieki za rady dziewczyny, moze sprobuje tych olejkow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tańszą opcją będzie maść witaminowa. Pomaga mi na bardzo duże wysuszenie twarzy, w tym okolic oczu, podczas leczenia trądziku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Czy ta witaminowa maść ma jakąs specjalna nazwe ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Możesz kupić po prostu, jak już zresztą ktoś napisał, maść z witaminą a. Powinna pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.