![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przyjaźń? Raczej już kochanie
Witam gorąco!
Po raz kolejny przychodzę do Was po radę. Poznałam świetnego faceta... przez internet. Super nam się układa, rozmawia, spotkaliśmy się kilka razy traktujemy się tzn przynajmniej dla mnie znaczy on dużo więcej niż tylko zwyczajny kolega. Jeżdżę do niego na noc (bo mieszka w innym mieście) praktycznie zachowujemy się jak para ale oficjalnie ani ja ani on tego tak nie nazywamy. Doskonale o tym wie ze chciałabym coś więcej ze coś do niego czuje. Jest inteligentnym facetem i potrafi odczytać gesty i zrozumieć aluzje. I teraz moje pytanie. Czy powiedzieć mu wprost co czuje itd czy zaczekać na jego pierwszy krok??? Bo powiem Wam szczerze ze po każdym moim powrocie od niego jest coraz gorzej. Nie potrafię się ogarnąć. Coraz ciężej mi się z nim rozstać na kolejne 2-3 tygodnie. Wychodzę z mieszkania to łezka płynie (dobrze ze jest słońce i nosi się ciemne okulary to nie widać oczu). Nie wiem co robić ale myślę ze to już jest ten etap znajomości żeby podjąć jakaś decyzje. Tym bardziej ze nie mamy po 16 lat by bawić się kotka i myszkę... ![]() ![]() Proszę Was bardzo o rady. Może któraś z Was była kiedyś w takiej sytuacji. Pozdrawiam
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przyjaźń? Raczej już kochanie
Powiedz mu co czujesz, co za roznica kto zrobi to pierwszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Strasznie bym chciała ale jednak mam jakieś obawy ze pomyśli sobie ze jakaś nachalna jestem i stawiam go pod ściana...
![]() |
#4 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Nie musisz wyskakiwać od razu z wielkimi wyznaniami, ale rozmowę w celu określenia rodzaju tej znajomości i tego w jakim kierunku to wszystko zmierza, warto by było zainicjować. Dla Twojego własnego dobra.
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
) wiesz niby planuje co będzie nie wiem za 2 miesiące i w tych planach jest miejsce dla mnie. Tylko że ja lubię jasne sytuacje powiedziane wprost. A teraz czuje się dosyć niepewnie bo teoretycznie oficjalnie jestem dla niego tylko koleżanka. I nawet nie mogę okazać zazdrości czegokolwiek zwrócić uwagę bo niby jakim prawem i taka bezsilność strasznie meczy......
![]() |
![]() |
#6 |
po drugiej stronie szafy
|
I dlatego właśnie warto pogadać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
A czemu on do Ciebie nie jeździ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
po drugiej stronie szafy
|
Mnie trochę niepokoi to stwierdzenie, że on doskonale wie że coś czujesz Autorko...no i co...no i nic. Temu bym na Twoim miejscu obgadała temat, bo bez podstawowego chociażby ustalenia wyłączności na kontakty z płcią przeciwną, to on może mieć wiesz, stałą partnerkę w swoim mieście. Albo inną dziewczynę na każdy tydzień. Serio, bezpieczniej obgadać.
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;46586043]A czemu on do Ciebie nie jeździ?[/QUOTE]
Bo ma kontuzje nogi i ze tak powiem jest totalnie uziemiony. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
![]() Ale tak jak mówisz chyba go wezmę na rozmowę i albo tak albo nie ;-)
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W chwili gdy tego typu układ zaczyna być dla Ciebie trudny emocjonalnie do udźwignięcia, nie pozostaje Ci nic innego, tylko szczerze wyłożyć karty na stół. Nawet za cenę ryzyka, że poczuje się postawiony pod jakimś murem. Niektórym bardzo odpowiadają relacje nie do końca zdefiniowane (sama należę do takich osobników
![]() ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-05-23 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Doskonale Cię rozumiem, bo jestem w podobnej sytuacji. Też nie wiem czy to ma sens brnąć w to dalej, bo nie wiem czy on w końcu będzie wiedział czego oczekuje. Spotykamy się czasami 2-3 razy w tygodniu, ale między nami nic co wskazywałoby na bliższą zażyłość się nie dzieje. Nie ma przytuleń, a o pocałunkach nie wspomnę. On mówi, że nie chce zniszczyć naszej przyjaźni, że świetnie nam się rozmawia. Z tym się zgadzam, ale nie chce żeby on był moim kolegą czy przyjacielem. Ostatnio coś go chyba ruszyło i zaprosił mnie na kilkudniowy wyjazd, jeśli tam nic się nie wydarzy to odpuszczę. Po 4 miesiącach mam już dość tej niepewności.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
No i jestem po rozmowie... niestety. Co prawda telefonicznej, bo wyszło to w sumie spontanicznie z jakiegoś tam pobocznego tematu ale żałuje ze w ogolę kontynuowałam ten watek. Stwierdził, że próbuje wymusić jakieś deklaracje na nim zapewnienia o wielkiej miłości. Aha i jeszcze, że nie jestem mu obojętna ale on po wcześniejszych doświadczeniach jest ostrożny. Dziewczyny czuje się jak totalna idiotka, jakby mi ktoś w twarz strzelił. Tak strasznie żałuje, że pokazałam i powiedziałam ze mi zależy na naszej znajomości ze nawet sobie nie wyobrażacie... Wyszło teraz na to, że żebram o jego uczucia. Jakaś farsa z tego wyszła...............
"Bo czasem nie warto przemierzać oceanu dla kogoś, kto dla Ciebie nie jest w stanie przeskoczyć nawet przez kałużę..." Edytowane przez Kokosowa_Czekolada Czas edycji: 2014-05-25 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Nie obwiniaj się o to, mogłaś usłyszeć przecież zupełnie coś innego, skąd mogłaś wiedzieć. Szkoda tylko, że telefonicznie podjęłaś tę rozmowę..Pierwsze wrażenie jest na pewno przykre ale pomyśl, że przynajmniej wiesz, czego możesz oczekiwać. Chcesz kontynuować tę znajomość na tych jego zasadach czy wolisz się wycofać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję, także myślałam, że może on myśli tak samo tylko obawia się sam odrzucenia więc nie podejmuje jakoś konkretniej tematu.. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-05-25 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem, najlepiej wycofaj się. A jeśli naprawdę chcesz to ciągnąć to zaproponuj, aby zwolnić tempo. Jak się nie zgodzi to będziesz wiedziała o co chodzi.
![]() |
![]() |
#18 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Taaaa taki biedniutki skrzywdzony, ale przed seksem to się jakoś nie broni.
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
LNie nie próbowałam już pózniej nic określać. Wyszło "lekkie" spięcie do tego stopnia że sie rozłączył. Nie wiem jak teraz bedzie czy w ogóle się do mnie odezwie. Okaże się co jest dla niego najważniejsze. Ja rozumiem że mozna sie przestraszyc itd ale bez przesady. W koncu to jest dorosły facet i i chyba wie czego chce od życia. Nie mowie że ma mi juz wyznawać miłośc ale mogłby chociaz dawać do zroumienia. Bo teraz to wychodIzi na to że ja sie staram zabiegam a on zero takiego wiecie zaangazowania mowi ze to ddlatego ze nie jest zbyt wylewny ale mimo wszystko...
![]() |
#20 |
po drugiej stronie szafy
|
Jak wyglądała ta rozmowa? Faktycznie próbowałaś wymusić deklaracje?
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Jak dla mnie to facetowi było fajnie i wygodnie, bo pewnie podobasz mu się, a do tego sama się "podawałaś na talerzu" - jeździłaś, nie wymagałaś. Związek-nie-związek, bez zobowiązań. Normalny, dorosły facet nie unosiłby się, nie rozłączał, tylko spokojnie wytłumaczył co i jak i nie zasłaniał się jakimiś dramatami z przeszłości - jak słusznie zauważyła elvegirl, jakoś do seksu to taki poraniony nie był...Wiadomo, że nie chodzi o to, żeby od razu Ci się oświadczał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Tak ogólnie rozmawialiśmy o związkach o zaufaniu. No i coś mowie ze jak jest się już naprawdę razem to wtedy wszystko wygląda inaczej bo jest ta pewność ze druga osoba jest tylko dla Ciebie itd no i od słowa do słowa się rozkręciło... Nie wydaje mi się żebym powiedziała coś strasznego a tym bardziej wymuszającego jakiekolwiek deklaracje.
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Kokosowa_Czekolada, pozostaje tylko się cieszyć, że postanowiłaś to wyjaśnić i nie będziesz marnować czasu na tego pana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Tak łatwo to on z tego wygodnego sexu z dostawą to nie zrezygnuje
![]() Walnął focha, żeby się autorce nie zachciało do tematu wracać i zgrywa 'nic się nie stało'. Myślę, autorko, że powinnaś wykazać się nadwrażliwością i z głęboką troską o jego uczucia powiedzieć, że właśnie widzisz że to zupełnie za szybko i przytłaczająco ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Carya Czas edycji: 2014-05-26 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Potraktuj go jak zwyczajnego znajomego i jeśli mu na Tobie zależy to niech się chłop stara. Czasem trzeba odrobiny dystansu, żeby zobaczyć pełny obraz.
Ja zniszczyłam pięcioletnią przyjaźń z facetem (i od tej pory nie wierzę w takie bliskie relacje damsko- męskie) i co... teraz udajemy nieznajomych i jakoś staramy się wrócić do stanu sprzed wątku miłosnego. Faceci wymiękają, kiedy kobiety stają się chłodniejsze. Daj sobie czas i zobaczysz, co zrobi. Grunt to dobrze opracowana strategia działania ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Macie racje dziewczyny. Odpuściłam. Nie pisze pierwsza nie dzwonie niech się teraz on wykazuje i pokazuje jak mu zależny. W końcu chce żeby to o mnie zabiegano i starano się...
---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Trzymam totalny dystans. Słucham co mowi ale swój rozum mam.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.