|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Midiana, co jest??!!
Cześć Dziewczyny, moja gonekolog przpepisała mi tabletki Midiana. To moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Wziełam je dokładnie pierwszego dnia okresu tak jak powiedziała lekarka, biorę je zawsze o tej samej porze, żadnej nie pominełam iiii tu mam problem. Moj okres trwa zazwyczaj około 7 dni, słyszałam ze po przyjmowaniu mogą występować plamienia przez parę dni, ale zostało mi 6 tabletek "do przerwy" a ja nadal mam plamienia, do tego od paru dni dokuczają mi bóle podbrzusza, takie jak przy okresie. Do tego wszystkiego bolą mnie piersi.... Sama nie iwem co mam o tym myśleć, spodziewałąm sie zmiennych humorków itp a nie ciagłego "okresu".... Jakby jeszcze tego było za mało zachorowałam i lekarz przepisał mi dzisiaj antybiotyk.
Napiszcie proszę co mam o tym mysleć, czy któraś z Was miała podobnie? Podrawiam! I z góry przepraszam jeśli dany wątek gdzieś już tu jest, jednak jestem nowa więc proszę o wyrozumiałość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Midiana, co jest??!!
Przez pierwsze trzy miesiące przyjmowania tabletek możesz plamić i mieć inne efekty uboczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ale aż tak długo mogą utrzymywać sie krwawienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
Plamienia, nie krwawienia. Tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tak, do 3 miesięcy to normalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Brałam te tabletki przez 3m-ce, obecnie zmieniłam na Zoely i jestem z nich bardziej zadowolona, ale co do Midiany - przez cały pierwszy miesiąc miałam plamienia, przy 2. opakowaniu całkowicie zniknęły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dzięki, troche mnie pocieszyłyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.