|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Problem - tabletki anty, przerwa?
Witam!
Zaczęłam brać tabletki anty (Novynette) pierwsza 13 maj - 21 sztuk zatem do 2-g0 czerwca. Następnie powinnam zrobić 7 dni przerwy i 10 czerwca rozpocząć nowe opakowanie? Tylko... Będąc ostatnio na badaniach moja ginekolog nie przepisała mi kolejnego opakowania, bo powiedziała, że zrobi to następnym razem (wizyta 12 czerwca), a jako, że zaczynam to wypisała mi wcześniej tylko 1 opakowanie. I teraz powstaje mi luka 2 dni, podczas których powinnam brać, a nie mam co. I co w takiej sytuacji? Czekać, szukać kontaktu prywatnie z ginekologiem, żeby wypisał receptę? Nie mam pojęcia co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Problem - tabletki anty, przerwa?
Mozesz spróbować sie dostac do innego ginekologa lub lek I kontaktu lub zrobic 2 dniowa przerwe ale nie bedziesz zabezpieczona w czasie przerwy i wciagu 7 dni od rozpoczęcia blistra (czyli 9 dni)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja bym poszła prywatnie do ginekologa po receptę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Idz do swojego ginekologa i przedstaw sprawę w rejestracji- moze ci wypisze receptę.
Ew. isc do apteki i poprosić o pigulki z obietnica doniesienia recepty dwa dni pozniej. ew. isc prywatnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.