|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Problem z facetem
Hej dziewczyny! Nie wiem czy dobrze założyłam swoje forum, ale jestem nową użytkowniczką, więc wybaczcie jeśli coś jest nie tak. Chciałam zasięgnąć Waszej opinii. Może najpierw napiszę w skrócie. Poznałam na portalu randkowym fajnego faceta, normalnie ideał jak dla mnie. Tylko problem jest w tym, że nie widzieliśmy się jeszcze, bo on pracuje w Niemczech, no a ja jestem tutaj. Na razie piszemy ze sobą. Co byście zrobiły na moim miejscu??Pojechałybyście do niego, znajdując tam pracę czy poczekałybyście aż on przyjedzie tutaj??
![]() Proszę o Wasze konkretne odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Biała Dama
|
Dot.: Problem z facetem
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja na Twoim miejscu nabrałabym trochę dystansu. Nie znasz faceta tak na prawdę a już planujesz wyjazd tam i poszukiwania pracy. Poczekaj na rozwinięcie sytuacji, jego przyjazd tu (poznanie go na "żywo"). Dopiero możesz myśleć o przyszłości.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Zielona Driada
|
Chcesz tak niefrasobliwie jechać do faceta, którego nic a nic nie znasz?
![]() ![]() Słuchaj rodziców, ot i moja rada ![]() A tak poważnie, lepiej byś najpierw poznała go w realu, na neutralnym, bezpiecznym gruncie. Badź poważna dziewczyno, bo potem są płacze i zgrzytanie zębów, bo misiu nie jest taki jak pisał na fejsie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-06-27 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A jakikolwiek instynkt samozachowawczy posiadasz? Ty w ogóle goscia nie znasz, BA - Ty go na oczy nie widzialas nawet, a juz planujesz rewolucje we wlasnym zyciu, wyjazd do niego i ukladanie sobie z nim zycia? Nie wierze w to co czytam. Skad w Tobie taka naiwnosc? Zycia nie znasz? Spauzuj, wyluzuj, ochlon... Spotkajcie sie na neutralnym gruncie najpierw. Powiem Ci 'wielka' tajemnice: na dobre rzeczy trzeba poczekac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Nigdy w życiu! Twoi rodzice są rozsądni i normalni, za to Ty troszkę się zagalopowałaś. Nie znasz tego człowieka, nieważne jak super Wam się ze sobą pisze. Powinniście się spotkać na neutralnym, bezpiecznym gruncie lub on powinien przyjechać do Ciebie, a nie żadne wycieczki do gościa. Ochłoń.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Chyba oszalałaś. Chcesz jechać za granicę do obcego faceta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że nie jechać.
Poza tym ideałem nazywasz faceta, którego w ogóle nie znasz, w internecie można wykreować się na kogo się chce.
(...)Marzyła wtedy, że "jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie",dokładnie pamiętała tę radość, gdy uznała, że tak właśnie jest i tę nadzieję, że tak zostanie. http://koherencja.bloog.pl/?smoybbtticaid=612f02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W internecie każdy może być kim chce, a nigdy nie wiadomo, kto siedzi po drugiej stronie. Ty tak naprawdę nie znasz tego faceta a chcesz się pchać za granicę nie wiedząc co Cię czeka? Nie raz słychać było o naiwnych dziewczynach, które po poznaniu ideału jechały za granicę a kończyły w burdelach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny macie rację. Jeśli on chce to niech przyjedzie do Polski i tutaj się ze mną spotka jeśli mu zależy na mnie. W końcu to oni mają o nas zabiegać a nie odwrotnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Daj sobie na wstrzymanie z tym romantyzmem. Chodzi wyłącznie o rozsądek
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Spoko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Witaj. Moim zdaniem rodzice nie powinni się wtrącać w twoje życie, ponieważ jesteś już dorosłą i odpowiedzialną osobą. Ja na Twoim miejscu popisałabym z nim jeszcze, by lepiej go poznać, bo może się okazać że jest zwykłym oszustem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak jak i nam wszystkim tutaj opadly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Może i masz rację to jest dość nieodpowiedzialne. Zna faceta tylko przez portal, więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać, ani kim on jest, i jeszcze zastanawia się czy do niego jechać. Nie warto porzucać swojego dotychczasowego życia dla faceta, w dodatku obcego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W życiu bym nie pojechała z prostego powodu - nic o nim nie wiem. W necie każdy może się wykreować na dowolną postać. W głowie miałabym przede wszystkim myśl o tym, że nie chciałabym zasilić niemieckiego burdelu i zniknąć bez wieści. Bezpieczeństwo to podstawa. A pytanie dotyczące rzucenia wszystkiego i szukania tam pracy (w domyśle - plan mieszkania razem) jest dla mnie niepojęty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Niech on tu przyjedzie i spotkajcie się w kawiarni. A póki co nie wkręcaj się w kogoś kogo nie znasz. Nie chcę być pesymistą ale większość takich znajomości (zwłaszcza jak ktoś się nastawia na dużo) kończy się na jednym spotkaniu albo się nawet przed spotkanie się rozmywa pisanie, jak ktoś pozna kogoś u siebie w mieście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Opatrznie mnie zrozumiałyście dziewczyny. Nie pojechałabym mieszkać do niego tylko pracować w tym mieście co on jest, żebyśmy się mogli spotykać. Wiadomo że od razu nie rzucilabym się na głęboką wodę. Po za tym nie jestem taka głupia żeby mieszkać z nim od razu. Ja pojechalabym tam pracować gdzieś np. Na zbiory owoców, a spotykałabym się z nim w wolnym czasie. Wiem nie umieściłam tego w pierwszym poscie a powinnam. Ale i tak nie pojadę, poczekam aż on tutaj się pojawi
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.