adipex - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2005-05-05, 18:39   #1
7777777
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 127
GG do 7777777
Question

Adipex retard

Kochane Wizazanki.Mam pytanie odnosnie Adipexu.Czy ktoras z Was go stosowala?Jesli tak to jakie wrazenia.Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
Aga

Edytowane przez 7777777
Czas edycji: 2005-05-05 o 18:44
7777777 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-06, 07:19   #2
Laura2112
Raróg

Wiadomo¶ci: 56 318
Send a message via Skype™ to Laura2112
Dot.: Adipex retard

Je¶li chcesz siê w ten sposób odchudzaæ, to sobie lepiej odpu¶æ. Ja tego nie bra³am, ale czyta³am na forum o2 wypowiedzi typu: "biorê ju¿ jaki¶ czas, dzi¶ bola³o mnie serce, mo¿e wiêc biorê za ma³o?".
Naprawdê s± lepsze sposoby i bezpieczniejsze ¶rodki. Na o2 zosta³am oczywi¶cie zaatakowana, ¿e co ja mogê wiedzieæ i w ogóle, ale moim zdaniem (po przeczytaniu tych wszystkich postów) szkoda zdrowia.
Laura2112 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-06, 07:44   #3
suzana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 389
GG do suzana

o kurcze. nie rob tego. az poszlam poszukac gazete kulturystyczna w ktorej jest przedstawione jak powolutku mozna sie wykonczyc tym .... - tu kolokwialny wyraz ale chyba ja zapodzialam gdzies

chcesz stracic wlosy? nabawic sie chorob serca? wycienczyc sie? Powazniejsze skutki uboczne moga sie pojawic przy niew³asciwym jej stosowaniu czyli w wiêkszych, jednorazowych, nieregularnych dawkach. nie mowiac oczywiscie o uzaleznieniu!

Laura tez sie tam wypowiadalam, te dziewczyny sa jak w transie, nic do nich nie przemawia. myslisz ze nie maja jakiejkolwiek mocniejszej motywacji, by sprobowac sie poruszac i przypilnowac z dieta czy to kwestia czego innego? nie napisze tego, bo to przyjazne forum
suzana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2005-05-06, 08:14   #4
Laura2112
Raróg

Suzana, im siê chyba wydaje, ¿e jak s± przy ko¶ci, to je usprawiedliwia i nie przemówisz im do rozumu. Najbardziej mnie rozwali³a ta wypowied¼, któr± zacytowa³am wy¿ej
Ja staram siê przytyæ parê kilo i to dopiero jest problem, a ¿eby schudn±æ jest tyle mo¿liwo¶ci, a¿ nie wiadomo co wybraæ.
Przecie¿ po co siê ruszyæ, dobraæ dietê, zdrowe ¶rodki - kompletne zero motywacji, byle jak najszybciej zrzuciæ parê kilo, a reszta niewa¿na.
Ostatnio w g³o¶nej sprawie Terri Schiavo mówi³am, ¿e tak o tym tr±bi± to powinni te¿ mówiæ, przez co znalaz³a siê w takim stanie. Mo¿e chocia¿ parê lasek by siê zastanowi³o, czy naprawdê warto...
Stary 2005-05-06, 10:57   #5
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

usprawiedliwia z braku motywacji i silnej woli. ja tez keidys bylam "wieksza", a teraz ludzie mnie nei poznaja. i to nie jest zart. uzaleznilam sie od dopaminy nie wyobrazam sobie zaprzestania cwiczenia. poza tym uwazam ze samo przyjmowienie specyfikow tego typu malo zdziala. tzn malo w pozytywnym kierunku.
Stary 2005-05-06, 11:58   #6
Laura2112
Raróg

A ja siê zastanawia³am, czy by³yby pomocne specyfiki zwane "po¿eraczami t³uszczu", takie dla sportowców. Natknê³am siê na te "cuda" w sklepach dla æwicz±cych, mo¿e by³yby bardziej bezpieczne (ich dzia³anie ma polegaæ na poch³anianiu t³uszczu ze spo¿ytego jedzenia). Nie zag³êbia³am siê bardziej, bo szuka³am czego¶ w drug± stronê, pijê od¿ywkê ¿eby przytyæ (wêglowodany + bia³ko + witaminy) i powiem, ¿e nie¼le dzia³a i bezpieczne dla zdrowia. Wiêc mo¿e te po¿eracze t³uszczu te¿ by³yby dobre. Wiêkszo¶æ dziewczyn my¶li, ¿e ma to co¶ wspólnego ze sterydami i w ogóle sklepy kulturystyczne s± tylko dla facetów, a wcale tak nie jest, tylko trzeba sobie dobraæ odpowiedni ¶rodek, popytaæ do¶wiadczonych...
Stary 2005-05-06, 14:22   #7
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

popieram, sklepy sportowe maja duza game suplementow, ktore moga pomoc tez kobietom. i pijesz normlane odzywki weglowodanowe? moj facet swojego czasu to stosowal ale on cwiczy na mase. Laura uwazaj zeby nie przechylic sie w 2g± stronê ale fakt, troche checi, odpowiednia literatura, przelamanie stereotypow i swiat sie zmieni
Stary 2005-05-08, 19:26   #8
7777777
Raczkowanie

GG do 7777777

Dziekuje za odpowiedzi.Z tego co piszecie to chyba faktycznie nie jest zbyt dobra metoda na odchudzanie.Jeszcze raz dziekuje.
Pozdrawiam
Aga
Stary 2005-05-08, 19:53   #9
Laura2112
Raróg

Suzana >> tak, w³a¶nie mam tak± z naciskiem na wêglowodany, mniej bia³ka i witaminy. Pijê ostro¿nie, niewiele, ale dzia³a szybko. Raczej w drug± stronê u mnie nie da rady Taka przemiana materii, ¿e a¿ zdecydowa³am siê po to siêgn±æ, bo ani grama nie mog³am przybraæ. Sk³ad dok³adnie sprawdzi³am, wypyta³am siê na forum i w ogóle, dla organizmu ¿adnych negatywnych wp³ywów nie zauwa¿y³am i jestem zadowolna z efektu. Teraz mam d³ug± ju¿ przerwê w stosowaniu i efekt siê utrzymuje (mo¿e troszkê schud³am znów, ale niewiele).
7777777 >> cieszê siê, je¶li siê rozmy¶li³a¶ co do Adipexu. Powodzenia!!!
Stary 2005-05-09, 08:37   #10
7777777
Raczkowanie

GG do 7777777

Dzieki.Mam nadzieje ze po maturze znajde w sobie wiecej silnej woli i zaczne cwiczyc regularnie.Ciesze sie ze napisalam do Was z pytaniem o adipex,bo tak pewnie zaczelabym brac i niezle bym narazrabiala w swoim organizmie.

Aga
Stary 2005-05-09, 09:35   #11
Laura2112
Raróg

Oj nie¼le, to raczej pewne.
Wszystkiego dobrego na maturze - nie dziêkuj A potem ju¿ wakacje i wiele okazji, ¿eby siê poruszaæ i owocków podje¶æ

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2005-05-09, 10:33   #12
7777777
Raczkowanie

GG do 7777777

Nie dziekuje
Stary 2006-03-19, 10:18   #13
fiba30
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 7

ja stosowa³am adipex przez 3 miesi±ce...
fiba30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-06, 17:24   #14
amberlinka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 377
Exclamation Dot.: Adipex retard

Hejka A ja siê z wami w 100% nie zgadzam Stosujê teraz adipex i jestem z tego powodu bardzo szczê¶liwa, stosujê go codopiero tydzieñ i schud³am ju¿ 3 kg Ci±gle æwicze i mam mnóstwo energii Ma³o tego wcale nie mam ochoty na kaloryczne jedzonko i na s³odycze, a nawet jak siê na co¶ skuszê to nic mi siê nie stanie Do tego moja pani doktor nie zabroni³a mi brania adpiexu, wiêc nie mo¿e byæ taki szkodliwy, jak tu wypisujecie! Pozdrawiam
amberlinka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-06, 17:57   #15
Etiuda
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 465

Adipex nie jest dostêpny legalnie w Polsce, jest zakaz handlowania nim i to nie bez powodów. Lekarze przypisuj± w zastêpstwie dro¿szej Meridii bo nasze recepty mo¿na realizowaæ w UE. A najgorsze, ¿e kupuje go sobie kto chce z namiarów z kafeterii-je¿dz± sobie takie do Czech a potem sprzedaj± 2 razy dro¿ej w Polsce ludziom i wszelkim pro-anorektyczkom, które omijaj± szerokie przeciwskazania i mo¿liwe niebezpieczne dla ¿ycia interakcje:|

Etiuda jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-18, 11:35   #16
aga111bk
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

cze¶æ. Ja biorê adipex od 6 dni. Rzeczywi¶cie mniej jem staram siê æwiczyæ no i z niecierpliwo¶ci± wa¿ê siê codziennnie. Do tej pory 2 kg na minusie ale przede mn± jeszcze d³uga droga chcia³abym schudn±æ 20-25 kg obecnie wa¿ê 91 kg. Napiszcie czy siê odchudza³y¶cie i jak. Czy ten adipex to rzeczywi¶cie jest bezpieczny i jak jeszcze mo¿na wesprzeæ te diety.
aga111bk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-05-18, 13:06   #17
aga111bk
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
adipex

Siemka. szukam chêtnych do wymiany do¶wiadczeñ na temat stosowania adipex retard. Po wczorajszych doniesieniach prasowych na temat leku, który zabija trochê siê waham ale mam sporo do zrzucenia i szukam informacji na temat adipexu. Stosujê go od tygonia.
aga111bk jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2006-06-05, 11:36   #18
Ag_nes
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 474
GG do Ag_nes
Dot.: adipex

Mozesz tu zacytowac te doniesienia pracowe albo wkleic linka ?? bardzo mnie to interesuje.
Ag_nes jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-01-14, 08:44   #19
Czarna 1982
Przyczajenie

Witam!
Znalazlam te info o adim na innym forum zapraszam do lektury.
Ja juz z jestem na adipexie ju¿ 9 dzien zesz³o mi juz 2,5 kg co do jedzenia to zalezy czasem mam napad g³odu a czasem mnie trzeba sie troche tez pilnowac nie obzerac sie bo to wowczaschyba nic nie daje ja mam spora nadwage a to jest wl¶nie dla osób z du¿a nadwaga a nie dla tych co 5-7 kg chca nie poddaje sie bede walczyc zobaczymy co dalej moze wkleje kilka ciekawyh informac
WSZYSTKO, CO O ADIPXIE RETARD POWINNO SIÊ WIEDZIEÆ, ZANIM PRZYST¡PISZ DO KURACJI!
Czarna 1982 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-14, 08:45   #20
Czarna 1982
Przyczajenie

1. Na czym polega dzia³anie adipexu?
(przedstawiê to w sposób bardzo prosty i zrozumia³y dla ka¿dego. Bardziej szczegó³owo i „naukowo” jest to opisane w ulotce poni¿ej). Adipex jest lekiem dzia³aj±cym na o¶rodkowy uk³ad nerwowy. Jego mechanizm dzia³ania polega na tym ¿e u³atwia przewodzenie bod¼ców pobudzaj±cych o¶rodek syto¶ci. Pozwala on po prostu przestaæ my¶leæ o jedzeniu, oszukaæ organizm, który my¶li ¿e jest najedzony... Hamuje ³aknienie, bardzo znacz±co zmniejsza uczucie g³odu, nie eliminuj±c go jednak zupe³nie. Gdyby tak by³o, wiele z nas mog³oby umrzeæ ¶mierci± g³odow±. Je¶li ¿o³±dek jest zupe³nie pusty, kurczy siê i wydziela soki trawienne które dra¿ni± jego ¶cianki, zamiast trawiæ tre¶æ pokarmow±. Wystêpuje tu tzw. uczucie „g³odu ¿o³±dkowego”. Trzeba koniecznie co¶ wtedy przek±siæ, by nie dopu¶ciæ do nad¿erek i choroby wrzodowej ¿o³±dka.
2. Jak d³ugo muszê za¿ywaæ adipex ¿eby schudn±æ?
Kuracja adipexem mo¿e trwaæ maxymalnie 100 dni. Je¶li w tym czasie nie uzyskasz zadawalaj±cych rezultatów (wymarzonej wagi), musisz bezwzglêdnie kuracjê zakoñczyæ, robi±c co najmniej 6 tygodniowa przerwê, a optymalnie 12 tygodniow±. Po tym czasie mo¿na powróciæ do kuracji wspomaganej adipexem. Dotyczy to raczej osób po 30 roku ¿ycia oraz tych ,które urodzi³y chocia¿ 1 dziecko. Osoby m³odsze nie powinny w ci±gu roku wspomagaæ siê d³u¿ej ni¿ 100 dni.
Stary 2009-01-14, 08:45   #21
Czarna 1982
Przyczajenie

3. Czy dzia³a on na ka¿dego i ile mo¿na ¶rednio schudn±æ w ci±gu miesi±ca?
Jak wiesz, ka¿dy cz³owiek jest inny, ka¿dy o sobie powie: jestem indywidualno¶ci±, wyj±tkiem i oczywi¶cie ka¿dy ma racjê. Spadek wagi zale¿y od kilkudziesiêciu parametrów, miedzy innymi: wiek, wzrost, waga, przebyte choroby, przyjmowane leki nawet w dalekiej przesz³o¶ci, sposób od¿ywiania (nawet godziny posi³ków), nawyki ¿ywieniowe, tryb ¿ycia i pracy oraz wiele, wiele innych.
Je¶li mam odpowiedzieæ w przybli¿eniu na to pytanie, poproszê Ciê o dane takie jak wzrost, waga, wiek, przebyte choroby , stosowane w ci±gu 12 miesiêcy diety ,oraz to, do jakiej wagi zmierzasz. Wtedy bêdê mog³a z du¿ym przybli¿eniem powiedzieæ jaki bêdzie spadek wagi w pierwszym - byæ mo¿e jedynym miesi±cu kuracji ADIPEXEM (ale je¶li nie chcesz, nie musisz podawaæ).
Przeciêtnie (ale to bardzo ogólnikowe stwierdzenie) 1 kuracja = minus 5 kilogramów. Równie dobrze mog± to byæ 3 kg jak i 8 kg, a mo¿e nawet 12 czy 15... Wszystko zale¿ne jest od wy¿ej wymienionych parametrów.
Oto pewne „rekordy” zanotowane po miesiêcznym zastosowaniu adipexu .
Przyk³ad 1 Bogusia ,lat 29, waga wyj¶ciowa 65 kg, wzrost 165cm - nie schud³a ani 1 kilograma. Powód: odchudzanie siê od rana do godz. 20:00, po tej godzinie poch³anianie ponad 1000 kalorii na jedno „posiedzenie”. Ulubione dania: ciasto, solone orzeszki, piwo. Zupe³nie nieracjonalne od¿ywianie (!!!) - pó³ jab³ka i pó³ jogurtu w ci±gu ca³ego dnia musi zaowocowaæ napadem g³odu w godzinach wieczornych. Nie stosowa³a ¿adnych æwiczeñ fizycznych
Przyk³ad 2 Sylwia, lat 33, wzrost 172 cm, waga wyj¶ciowa 115 kg. Ubytek wagi w 1 miesi±cu –16 kg. W ci±gu 100 dni-36 kg. Nadwaga jak widaæ du¿a. Jej dieta to: pocz±tkowo 1500 kalorii roz³o¿one w 6 posi³kach w ci±gu dnia. Po 2 tyg. Dieta 1000 kalorii w 5 dziennych posi³kach.. Wyeliminowa³a w 100% wêglowodany pochodz±ce ze s³odyczy oraz potraw m±cznych. Raz w tygodniu jad³a ziemniaki. Nie stosowa³a ¿adnych æwiczeñ fizycznych .
4. Czy ten adipex jest tak skuteczny „ jak go opisuj±”?
Zacznê od tego, ¿e mój opis mo¿e ró¿nic siê od wszystkich innych.
Dlaczego? Bo nie zamierzam go ani zachwalaæ, ani namawiaæ do kupna. Chce jak najrzetelniej przedstawiæ pe³ne informacje o preparacie. Nawet je¶li mo¿esz siê rozczarowaæ
TAK, ADIPEX JEST BARDZO SKUTECZNYM ¦RODKIEM WSPOMAGAJACYM ODCHUDZANIE. (nie odchudzaj±cym!!! To spora ró¿nica).Tylko Ty te¿ pomó¿ adipexowi...J I nie psuj jego dobrej „roboty” brakiem konsekwencji i nie pope³niaj ciê¿kich grzechów dietetycznych.

5. Czy to na pewno oryginalny produkt?

Tak. Sprzedajê od wielu miesiêcy (2 lata ) tylko oryginalny adipex retard. Mo¿esz mi wierzyæ, nigdy nie spotka³am siê z podrabianym gdziekolwiek adipexem, gdy¿ jest to nieop³acalne. Jest on po prostu....za tani . Mam bardzo pewne ¼ród³o zaopatrzenia, wiêc mo¿esz byæ spokojna o jego walory leczniczeJ
Stary 2009-01-14, 08:47   #22
Czarna 1982
Przyczajenie

6. Jakie s± skutki uboczne? I czy to jest bezpieczny lek?

Po pierwsze i najwa¿niejsze. SKUTKI UBOCZNE TO NIE TO SAMO CO NIEPO¯¡DANE EFEKTY. O tych pierwszych mo¿na mówiæ po wielu latach, wiec to nie temat na dzi¶. Zreszt±... nigdy nie wiadomo jak po latach organizm bêdzie reagowa³ po tym wszystkim co dzi¶ spo¿ywamy. Tablica Mendelejewa + jeszcze nie odkryte pierwiastki icon_wink.gif A suplementy? „Sztuczne” witaminy? Czy chocia¿by modny Beta-karoten, chrom i inne ?
Skupmy wiec uwagê na NIEPO¯¡DANYCH EFEKTACH, KTÓRE UJAWNIAJ¡ SIÊ ZAZWYCZAJ W PIERWSZYCH DNIACH KURACJI, co nie oznacza, ¿e MUSZ¡ WYSTAPIÆ. Mog± te¿ ujawniæ siê np. po 2 tygodniach czy miesi±cu. Pamiêtaj, ¿e jeste¶ inna/y ni¿ wszyscy.J

W przypadku ujawnienia siê dzia³añ niepo¿±danych takich jak: zawroty g³owy, podwy¿szenie ci¶nienia têtniczego, ko³atanie serca, ogólnie z³e samopoczucie – lek nale¿y odstawiæ na 2 dni, po czym wznowiæ leczenie. Najczê¶ciej ujawnione niepo¿±dane efekty albo mijaj±, albo te¿ ich nasilenie maleje, b±d¼ w miarê kontynuowania leczenia ca³kowicie zanikaj±. Inne wystêpuj±ce niepo¿±dane efekty to: sucho¶æ w ustach, ogólne rozkojarzenie, dr¿enie r±k, zaburzenia snu.
Lek ten nale¿y do grupy pobudzaj±cych obwodowy uk³ad nerwowy (sympatykomimetyk) st±d teoretycznie mo¿e podnosiæ ci¶nienie têtnicze krwi. Modyfikacja cz±steczki chemicznej fenterminu powoduje jedynie wybiórcze dzia³anie hamuj±ce ³aknienie, bez znacz±cego zwiêkszania ci¶nienia krwi. W przypadku leczonego nadci¶nienia nie nale¿y wiêc obawiaæ siê jego patologicznego podwy¿szenia, wówczas po zastosowaniu leku nale¿y kontrolowaæ ci¶nienie i odstawiæ lek gdyby nadmiernie wzros³o.
Co do bezpieczeñstwa leku. Jest on stosowany w wielu krajach jako lek przeciw oty³o¶ci. Jest przebadany, przetestowany i skoro dopuszczony do obrotu, nie stanowi zagro¿enia dla ¿ycia. Jednak tylko ¶cis³e przestrzeganie zasad stosowania i znajomo¶æ swojego organizmu (kontrolowanie ci¶nienia, wcze¶niejsze wykonanie badañ lekarskich, gdy nie masz pewno¶ci co do stanu zdrowia) mo¿e zagwarantowaæ pe³ne bezpieczeñstwo przy jego stosowaniu. O ¿adnym z leków nie mo¿na powiedzieæ, ¿e jest w 100% bezpieczny. Nawet zwyk³a aspiryna czy popularne dostêpne bez recepty ¶rodki przeciw bólowe oraz „multiwitaminy” mog± powa¿nie zaszkodziæ, je¶li s± u¿ywane bez umiaru i bez ¶rodków ostro¿no¶ci.

7. Co nale¿y robiæ gdy wyst±pi który¶ z w/w lub inne niepo¿±dane efekty?

Mniejsze zapotrzebowanie na sen, sen niespokojny , trudno¶ci w zasypianiu:
dlatego nie przyjmuj adipexu po godzinie 12.00 w po³udnie. Najpierw sprawd¼ jak Twój organizm zachowa siê przez tydzieñ stosowania leku. Je¶li nie bêdziesz mia³a k³opotów ze snem, a uznasz ¿e chcesz przyjmowaæ lek trochê pó¼niej ( bo d³u¿ej dzia³a) - spróbuj.
Je¶li przyjmujesz go w po³udnie i masz k³opoty ze snem, we¼ kapsu³kê ok. 8:00-9:00 rano.
Du¿a ilo¶æ energii, pobudzenie, tzw.” power”
Wykorzystaj to np. na gimnastykê, bieganie, basen, czy zwyk³e domowe porz±dki.
Mo¿esz byæ te¿ podenerwowana. Napij siê wtedy zwyk³ej melisy. Powinno przej¶æ bez ¶ladu. Mo¿e byæ te¿ zupe³nie odwrotnie... czyli ospa³o¶æ, rozleniwienie, ogólna „niemoc”. Po prostu odpoczywaj i pozwól sobie na to lenistwo kontrolowaneJ
Sucho¶æ w ustach, czasem dziwny posmak, bardzo chce siê piæ.
I bardzo dobrze! Ka¿da ilo¶æ wody wlana w nasz organizm przyspiesza odchudzanie, wyp³ukuje toxyny. Pamiêtaj: woda,(bez gazu) a nie coca cola i nie herbatki przeczyszczaj±ce. Zielona i czerwona herbata s± jak najbardziej ok.
Je¶li czujesz dziwny smak w ustach, lub wydaje Ci siê ¿e z Twoich ust wydobywa siê nieprzyjemny zapach, mo¿e to byæ skutkiem pustego ¿o³±dka. Zjedz wtedy co¶ ma³o kalorycznego, odrobina wystarczy by „ zaj±æ” ¿o³±dek trawieniem.
Adipex to lek zmniejszaj±cy ³aknienie. Mimo woli zjadasz ¶rednio o 2/3 mniej ni¿ do tej pory. ¦cianki ¿o³±dka obkurczaj± siê, co dobrze rokuje na przysz³o¶æ, bo ¿o³±dek, je¶li jest rozci±gniêty jak stary worek domaga siê ci±g³ego „za³adunku”. Zadbaj, aby Twoje posi³ki by³y bogate w sk³adniki od¿ywcze a niewielkie objêto¶ciowo. Polecam ¿ó³tka jaj, omlety. W jajkach znajduj± siê najcenniejsze dla ¿ycia pierwiastki. I nie jest prawd±, ¿e powoduj± wzrost z³ego cholesterolu.
Poniewa¿ waga spada dosyæ szybko zadbaj o jêdrno¶æ skóry. Gor±co polecam kuracje olejkami eterycznymi. Do zwyk³ego balsamu do cia³a dodaj po 5 kropel olejku cynamonowego, geraniowego, imbirowego, ja³owcowego (najlepsze i najtañsze s± z firmy Avicenna – (www.avicenna.pl) i rozprowad¼ po ca³ym ciele. Mo¿esz zawin±æ siê w foliê spo¿ywcz±, ale nie musisz. Skóra i tak nad±¿y za Tob± J Tutaj podajê doskona³y link do aromaterapii. Zachêcam do lektury i stosowania http://www2.pwsz.krosno.pl/~henroz/oleum2003.htm

8. Czy jest to lek dostêpny w Polsce?

Nie. Macierzyst± firm± jest austriacki koncern farmaceutyczny GEROT, który udziela licencji innym firmom farmaceutycznym w Europie. Tak± licencje posiadaj± miêdzy innymi Czesi, sk±d pochodzi adipex, który oferujê. Lek nie zosta³ wycofany z polskich aptek, jak kr±¿± plotki, poniewa¿ Polska nie by³a zainteresowana tym lekiem, maj±c swój rodzimy Mazindol, który zosta³ wycofany z produkcji kilka lat temu, gdy pojawi³a siê Meridia. Nie bêdê ocenia³a dzia³añ lobby medyczno- farmaceutycznego- politycznego, bo nie jest to moja rol±. Wystarczy gdy powiem, ¿e Mazindol kosztowa³ oko³o 10 z³otych za kuracjê miesiêczn±, a Meridia ponad 400z³.... Wnioski s± oczywiste. Poza tym wszystkim, o czym piszê, nie jest mo¿liwa rejestracja ka¿dego leku w ka¿dym pañstwie, a tym bardziej jego dostêpno¶æ w ka¿dej przeciêtnej aptece. Krajowy index leków zawiera³by chyba z milion pozycji... Natomiast ka¿dy rejestrowany lek mo¿e zostaæ sprowadzony na zamówienie.

9. Kiedy zaczyna dzia³aæ adipex i kiedy mogê spodziewaæ siê widocznych rezultatów?

Zasadniczo zaczyna dzia³aæ od razu poprzez blokowanie o¶rodka syto¶ci daj±c w³a¶nie takie uczucie. Nie ka¿dy o¶rodek syto¶ci jest jednakowo pobudzony, niektóre s± doskonale stymulowane poprzez permanentne pojadanie, szczególnie s³odyczy. Tak wiec, je¶li po pierwszej, drugiej czy nawet 5 tabletce nie odczuwasz dzia³ania, to BEZ PANIKI! Po tygodniu nawet najbardziej oporne jednostki kapituluj±. Co do widocznych rezultatów: najpierw zauwa¿± inni, Ty na koñcuJ. A tak serio, to o czymkolwiek mo¿na podyskutowaæ najwcze¶niej po miesi±cu kuracji.

10. Czy po jakim¶ czasie lek zaczyna dzia³aæ s³abiej i organizm siê przyzwyczaja i zaczynam odczuwaæ g³ód?

Lek dzia³a jednakowo, natomiast Twoje odczucia s± inne. Na pocz±tku czujesz ogromn± ró¿nicê pomiêdzy uczuciem g³odu a totalnym jego brakiem spowodowanym dzia³aniem adipexu. Po jakim¶ czasie „zapominasz” t± ró¿nice i wydaje siê, ¿e lek s³abiej dzia³a, a to nie jest prawda. Trudno nie bêd±c g³odnym byæ... jeszcze mniej g³odnymJ.
Ale.... mo¿esz poczuæ znienacka dotkliwy g³ód. Stanie siê to wtedy, gdy jesz drastycznie ma³o, oczekuj±c b³yskawicznych rezultatów. Organizm musi zareagowaæ g³odem, ¿eby odchudzaj±ca siê osoba nie zaliczy³a zgonu po tygodniowej g³odówce. Pamiêtaj: 5-6 ma³ych posi³ków dziennie = sukces.

11. Czy w trakcie kuracji adipexem mogê nadal u¿ywaæ ¶rodków antykoncepcyjnych?

Nie ma przeciwwskazañ do jednoczesnego przyjmowania doustnych nowoczesnych ¶rodków antykoncepcyjnych takich jak np. Diana35, Harmonett, Cilest I inne.
W czasie owulacji zalecana jest dodatkowa ostro¿no¶æ. Stosujcie wtedy prezerwatywê lub plemnikobójcze globulki dopochwowe.

12. Czy w czasie miesi±czki mam odstawiæ adipex?

Miesi±czka jest stanem fizjologicznym i nie ma potrzeby odstawiania na ten czas adipexu.
Mo¿esz jednak byæ bardziej ni¿ zwykle os³abiona czy rozdra¿niona, szczególnie gdy miesi±czka pojawi³a siê w pierwszych dniach stosowania adipexu. Nie przerywaj kuracji, wspomó¿ siê zio³ami uspokajaj±cymi czy lekkim ¶rodkiem przeciwbólowym.
Ponadto samo odchudzanie i w zwi±zku z tym os³abienie organizmu, mo¿e powodowaæ rozregulowanie cyklu miesiêcznego i adipex nie ma z tym nic wspólnego.
A rozregulowany cykl miesiêczny = wy¿sze prawdopodobieñstwo niepo¿±danej ci±¿y, dlatego wróæ do odno¶nika „ antykoncepcja”

13. Czy w trakcie kuracji adipexem trzeba stosowaæ jak±¶ dietê?

Tak, trzeba. Pamiêtaj to TY SIÊ ODCHUDZASZ. Adipex wspomaga Twoje dzia³ania i niweluje nieprzyjemne skutki diety takie jak g³ód i stres. S± osoby które mimo uczucia syto¶ci czy nawet niechêci do jedzenia, jedz± nadal, z przyzwyczajenia, b±d¼ z innych powodów - NIE CHUDN¡ i mówi±, ¿e adipex nie dzia³a. Otó¿ dzia³a i to doskonale, tylko „zepsuta” jest taka osoba. Nie wystarczy je¶æ o po³owê mniej s³odyczy, fast fordów by schudn±æ. TRZEBA SIÊ PO¦WIÊCIÆ I JE WYELIMINOWAC Z DIETY

14. Czy w trakcie kuracji adipexem mogê czasem wypiæ piwko albo kieliszek wina?

WYKLUCZONE- zero alkoholu w czasie kuracji. !!!!!

Je¶li wiesz, ¿e za kilka dni szykuje siê impreza, gdzie nie bêdzie mo¿liwo¶ci nie wypicia, odstaw lek 2 dni przed tym, i wróæ 2 dni po wypiciu. Natomiast je¶li wyskoczy co¶ z znienacka, nie mo¿esz wypiæ, musisz odmówiæ. Pomy¶l tylko, czy dla g³upiego piwa albo kieliszka wina warto zarywaæ kuracjê ? A ryzykowaæ ¿yciem???? Wcale!!!
Dlaczego? To zabrzmi brutalnie, ale mo¿esz straciæ przytomno¶æ, byæ bardzo agresywna(y), mieæ krwotok z nosa, b±d¼ co gorsza udar mózgu, gdy¿ mo¿e po po³±czeniu adiexu z jakimkolwiek alkoholem niekontrolowanie i gwa³townie wzrosn±æ ci¶nienie krwi.

15. Czy mo¿na piæ kawê? Paliæ papierosy?

Tak, mo¿na. W koñcu nie jeste¶ niewolnikiem, ani nie walczysz z ciê¿k± chorob±, tylko siê odchudzasz. Oczywi¶cie nie 10 kaw dziennie, bo wrzody ¿o³±dka gwarantowane, ale 1-2 fili¿anki dobrej kawy nie zaszkodz±. Je¶li natomiast poczujesz, ¿e co¶ Ci szkodzi, ¿e za bardzo pobudza, serce ko³acze, to odstaw. Kawê albo adipex, co woliszJ Papierosy.... MINISTER ZDROWIA OSTRZEGA ¯E PALENIE TYTONIU POWODUJE CHOROBY SERCA ORAZ NOWOTWORY.

16. Czy po kuracji wystêpuje efekt jojo?

Jak j wspominam w ni¿ej za³±czonej ulotce w „zastosowaniach”, utrzymanie osi±gniêtej, zredukowanej wagi i zadowalaj±cej sylwetki mo¿liwe jest tylko przy dalszym konsekwentnym ¶wiadomy od¿ywianiu. Je¶li zadowolona(y) z siebie, po ca³ej kuracji wrócisz do s³odyczy, fast foodów, jedzenia „byle co, byle jak i byle gdzie”, nie oczekuj ¿e zachowasz efekty kuracji. Je¶li masz sk³onno¶ci do tycia, to masz je przez ca³e ¿ycie. Nawet operacyjne usuniêcie czê¶ci ¿o³±dka nie gwarantuje wiecznego sukcesu, bo jest on (¿o³±dek) na tyle rozci±gliwy, ¿e systematyczne pojadanie potrafi przywróciæ go do poprzednich rozmiarów!!!. NIE WYMY¦LONO ¦RODKA ZAPOBIEGAJ¡CEGO POWSTAWANIU JOJO. To my jeste¶my za nie odpowiedzialni w 100%
Pamiêtaj: z³oty ¶rodek nie istnieje!!! Istnieje tylko Twoja wola i Twoja ¶wiadomo¶æ!
Adipex jest ¶rodkiem wspomagaj±cym i to bardzo skutecznie walkê z nadwag±, ale reszta nale¿y do Ciebie.
Stary 2009-01-14, 08:48   #23
Czarna 1982
Przyczajenie

17. Czy muszê æwiczyæ w trakcie kuracji adipexem ?

Tak naprawdê nie musisz nic... S³uchaj swojego organizmu. Je¶li bêdziesz mia³a na tyle silnej woli i si³ witalnych - bardzo proszê. Je¶li nie, nie wysilaj siê dodatkowo, bo ju¿ sama dieta powoduje szok dla organizmu. Pamiêtaj, ¿e w I fazie odchudzania si³ownia jest niepotrzebna i nawet niewskazana. Na si³owni rze¼bimy widoczne ju¿ miê¶nie. Je¶li s± one teraz pod ko³derk± z t³uszczu, to skup siê ja likwidacji tej¿e ko³derki. Czy wiesz co to s± æwiczenia aerobowe? Æwiczenia aerobowe to np.: bieganie, p³ywanie, rower, step, taniec.
NAJWA¯NIEJSZA INFORMACJA - PRZEZ PIERWSZE 30 MINUT TRENINGU SPALAMY CUKRY, WIÊC ÆWICZ¡C MNIEJ NI¯ 30 MINUT NIE UZYSKAMY ¯ADNEGO EFEKTU, CZYLI NIE SPALIMY ANI GRAMA TKANKI T£USZCZOW EJ. Przekazujê z³oty sekret... BASEN, a dok³adnie p³ywanie - spala ogrom tkanki t³uszczowej, wiêc b±d¼ twardy/a i pójd¼ 1 RAZ w tygodniu na basen!!! Nie choæ na czczo, bo siê utopisz. Raz w tygodniu - 45 minut do godziny - absolutnie wystarczy.
18. Czy adipex jest na bazie amfetaminy? Czy mogê siê uzale¿niæ?
(tutaj cytuje wypowied¼ jednej z moich zadowolonych klientek, z zawodu farmaceutki)
(...Przeczyta³am na temat Fenterminy (substancja czynna adipexu) wszystko co siê da³o w kilku medycznych ksi±¿kach - moich podrêcznikach. Zrobi³am to bo jako osoba, która chce j± stosowaæ i chce wiedzieæ o leku jak najwiêcej...
Oto wnioski...
To ¿e w sk³ad adipexu wchodz± jakie¶ pochodne amfetaminy nie jest prawd± - fentermina to nie jest amfetamina (!!!) - amfetaminy to inaczej pochodne fenyloetyloaminy. I fentermina w³a¶nie tak± pochodn± jest, tak samo jak mazindol i sibutramina (czyli meridia) .
Ale to tak jakby zaliczyæ jab³ko do owoców - nie ka¿dy owoc smakuje i wygl±da jak jab³ko. Tak samo nie ka¿da amfetamina ma takie dzia³anie jak ta znana nam amfetamina, któr± wci±gaj± studenci przed sesj± (czyli feta, a naukowo Psychedryna) - Na pewno ma wiele wspólnych cech - to w³a¶nie to pobudzenie, przyspieszenie serca, k³opoty ze snem, zaparcia...
Fentermina jednak nie uzale¿nia!! !!!! To amfetamina przy d³u¿szym stosowaniu bardzo silnie uzale¿nia psychicznie a tak¿e powoduje wyst±pienie psychozy amfetaminowej. Fentermina – nie!!
Oczywi¶cie nie mo¿na przesadzaæ - st±d ograniczenie w stosowaniu Adipexu nie d³u¿ej niz 3 miesi±ce bez przerwy.
Nie demonizowa³abym adipexu - je¶li kto¶ bêdzie nieodpowiedzialny lub bêdzie chcia³ sobie zrobiæ krzywdê to uszkodzi siê nawet zwyk³± aspiryn±...)
19. Jak siê stosuje adipex retard?
Z obserwacji swoich i osób stosuj±cych Adipex sugerujê, aby lek stosowaæ nie rano, jak napisano w ulotce, a w po³udnie.
Rano nale¿y zje¶æ normalne ¶niadanie. Stosuj±c lek w po³udnie mo¿na unikn±æ przykrego odczucia g³odu w godzinach wieczornych, które wyzwala chêæ jedzenia w nadmiarze. Zwracam uwagê na to, ¿e jest to forma leku o przed³u¿onym dzia³aniu w postaci kapsu³ek dojelitowych, gdzie dopiero substancja czynna zaczyna siê uwalniaæ, lek wiêc nie dzia³a szybko jak standardowa tabletka czy kapsu³ka. Czas przej¶cia do jelita gdzie zaczyna siê uwalnianie to oko³o 3 godziny od przyjêcia z popiciem odpowiedni± ilo¶ci± p³ynu. Z tego wynika, ¿e Adipex nale¿y przyj±æ najpó¼niej oko³o godziny 12, gdzie efekt ujawni siê ko³o godziny 15 i bêdzie trwa³ do pó¼nych godzin wieczornych.

20. Co powinnam je¶æ ¿eby chudn±æ?
!!!UWAGA!!!
JEMY CZÊSTO 5-6 posi³ków dziennie - chodzi o to, ¿e nasz ¿o³±dek musi dawaæ sygna³ do mózgu, ze jest syty i zadowolony... W przeciwnym razie, te 2 zmy¶lne narz±dy wejd± w zmowê przeciwko nam i znacz± pracowaæ nad magazynowaniem zapasów na czarn± godzinê. Zmniejsz± sobie metabolizm, zwolni± przemianê materii i bêdzie p³acz NIE CHUDNÊ!!!
Diety po 300 –500 kalorii s± zabójcze i jojo gwarantuj± w ci±gu kilku dni!!

!!WYRZUCAMY Z MENU!!
BIA£Y CHLEB - jedzmy czarny chleb, jest smaczniejszy, zdrowszy i nie puchnie w ¿o³±dku.
ZIEMNIAKI - jemy ry¿ lub czarne pieczywo do miêsa.
¦MIETANA - chyba wszystko jasne
CZERWONE MIÊSA - jemy drób, duuu¿o drobiu (kurczak w ka¿dej postaci, indyk)
S£ODYCZE - kostka, ale 1 kostka do kawy dziennie nie zaszkodzi, mo¿emy je¶æ biszkopty!
SERY - wiem, to ciê¿kie, ja ratuje siê serkiem Hochland Light, jest ¶wietny.
T£USTE WÊDLINY - omijamy salami, parówki, kie³basy, boczek...
SOJÊ
FAST FOODY - starajmy siê wszystko przygotowywaæ w domu!
NAPOJE GAZOWANE - gaz rozpycha ¿o³±dek
CUKIER - je¶li s³odzisz 2 ³y¿ki, zacznij s³odziæ jedn± - nie rezygnuj totalnie z cukru! (nie stosujemy s³odzika!!!) Polecam gor±co FRUKTOZÊ , do kupienia w sklepach ze zdrow± ¿ywno¶ci±. To doskona³y, ³awo przyswajalny cukier owocowy
MAJONEZ
CIʯKIE SOSY

!!CO JEMY!!
CIEMNE PIECZYWO - jest wy¶mienite jako tosty!
RY¯ - bia³y i ciemny
MAKARON
DRÓB - najlepiej gotowany, ale to nie zasada
RYBY - w ka¿dej postaci, tak¿e jako pasty oraz puszki.
WARZYWA - wszystkie, w ka¿dej postaci
OWOCE - wszystkie (banany nie tucz±!!!!)
OLEJ - sma¿ymy tylko na oleju (³y¿ka)
MLEKO UKWASZONE - owocowe lub zwyk³e
P£ATKI ¦NIADANIOWE - kukurydziane, b±d¼ smakowe
KETCHUP - jest wspania³ym zapychaczem do kanapek (jest bardzo zdrowy i nie t³usty)

GRZYBY -
JOGURTY NATURALNE
CHUDE WÊDLINY - g³ównie indyk

Wa¿ne - przeczytaj bardzo dok³adnie!
Do brania Adipexu kwalifikuj± siê ludzie z oty³o¶ci± prost±, którym lekarze proponuj± stosowanie Meridii lub Xenicalu. Meridia, wycofany ju¿ Mazindol i Adipex to leki z tej samej grupy, jednak ka¿dy z nich ma inn± substancjê czynn±, dlatego tak ró¿ne reakcje ka¿dego, który je stosowa³. Skutek pozostaje ten sam i wszystkie dzia³aj± na o¶rodek syto¶ci w mózgu. Wszystkie trzy s± przeciwwskazaniem do zaj¶cia w ci±¿ê w trakcie kuracji oraz zaraz po jej zakoñczeniu . Potrzebny jest tzw. 3 miesiêczny do pó³roczny okres przej¶ciowy. Wszystkie maja na celu spowodowanie niechêci do jedzenia i wzmo¿onego zapotrzebowania na wodê. Jest to dobre, bo pomaga w tworzeniu nowych nawyków ¿ywieniowych, a jednocze¶nie przy stosowaniu 3 miesiêcznym nie uzale¿nia. Wszystkie trzy leki powoduj± zagro¿enie dla serca przy wysokim ci¶nieniu, pracy tarczycy przy jej nadczynno¶ci. U niektórych pacjentów wystêpuje przej¶ciowy efekt wypadania w³osów i miejscowa wysypka. Je¶li nie zmieni siê nawyków ¿ywieniowych podczas kuracji zachowanie ich po jej zakoñczeniu, branie tego leku jest bezsensowne.jiego wróæ do odno¶nika „ antykoncepcja”

13. Czy w trakcie kuracji adipexem trzeba stosowaæ jak±¶ dietê?

Tak, trzeba. Pamiêtaj to TY SIÊ ODCHUDZASZ. Adipex wspomaga Twoje dzia³ania i niweluje nieprzyjemne skutki diety takie jak g³ód i stres. S± osoby które mimo uczucia syto¶ci czy nawet niechêci do jedzenia, jedz± nadal, z przyzwyczajenia, b±d¼ z innych powodów - NIE CHUDN¡ i mówi±, ¿e adipex nie dzia³a. Otó¿ dzia³a i to doskonale, tylko „zepsuta” jest taka osoba. Nie wystarczy je¶æ o po³owê mniej s³odyczy, fast fordów by schudn±æ. TRZEBA SIÊ PO¦WIÊCIÆ I JE WYELIMINOWAC Z DIETY

14. Czy w trakcie kuracji adipexem mogê czasem wypiæ piwko albo kieliszek wina?

WYKLUCZONE- zero alkoholu w czasie kuracji. !!!!!

Je¶li wiesz, ¿e za kilka dni szykuje siê impreza, gdzie nie bêdzie mo¿liwo¶ci nie wypicia, odstaw lek 2 dni przed tym, i wróæ 2 dni po wypiciu. Natomiast je¶li wyskoczy co¶ z znienacka, nie mo¿esz wypiæ, musisz odmówiæ. Pomy¶l tylko, czy dla g³upiego piwa albo kieliszka wina warto zarywaæ kuracjê ? A ryzykowaæ ¿yciem???? Wcale!!!
Dlaczego? To zabrzmi brutalnie, ale mo¿esz straciæ przytomno¶æ, byæ bardzo agresywna(y), mieæ krwotok z nosa, b±d¼ co gorsza udar mózgu, gdy¿ mo¿e po po³±czeniu adiexu z jakimkolwiek alkoholem niekontrolowanie i gwa³townie wzrosn±æ ci¶nienie krwi.

15. Czy mo¿na piæ kawê? Paliæ papierosy?

Tak, mo¿na. W koñcu nie jeste¶ niewolnikiem, ani nie walczysz z ciê¿k± chorob±, tylko siê odchudzasz. Oczywi¶cie nie 10 kaw dziennie, bo wrzody ¿o³±dka gwarantowane, ale 1-2 fili¿anki dobrej kawy nie zaszkodz±. Je¶li natomiast poczujesz, ¿e co¶ Ci szkodzi, ¿e za bardzo pobudza, serce ko³acze, to odstaw. Kawê albo adipex, co woliszJ Papierosy.... MINISTER ZDROWIA OSTRZEGA ¯E PALENIE TYTONIU POWODUJE CHOROBY SERCA ORAZ NOWOTWORY.

16. Czy po kuracji wystêpuje efekt jojo?

Jak j wspominam w ni¿ej za³±czonej ulotce w „zastosowaniach”, utrzymanie osi±gniêtej, zredukowanej wagi i zadowalaj±cej sylwetki mo¿liwe jest tylko przy dalszym konsekwentnym ¶wiadomy od¿ywianiu. Je¶li zadowolona(y) z siebie, po ca³ej kuracji wrócisz do s³odyczy, fast foodów, jedzenia „byle co, byle jak i byle gdzie”, nie oczekuj ¿e zachowasz efekty kuracji. Je¶li masz sk³onno¶ci do tycia, to masz je przez ca³e ¿ycie. Nawet operacyjne usuniêcie czê¶ci ¿o³±dka nie gwarantuje wiecznego sukcesu, bo jest on (¿o³±dek) na tyle rozci±gliwy, ¿e systematyczne pojadanie potrafi przywróciæ go do poprzednich rozmiarów!!!. NIE WYMY¦LONO ¦RODKA ZAPOBIEGAJ¡CEGO POWSTAWANIU JOJO. To my jeste¶my za nie odpowiedzialni w 100%
Pamiêtaj: z³oty ¶rodek nie istnieje!!! Istnieje tylko Twoja wola i Twoja ¶wiadomo¶æ!
Adipex jest ¶rodkiem wspomagaj±cym i to bardzo skutecznie walkê z nadwag±, ale reszta nale¿y do Ciebie.

17. Czy muszê æwiczyæ w trakcie kuracji adipexem ?

Tak naprawdê nie musisz nic... S³uchaj swojego organizmu. Je¶li bêdziesz mia³a na tyle silnej woli i si³ witalnych - bardzo proszê. Je¶li nie, nie wysilaj siê dodatkowo, bo ju¿ sama dieta powoduje szok dla organizmu. Pamiêtaj, ¿e w I fazie odchudzania si³ownia jest niepotrzebna i nawet niewskazana. Na si³owni rze¼bimy widoczne ju¿ miê¶nie. Je¶li s± one teraz pod ko³derk± z t³uszczu, to skup siê ja likwidacji tej¿e ko³derki. Czy wiesz co to s± æwiczenia aerobowe? Æwiczenia aerobowe to np.: bieganie, p³ywanie, rower, step, taniec.
NAJWA¯NIEJSZA INFORMACJA - PRZEZ PIERWSZE 30 MINUT TRENINGU SPALAMY CUKRY, WIÊC ÆWICZ¡C MNIEJ NI¯ 30 MINUT NIE UZYSKAMY ¯ADNEGO EFEKTU, CZYLI NIE SPALIMY ANI GRAMA TKANKI T£USZCZOW EJ. Przekazujê z³oty sekret... BASEN, a dok³adnie p³ywanie - spala ogrom tkanki t³uszczowej, wiêc b±d¼ twardy/a i pójd¼ 1 RAZ w tygodniu na basen!!! Nie choæ na czczo, bo siê utopisz. Raz w tygodniu - 45 minut do godziny - absolutnie wystarczy.
18. Czy adipex jest na bazie amfetaminy? Czy mogê siê uzale¿niæ?
(tutaj cytuje wypowied¼ jednej z moich zadowolonych klientek, z zawodu farmaceutki)
(...Przeczyta³am na temat Fenterminy (substancja czynna adipexu) wszystko co siê da³o w kilku medycznych ksi±¿kach - moich podrêcznikach. Zrobi³am to bo jako osoba, która chce j± stosowaæ i chce wiedzieæ o leku jak najwiêcej...
Oto wnioski...
To ¿e w sk³ad adipexu wchodz± jakie¶ pochodne amfetaminy nie jest prawd± - fentermina to nie jest amfetamina (!!!) - amfetaminy to inaczej pochodne fenyloetyloaminy. I fentermina w³a¶nie tak± pochodn± jest, tak samo jak mazindol i sibutramina (czyli meridia) .
Ale to tak jakby zaliczyæ jab³ko do owoców - nie ka¿dy owoc smakuje i wygl±da jak jab³ko. Tak samo nie ka¿da amfetamina ma takie dzia³anie jak ta znana nam amfetamina, któr± wci±gaj± studenci przed sesj± (czyli feta, a naukowo Psychedryna) - Na pewno ma wiele wspólnych cech - to w³a¶nie to pobudzenie, przyspieszenie serca, k³opoty ze snem, zaparcia...
Fentermina jednak nie uzale¿nia!! !!!! To amfetamina przy d³u¿szym stosowaniu bardzo silnie uzale¿nia psychicznie a tak¿e powoduje wyst±pienie psychozy amfetaminowej. Fentermina – nie!!
Oczywi¶cie nie mo¿na przesadzaæ - st±d ograniczenie w stosowaniu Adipexu nie d³u¿ej niz 3 miesi±ce bez przerwy.
Nie demonizowa³abym adipexu - je¶li kto¶ bêdzie nieodpowiedzialny lub bêdzie chcia³ sobie zrobiæ krzywdê to uszkodzi siê nawet zwyk³± aspiryn±...)
19. Jak siê stosuje adipex retard?
Z obserwacji swoich i osób stosuj±cych Adipex sugerujê, aby lek stosowaæ nie rano, jak napisano w ulotce, a w po³udnie.
Rano nale¿y zje¶æ normalne ¶niadanie. Stosuj±c lek w po³udnie mo¿na unikn±æ przykrego odczucia g³odu w godzinach wieczornych, które wyzwala chêæ jedzenia w nadmiarze. Zwracam uwagê na to, ¿e jest to forma leku o przed³u¿onym dzia³aniu w postaci kapsu³ek dojelitowych, gdzie dopiero substancja czynna zaczyna siê uwalniaæ, lek wiêc nie dzia³a szybko jak standardowa tabletka czy kapsu³ka. Czas przej¶cia do jelita gdzie zaczyna siê uwalnianie to oko³o 3 godziny od przyjêcia z popiciem odpowiedni± ilo¶ci± p³ynu. Z tego wynika, ¿e Adipex nale¿y przyj±æ najpó¼niej oko³o godziny 12, gdzie efekt ujawni siê ko³o godziny 15 i bêdzie trwa³ do pó¼nych godzin wieczornych.

20. Co powinnam je¶æ ¿eby chudn±æ?
!!!UWAGA!!!
JEMY CZÊSTO 5-6 posi³ków dziennie - chodzi o to, ¿e nasz ¿o³±dek musi dawaæ sygna³ do mózgu, ze jest syty i zadowolony... W przeciwnym razie, te 2 zmy¶lne narz±dy wejd± w zmowê przeciwko nam i znacz± pracowaæ nad magazynowaniem zapasów na czarn± godzinê. Zmniejsz± sobie metabolizm, zwolni± przemianê materii i bêdzie p³acz NIE CHUDNÊ!!!
Diety po 300 –500 kalorii s± zabójcze i jojo gwarantuj± w ci±gu kilku dni!!

!!WYRZUCAMY Z MENU!!
BIA£Y CHLEB - jedzmy czarny chleb, jest smaczniejszy, zdrowszy i nie puchnie w ¿o³±dku.
ZIEMNIAKI - jemy ry¿ lub czarne pieczywo do miêsa.
¦MIETANA - chyba wszystko jasne
CZERWONE MIÊSA - jemy drób, duuu¿o drobiu (kurczak w ka¿dej postaci, indyk)
S£ODYCZE - kostka, ale 1 kostka do kawy dziennie nie zaszkodzi, mo¿emy je¶æ biszkopty!
SERY - wiem, to ciê¿kie, ja ratuje siê serkiem Hochland Light, jest ¶wietny.
T£USTE WÊDLINY - omijamy salami, parówki, kie³basy, boczek...
SOJÊ
FAST FOODY - starajmy siê wszystko przygotowywaæ w domu!
NAPOJE GAZOWANE - gaz rozpycha ¿o³±dek
CUKIER - je¶li s³odzisz 2 ³y¿ki, zacznij s³odziæ jedn± - nie rezygnuj totalnie z cukru! (nie stosujemy s³odzika!!!) Polecam gor±co FRUKTOZÊ , do kupienia w sklepach ze zdrow± ¿ywno¶ci±. To doskona³y, ³awo przyswajalny cukier owocowy
MAJONEZ
CIʯKIE SOSY

!!CO JEMY!!
CIEMNE PIECZYWO - jest wy¶mienite jako tosty!
RY¯ - bia³y i ciemny
MAKARON
DRÓB - najlepiej gotowany, ale to nie zasada
RYBY - w ka¿dej postaci, tak¿e jako pasty oraz puszki.
WARZYWA - wszystkie, w ka¿dej postaci
OWOCE - wszystkie (banany nie tucz±!!!!)
OLEJ - sma¿ymy tylko na oleju (³y¿ka)
MLEKO UKWASZONE - owocowe lub zwyk³e
P£ATKI ¦NIADANIOWE - kukurydziane, b±d¼ smakowe
KETCHUP - jest wspania³ym zapychaczem do kanapek (jest bardzo zdrowy i nie t³usty)

GRZYBY -
JOGURTY NATURALNE
CHUDE WÊDLINY - g³ównie indyk
Stary 2009-01-14, 08:48   #24
Czarna 1982
Przyczajenie

Wa¿ne - przeczytaj bardzo dok³adnie!
Do brania Adipexu kwalifikuj± siê ludzie z oty³o¶ci± prost±, którym lekarze proponuj± stosowanie Meridii lub Xenicalu. Meridia, wycofany ju¿ Mazindol i Adipex to leki z tej samej grupy, jednak ka¿dy z nich ma inn± substancjê czynn±, dlatego tak ró¿ne reakcje ka¿dego, który je stosowa³. Skutek pozostaje ten sam i wszystkie dzia³aj± na o¶rodek syto¶ci w mózgu. Wszystkie trzy s± przeciwwskazaniem do zaj¶cia w ci±¿ê w trakcie kuracji oraz zaraz po jej zakoñczeniu . Potrzebny jest tzw. 3 miesiêczny do pó³roczny okres przej¶ciowy. Wszystkie maja na celu spowodowanie niechêci do jedzenia i wzmo¿onego zapotrzebowania na wodê. Jest to dobre, bo pomaga w tworzeniu nowych nawyków ¿ywieniowych, a jednocze¶nie przy stosowaniu 3 miesiêcznym nie uzale¿nia. Wszystkie trzy leki powoduj± zagro¿enie dla serca przy wysokim ci¶nieniu, pracy tarczycy przy jej nadczynno¶ci. U niektórych pacjentów wystêpuje przej¶ciowy efekt wypadania w³osów i miejscowa wysypka. Je¶li nie zmieni siê nawyków ¿ywieniowych podczas kuracji zachowanie ich po jej zakoñczeniu, branie tego leku jest bezsensowne.ji
Stary 2009-01-14, 09:02   #25
ineczka7
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 784

Je¶li kto¶ jest OTY£Y i próbowa³ ju¿ innych metod odchudzania siê i one zawiod³y to lekarz przepisujê Meridiê/ Zelixê/ Lindaxê. Je¶li jest oty³y, a nie ma do zrzucenia 5 kilo, zeby zamiast 50 wa¿yæ 45. Miêdzy innymi dlatego, ¿e te leki maj± silne efektu uboczne i du¿o psuj± w organi¼mie, osobie oty³ej tak samo du¿o psuje oty³o¶æ, wiêc za wiele do stracenia siê nie ma, osobie szczup³ej lekarz wspomnianych leków przepisaæ nie powinien.

Adipex jest w Polsce nielegalny i ca³a ta rozmowa nie powinna mieæ miejsca. Je¶li kto¶ ma problem --> do lekarza i lekarz przepisze jeden z dostêpnych leków.

Kupowanie niesprawdzonych leków z niepewnych ¼róde³ mo¿ecie zast±piæ zmieleniem witaminy c z proszkiem do prania i wsypaniem do kapsu³ek, wyjdzie na to samo.

Poza tym zauwa¿y³am, ¿e odgrzeba³a¶ temat sprzed 3 lat. Teraz naprawdê Meridia czy Zelixa nie kosztuj± ju¿ tyle, ¿eby kto¶ szuka³ ich nielegalnych zamienników.

Edytowane przez ineczka7
Czas edycji: 2009-01-14 o 09:06
ineczka7 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-11, 20:05   #26
czarnulka840911
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

czesc ile to kosztuje u ciebie
czarnulka840911 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2009-04-11, 21:01   #27
Ponura
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 594

Jak napisa³a moja przysz³a ¿ona: Adipex jest w Polsce nielegalny. Zg³aszam do moderacji.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-11, 11:10   #28
Pawelkowalski007
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 3
Smile Dot.: adipex

Pomagam w kupnie adipexu, proszê zainteresowanych o kontakt.

Pozdrawiam
Pawelkowalski007 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-12-11, 13:20   #29
Laura2112
Raróg

Najlepiej to by Ciebie, Pawelku, do jakiegos 007 zglosic : /
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wiza¿.pl

Nie mogê chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Stary 2012-02-22, 20:17   #30
agnieszka8103
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 9

Powiem tak...
Sprzedawanie adipexu w Polsce jest nielegalne, natomiast zazywanie i posiadanie jak najbardziej legalne!!!! Nie mylcie tych pojec!!!
Mozesz posiadac adipex przy sobie mozesz go kupic, jedyne czego nie mozesz to sprzedac!!

Ja odchudzalam sie odkad pamietam, przetestowane wszystkie diety, sporo z nich wyniszcza organizm i jakos sa publikowane etc.
Bralam rowniez zelixe bez efektow.
Adipex bralam 5 lat temu, schudlam przez rok ok 35kg, co pomoglo mi nauczyc sie i zmienic nawyki zywieniowe.
Zaczelam regularnie cwiczyc, mniej jesc oraz pic duze ilosci wody.
Nie mialam efektow ubocznych, oraz po skonczeniu kuracji po badaniach nie mialam problemow ze zdrowiem.Nie uzaleznilam sie!!!! choc slyszalam ze ponoc uzaleznia.
Nie mam do dzis efektow jojo, wage utrzymuje itp.
W tym calym adipexowym zamieszaniu chodzi tylko o to, zeby zazywac z glowa, tak jak pisze w ulotce.Prawda jest jedna, wycofaniem tego leku zabrali mozliwosc schudniecia wielu osobom!!Ludzie i tak kupuja w czechach lub przez internet.
Ktos madrze wyzej napisal adipex nie jest dla ludzi ktorzy waza 50kg a chca 45.
Ten lek jest dla ludzi z duza nadwaga, ktorym nie pomaga zwykla dieta...
Pozdrawiam wszystkich odchudzajacych sie!

P.S Ten post absolutnie nie ma na celu namawiania do kupna!
agnieszka8103 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-06-06 11:45:47

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.