|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Za dużo jem czy hormony szaleją?
Miesiąc temu odstawiłam tabsy( femoston mitte) i od tamtej pory strasznie się otłuściłam i sflaczałam na brzuchu, a dużo chodzę, ćwiczę godzinę dziennie, piję 2 l wody dziennie i nie jem fast-fodów ani nic między posiłkami. Macie jakiś pomysł, czy ta oponka to wina hormonów czy mojego jadłospisu? Nie odchudzam się.
ś: nektarynka, owsianka z łyżką kremu słodkiego kremu kokosowego 2ś: koktajl : pół banana i szklanka mleka obiad: garść makaronu razowego z warzywami, kurczakiem i ketchupem podwieczorek: ciastko owsiane 80g i kubeczek 150g jogurtu naturalnego kolacja: naleśnik razowy z serkiem wieskim, szynką, warzywami i ketchupem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Za dużo jem czy hormony szaleją?
Cytat:
A co do jadłospisu, trudno cokolwiek powiedzieć na podstawie jednego dnia. Na razie odniosę się do powyższego. 1. Jak dla mnie to dużo za mało białka - do obiadu jesz praktycznie same węgle. Mleko i jogurt to nie są dobre źródła białka. 2. Ile jesz tłuszczu? Tłuszcz jest bardzo ważny dla hormonów płciowych, minimum to 1g na kilogram masy ciała. 3. Do tego ogólnie za dużo nabiału. Nabiał jest insulinogenny i pełen hormonów, czyli w wielkim skrócie: może być przyczyną fałdki na brzuchu. 4. Osobiście uważałabym też na ten ketchup i tym podobne dodatki. Wiele z nich jest pełna cukru, o konserwantach nie wspomnę. 5. Ogólnie mam wrażenie, że bardzo mało jesz. Zbyt niska podaż kalorii też może zaowocować otłuszczeniem. 6. Co trenujesz? Być może za dużo, za intensywnie i za często. Na razie radziłabym cierpliwie czekać na powrót naturalnych krwawień i w międzyczasie zaadresować kwestię diety ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Za dużo jem czy hormony szaleją?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:25.