![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
stanik-obwisłe piersi?
Mam takie trochę głupie pytanie
![]() Otóż... od około 2 lat sypiam bez stanika... Wiem dziwne, że do "wtedy" spałam w nim, teraz nie mogę sobie wyobrazić, jak mogłam spać w staniku ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: stanik-obwisłe piersi?
Od spania nie powinny obwisnąć, przecież nie są ciągnięte w dół jak w momencie gdy chodzisz wyprostowana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chyba jednak mogą, zwłaszcza, jeśli śpi się na brzuchu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Doczytaj.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o spanie na brzuchu- stanik lub jego brak ma jakieś znaczenie?
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
czytałam kiedyś te tematy, zarówno na wizażu jak i na kafeterii chyba. I tam na kafe to chyba aż nawet ktoś wpisał, że, podobnież, jakiś chirurg plastyk stwierdził, iż gdyby kobiety sypiały w stanikach nie potrzebowały liftingów (tak jakoś). Jak gdyby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Według mnie nie ma żadnego i nie opadają od spania bez stanika. W pewnym wieku czy chcesz czy nie piersi ci obwisną jak aż tak ci zależy podnieś je u chirurga.
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
W przypadku większych piersi stanik zapobiega naciągniu i "wędrowaniu" piersi w nocy, ja powoli zaczynam sie przekonywać do spania w staniku. A jak się oduczyc spania na brzuchu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Problem w tym ,ze że dobrany stanik równiez może "zniszczyc" biust i to podejrzewam bardziej niz spanie bez i na brzuchu w koncu w staniku spędzamy znacznie wieksza częśc życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ej no dajcie spokój
![]() Cycki obwisną kiedy mają obwisnąć i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sen jest od tego, żeby wypocząć, a nie się stresować, że piersi opadną i pakować w dodatkowe odzienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
To już chyba lekka paranoja spać w biustonoszu...matko jedyna, nawet w nocy nie można porządnie odpocząć bo terror piękna nie zasypia nigdy.
Od spania bez stanika - obwisły biust, od siedzenia - płaski tyłek, od uśmiechania się - zmarszczki, co jeszcze ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Od nerwów - marszczenie czoła i ściągnaie brwi - zmarszczku lwie i te pionowe, no dramat Panie, dramat * od nudy i podpierania brody ręką - rozciągnięta wisząca skóra na szyi
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
A nam to pani na biologii kiedyś mówiła, że piersi robią się obwisłe przez NOSZENIE stanika, bo mięśnie, które biust trzymają się przyzwyczajają i same przestają go trzymać. Czy jakoś tak
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nigdy nie spałam w staniku a jeden jedyny raz kiedy mi piersi obwisły to od szybkiego schudnięcia i z czasem pływaniem udało się podciągnąć klatę na odpowiednią wysokość. I nadal sypiam bez stanik i nadal od tego nie obwisają.
A tak czy siak kiedyś obwisną i trzeba się z tym pogodzić.
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałaś tą samą nauczycielkę co ja kiedyś? Moja też tak twierdzila w związku z czym stanika nie nosiła, dezodorantu też nie używała - szkodzi (a pociła się naprawdę mocno -bleeeee), ogólnie wszystko szkodzi i jest złe.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a ja z kolei czytałam że powinno się w nocy dać piersiątkom odetchnąć
![]() ![]() ![]() (właśnie stoję obok komputera, żeby nie spłaszczyć sobie tyłka ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-05-25 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mnie tam na pakowaniu klaty nigdy nie zależało, ale fakt, że jak pływałam to mięśnie klatki piersiowej się umocniły a biust mi się naprawił. Zresztą nie tylko one ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-25 o 15:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prędzej czy później zawsze coś tam się zepsuje. Albo opadnie albo się zmarszczy. No, jak ktos chce sie męczyc całe życie tym czy owym, żeby i tak potem miec to samo co ja, która się nie męczyła np. spaniem w staniku, to... przykre, nie? ![]() Boże, jakie to szczęście, że głupoty nie widać na twarzy (ciele). To dopiero byłoby nieszczęście dla większości populacji
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-05-25 o 17:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jeszcze od ciąży pomarszczony brzuch...
Dzisiaj odwiedziła mnie koleżanka, która również jest w ciąży i poinformowała mnie, że zbiera na operację plastyczną bo na pewno jej brzuch po porodzie zamieni się w paskudną galaretę więc ona już zbiera na operację brzucha (nawet już się dowiadywała ile to kosztuje ![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niech se w pakiecie cos podciągnie, nie tylko brzuch, to będzie miała taniej. Albo niech wykupi karnet u tego chirurga...
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tak na prawdę to bałabym się do niej coś takiego powiedzieć, bo ona jest chwilami taka głupia, że jeszcze mogła by to wziąć na poważnie i tak zrobić...
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mam włączoną telewizornię i lecą reklamy. Normalnie padłam. Jakie kiciory wciskają ludziom, a są przecież tacy co to łykają jak kluski. Nutella i sok to najzdrowsze śniadanko dla dziecka. Kup se jakiś tam sztyft, bo możesz mieć grzybicę paznokci nie wiedząc o tym. No ludzie. Golenie każdego włoska na ciele jest juz obowiązkowe. A za chwile wymysla jakies coś do zakładania na cycki w nocy, zobaczycie. I to tez bedzie obowiązkowe, jak będzeisz spała bez tego ustrojstwa na cyckach to będziesz be, fuj i żaden misio Cię nie zechce. Ludzie coraz głupsze są a inni to wykorzystuja żeby kasiorkę na tej głupocie zarobić.
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Także nie wykluczam, że coś mi może opaść a ja się nawet za bardzo w tym nie połapię ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Link do dyskusji na Lobby Biuściastych http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...niku_.html?s=0
Można też spać w koszulce z wbudowanym stanikiem. Podobno widać efekty. Myślę, że w skrajnych przypadkach może się sprawdzić. Na razie mój biust tego nie potrzebuje, a nawet drzemka w staniku nie jest zbyt przyjemna. Zobaczę co się będzie działo jak będę w ciąży i po karmieniu.
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
![]()
A to ja wiem, że jak nie na Wizaż, to zawsze można liczyć na "życzliwe" koleżanki np. z pracy, które zawsze spieszą poinformować, że masz np. pryszcza na czole (tak, tego samego, którego rano pół godziny maskowałaś 3 różnymi pudrami i 2 podkładami).
Ostatnio się dowiedziałam, że jestem "pękata jakbym się kapusty nażarła", aż się mój małżonek na takie określenie swej ciężarnej żony zbulwersował. Także wiem, że prędzej czy później ktoś mnie oświeci co mi wisi, a co mi sterczy ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() Czy warto katować się dla wyglądu? Oczywiście pomijam sytuacje, gdy komuś w bieliźnie śpi się wygodnie, chociaż jak mówię, ja sobie nie wyobrażam tego, dla mnie "wygoda" i spanie w drutach się wzajemnie wykluczają, szczególnie teraz gdy mi się biust zrobił duży i wrażliwy na wszystko.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-05-25 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.