POMOCY! Problem ze szkołą ŻAK - każą płaci nie wiem za co ! :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 19:57   #1
cytrynowa0panna
Raczkowanie

POMOCY! Problem ze szkołą ŻAK - każą płaci nie wiem za co ! :(

Bardzo proszę o radę i wszelką pomoc czy ktoś miał także taki problem właśnie z "CENTRUM NAUKI I BIZNESU ŻAK" są to tzw. szkoły policealne... i o to na czym polega mój problem...

Na wakcjach 2009 roku zapisałam się do tej szkoły... po czym (byłam w niej tylko raz na rozpoczęciu roku szkolnego i zrezygnowałam) jednak po wszystkie dokumenty czyli świadectwo pojechałam dopiero w styczniu 2010 roku i stąd ta szkoła naliczyła mi dług (bo za każdy miesiąc się płaciło ponad sto złotych) około 400 zł a więc pojechałam w styczniu i zapłaciłam całą należność i odebrałam dokumenty takie jak świadectwo i ksero dowodu a osoby tam pracujące powiedziały mi, ze wszystko ok i , że to tyle , że jestem wypisana ze szkoły i nic już więcej odemnie chcieć nie będą...

a o to dzisiaj dostałam list priorytet z wezwaniem do zapłaty 119, zł tutułem zadłużenia na dzień 2010-04-21 wynikającego ze świadczenia usług dydaktycznych ! ale jakich usług skoro w styczniu się wypisałam i zapłaciłam im tak kręcą i motają , nie mam pojęcia za co ja mam im płacić !! i że należność trzeba uregulować w ciągu 3 dni bo inaczej wierzytrelność zostanie pzrekazana do firmy windykacyjnej !

czy ktoś miał taki sam problem z tą szkołą co mam zrobić zapłacić im... żeby później znowu nie chcieli mnie naciągnąć nie mam pojęcia co mam zrobić za co oni sobie tą kwotę naliczyli skoro w styczniu się wypisałam... ! proszę o pomoc i za wszelką dziekuję !
cytrynowa0panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 20:13   #2
Asienka187
Zakorzenienie

Dot.: POMOCY! Problem ze szkołą ŻAK - każą płaci nie wiem za co ! :(

Cytat:
Napisane przez cytrynowa0panna Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o radę i wszelką pomoc czy ktoś miał także taki problem właśnie z "CENTRUM NAUKI I BIZNESU ŻAK" są to tzw. szkoły policealne... i o to na czym polega mój problem...

Na wakcjach 2009 roku zapisałam się do tej szkoły... po czym (byłam w niej tylko raz na rozpoczęciu roku szkolnego i zrezygnowałam) jednak po wszystkie dokumenty czyli świadectwo pojechałam dopiero w styczniu 2010 roku i stąd ta szkoła naliczyła mi dług (bo za każdy miesiąc się płaciło ponad sto złotych) około 400 zł a więc pojechałam w styczniu i zapłaciłam całą należność i odebrałam dokumenty takie jak świadectwo i ksero dowodu a osoby tam pracujące powiedziały mi, ze wszystko ok i , że to tyle , że jestem wypisana ze szkoły i nic już więcej odemnie chcieć nie będą...

a o to dzisiaj dostałam list priorytet z wezwaniem do zapłaty 119, zł tutułem zadłużenia na dzień 2010-04-21 wynikającego ze świadczenia usług dydaktycznych ! ale jakich usług skoro w styczniu się wypisałam i zapłaciłam im tak kręcą i motają , nie mam pojęcia za co ja mam im płacić !! i że należność trzeba uregulować w ciągu 3 dni bo inaczej wierzytrelność zostanie pzrekazana do firmy windykacyjnej !

czy ktoś miał taki sam problem z tą szkołą co mam zrobić zapłacić im... żeby później znowu nie chcieli mnie naciągnąć nie mam pojęcia co mam zrobić za co oni sobie tą kwotę naliczyli skoro w styczniu się wypisałam... ! proszę o pomoc i za wszelką dziekuję !
Byłaś tam lub dzwoniłaś aby wyjasnic sprawę?
Stary 2010-04-29, 20:18   #3
cytrynowa0panna
Raczkowanie

list dostałam po 17 a po tej godzinie już infolinia i numery z windykacji tego żaka i tak samo szkoła nie odbierają bo pewnie nie pracują ... martwi mnie też to , że wcześniej od stycznia nawet ani razu nie zadzwonili nic nie wysłali , że mam jakieś zadłużenie.. ja nie wiem
Stary 2010-04-29, 20:40   #4
mel89
Zakorzenienie

Wobec tego zadzwoń jutro i wyjaśnij sprawę.
Stary 2010-04-30, 07:07   #5
eyo
Zakorzenienie

masz z nimi podpisaną umowę ?
co masz na myśli pisząc, że po rozpoczęciu zrezygnowałaś - oficjalnie zrezygnowałaś czy ich poinformowałaś, że rezygnuejsz? Bo jak to zrobiłaś na piśmie wtedy to nie wiem za co ci nawet te 400zł naliczyli

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 08:30   #6
cytrynowa0panna
Raczkowanie

właśnie w styczniu oficjalnie pojechałam zrezygnować pisałam podanie o rezygnację i zaraz po napisaniu podpisałam , że wzięłam dokumenty i zapłaciłam te zaległe 400 zł bo oni sobie liczą właśnie te pieniądze dopóki oficjalnie nie zrezygnujesz a ja zrezygnowałam zabrałam papiery i zapłaciłam im jeszcze wszystko od razu a tu wczoraj takie coś mi wysłają znowu do zapłaty zadzwoniłam do nich to jakaś tam Pani powiedziała , że zaraz oddzwoni zobaczymy za co NIBY sobie oni to naliczyli skoro w styczniu się wypisałam i im za wszystko zapłaciłam...
Stary 2010-04-30, 09:20   #7
Sarrai
Wtajemniczenie

Powiem Ci tak - nie przejmuj się, bo ta szkółka może Ci co najmniej naskoczyć I nic im więcej nie płać! W ogóle nie wiem, po co zapłaciłaś te 400 zł. nawet jeśli naliczyli by Ci dług i skierowali sprawę do sądu, musieliby Ci udowodnić, że rzeczywiście uczęszczałaś na zajęcia.
A w tym wypadku są po prostu bezczelni - nie dość, że IMHO niepotrzebnie ich zasiliłaś o 400 zł., złożyłaś podanie, oficjalnie zrezygnowałaś to jeszcze domagają się kasy - niestety ale prywatne szkoły, nawet te wyższe i niby lepsze żerują sobie na uczniach, którzy zrezygnowali i robią sobie raz na jakiś czas takie polowania na jeleni, którzy się wystraszą, bo ktoś z windykacji do nich dzwoni.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 15:43   #8
Memlena
Przyczajenie

Witam,
chciałabym bardzo przeprosić że trochę nie na temat ale także mam problem z tą szkołą...
A mianowicie zapisałam się do tej szkoły i zadzwoniła do mnie Pani aby złożyć papiery. Chciałabym jednak zrezygnować z tej szkoły... Myślicie że jest to możliwe bez żadnych konsekwencji ?
Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję
Memlena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości