W co na sesję? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-06, 21:23   #1
Monika_1993
Przyczajenie

W co na sesję?

Hej dziewczyny
Jak wiecie, zbliża się sesja, a ja nie wiem, co na siebie włożyć i w dodatku ta niepewna pogoda W co byście się ubrały? A może ktoś tu z Was jest, kto też ma sesję?
Monika_1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 21:32   #2
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: W co na sesję?

U mnie standard to elegancka koszula, żakiet i do tego albo spódnica albo spodnie. Jeszcze zależy jaki egzamin. Na ustne chodzę bardziej elegancko ubrana. Na testowe pisemne w dużych grupach bardziej na luzie np. w dżinsach bo wtedy na wygląd i tak nikt za bardzo nie patrzy.
Stary 2014-06-06, 21:49   #3
Monika_1993
Przyczajenie

Dzięki MissChievousTess Podobnie myślałam jak Ty, a jak sądzisz ,bardziej by pasowała spódnica czy spodnie, bo w sumie to nie wiem co bardziej, jeszcze się zastanawiam. A jeśli chodzi o egzamin, to pisemny, no ale w sumie też i ustne będę miała.

Edytowane przez Monika_1993
Czas edycji: 2014-06-06 o 21:52
Stary 2014-06-06, 22:05   #4
deszczowypies
Zakorzenienie

Na pisemnym to raz byłam w swetrze, bo było -20 stopni . Na ustne biała koszula i czarna spódnica, tylko koniecznie do kolana albo tuż przed!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 22:14   #5
Monika_1993
Przyczajenie

Czyli widzę, że na pisemne luźniej niż na ustne. A jakie buty proponujecie?
Stary 2014-06-06, 22:38   #6
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monika_1993 Pokaż wiadomość
Czyli widzę, że na pisemne luźniej niż na ustne. A jakie buty proponujecie?
jakiekolwiek byle nie sandały/adidasy/kalosze/trampki
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 22:55   #7
Monika_1993
Przyczajenie

No pewnie, że nie. Zastanawiam się nad kompletem (biała koszula, żakiet + czarne spodnie). Hmm, w sumie czuję się w nim super, ale czy nie będzie za elegancko? bo niektórzy przychodzą normalnie.
Stary 2014-06-06, 23:00   #8
MadameBlossom
Raczkowanie

Mi się wydaje, że egzaminy na uczelni to właśnie czas by wyglądać elegancko. Czerń i biel będzie idealna. Co do butów polecam szpilki, lub proste balerinki. Jednym słowem klasyka

Zobacz

www.madameblossom.blogspo t.com
MadameBlossom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-06, 23:10   #9
Monika_1993
Przyczajenie

Dzięki MadameBlossom. Zauważyłam, że dziewczyny teraz częściej przychodzą właśnie w balerinkach, a z drugiej strony kocham szpilki i chyba bardziej by pasowały, co nie? Nawet jak będę się wyróżniać, jak klasyka, to klasyka
Stary 2014-06-07, 00:44   #10
Katrinnnn
Raczkowanie

Ja pewnie ubiorę albo białą/pudrową/kremową/ czarną koszule do tego dżinsy albo jasne długie spodnie ewentualnie sukienkę

https://www.youtube.com/channel/UCCl..._as=subscriber

To dopiero początek, jeśli Ci się spodoba zostaw łapkę w górę i daj suba

Katrinnnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 12:40   #11
CarmineRose
Zadomowienie

Na pierwszym roku wszyscy ubieraliśmy się elegancko bez względu na to czy to był egzamin ustny czy pisemny... strach pierwszoroczniaka
Potem na pisemne chodziłam zupełnie na luzie. Jednakże, trzeba pamiętać, że niektórzy wykładowcy mają jednak swoją wizję "idealnego studenta na egzaminie" i zdarzały się skrajne przypadki, że studenci nie zostali dopuszczeni do egz. pisemnego bo:
- student miał ubraną hawajską koszulę (wcale się nie dziwie, że został wyautowany);
- student przyszedł w szortach
- student miał jaskrawą koszulkę
- studentki miały ubogie w materiał koszulki
U mnie na wydziale zawsze krążyły informacje odnośnie upodobań wykładowców w tym zakresie
Ustny - zawsze elegancko.

Ja z reguły przychodziłam w jeansach, jasnej koszulce/tunice (bardzo rzadko w koszuli) i balerinach/sandałkach
.

A może by tak coś zmienić

CarmineRose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 17:11   #12
pani_smith
Zakorzenienie

nikt nie oczekuje pełnego stroju galowego. nie mamy nic przeciwko jeansom (choć może niekoniecznie sięgajmy po te z dziurami czy te, które są tak niskie, że ukazują pół pośladka).
student składając ślubowanie zobowiązuje się jednak pielęgnować zwyczaje i tradycje akademickie, a jedną z nich jest bardziej elegancki strój na egzaminie. w końcu strojem wyraża się szacunek dla prowadzącego egzamin, nic więc dziwnego, że ci którzy przychodzą na egzaminy w dresach - bywają "zapraszani na 'po treningu' " i muszą opuścić salę (regulaminy studiów pozwalają na usunięcie z sali studentów, których postawa nie licuje z powagą egzaminu). zaraz się pewnie pojawi argument, że czasami profesorowie też wyglądają niechlujnie. owszem, zdarza się. niestety studentom zdarza się znacznie częściej, a u niektórych jest to wręcz regułą.

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Na testowe pisemne w dużych grupach bardziej na luzie np. w dżinsach bo wtedy na wygląd i tak nikt za bardzo nie patrzy.
oj zdziwiłabyś się, że nikt nie patrzy. patrzymy i zapamiętujemy.
a potem na obronach albo na kolejnych egzaminach zdarzają się komentarze "o jak mi miło, że tym razem na egzamin ubrał się pan/pani adekwatnie do okazji". wykładowcy też ludzie, też czasami plotkują, a jak przyjdzie gwiazda w plażowej sukience zdekoltem do pępka i w złotych szpilach... ciężko zapamiętać imię i nazwisko każdego studenta, ale takie rzeczy jak nieodpowiedni strój na egzaminie pozwalają zapamiętać czyjąś twarz na bardzo długo.

Cytat:
Napisane przez Monika_1993 Pokaż wiadomość
Dzięki MadameBlossom. Zauważyłam, że dziewczyny teraz częściej przychodzą właśnie w balerinkach, a z drugiej strony kocham szpilki i chyba bardziej by pasowały, co nie? Nawet jak będę się wyróżniać, jak klasyka, to klasyka
jeśli nie lubisz szpilek, nie katuj się. na egzaminie musisz czuć się swobodnie, tym bardziej jeśli czeka cię ustny i istnieje ryzyko, że pół dnia będziesz siedzieć na uczelni i oczekiwać na swoją kolej (fajnie jeśli trafi ci się miejsce siedzące w kolejce). nie dość, że nogi ci "zwiędną", będzie ci nie wygodnie, to jeszcze nie będziesz się mogła skupić. bez sensu.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 17:54   #13
Andzia93
Raczkowanie

Moze cos z tych stylizacji?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprod1.jpg (18,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod2.jpg (16,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod3.jpg (16,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod4.jpg (18,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod5.jpg (17,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod7.jpg (16,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod8.jpg (15,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod9.jpg (16,7 KB, 2 załadowań)
Stary 2014-06-07, 18:10   #14
aniakf
Raczkowanie

Ja na moich uczelniach (a studiowałam na trzech różnych- też UG) ale nie były to dzienne) na egzaminach ustnych zawsze spotykałam osoby ubrane elegancko, jak i codziennie i nigdy nikt nikogo nie wyrzucił...raz był komentarz, że może wypadałoby się ubrać bardziej elegancko.Natomiast na pisemnych tylko pojedyncze osoby przychodziły elegancko, a każdy codziennie , może nie goły pępek i super mini, ale jeansy, rurki, spódnice, t-shirty....nigdy nikt nie zwrócił uwagi, a co plotkują wykładowcy, to już ich sprawa...tj.inne zawody
aniakf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-07, 22:42   #15
Monika_1993
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniakf Pokaż wiadomość
Ja na moich uczelniach (a studiowałam na trzech różnych- też UG) ale nie były to dzienne) na egzaminach ustnych zawsze spotykałam osoby ubrane elegancko, jak i codziennie i nigdy nikt nikogo nie wyrzucił...raz był komentarz, że może wypadałoby się ubrać bardziej elegancko.Natomiast na pisemnych tylko pojedyncze osoby przychodziły elegancko, a każdy codziennie , może nie goły pępek i super mini, ale jeansy, rurki, spódnice, t-shirty....nigdy nikt nie zwrócił uwagi, a co plotkują wykładowcy, to już ich sprawa...tj.inne zawody
Jeśli chodzi o jeansy, to jeszcze tak nie spowszedniałam hihi Po prostu bardziej cenię klasykę, szczególnie jak jest taka okazja. A co szpilek, to mogę w nich iść, bo u nas nie ma kolejek na stojąco, umawiamy się, jaka jest kolejność i każdy siedzi, no może Ci co się denerwują, to nie Na pisemnym będzie łatwiej, bo krócej, ale na ustnym, masz rację, może być już gorzej, bo nie wiadomo, ile trzeba będzie czekać, ale z drugiej strony na ustnym piszesz i inni też, że trzeba być bardziej odwalonym, no cóż, może wytrzymam
Dzięki Andzia93 Najbardziej mi się podobają stylizacje nr 1, 2 i 5, tylko czy w 5 spódnica nie jest troszkę za krótka? Poza tym jest świetna, bardzo ładna.
aniakf Czyli tak, jak już wyżej pisałam, na pisemny mniej elegancko, a ustny pełna klasyka.

Edytowane przez Monika_1993
Czas edycji: 2014-06-07 o 22:50
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości