|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
W co na sesję?
Hej dziewczyny
![]() Jak wiecie, zbliża się sesja, a ja nie wiem, co na siebie włożyć i w dodatku ta niepewna pogoda W co byście się ubrały? A może ktoś tu z Was jest, kto też ma sesję?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W co na sesję?
U mnie standard to elegancka koszula, żakiet i do tego albo spódnica albo spodnie. Jeszcze zależy jaki egzamin. Na ustne chodzę bardziej elegancko ubrana. Na testowe pisemne w dużych grupach bardziej na luzie np. w dżinsach bo wtedy na wygląd i tak nikt za bardzo nie patrzy.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki MissChievousTess
Podobnie myślałam jak Ty, a jak sądzisz ,bardziej by pasowała spódnica czy spodnie, bo w sumie to nie wiem co bardziej, jeszcze się zastanawiam. A jeśli chodzi o egzamin, to pisemny, no ale w sumie też i ustne będę miała.
Edytowane przez Monika_1993 Czas edycji: 2014-06-06 o 21:52 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Na pisemnym to raz byłam w swetrze, bo było -20 stopni
. Na ustne biała koszula i czarna spódnica, tylko koniecznie do kolana albo tuż przed!
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Czyli widzę, że na pisemne luźniej niż na ustne. A jakie buty proponujecie?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
No pewnie, że nie. Zastanawiam się nad kompletem (biała koszula, żakiet + czarne spodnie). Hmm, w sumie czuję się w nim super, ale czy nie będzie za elegancko? bo niektórzy przychodzą normalnie.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że egzaminy na uczelni to właśnie czas by wyglądać elegancko. Czerń i biel będzie idealna. Co do butów polecam szpilki, lub proste balerinki. Jednym słowem klasyka
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki MadameBlossom. Zauważyłam, że dziewczyny teraz częściej przychodzą właśnie w balerinkach, a z drugiej strony kocham szpilki i chyba bardziej by pasowały, co nie? Nawet jak będę się wyróżniać, jak klasyka, to klasyka
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Ja pewnie ubiorę albo białą/pudrową/kremową/ czarną koszule do tego dżinsy albo jasne długie spodnie ewentualnie sukienkę
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Na pierwszym roku wszyscy ubieraliśmy się elegancko bez względu na to czy to był egzamin ustny czy pisemny... strach pierwszoroczniaka
![]() Potem na pisemne chodziłam zupełnie na luzie. Jednakże, trzeba pamiętać, że niektórzy wykładowcy mają jednak swoją wizję "idealnego studenta na egzaminie" i zdarzały się skrajne przypadki, że studenci nie zostali dopuszczeni do egz. pisemnego bo: - student miał ubraną hawajską koszulę (wcale się nie dziwie, że został wyautowany); - student przyszedł w szortach ![]() - student miał jaskrawą koszulkę ![]() - studentki miały ubogie w materiał koszulki ![]() U mnie na wydziale zawsze krążyły informacje odnośnie upodobań wykładowców w tym zakresie ![]() Ustny - zawsze elegancko. Ja z reguły przychodziłam w jeansach, jasnej koszulce/tunice (bardzo rzadko w koszuli) i balerinach/sandałkach. |
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zakorzenienie
|
nikt nie oczekuje pełnego stroju galowego. nie mamy nic przeciwko jeansom (choć może niekoniecznie sięgajmy po te z dziurami czy te, które są tak niskie, że ukazują pół pośladka).
student składając ślubowanie zobowiązuje się jednak pielęgnować zwyczaje i tradycje akademickie, a jedną z nich jest bardziej elegancki strój na egzaminie. w końcu strojem wyraża się szacunek dla prowadzącego egzamin, nic więc dziwnego, że ci którzy przychodzą na egzaminy w dresach - bywają "zapraszani na 'po treningu' " i muszą opuścić salę (regulaminy studiów pozwalają na usunięcie z sali studentów, których postawa nie licuje z powagą egzaminu). zaraz się pewnie pojawi argument, że czasami profesorowie też wyglądają niechlujnie. owszem, zdarza się. niestety studentom zdarza się znacznie częściej, a u niektórych jest to wręcz regułą. Cytat:
a potem na obronach albo na kolejnych egzaminach zdarzają się komentarze "o jak mi miło, że tym razem na egzamin ubrał się pan/pani adekwatnie do okazji". wykładowcy też ludzie, też czasami plotkują, a jak przyjdzie gwiazda w plażowej sukience zdekoltem do pępka i w złotych szpilach... ciężko zapamiętać imię i nazwisko każdego studenta, ale takie rzeczy jak nieodpowiedni strój na egzaminie pozwalają zapamiętać czyjąś twarz na bardzo długo. Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Moze cos z tych stylizacji?
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ja na moich uczelniach (a studiowałam na trzech różnych- też UG) ale nie były to dzienne) na egzaminach ustnych zawsze spotykałam osoby ubrane elegancko, jak i codziennie i nigdy nikt nikogo nie wyrzucił...raz był komentarz, że może wypadałoby się ubrać bardziej elegancko.Natomiast na pisemnych tylko pojedyncze osoby przychodziły elegancko, a każdy codziennie
, może nie goły pępek i super mini, ale jeansy, rurki, spódnice, t-shirty....nigdy nikt nie zwrócił uwagi, a co plotkują wykładowcy, to już ich sprawa...tj.inne zawody
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Po prostu bardziej cenię klasykę, szczególnie jak jest taka okazja. A co szpilek, to mogę w nich iść, bo u nas nie ma kolejek na stojąco, umawiamy się, jaka jest kolejność i każdy siedzi, no może Ci co się denerwują, to nie Na pisemnym będzie łatwiej, bo krócej, ale na ustnym, masz rację, może być już gorzej, bo nie wiadomo, ile trzeba będzie czekać, ale z drugiej strony na ustnym piszesz i inni też, że trzeba być bardziej odwalonym, no cóż, może wytrzymam ![]() Dzięki Andzia93 Najbardziej mi się podobają stylizacje nr 1, 2 i 5, tylko czy w 5 spódnica nie jest troszkę za krótka? Poza tym jest świetna, bardzo ładna.aniakf Czyli tak, jak już wyżej pisałam, na pisemny mniej elegancko, a ustny pełna klasyka. Edytowane przez Monika_1993 Czas edycji: 2014-06-07 o 22:50 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

W co byście się ubrały? A może ktoś tu z Was jest, kto też ma sesję? 

. Na ustne biała koszula i czarna spódnica, tylko koniecznie do kolana albo tuż przed!