|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Malutki problem z butami. ;)
Witam Wizażanki,
piszę do Was, ponieważ zastanawia mnie pewna kwestia dotycząca butów. Otóż chodzi o to, że w najbliższym czasie wybieram się na wesele. Wszystko już mam - sukienkę, dodatki, buty. Tylko z tymi ostatnimi mam mały "problem". Ma być ciepło - w okolicach 30 stopni i więcej, dlatego zdecydowałam się na eleganckie sandałki na koturnie, która ma jakieś 10 cm. Nie zamierzam zakładać rajstop i tu dochodzimy do kwestii, która nie daje mi spokoju. Wiadomo, że stopa tak czy siak się poci. Nie mam problemu z nadmierną potliwością, ale zastanawiam się czy zakładając te sandałki na gołą stopę nie odczuję tego jakoś dotkliwiej? Czy buty staną się niewygodne, noga zacznie gdzieś uciekać? No nie wiem... ale też nie wyobrażam sobie założenia jakichkolwiek rajstop do sandałków. ![]() Przechodząc do sedna sprawy chciałabym zapytać czy znacie może jakieś sposoby jak zapobiec jakimś nieoczekiwanym wpadkom? Kiedyś obiło mi się o uszy coś na temat jakichś wkładek antypoślizgowych. Może wiecie o tym coś więcej? Jest coś takiego? I czy nadaje się do sandałów? Bardzo liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję. ![]() ![]()
"Idealny związek to taki, gdzie cisza nie krępuje, odległość nie stanowi problemu, gdzie kłóci się jak stare małżeństwo, wygłupia jak dzieci, kocha bezgranicznie, mimo, pomimo i wbrew wszystkiemu, niezależnie od tego co się w życiu wydarzy." Już 3 lata...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Malutki problem z butami. ;)
A czy te buty są skórzane? Czy juz w nich chodziłaś, sprawdziłaś czy są wygodne na dłuższy czas, są w sklepach z obuwiem bardzo fajne wkładki żelowe, może cos takiego...?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
O takich wkładkach jak piszesz nie słyszałam, natomiast jeśli to są nowe buty i boisz się otarć bo polecam sztyft przeciw odciskom Compeed, jest genialny i na pewno nic Cię nie obetrze. Natomiast jeśli chodzi o pocenie stóp i ewentualne się ich ślizganiep to pomyśl o talku
![]()
10.10.2013 godz. 07:00 egzamin teoretyczny na prawko - ZDANY ![]() 10.10.2013 godz. 10:30 magisterka - OBRONIONA ![]() 17.10.2013 godz. 08:00 egzamin praktyczny na prawko - ZDANY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Są żelowe wkładki do butów: pod palce, pod piętę, na całą długość, nad piętę. Wkładki są niewidoczne, więc nadają się nawet do sandałków.
Profilaktycznie, na weselach zawsze je mam. Minimalizują tudzież opóźniają powstawanie otarć i pęcherzy. Jeżeli chodzi o "uciekanie stopy" to też mogą pomóc. Z czasem jednak stopa nieco spuchnie, więc raczej nigdzie uciekać nie będzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja też używam latem do obcasów / koturnów takich zelowych pół-wkładek pod przednią część stopy - sa przydatne
![]()
![]() |
#6 | |
ex Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja bym najpierw wypróbowała te buty w upał. Wtedy będziesz pewna czy nic Ci nie zrobią podczas imprezy.
A jak nie chcesz ich nakładac przed weselem to kup wkładki silikonowe, aby noga się nie ślizgała. Do tego miej w torebce talk albo puder transparenty (jest wszechstronny). No i oczywiście miej plasterki na otarcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady.
![]() W efekcie, przy okazji małych zakupów wpadłam do Rossmann'a i zaopatrzyłam się w takie oto poduszki żelowe pod podbicie stopy: http://i.iperfumy.pl/detail/4/kiwi/k...-stopy___2.jpg Mam nadzieję, że się sprawdzą i jeżeli będę po tym weselu cierpieć to przynajmniej nie aż tak bardzo. ![]() ![]() W talk może jeszcze się zaopatrzę, a plasterki praktycznie zawsze mam przy sobie, więc myślę, że nie będzie źle. ![]()
"Idealny związek to taki, gdzie cisza nie krępuje, odległość nie stanowi problemu, gdzie kłóci się jak stare małżeństwo, wygłupia jak dzieci, kocha bezgranicznie, mimo, pomimo i wbrew wszystkiemu, niezależnie od tego co się w życiu wydarzy." Już 3 lata...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Możesz też kupić w Rossie dezodorant do stóp. Jest przeciw poceniu się. W małych pojemniczkach. Jak ostatnio kupowałam to stał przy miniaturkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Może jesteś w stanie polecić coś konkretnego? Przede wszystkim skutecznego? Byłabym bardzo wdzięczna. ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam taki niebieski Rosmannowski i byłam zadowolona. Wiem, że sholl ma też tego typu preparaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.