Co opłaca się kupić na Allegro? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 15:09   #1
playin
Przyczajenie

Co opłaca się kupić na Allegro?

Co kupujecie zawsze przez allegro lub inne sklepy internetowe? Które przedmioty opłaca kupić sie przez internet? Na czym w taki sposób oszczędzacie?

Moge polecić tabletki bez recepty (typu Belissa, Linea itp), szczególnie przy większej ilosci. Co jeszcze?
playin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-19, 23:14   #2
playin
Przyczajenie

Wink Co opłaca sie kupić na Allegro?

Co często zamawiacie przez tego typu portale? Co można kupić taniej? Na czym w taki sposób oszczędzacie?

Od siebie moge polecić tabletki bez recepty (typu Belissa, Linea) szczególnie przy większych ilościach.

Jakie są Wasze propozycje?
Stary 2012-01-19, 23:17   #3
playin
Przyczajenie

Wink Co opłaca się kupić na Allegro?

Co często zamawiacie przez tego typu portale? Co można kupić taniej? Na czym w taki sposób oszczędzacie?

Od siebie moge polecić tabletki bez recepty (typu Belissa, Linea) szczególnie przy większych ilościach.

Jakie są Wasze propozycje?
Stary 2012-01-20, 08:01   #4
nietakasama
Raczkowanie

Dot.: Co opłaca sie kupić na Allegro?

a ja polecam aukcje z bluzkami szczególnie w oko wpadają jak mają wysyłkę gratis, ostatnio kupiłam 2 takie bluzki i jestem zachwycona, na początek mnie zdjęcia wcale nie zachęciły, ale babeczka wyjaśniła że niemożna używać innych jak tylko swoje, a bluzki okazały się świetne i czekam na następne , tym bardziej, że rozmiar uniwersalny więc pasuje
nietakasama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 08:20   #5
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Ja mieszkam w małym miasteczku, więc na allegro kupuje sporo głównie dlatego że u mnie w sklepach nie zawsze jest wybór tego czego potrzebuje a jeździć do większego miasta ( 60 km ode mnie) nie zawsze się opłaca. Przekonałam się o ty np szukając zasłon. U mnie w mieście nie było takich jak chciałam. Przejechałam 60 km do większego miasta, objeździłam prawie wszystkie sklepy z firankami i znalazłam takie jakie chciałam ale nie było koloru o który mi chodziło. Pani ze sklepu powiedziała że za tydzień mają dostawę więc kolor na pewno będzie. Pojechałam więc za tydzień i niestety okazało się że nie ma tego koloru. W końcu zamówiłam na allegro. Koszt przesyłki był niższy niż koszt wyprawy 60 km w jedną stronę plus po mieście no i nie musiałam tracić tyle czasu.
Oczywiście nie wszystko kupuję na allegro ale lubię kupować w ten sposób, jest tam duży wybór dużo większy niż u mnie w sklepach, więc jeśli zależy mi na konkretnej rzeczy a nie mogę jej znaleźć u siebie to kupuje przez allegro.
Często zdarza mi się kupować córce książeczki używane. Można naprawdę trafić książeczki w dobrym stanie za grosze.
Stary 2012-01-20, 08:32   #6
kropkowana
Raczkowanie

GG do kropkowana

Ja kupuję korektor loreal taki w pisaku. Z wysyłką kosztuje mnie 20 zeta a w drogerii ponad 40.
Nożyki do mach 3 dla męża. Za 4 sztuki 35 zł z wysyłką, w sklepie ok 40. Zawsze to 5 zł w kieszeni zostaje.
kropkowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 08:35   #7
tipsiara
Wtajemniczenie

opłaca się kupować rzeczy których nie ma w twoim rejonie....np ja szukałam wykrywacza do metali i nie znalazłam więc skorzystałam z alegro. Tak sam z fajnymi torebkami itd. ale rzeczy które wydają się tańsze niż masz np w markecie obok, sa pozornie tansze bo dodać trzeba koszta przesyłki, które czasem sa większe niż dany towar
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 08:50   #8
ellish
Zakorzenienie

kosmetyki. mam sprawdzonych sprzedajacych. W drogerii kosztuje mnie kupno nawet ponad 20zł wiecej.

Kupilam sporo ubran firmówek. Ale tutaj trzeba wiedziec ile kosztuje w sklepie. Bo mozna sie naciąc. Np kupilam sobie w sklepie ostatnio płaszcz z Promod za 100zł a na allegro ten sam na 240. W sklepie są przeceny, na allegro nie.

Raz kupilam firanki. Tanie, okolo 50zł z przesyłką. Dobra jakość, teraz mi wiszą własnie

Najwiecej jednak to kosmetyki, ale perfum sie boje kupowac.
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 09:23   #9
Julie_K
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
kosmetyki. mam sprawdzonych sprzedajacych. W drogerii kosztuje mnie kupno nawet ponad 20zł wiecej.

Kupilam sporo ubran firmówek. Ale tutaj trzeba wiedziec ile kosztuje w sklepie. Bo mozna sie naciąc. Np kupilam sobie w sklepie ostatnio płaszcz z Promod za 100zł a na allegro ten sam na 240. W sklepie są przeceny, na allegro nie.

Raz kupilam firanki. Tanie, okolo 50zł z przesyłką. Dobra jakość, teraz mi wiszą własnie

Najwiecej jednak to kosmetyki, ale perfum sie boje kupowac.
A ja kupuję właściwie tylko perfumy Zawsze korzystam z wątku o sprawdzonych sprzedawcach albo weryfikacyjnego na forum perfumowym i jeszcze nigdy się nie nacięłam Polecam spróbować, bo naprawdę warto
Stary 2012-01-20, 09:53   #10
20160901857
Konto usunięte

Dużo rzeczy, ale najczęściej książki, ciuchy, oleje do włosów, szkła kontaktowe, a nawet kupiłam tam mojego obecnego laptopa Nie mam natomiast szczęścia do butów- jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby po kupieniu nie okazało się, że coś z nimi jest nie tak.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 10:05   #11
PerfekcyjnaNiedoskonalosc
Raczkowanie

Avatar PerfekcyjnaNiedoskonalosc

Butów bałabym się kupować - mimo wszystko każdy ma inną stopę i lepiej zmierzyć.

Na allegro kupuję profesjonalne kosmetyki do włosów - jedną dużą paczką od hurtowni (farby, oksydanty, maseczki, itp), książki (często niedostępne gdzie indziej), trochę ubrań, małą elektronikę.
PerfekcyjnaNiedoskonalosc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 10:24   #12
mpt
Zakorzenienie

Ja polecam wszelkie groupono - kupony. Czasem można kupić za bezcen coś, czego ktoś nie zdąży wykorzystać. Ja tak właśnie sprzedaję moją Pragę - stówę taniej, bo nie mam kiedy się wybrać.
Stary 2012-01-20, 10:28   #13
Sweet :)
Zakorzenienie

Większość rzeczy kupuje na allegro - kosmetyki, ubrania, buty, książki, płyty cd i winyle i moim zdaniem można sporo zaoszczędzić. Np. podkład Revlon w Douglasie kosztuje ok. 80 zł, na allegro 40 z wysyłką
Także polecam szperanie w poszukiwaniu okazji, można kupić super rzeczy taniej niż w sklepach stacjonarnych.
Sweet :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 10:55   #14
_chocolate
Zakorzenienie

Kupuję bardzo dużo - kosmetyki, elektronikę, książki, meble, dodatki do domu i dużo różnych rzeczy. Ubrania i buty wolę jednak kupować w normalnych sklepach.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 11:41   #15
gryzelda
Zadomowienie

Dot.: Co opłaca się kupić na Allegro?

np. podklad Max Factor do 35 zl juz z przesylka w sklepie kosztuje z 60 zl - dostepne jest wiekszosc firm w atrakcyjnych cenach - Loreal, Revlon itd
wody toaletowe avon dostepne w cenach z przesylka ok 30 zl.- kupilam juz w sumie 4 szt i do zadnej nie mam zastrzezen.
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 11:43   #16
anibiaa
Rozeznanie

Ja kupuję...no trudno powiedzieć ciągle, bo to nie jest artykuł pierwszej potrzeby, no ale względnie często - torebki, dodatki /chusty, szale, kominy, biżuterię/ a także elektronikę.
Zdarzały mi się buty /nowe oczywiście/ i odzież /bluzki, tuniki, sweterki/ używane za bezcen.
Co do kosmetyków, to raczej nie /choć nie wykluczam, bo mi się zdarzyło/, ponieważ rzadko kiedy sprzedawcy podają kod produkcji, a obawiam się czyszczenia magazynów i zapasów sklepowych
perfect

anibiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 12:44   #17
lucciola
Zakorzenienie

Po co zakładasz trzy takie same wątki (i na dodatek prawie jednocześnie)?: confused:
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 12:54   #18
kfia_tek
Raczkowanie

Ja praktycznie duzo rzeczy kupuje teraz na allegro( oprócz żywności), najczęściej są to ubrania bo naprawde można kupić coś nowego za małą cenę. Ogólnie jestem zwolennikiem tego typu portali
kfia_tek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 13:35   #19
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Po co zakładasz trzy takie same wątki (i na dodatek prawie jednocześnie)?: confused:
Zwlaszcza, ze watki na ten temat juz istnieja.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 13:38   #20
anibiaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Zwlaszcza, ze watki na ten temat juz istnieja.
A takie uważne Wizażanki jak ja , pospieszyły się z odpowiedzią
perfect

anibiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 13:40   #21
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Ponieważ zapewne sprzedaje na Allegro Belissę i Lineę
Stary 2012-01-20, 13:56   #22
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

Ja oprócz tego co dziewczyny wyżej wymieniły (czyli ciuchy, sztuczna biżuteria, elektronika...), kupuję soczewki. Jeszcze nie znalazłam w żadnym sklepie takich cen oraz oczywiście takiego wyboru w jednym miejscu - bez jeżdżenia po całym mieście. Na początku trochę się bałam o jakość itp, ale jak do tej pory nie dostałam wadliwych soczewek, a zamawiam już od prawie 3 lat
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-20, 15:28   #23
playin
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Ponieważ zapewne sprzedaje na Allegro Belissę i Lineę
No nie uwierzysz, ale nie zgadłas! A kilka wątków dlatego, że myslalam, że sie nie założyły, że cos nie tak zrobilam, bo jak mozna zauwazyc jeden jest o wiele szybciej założony niż pozostałe dwa, a jak sie okazało wątki pojawily sie naraz dopiero dzisiaj rano.
A wątku takiego nie widzialam, jest tylko taki na modowym, o okazjach ubraniowych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-20, 16:31   #24
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
Ja oprócz tego co dziewczyny wyżej wymieniły (czyli ciuchy, sztuczna biżuteria, elektronika...), kupuję soczewki. Jeszcze nie znalazłam w żadnym sklepie takich cen oraz oczywiście takiego wyboru w jednym miejscu - bez jeżdżenia po całym mieście. Na początku trochę się bałam o jakość itp, ale jak do tej pory nie dostałam wadliwych soczewek, a zamawiam już od prawie 3 lat
ooooo,. to ja też
też polecam kupowanie soczewek na allegro, kupuję od jakichś 3 - 4 lat jestem zadowolona

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

i karmę dla psa kupuję, zwykle worki po 15kg, ceny niewiele niższe niż w sklepie, ale mieszkam 30km od miasta, nie mam samochodu, a jak zamówie na all to kurier mi pod drzwi przywozi i do tego mam ok 20 - 30 zl taniej niz w zoologicznym. Bardzo polecam.
Stary 2012-01-20, 16:42   #25
platekrozy
Zakorzenienie

Kupuję kolorówkę i perfumy - sprawdzeni allegrowicze przez wizażanki
Poza tym kiedyś kupiłam kilka bolerek - różne kolory w cenie bodajże po 20 zł.Opłacały się,bo teraz po około 2 latach w ogóle nie są rozciągnięte,nie straciły kolorków i do dzisiaj każdy mówi,jakie ciekawe kolorki bolerek
Kupiłam też kiedyś super bransoletki po 3 zł -piękne robiły furorę,ale były na gumce i raz na uczelni same z siebie pękły mimo że w ogóle nie były naciągnięte i rozsypały się w drobny mak (swoją drogą przy chłopaku,który mi się podobał).

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 16:41   #26
Jeannee
Zakorzenienie

A ja dodam od siebie- testy ciążowe. Byłam zaskoczona jak zobaczyłam ceny... I jednocześnie wściekła na siebie, że wydałam tyle na kasy na testy 10zł/szt.
Kupiłam pakiet 20 testów ciążowych za 20 zł z przesyłką! Szok

Widziałam także prezerwatywy, w większości Durex. Trochę bym się bała tak z internetu, ale dużo ludzi kupuje, więc chyba jednak to bezpieczne.

Tampony ob.- fajne okazje w paczkach po 56 szt
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-10, 16:56   #27
phony
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jeannee Pokaż wiadomość
A ja dodam od siebie- testy ciążowe. Byłam zaskoczona jak zobaczyłam ceny... I jednocześnie wściekła na siebie, że wydałam tyle na kasy na testy 10zł/szt.
Kupiłam pakiet 20 testów ciążowych za 20 zł z przesyłką! Szok

Widziałam także prezerwatywy, w większości Durex. Trochę bym się bała tak z internetu, ale dużo ludzi kupuje, więc chyba jednak to bezpieczne.

Tampony ob.- fajne okazje w paczkach po 56 szt
Kumpela kupuje prezerwatywy przez allegro i jeszcze nie wtopili

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości