![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
bol u wejscia do pochwy
hej, pisze bo mam pewien problem
![]() od ok miesiaca odczuwam, podczas seksu, bol!! taki kłujacy ból umiejscowiony u wejscia do pochwy, na poczatku myslalam, ze to otarcie ![]() przeszlo mi, a ze sie widujemy tylko raz na tydzien to zapomnialam ale ost znow tak bylo, czuje bol, taki kłujacy ![]() ![]() nic palcem nie wyczuwam jestesmy za granica, gdybym byla w PL juz bym wyladowala u lekarza, a tak?? troche sie przestraszylam, bo znalazlam na necie cos o VULVODYNII,.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: bol u wejscia do pochwy
Idź koniecznie do lekarza. albo wracaj do PL i ginekolog, albo tam zapoznaj się z działaniem służby zdrowia i też jakoś się lecz.
Ja tak miałam przy infekcji (zapalenie, również z grzybicą). 10 dni kuracji globulkami i przeszło. Przy "wejściu" myślałam, że zejdę. Ale no lekarzem nie jestem, może to być coś poważniejszego. A, od stosunków wstrzymałabym się, skoro i tak wywołują ból. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Musisz iść do lekarza, bo powikłania takich rzeczy niby banalnych mogą być opłakane w skutkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to nie jest taki straszny bol, tylko taki klujacy
![]() wiem, wybiore sie do lekarza, ale musze odczekac, bo jestem na umowie i nie moge ot tak wyjechac, moze tu cos znajde, ale przyznam szczerze, boje sie angielskiej sluzby zdrowia ![]() wiem glupie, boli ale seks nadal mi sie podoba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To czyli kłuje, czy czujesz ból jak przy otarciu? Jeżeli to drugie - też miałam taki problem przez prawie rok. Jedna z wizażanek poleciła krem baifem. Ja do tego dokupiłam jeszcze piankę do mycia. Ból przeszedł jak ręką odjął. Natomiast zawsze to zależy jaka przyczyna...
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Też męczyłam się z takim bólem przez długi czas z powodu infekcji bakteryjnej. Z resztą, do dziś zdarza mi się go odczuwać. Na Twoim miejscu postarałabym się jednak jak najszybciej o wizytę u lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
czemu boisz się angielskich lekarzy?
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jutro ide do lekarza, juz to widze jak bede dukac po angielsku, co gdzie i jak
![]() to jest taki bol klujacy, zaczyna bolec podczas seksu, a potem zostaje ze mna 3-4 dni i mija i tak w kolko ale boli tylko jak dotykam, jak chodze nie ![]() czuje punktowy bol, jakby ktos igle wbijal ![]() ![]() ![]() i teraz juz z wlasnego doswiaczenia widze nasza polska mentalnosc, wole siedziec w domu, czytac glupoty i plakac, niz wziac sie w garsc i pojsc do lekarz nim bedzie za pozno ![]() dziekuje za wszystkie rady, zobacze co jutro powie PANI DOKTÓR ANGIELSKA ................ oby nie ta VULVODYNIA ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- [QUOTE=pasarolka;35328575]czemu boisz się angielskich lekarzy? ![]() szczerze mowiac nie wiem, ale widze te spojrzenia, moj ang nie jest perfekt i bede dukac pani doktor, wiem ze polskiemu lekarzowi bym wszystko powiedziala, a tak?? moze cos pomine?? po prostu boje sie konfrontacji, zobaczymy jutro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
proszę
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() panie doktor bardzo mila, wysluchala, naprawde okazala sie nie potworem z LOCH NESS tylko mila panie doktor z Niemiec ![]() ![]() ![]() jednak same badanie polegalo tylko na pokazania miejsca bolu i........ juz u nas w Polsce to zawsze jakos tak wnikliwiej, (kto wie, ten by i kuma ![]() ale dojde do sedna sprawy ![]() ![]() ![]() i na koniec mila pani doktor powiedziala ze moze lepiej powstrzymac sie przed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moze mu kaze worek pokutny zalozyc ![]() ![]() czyli w skrocie bede zyc ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką maść dostałaś?
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
TRIMOVATE CREAM mam nadzieje ze pomoze..................: rolleyes:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Po powrocie marsz do ginekologa, pewnie przepisze Ci jakieś globulki.
kurde, nie zauważyłam, że problem już rozwiązany ![]()
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2016-06-12 o 18:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
nie rozwiazany.... z tego co czuje........... dalej boli..... to chyba nie to.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dot.: bol u wejscia do pochwy(vulvodynia)
c.d.n..........
i znów ide do lekarz ![]() ![]() moze ktoras z Wizazanek miala z tym stycznosc (vulvodynia)??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
o rany
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dziekuje, kochana jestes, ale jakos to zle widze... pobrali mi wymaz i zobaczymy, a teraz zaczyna coraz bardziej bolec, czasem nawet jak chodze
![]() ![]() mam tyle mysli, martwie sie... moja mama ma "tam "problemy ![]() juz tyle sie naplakalam, nie wiem, ale czuje sie tak zle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
wymaz nic nie wykazal.... czyli cos innego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
no juz staram sie nie czytac, bo naprawde, szok
![]() mam za to tyle zlych mysli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
mnie bolało, tak szczypało wręcz jak miałam infekcje pochwy. Dostałam tabletki na to, mój tż też, ja globulki, on maść i po kuracji już było cacy, problem jak ręką odjął
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() Powiedz mi jak tam u Ciebie? Udało się wyleczyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
właśnie autorko - jak tam?
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Mam pytanie do dziewczyn, ktore pisza, ze u nich powodem bolu u wejscia do pochwy podczas stosunku byla infekcja.Czy wystepowaly u Was jakies objwy tej infekcji? Uplawy?Brzydki zapach wydzieliny pochwowej?itp?
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Wybaczcie dziewczyny, ale dopiero teraz odczytalam wiadomosci, mialam przeprowadzke i calkiem sie zapomnialam
![]() A wiec pozniej jeszcze bylam u gina, przepisal mi drugi krem, ale zapomnialam jak sie nazywa, jak przypomne to dopisze, i chyba on tez zadzialal!! A inna ginekolożka przepisala mi krem do mycia AQEOUS CREAM 100 g (jestem w Anglii ) Nie wiem czy razem, czy osobno, ale zadzialalo ![]() ![]() ![]() ![]() Pojechalam do gina, co przepisal mi ten krem, 1,5 h w jedna strone, wizyta trwala 5 min, z czego badanie 2 min, a 3 sprawdzal na necie czym sie myje ![]() nie ma to jak polski lekarz!! A co do wulwodynii to radze isc do lekarza bo na necie to tyle sie naczytalam, ze dziw, ze jeszcze zyje!! A co do infekcji, to ja lapalam ostatnio czesto zapalenie pecherza ale pare furagin i przechodzi po jednym dniu... SHANINE ja nie mialam infekcji, ale w takim przypadku moge tylko zalecic LAKTACYD, to taka bariera ochronna, po calym dniu czuje sie swiezo, a bylo z tym roznie... a na objawy jakie mowisz uzywalam globulek GYNALGIN i pomagalo, ale ostatnio odkad stosuje codziennie do mycia LAKTSCYD TO JEST OKI, warto sprobowac ![]() Rozpisalam sie!! za miesiac jade do polski i wtedy dokladnie napisze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.