|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zwiększanie kaloryczności diety- pomocy! :(
Mam 16 lat i w ciągu miesiąca w bardzo głupi sposób (750 kcal na dzień :/ ) schudłam 8 kg.... Teraz ważę 62 przy wzroście 173. Chcę zwiększyć kaloryczność diety bo wiem, że zaraz mi wszystko wysiądzie i zacznie się jakaś anoreksja, ale planuję jeszcze schudnąć jakieś 4-5 kg. Dodam, że teraz jem już ok 800 - 900 na dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zwiększanie kaloryczności diety- pomocy! :(
Zwiększaj o 100-200 tygodniowo aż dojdziesz do jakiś 1800. Powinnaś utrzymać tę wagę. Nie zapominaj o nnkt(orzechy,oliwa,pestki ,awokado,ryby)i pełnowartościowym białku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak jak już wcześniej ktoś napisał - zwiększaj stopniowo kaloryczność, o 100-200 tygodniowo. Organizm ładnie będzie się adaptował i nie dozna szoku.
Sama kiedyś przechodziłam takie wychodzenie z mało mądrej diety.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Odchudzanie powinno być stopniowe. Zapewne 8kg straciłaś dzięki głodówce. NIE POLECAM. Najpierw zajmj się zwiększeniem kaloryczności, dopiero później postaraj się zrzucić wymarzone kilogramy ( chociaż i tak sądzę, że przy Twoim wzroście, waga jest idealnai bardziej nadałyby się ćwiczenia na wyrzeźbienie mięśni )
Kaloryczność diety możesz zwiększyć poprzez : - dodaania do dań śmietany, tłustego mleka itp - jedzenie żółtego sera, orzechów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
SweetLikeCherry: I jak Ci idzie kochana? Mam nadzieję, że wyszłaś z głodówki ale też, że nie rzuciłaś się na lodówkę.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
neska002: ech średnio :/ nie wiem co się dzieje, ale jem coraz mniej
![]() w sobotę zaplanowałam sobie cheat day. chciałam się już wyrwać z tego reżimu liczenia kcal. Nie wyszło- wszystko automatycznie liczyłam, sumowałam i wieczorem probowałam sprowokowac wymioty i przeszukiwałam apteczki szukajac przeczyszczajacych leków .... całe sczęscie nic nie znalazłam i nie udało sie sprowokować wymiotow, ale nastepnego dnia jadlam już mniej niż 600. teraz próbuję 700, ale ciągle mam absurdalny lek przed tym, ze przytyje :<< jakieś dwa dni temu stwierdziłam: koniec z tym, muszę jesc normalnie. Wzięłam jabłko, umyłam je i ... odłożyłam, nie potrafiłam w siebie go wmusić...... jest coraz gorzej :< |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.