|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kłopot z suknią ślubną
Witajcie....
zdecydowałam się na zakup sukni ślubnej przez internet- no i mam za swoje. Suknia przyszła za krótka mimo podania dokładnych wymiarów (tzn. podszewka jest za krótka, warstwy z organzy są ok) jest to widoczny mankament, ponieważ za warstwami prześwituje ta krótka podszewka. To jest jeden z problemów- drugi jest taki że chciałam aby suknia posiadała wyższy stan (tzn. jeśli można to tak nazwać -miejsce styku części gorsetowej z dolną częścią miało się znajdować mniej więcej na wysokości pępka) oczywiście tak nie jest jakieś 3cm niżej niż bym chciała. Kolejna sprawa to duży ciężar sukni- jak ją założyłam od razu chciałam zdjąć:/ Proszę o poradę co w tej sytuacji zrobić...jak myślicie da się te mankamenty poprawić u krawcowej? Czy darować sobie i porozglądać się za nową suknią? Suknia z internetu kosztowała mnie ponad 500zł. Ps. krój księżniczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Kłopot z suknią ślubną
Ja na Twoim miejscu odesłałabym suknię, prosząc o zwrot pieniędzy (o ile to możliwe, poszukaj w regulaminie, skontaktuj się ze sprzedawcą) i poszukała nowej.
Przeróbki u krawcowej to też są pewne koszty i dodatkowo nie zagwarantują,że będziesz się w niej czuła lepiej- o ile podszewkę pewnie da się skorygować to nie wiem czy z ciężarem dałoby się coś zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zależy czy masz czas na odsyłanie, reklamacje itd. Jak masz to ja bym tak zrobiła, jak nie masz to bym sie udała do krawcowej spytać się czy można z tym coś zrobić. Co do ciężaru to niestety ale duże suknie princessy zwykle trochę ważą więc to akurat normalne
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o ciężar to większość sukni jest dość ciężka. Polecam przejście się do krawcowej, może ona coś poradzi
![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeśli sukienkę kupowałaś od prywatnej osoby, używaną, taka osoba nie ma obowiązku przyjmować zwrotu. Natomiast jeśli jest to nowa sukienka, to jak najbardziej przysługuje Ci prawo do oddania.
Ewentualnie wcześniej podejdź do jakiejś polecanej krawcowej, podszewka to mały problem, ją spokojnie można zmienić, co do stanu, to już raczej ciężko poprawić, ale nie jestem krawcową więc ciężko mi powiedzieć czy tak jest faktycznie. natomiast ciężar sukienki na pewno jest zależny od ilości warstw materiału, więc może jest szansa by jakoś zmniejszyć tą ilość warstw. Ale tak jak piszę, krawcową nie jestem, może się okazać, że sukienka jest tak uszyta, że ciężko będzie ją przerobić, albo odwrotnie-jej przeróbka okaże się prostym zabiegiem ![]()
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, że ma obowiązek przyjąć! przy zakupach przez internet konsument ma prawo odesłać towar w ciągu chyba 14 dni bez podania przyczyny. bez względu, czy to towar używany czy nowy, czy sprzedany przez firmę czy osobę prywatną.
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=say-hello;46599989]oczywiście, że ma obowiązek przyjąć! przy zakupach przez internet konsument ma prawo odesłać towar w ciągu chyba 14 dn
Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2017-08-24 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osoba prywatna nie podlega obowiązkowi przyjmowania sprzedanego towaru. Ustawa przewiduje 10 dni, ale dużo sprzedawców daje możliwość do 14 dni.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Sukienkę kupiłam od firmy...i to z Chin
![]() wesele mam we wrześniu więc jest jeszcze trochę czasu. Postanowiłam ją zwrócić mam nadzieję, że wszystko się uda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a tak abstrahując od tematu - co cię podkusiło do takiej decyzji? przecież na wizażu i w internecie pełno jest historii podobnych do twoich, a nawet gorszych... skoro suknie kosztują od 1500zł wzwyż to chyba w miarę oczywiste, że z suknią za 500zł musi być coś nie tak :P
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Bliska koleżanka zamówiła sukienkę na swój ślub- przyszła do niej naprawdę dobrze wykonana suknia (nigdy nie powiedziałabym, że dała za nią tak mało pieniędzy). To mnie zmyliło...
Miałam pecha ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cała historia wygląda tak: suknia została zamówiona przez mnie pod koniec marca...przyszła do mnie na początku kwietnia- od razu mi się nie spodobała. Poinformowałam o tym sprzedającego, przesłałam mu zdjęcia sukni, po czym on zaproponował, że zrobi nową suknię i żebym poczekała z reklamacją. Zgodziłam się- czekałam około miesiąca...w końcu z rozmów z nim zorientowałam się, że wcale tej sukni nie wysłał - ba...nawet chyba jej nie zrobili. Wydaje mi się, że specjalnie obiecał mi zrobienie nowej sukni, żeby minał czas na ewentualną reklamację. Zwyczajnie mnie oszukał...W tej chwili mam źle wykonaną suknię, nie mam zwróconych pieniędzy- i w ogóle lipa. Sama nie wiem co mam z tym beznadziejnym sprzedawcą zrobić. Suknię kupiłam na portalu DHgate.com |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A byłaś u krawcowej ? co ona Ci powiedziała? da się coś z tego zrobić?
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
...
Edytowane przez gabriell1982 Czas edycji: 2014-05-26 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Chciałaś oszczędzić to wydasz podwójnie. Proste. Krawcowa jak ma pojęcie o tym co robić nie ruszy tej sukienki za mniej jak 500zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy koleżanka pisze, że chciała suknię za 3000 zł? Napisała przecież, że widziała sukienkę od tego sprzedawcy wcześniej, u koleżanki. Nie wiem co miał wnieść Twój komentarz do dyskusji.... Moim zdaniem powinnaś spróbować podpytać krawcową, może uda Ci się ją sprzedać niższej koleżance? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.