|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
brak miesiączki a test negatywny
Dziewczyny, potrzebuję kubła zimnej wody.
Spóźnia mi się okres, dopiero albo już 9 dni, zdążyłam zrobić dwa testy, oba negatywne. Boli mnie podbrzusze ale tak jak zwykle boli przed miesiączką, chce mi się czekolady i pomidorów - też jak zwykle przed miesiączką. Skoro dwa testy wyszły negatywne, to chyba wyklucza ciążę 100%, więc co może być przyczyną? powiedziałam mamie ( ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: brak miesiączki a test negatywny
takie testy jak dla mnie są mało wiarygodne
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem nie jesteś w ciąży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
chora nie byłam, ale odstawiłam antykoncepcje hormonalną, co prawda miała to być już druga miesiączka bez tabletek ale jej nie ma. ostatnio dużo pracuję, ale bez przesady, nie jest to jakaś ciężka praca... czekam na miesiączkę z utęsknieniem bo po niej mam mieć usuwaną nadżerkę
![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- w sumie jak tak to czytam, to pomyślałam jeszcze, że seks w gumce więc ![]() ach panika co nie zmienia faktu, że brak miesiączki mnie martwi
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]()
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
odstawienie tabletek i dużo pracy - czyli jakieś zmiany. Wszystko będzie dobrze i dostaniesz. Najważniejsze żebyś się nie stresowała ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
jaka choroba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny bardzo was proszę o pomoc. Ostatnią miesiączkę miałam 14 kwietnia i od tamtego czasu cisza.Moj cykl trwał zawsze 32 dni wiec powinnam dostac 15 Maja dodam ze kochamy się z chłopakiem bez zabezpieczen tzn.stosunek przerywany a od ok 7 maja kochalismy sie do konca bo i tak powinny to byc dni niepłodne. Robiłam test ciazowy 30 maja i wyszedl negatywny. Od poczatku maja mam bolesne sutki a takto zadnych innych zmian nie zauwazyłam. Wizyta u lekarza dopiero za tydzien wiec moze wy mialyscie kiedys taka sytuacje? Czy to moze byc ciaza skoro test byl negatywny? Z gory bardzo wam dziekuje za pomoc i prosze nie krytykujcie za glupote bo zdajemy sobie sprawe z tego co robilismy ale gdyby byl dzidzius to bysmy sie cieszyli.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to że test wyszedł negatywny to nie oznacza że nie jesteś w ciąży. Jak nie możesz się doczekać do wizyty to zrób sobie badanie krwi betaHCG jest to najbardziej wiarygodne badanie jakie możesz teraz wykonać. Testy nie zawsze wychodzą prawidłowo o czym ja się przekonałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny proszę o pomoc
![]() ![]() ![]() Spoźnia mi się miesiączka ..... bez zabezpieczenia kochałam się z 11 na 12 maja ( pierwszy/ drugi dzień miesiączki) . Partner twierdzi , że nie skończył we mnie jednak mam obawy... Objawy przed miesiączką były i są nadal - ból podbrzusza , trądzik , obrzmiałe piersi .... jednak jej jak nie było tak nie ma.. Zrobiłam 3 testy : * pierwszy tydzień po stosunku * drugi 3 tygodnie po stosunku * trzeci w dniu spodziewanej miesiączki tzn . 8 czerwca ( tzn. 4 tygodnie po stosunku) - WYNIK NEGATYWNY Piersi mam nadal obrzmiałe , jedynie bolą sutki podczas naciskania ! Co może być przyczyną braku miesiączki??? Dodam , że po ostatniej miesiączce oraz w trakcie miałam dużo stresu egzaminy maturalne, problemy rodzinne oraz stres wywołany brakiem miesiączki , choruje także na niedoczynność tarczy - obecnie nie przyjmuję tabletek ale wynik TSH może mi się w każdej chwili podwyższyć co spowoduje , że będę musiała na nowo przyjmować leki ! Pomóżcie !! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idź do ginekologa, możesz mieć np torbiele na jajniku. Inne przyczyny to stres/antybiotyk/zmiana klimatu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.