przerobka sukni slubnej pomocy prosze - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-30, 22:00   #1
betti2016
Przyczajenie

przerobka sukni slubnej pomocy prosze

kupilam uzywana suknia slubna. niestety jest za mala. nie dopinam sie w tali i klatce piersiowej. suknia jest wiazana z tylu. zastanawiam sie nad doszyciem materialu w wiazaniu na plecach niestety chyba nie ma mozliwosci popuszczenia materialu i trzeba doszyc. jak myslicie jest to mozliwe? prosze o rade
betti2016 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-01, 11:02   #2
betti2016
Przyczajenie

Dot.: przerobka sukni slubnej pomocy prosze

nikt nic nie wie? slub mam za 3 miesiace 😞
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160430_185121.jpg (37,5 KB, 152 załadowań)
Stary 2016-05-01, 13:24   #3
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betti2016 Pokaż wiadomość
nikt nic nie wie? slub mam za 3 miesiace 😞
Radzę iść do dobrej krawcowej zamiast pytać na forum. Osobiście poszłabym do salonu sukien ślubnych lub wizytowych, w którym jest krawcowa z nadzieją, ze będzie wiedziała jak ugryźć temat.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-01, 14:16   #4
betti2016
Przyczajenie

dziekuje za odpowiedzjutro jestem umowiona w salonie sukien slubnych ale nie wiem czego sie spodziewac powoli zaczynam zalowac ze ja kupilam ale mi sie podobala bardzo a teraz caly czas sie zastanawiam co mam robic przeciez nie schudne tyle w tak krotkim czasie...
Stary 2016-05-01, 15:11   #5
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za odpowiedzjutro jestem umowiona w salonie sukien slubnych ale nie wiem czego sie spodziewac powoli zaczynam zalowac ze ja kupilam ale mi sie podobala bardzo a teraz caly czas sie zastanawiam co mam robic przeciez nie schudne tyle w tak krotkim czasie...
Możesz ją sprzedać i kupić inną. W moim salonie ślubnym można sprzedać suknię [mają komis], kupić używaną, nową gotową [dopasowanie i poprawki wliczone w cenę] oraz uszyć na wymiar od zera.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-01, 18:11   #6
mmagduszka
Rozeznanie

Dobra krawcowa może będzie w stanie coś zaradzić.. ale prawdę mówiąc dziwię Ci się, że kupiłaś tę suknię - widać że jest dużo za mała;/ Ja też przymierzałam jedną suknię, która strasznie mi się spodobała, ale też brakowało mi dobrych kilku cm. Co prawda dziewczyna która chciała ją sprzedać twierdziła że spokojnie krawcowa jest w stanie ją poszerzyć, ale ja się nie zdecydowałam...
Stary 2016-05-01, 18:29   #7
betti2016
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mmagduszka Pokaż wiadomość
Dobra krawcowa może będzie w stanie coś zaradzić.. ale prawdę mówiąc dziwię Ci się, że kupiłaś tę suknię - widać że jest dużo za mała;/ Ja też przymierzałam jedną suknię, która strasznie mi się spodobała, ale też brakowało mi dobrych kilku cm. Co prawda dziewczyna która chciała ją sprzedać twierdziła że spokojnie krawcowa jest w stanie ją poszerzyć, ale ja się nie zdecydowałam...
ta tez mowila ze.jest waska ale dobra krawcowa da rade przerobic a teraz sie denerwuje bo nie jestem tego pewna a jesli juz to efekt moze byc nie taki jak bym chciala.... zalezalo mi na taniej sukni a jeszcze bede za przrobke zaplacic...
Stary 2016-05-01, 19:51   #8
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
ta tez mowila ze.jest waska ale dobra krawcowa da rade przerobic a teraz sie denerwuje bo nie jestem tego pewna a jesli juz to efekt moze byc nie taki jak bym chciala.... zalezalo mi na taniej sukni a jeszcze bede za przrobke zaplacic...
Wiesz, wiadomo że chciała sprzedać suknię..pewnie nawet nie wiedziała ile takie poprawki mogą kosztować. Mi krawcowa powiedziała że poszerzenie 150 PLN (ale to zależy czy w ogóle jest możliwość zeby poszerzyć), ale do tego musiałabym jeszcze skracać suknię, bo miała dziurę na dole i niestety po skróceniu byłaby na mnie za krótka. Generalnie krawcowa mi powiedziała że łatwiej o rozmiar zmniejszyć niż poszerzyć (choć się da) i że manewry więcej niż 2 rozmiary niszczą fason.
Stary 2016-05-01, 21:20   #9
visionAM
Zakorzenienie

Ja słyszałam, że większość sukni ślubnych można zwiększyć bez utraty fasonu do około 4-5cm, a tutaj chyba trzeba byłoby więcej... w życiu nie kupiłabym takiej sukienki, no chyba że kosztowała 100zł... jest o wiele za mała na Ciebie, szczerze mówiąc wątpię czy da się to ładnie zrobić
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-01, 22:54   #10
cleopadra
Wtajemniczenie

Dobra krawcowa da rade przerobic,lecz nie radze isc do salonu sukien slubnych,bo tam to raczej stwierdza ze sie nie da i beda namawiac na kupno sukni u nich a sprzedanie posiadanej.Tez mialam suknie uzywana i chcialam odpruc kokarde ,to pani w salonie przekonywala mnie ze ta suknia straci fason i ze moge u nich zostawic a kupic inna ,oczywiscie u nich.Normalna krawcowa mi zrobila i suknia nie stracila zadnego fasonu.
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-02, 07:48   #11
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja słyszałam, że większość sukni ślubnych można zwiększyć bez utraty fasonu do około 4-5cm, a tutaj chyba trzeba byłoby więcej... w życiu nie kupiłabym takiej sukienki, no chyba że kosztowała 100zł... jest o wiele za mała na Ciebie, szczerze mówiąc wątpię czy da się to ładnie zrobić
Zgadzam się niestety... ale teraz skoro już suknie kupiłaś to leć do krawcowej - jest sezon ślubny w pełni i one mają teraz masę pracy więc 3 miesiące to naprawdę niewiele;/ Odradzam też salony, nastawione na szycie sukni - poszukaj jakiejś dobrej, sprawdzonej krawcowej w swojej miejscowości która zajmuje się ogólnymi poprawkami krawieckimi.
Stary 2016-05-04, 09:43   #12
betti2016
Przyczajenie

bylam dzis w salonoe sukien slubnych zaproponowali jej poszerzenie za 200zl albo poszerzenie samej patki (tego materialu pod sznureczkiem) za 30zl. zdecydowalam sie na sama patke��
Stary 2016-05-04, 09:59   #13
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
bylam dzis w salonoe sukien slubnych zaproponowali jej poszerzenie za 200zl albo poszerzenie samej patki (tego materialu pod sznureczkiem) za 30zl. zdecydowalam sie na sama patke��
Hmm ale nie będzie to wyglądać nieestetycznie? no bo w zasadzie dalej niebędziesz się w niej dopinać, tylko będzie to zatuszowane białym materiałem..
Stary 2016-05-04, 16:11   #14
betti2016
Przyczajenie

no tak masz racje wiazanie bede miala na pol plecow... moze nie bedzie tak tragicznie.. nie mamy duzo kasy na wesele i kupilam uzyeana sukienka zeby zaoszczedzic a ta przerobka sporo wiecej kosztuje
Stary 2016-05-04, 17:10   #15
mmagduszka
Rozeznanie

Cytat:
no tak masz racje wiazanie bede miala na pol plecow... moze nie bedzie tak tragicznie.. nie mamy duzo kasy na wesele i kupilam uzyeana sukienka zeby zaoszczedzic a ta przerobka sporo wiecej kosztuje
Ja bym na twoim miejscu poszła do zwykłej krawcowej, a nie do salonu sukien.. myślę że też potrafiłaby poszerzyć suknię i wzięłaby mniej może 150, a nawet 100 jeśli mieszkasz w mniejszej miejscowości.. ale teraz to już chyba za późno, skoro rozstawiłaś w salonie. Wiesz, mówią że oszczędny dwa razy traci Ja też kupiłam używaną, za raptem 700 PLN ale szukałam już takiej dopasowanej bo wiedziałam że jak człowiek już zacznie przerabiać to go kupienie nowej taniec wyjdzie czasami...
Stary 2016-05-05, 08:57   #16
betti2016
Przyczajenie

w tej sukience jest mozliwosc popuszczenia tylko 2cm to malo jak dla mnie bo brakuje mi wiecej i waypie zeby to cokolwiek zmienilo w wygladzie... mimo poszerzenia sukienki patke tez bym chyba musiala poszerzyc... zaluje tego zakupu ale juz po fakcie.... trudno sie mowi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości