|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
przerobka sukni slubnej pomocy prosze
kupilam uzywana suknia slubna. niestety jest za mala. nie dopinam sie w tali i klatce piersiowej. suknia jest wiazana z tylu. zastanawiam sie nad doszyciem materialu w wiazaniu na plecach niestety chyba nie ma mozliwosci popuszczenia materialu i trzeba doszyc. jak myslicie jest to mozliwe? prosze o rade
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: przerobka sukni slubnej pomocy prosze
nikt nic nie wie? slub mam za 3 miesiace 😞
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje za odpowiedzjutro jestem umowiona w salonie sukien slubnych ale nie wiem czego sie spodziewac powoli zaczynam zalowac ze ja kupilam ale mi sie podobala bardzo a teraz caly czas sie zastanawiam co mam robic przeciez nie schudne tyle w tak krotkim czasie...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz ją sprzedać i kupić inną. W moim salonie ślubnym można sprzedać suknię [mają komis], kupić używaną, nową gotową [dopasowanie i poprawki wliczone w cenę] oraz uszyć na wymiar od zera.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Dobra krawcowa może będzie w stanie coś zaradzić.. ale prawdę mówiąc dziwię Ci się, że kupiłaś tę suknię - widać że jest dużo za mała;/ Ja też przymierzałam jedną suknię, która strasznie mi się spodobała, ale też brakowało mi dobrych kilku cm. Co prawda dziewczyna która chciała ją sprzedać twierdziła że spokojnie krawcowa jest w stanie ją poszerzyć, ale ja się nie zdecydowałam...
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Wiesz, wiadomo że chciała sprzedać suknię..pewnie nawet nie wiedziała ile takie poprawki mogą kosztować. Mi krawcowa powiedziała że poszerzenie 150 PLN (ale to zależy czy w ogóle jest możliwość zeby poszerzyć), ale do tego musiałabym jeszcze skracać suknię, bo miała dziurę na dole i niestety po skróceniu byłaby na mnie za krótka. Generalnie krawcowa mi powiedziała że łatwiej o rozmiar zmniejszyć niż poszerzyć (choć się da) i że manewry więcej niż 2 rozmiary niszczą fason.
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że większość sukni ślubnych można zwiększyć bez utraty fasonu do około 4-5cm, a tutaj chyba trzeba byłoby więcej... w życiu nie kupiłabym takiej sukienki, no chyba że kosztowała 100zł... jest o wiele za mała na Ciebie, szczerze mówiąc wątpię czy da się to ładnie zrobić
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra krawcowa da rade przerobic,lecz nie radze isc do salonu sukien slubnych,bo tam to raczej stwierdza ze sie nie da i beda namawiac na kupno sukni u nich a sprzedanie posiadanej.Tez mialam suknie uzywana i chcialam odpruc kokarde ,to pani w salonie przekonywala mnie ze ta suknia straci fason i ze moge u nich zostawic a kupic inna ,oczywiscie u nich.Normalna krawcowa mi zrobila i suknia nie stracila zadnego fasonu.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
bylam dzis w salonoe sukien slubnych zaproponowali jej poszerzenie za 200zl albo poszerzenie samej patki (tego materialu pod sznureczkiem) za 30zl. zdecydowalam sie na sama patke
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Hmm ale nie będzie to wyglądać nieestetycznie? no bo w zasadzie dalej niebędziesz się w niej dopinać, tylko będzie to zatuszowane białym materiałem..
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
no tak masz racje wiazanie bede miala na pol plecow... moze nie bedzie tak tragicznie.. nie mamy duzo kasy na wesele i kupilam uzyeana sukienka zeby zaoszczedzic a ta przerobka sporo wiecej kosztuje
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też kupiłam używaną, za raptem 700 PLN ale szukałam już takiej dopasowanej bo wiedziałam że jak człowiek już zacznie przerabiać to go kupienie nowej taniec wyjdzie czasami...
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
w tej sukience jest mozliwosc popuszczenia tylko 2cm to malo jak dla mnie bo brakuje mi wiecej i waypie zeby to cokolwiek zmienilo w wygladzie... mimo poszerzenia sukienki patke tez bym chyba musiala poszerzyc... zaluje tego zakupu ale juz po fakcie.... trudno sie mowi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Ja też kupiłam używaną, za raptem 700 PLN ale szukałam już takiej dopasowanej bo wiedziałam że jak człowiek już zacznie przerabiać to go kupienie nowej taniec wyjdzie czasami...