|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Co to za przypadłość ?
Witam serdecznie
![]() Otóż ostatnio kilka razy z rzędu spotkałam się z nietypową reakcją swojej skóry jednak wszelkie tropy i poszukiwania w internecie skończyły się fiaskiem. Na razie nie udałam się do lekarza gdyż nie bardzo wiem jak określić przyczynę moich dolegliwości i stąd pytanie. Podczas jazdy na rowerze w pewnym momencie następuje u mnie silna reakcja na rękach oraz dekolcie wywołująca taki świąd że rozdrapuje skórę prawie do krwi. Dodam że zazwyczaj nasila się to na drogach polnych, leśnych i w momencie kiedy skóra jest odsłonięta. Nie była wtedy smarowana kremami. Ulga nastąpiła w momencie obmycia rąk i dekoltu wodą z jeziora. Czy ktoś potrafi określić co może być przyczyną takich rekcji skóry ? Dodam że na 90 % nie jestem uczulona na roztocza i kurz ponieważ w momencie nie wzmożonego wysiłku fizycznego w obecności kurzu nie występują u mnie powyższe objawy.
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co to za przypadłość ?
moze masz alergie na swoj pot? moze na pyłki? też tak kiedyś miałam, ale ja mam alergie na pyłki i kurz, dostałam antybiotyk w maści i przeszło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-09-01 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
[1=d3cf6193653186a4c77432c b2a71eec9d8d01e8d_63b3705 ea84bc;46834503]moze masz alergie na swoj pot? moze na pyłki? też tak kiedyś miałam, ale ja mam alergie na pyłki i kurz, dostałam antybiotyk w maści i przeszło.[/QUOTE]
ojej można być uczulonym na własny pot :O ?? Ale pyłki to wydaje mi się że podczas normalnego funkcjonowania również dawałyby objawy ??
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
.
Edytowane przez niut80 Czas edycji: 2018-08-18 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tylko podczas wysiłku
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Może to pokrzywka cholinergiczna? Poczytaj na przykład tutaj:
http://www.wacek18.republika.pl/pokr...nergiczna.html
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.