|
Notka |
|
ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Maszynki do golenia z rossmanna - gillette blue II, BiC twin lady sensitive?
Witam! Z racji tego, iż będę pracowała prawie całe wakacje (4 dni w miesiącu mam wolne, ale wątpię, że będę miała ochoty jeździć po drogeriach) to chciałabym zrobić sobie zapas swoich ulubionych kosmetyków, które już się kończą, albo tych, które będę po prostu potrzebować. I mam zamiar kupić sobie jakieś maszynki do golenia (jednorazowe). No...i przeglądając opinie na wizażu i na różnych blogach stwierdziłam, że kupię gillette blue II, 7 szt. , są one w rossmannie za 8,99. Natomiast wczoraj przeglądając nowe promocje napotkałam się na maszynki BiC - twin lady (ok. 6zł za bodajże 5 szt) - tylko, że niestety o nich wiele nie ma w internecie - zdania są podzielone, niektóre mówią, że to ich ulubione maszynki, a niektóre natomiast, że to najgorsze maszynki jakie miały i że poharatały im nogi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Dodam także, że planuję też zakup balsamu po depilacji z Isany, więc może to złagodzi trochę podrażnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maszynki do golenia z rossmanna - gillette blue II, BiC twin lady sensitive?
Używam i lubię BIC twin lady. Zaciąć można się każdą maszynką.
Te nie są ani gorsze ani lepsze niż inne pod tym względem. Dylemat jakbyś kupowała elektrownię atomową. Naprawdę, to tylko maszynki. Jak masz jakąś sprawdzoną i nie chcesz ryzykować to kup sprawdzoną. Ja akurat kupuję BIC bo je mam sprawdzone i nie chce mi się kupować w ciemno innych. I spokojnie, większość ludzi i pracuje i jest w stanie zrobić zakupy. Idąc do pracy nie musisz robić zapasów jak na wojnę. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Możliwe,że Cię podrażnia bo źle golisz. Ja golę na męską piankę z Yves Rocher do cery wrażliwej i jest super. Ważniejsza dobra pianka niż balsam po goleniu.
Proszę zajrzyj do tego wątku i wypełnij ankietę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=733894 Edytowane przez MissChievousTess Czas edycji: 2014-06-21 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maszynki do golenia z rossmanna - gillette blue II, BiC twin lady sensitive?
Tak, wiem, że wiele ludzi pracuje i robi zakupy, ale ja będę wyjeżdżała ok. 7:30 do pracy, a wrócę po 22:00, więc nawet jakbym chciała to pogodzić to nawet nie mam jak tych zakupów zrobić
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- I dziękuję za odpowiedź. Właśnie o to mi chodziło, bo bałam się, że te BiC krzywdę zrobią ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dla mnie najlepsze są BiC Miss Soleil i mimo, że są droższe od tych paczkowanych po kilka sztuk to są o wiele bardziej wydajne!
Miałam te BiC - twin lady i też były ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Maszynki to maszynki, dla mnie każda jest taka sama. Nigdy żadna mnie nie podrażniła ani nic podobnego.
(I też nie rozumiem robienia zapasów na kilka miesięcy, bo będzie się pracowało. Jak dostaniesz stałą pracę to będziesz robiła zapasy na np. rok? Zapasy żywnościowe też robisz na kilka miesięcy bo nie masz absolutnie ani chwili w tygodniu na zakupy?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Ja nie polecam tych BIC. Mam wrażliwą skórę i zawsze miałam po nich większe podrażnienia niż po innych i do tego pozacinane nogi... Wcześniej myślałam, że nie ma różnic w maszynkach
![]() Używam tych z Gilleta i je kocham - nie tępią się szybko, nie mam zmasakrowanych nóg po nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A nie lepiej zainwestowac w porzadna maszynke i kupic co jakis czas wklady do niej ? ja uzywam obecnie gillette quattro i nie zamienie na zadna inna, jeden wklad starcza na bardzo dlugo, a same wklady w ilosci 2 szt kosztuja ok 35 zl czyli prawie na pol roku starcza, no chyba ze masz mocny meski zarost to krocej.
Zwyklych jednorazowek nie uzywam ze wzgledu na wrazliwa skore, ponoc masz taka wiec nie wiem czemu uzywasz jakiegos polsilvera ;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.