|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Przyczyny rozdwajaących się włosów.
Hej! Zastanawiam się jakie są przyczyny rozdwajaących się włosów, bo już nie wiem co robić. Rok temu i dawniej mimo tego, że prostowalam włosy, to rozdwojone końce były minimalne, rzadko. Wtedy podcinałam końcówki i mogłam spokojnie jakiś czas chodzić tak. Zimą zobaczyłam jednak, że mam mocno przesuszone włosy, więc zaczęłam stosować maski itp, czyli takie rzeczy, których do tej pory nie stosowałam. Wiosną odstawiłam prostownicę i nie prostuje włosów już prawie dwa miesiące, nie chcę wracać, bo dzięki temu moje włosy są naturalne i wyglądają zdrowo. Problem tylko z tymi końcówkami. Używam masek, odżywek, potem serum do końcówek i odżywka b/s a mimo to gdy tylko obetnę końcówki, za kilka dni już widzę jakieś delikatnie rozdwojone i potem oczywiście obszar się powiększa. Co jest tego przyczyną? Może brak jakichś witamin? Nie wiem co robić, gdy zaczęłam dbać o włosy, bardziej niż kiedyś, bo były w złym stanie, to teraz nie mogę z tymi końcówkami... Pomocy 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przyczyny rozdwajaących się włosów.
To może być brak NNKT (niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych) lub niedobory witamin i minerałów.
Ważne, żeby jedwab nie miał wysuszających alkoholów w składzie. Mogą być to także uszkodzenia mechaniczne: spanie w mokrych/ rozpuszczonych włosach, pocieranie ich ręcznikiem albo gwałtowne czesanie plastikową szczotką lub grzebieniem. Ja u siebie zauważyłam poprawę w końcówkach po szczotce z włosia dzika i olejowaniu końcówek ![]() Aaa, i jeszcze jedna ważna rzecz: nie macać, nie oglądać, nie miziać cały czas ![]()
dążę do długości klasycznej ![]() zaczynam mierzyć włosy na mokro ![]() początek 60cm --->ciach! 45cm ->48 cm -> 50 cm (sierpień '14) ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ania_Marysia Czas edycji: 2014-06-29 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Przyczyny rozdwajaących się włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.