Moja smutna historia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 18:07   #1
wjj7
Przyczajenie

Moja smutna historia

Niealtualne

Edytowane przez wjj7
Czas edycji: 2014-06-18 o 14:12
wjj7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 18:33   #2
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Moja smutna historia

Cytat:
Napisane przez wjj7 Pokaż wiadomość
Czesc, niedawno byłam sie tu radzic w pewnej sprawie, dzisiaj jestem zeby sie pozalić.
2 miesiące temu w krakowskim salonie zdecydowałam sie na zabieg mikrodermabrazji, ktory miał usunąc niewielkie blizny z moich nóg.
Po 2 miesiącach moja noga wygląda tak...
Wydałam majątek na leczenie u dermatologów... w gabinecie, gdzie odbył sie zabieg jestem ignorowana.
Zabieg był robiony przez kosmetologa, ostatnio umowili mnie na konsultacje do chirurga, które 10 razy powtórzył "to nie moja wina" i kazał uciskać te rany........ oczywiscie to spowodowało pęknięcie.

Zaden lekarz nie chce mi pomoc, bo nikt nie chce byc za to odpowiedzialny.
Dodam, ze dbałam o skóre po zabiegu jak nalezy i 2 ranki mi sie zagoiły od
razu.
Mam całe wakacje zniszczone, psychike tez.
Szukam ogob, ktore były w podobnej sytuacji.
Chce wniesc sprawe do sądu, poniewaz nie uprzedzono mnie o konsekwencjach zabiegu.

Potrzebuje konkretnych rad, nie mam czasu latac po sądach.
A o jakie rady ci chodzi?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-17, 18:44   #3
wjj7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
A o jakie rady ci chodzi?
prawne
Stary 2014-06-17, 18:48   #4
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
prawne
Myśle że powinnaś znaleźć sobie dobrego prawnika. Potraktują cię wtedy poważniej.
Stary 2014-06-17, 20:38   #5
bubus900
Zakorzenienie

Jak wyglądał sam zabieg od strony formalnej? W sensie, czy masz rachunek/fakturę za wykonanie usługi? Dlaczego, jesteś ignorowana w salonie? Ile masz lat?
Stary 2014-06-17, 23:14   #6
ama
Wtajemniczenie

A nie możesz po prostu iść do dobrego lekarza? Nie takiego związanego z tym gabinetem? jak to lekarz nic chce Ci pomóc? Przychodzisz i mówi, że on się tym nie zajmie, bo nie chce być odpowiedzialny za efekt leczenia Zawsze możesz udać się do lekarza w innej miejscowości. To wygląda na jakieś zakażenie, więc powinni ci zrobić wymaz, określić co to za drobnoustroje tam siedzą i dać coś na to. Btw. jak dbasz o tą nogę? Bo większość takich zmian nie jątrzy sie 2 miesiące tylko goi, bo organizm jednak sam zwalcza stany zapalne. Dziwne jest, że tak długi czas masz taką ranę. Nie rozdrapujesz? Myjesz ranę? Przemywasz spirytusem? Moze w ranie coś utkwiło? Lekarz zaglądał i sprawdzał?

Jak depilujesz nogi? Może sposób depilacji nie pozwala się ranom zagoić?

Wiesz ile będzie trwał proces przy szybkości działania naszych sądów? I ile zapłacisz adwokatowi, który będzie cię reprezentował? Moim zdaniem nie warto fundować sobie czegoś takiego. Oczywiście możesz, ale to naprawdę będzie droga przez mękę, bo to nie jest sprawa na zasadzie: usługa wykonana, nie ma zapłaty --> nakaz. Tu trzeba będzie powołać biegłego, udowodnić przyczynę zmian na skórze, etc...

Edytowane przez ama
Czas edycji: 2014-06-17 o 23:16
ama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 08:36   #7
wjj7
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Jak wyglądał sam zabieg od strony formalnej? W sensie, czy masz rachunek/fakturę za wykonanie usługi? Dlaczego, jesteś ignorowana w salonie? Ile masz lat?
Mam paragon, nie wiem, nikt nie chce brać za to odpowiedzialności.

Cytat:
Napisane przez ama Pokaż wiadomość
A nie możesz po prostu iść do dobrego lekarza? Nie takiego związanego z tym gabinetem? jak to lekarz nic chce Ci pomóc? Przychodzisz i mówi, że on się tym nie zajmie, bo nie chce być odpowiedzialny za efekt leczenia Zawsze możesz udać się do lekarza w innej miejscowości. To wygląda na jakieś zakażenie, więc powinni ci zrobić wymaz, określić co to za drobnoustroje tam siedzą i dać coś na to. Btw. jak dbasz o tą nogę? Bo większość takich zmian nie jątrzy sie 2 miesiące tylko goi, bo organizm jednak sam zwalcza stany zapalne. Dziwne jest, że tak długi czas masz taką ranę. Nie rozdrapujesz? Myjesz ranę? Przemywasz spirytusem? Moze w ranie coś utkwiło? Lekarz zaglądał i sprawdzał?

Jak depilujesz nogi? Może sposób depilacji nie pozwala się ranom zagoić?

Wiesz ile będzie trwał proces przy szybkości działania naszych sądów? I ile zapłacisz adwokatowi, który będzie cię reprezentował? Moim zdaniem nie warto fundować sobie czegoś takiego. Oczywiście możesz, ale to naprawdę będzie droga przez mękę, bo to nie jest sprawa na zasadzie: usługa wykonana, nie ma zapłaty --> nakaz. Tu trzeba będzie powołać biegłego, udowodnić przyczynę zmian na skórze, etc...
Wyobraz sobie, ze byłam u 2 lekarzy prywatnie i kaza mi wracać tam gdzie mi to zrobili.
Wiem, ze to nienormalne, ze to sie nie chce zagoić, ale nie choruje na nic...
Nie depiluje w tych miejscach.

Przemywam jakims płynem od dermatologa i uzywam zasypki.
Wczesniej uzywałam alantanu, tribioticu, octeniseptu reszty nie pamietam.

Wydałam na wizyty u lekarzy i leczenie o wiele więcej niż na sam zabieg i nie zamierzam już wydać ani grosza więcej.

Oczywiscie, ze nie rozdrapuje rany.
Te rany zaczeły ponownie sączyć kiedy "chirurg" zaecił uciskanie tych ran....

Edytowane przez wjj7
Czas edycji: 2014-06-18 o 08:47
Stary 2014-06-18, 08:43   #8
izunia19l
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc, niedawno byłam sie tu radzic w pewnej sprawie, dzisiaj jestem zeby sie pozalić.
2 miesiące temu w krakowskim salonie zdecydowałam sie na zabieg mikrodermabrazji, ktory miał usunąc niewielkie blizny z moich nóg.
Po 2 miesiącach moja noga wygląda tak...
Wydałam majątek na leczenie u dermatologów... w gabinecie, gdzie odbył sie zabieg jestem ignorowana.
Zabieg był robiony przez kosmetologa, ostatnio umowili mnie na konsultacje do chirurga, które 10 razy powtórzył "to nie moja wina" i kazał uciskać te rany........ oczywiscie to spowodowało pęknięcie.

Zaden lekarz nie chce mi pomoc, bo nikt nie chce byc za to odpowiedzialny.
Dodam, ze dbałam o skóre po zabiegu jak nalezy i 2 ranki mi sie zagoiły od
razu.
Mam całe wakacje zniszczone, psychike tez.
Szukam ogob, ktore były w podobnej sytuacji.
Chce wniesc sprawe do sądu, poniewaz nie uprzedzono mnie o konsekwencjach zabiegu.

Potrzebuje konkretnych rad, nie mam czasu latac po sądach.
Jeśli zdecydujesz się na podjęcie kroków prawnych to udaj się tylko do prawnika od odszkodowań za błąd medyczny i niech on po zapoznaniu się ze sprawą, zdecyduje czy aby dalsza procedura ma sens.
izunia19l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 09:43   #9
Vilqa
Zadomowienie

Czy miałaś robiony wymaz? Badałaś to laboratoryjnie? Może "kosmetolog' zaraził Cię np. gronkowcem.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 09:52   #10
bubus900
Zakorzenienie

Dokladnie, ja tez pomyslalam o gronkowcu. Na Twoim miejscu pojechaalbym do szpitala i powiedziala, ze bardzo Cie to boli i oppwoedziala wszystko. Nie odesla Cie z kwitkiem ze szpitala.
Stary 2014-06-18, 09:54   #11
zozolka0
Raczkowanie

Jeśli Ci się paprze,kup rivanol. Stary sprawdzony sposób na trudno gojące się rany. Jest bardzo tani w aptece. Powinno pomóc. Pierwszy raz słyszę żeby blizny usuwała mikrodermabrazja. Takie rzeczy usuwa chirurg kosmetyczny,a nie zwykły zabieg u kosmetyczki.
Stary 2014-06-18, 10:32   #12
izunia19l
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vilqa Pokaż wiadomość
Czy miałaś robiony wymaz? Badałaś to laboratoryjnie? Może "kosmetolog' zaraził Cię np. gronkowcem.
dokładnie pomyślałam to samo, że być może jest to gronkowiec.

Ja polecam wszelkie kosmetyki na bazie oleju laurowego.
izunia19l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 11:26   #13
kennedy
Zakorzenienie

co ci powiedzial lekarz. co to jest???
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 11:45   #14
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Wydałam na wizyty u lekarzy i leczenie o wiele więcej niż na sam zabieg i nie zamierzam już wydać ani grosza więcej.
To jak Ty masz zamiar sie wyleczyc?

Jezeli to gronkowiec to radzilabym Ci gnac do szpitala a nie szukac teraz prawnikow.

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 12:14   #15
kamissia1
Raczkowanie

Najlepiej iść do lekarza i zrobić badania tego. No i skontaktować się z prawnikiem. Póki będziesz działać na własną rękę - może być kiepsko. Możesz też zacząć od wysłania pisma do salonu z reklamacją i że żądasz zwrotu pieniędzy, bo "jest nie tak jak być powinno".
kamissia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 13:00   #16
For3verYoung
Rozeznanie

Po 1. mikrodermabrazja to bardzo powierzchowne usuwanie naskórka, więc pozbycie się przez ten zabieg blizn jest raczej niewykonalne , jeśli już - możliwe jest spłycenie . Nie mam pojęcia skąd masz te rany na nodze- mi to wygląda na jakieś zakażenie, być może salon nieodpowiednio ( albo w ogóle) nie sterylizował sprzętu. Miałaś serię zabiegów czy jeden zabieg? Być może kosmetolog za mocno i za długo zadziałała głowicą w tym miejscu, chociaż ja kilka razy robiłam sobie mikrodermabrazję i co najwyżej miałam lekko zaczerwienioną skórę. Zrób posiew z rany i zobaczysz co i jak.
For3verYoung jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-18, 13:10   #17
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bubus900 Pokaż wiadomość
Dokladnie, ja tez pomyslalam o gronkowcu. Na Twoim miejscu pojechaalbym do szpitala i powiedziala, ze bardzo Cie to boli i oppwoedziala wszystko. Nie odesla Cie z kwitkiem ze szpitala.
Dokładnie. Zawiadom też Sanepid.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości