|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Kobiece zakola od urodzenia jak niwelować
Treść usunięta, wypowiedzenie licencji przez użytkownika
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiece zakola od urodzenia jak niwelować
a radziłaś się może jakiegoś dermatologa albo trychologa? Skoro tak masz od urodzenia to faktycznie może być trudno,bo Ci powiedzą, że taka Twoja uroda.Spróbuj kozieradki, jest taniutka a wiele dziewczyn bardzo chwali.
http://agowepetitki.blogspot.com/201...ziaa-cuda.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 635edd1c354a3ce548ff50abda186a00288c931c_60077293197da Czas edycji: 2015-12-07 o 05:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czy ten problem nie siedzi aby w Twojej głowie? Mam podobną linię włosów (fota na dole), też chyba od zawsze. Na dodatek wysokie czoło. Przez większość życia nosiłam grzywkę, ale kiedy ją zapuściłam zaczęłam się pewnego dnia przyglądać tym zatoczkom i coś tam smęcić w jednym z wątków włosowych, że zakola mam. Dziewczyny mnie wyśmiały, że wydziwiam. I miały rację, bo nie ma jednej, właściwiej linii włosów. To nie jest przecież łysina, włosy nie wypadają, więc to tak jakby robić problem z tego że się ma np płatek ucha przyrośnięty a nie wolny.
Jeśli Ci to bardzo przeszkadza, to możesz testować wcierki i to w zasadzie jedyne, co można zrobić (poza wspomnianym przeszczepem). U mnie na wcierkach pojawia się tzw wdowi szpic (kilka włosów na środku linii czoła), którego normalnie nie mam. Jeszcze co do trychologa. To nie jest lekarz i nie przepisuje leków, może zaproponować tylko terapię uzupełniającą w stosunku do ewentualnej lekarskiej czyli szampony, wcierki, olejki, peelingi o różnym przeznaczeniu. To jest biznes prywatny, więc tu nie ma żadnego chodzenia na NFZ. Chyba że gdzieś są akurat jakieś dni otwarte czy pokazy promocyjne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 635edd1c354a3ce548ff50abda186a00288c931c_60077293197da Czas edycji: 2015-12-07 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To są arystokratyczne zakola
![]() Moje maja ok 3 cm. Ja bym celowała we wcierki stosowane miejscowo na te zakola i bynajmniej nie unikała tego, co nazywasz wcześniej chemią. Substancji na porost jest sporo i zamykanie się tylko w kręgu samodzielnie uwarzonych ziół (kozieradka) ogranicza Ci możliwości. Do trychologa możesz się wybrać, żeby się przekonać, co Ci powie. Sama wizyta to nie jest jakiś wielki wydatek, za rozmowę + badanie głowy kamerką płaciłam 60 złotych. Drogie są dopiero kosmetyki trychologiczne, jak już się na nie zdecydujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.