![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
źle Zrobione Paznokcie żelowe !!
Mam problem . Miałam dziś zrobione paznokcie żelowe na szablonie i wyglądają ochydnie. Otóż Pani Stylistka nie spiłowała mi moich naturalnych ( a miałam dość długie) i do tego "dokleiła" biały żel i teraz te paznokcie od spodu są zółto - białe co wygląda bardzo brzydko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: źle Zrobione Paznokcie żelowe !!
Aczemu od razu po wykonaniu usluginie powiedzialas ze Ci sie nie podobaja? Ja bym poszla z reklamacja , ale moze Ci nie uznac, bo widzialas z czym wychodzisz. Pznokcie przeciez nie zrobily sie nagle brzydkie po wyjsciu z salonu tylko byly takie od poczatku.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tiara ma racje, powinnas od razu zgłosic swoje uwagi.
Masz pełną racjde- paznokiec pod forme pownien być skrócony, a paznokietki równej grubosci. Ja żeby miec zadowolone klientki, nim nabłyszcze paznokcie prosze o spojrzenie, czy klientce wszyxtko sie podoba, ewentualnie cos poprawiam aby była w pełni zadowolona- czasem jestem po prostu zmeczona i moge czegos niedopatrzeć- jestem tylko człowiekiem. ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Racja mogłam powiedzieć odrazu ale na pierwszy rzut oka nie zwróciłam na to uwagi. Dopiero jak wyszłam zobaczyłam że tak tragicznie to wygląda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Moze niech Ci odda pieniadze i jak nie jest zbyt dobra w zawodzie to lepiej nich Ci ich nie zdejmuje, bo jeszcze sie okaze, ze tego nie potrafi robic i poniszczy Ci paznokcie. Najlepiej pojdz, popros o reklamacje, zwrot pieniedzy - powiedz, ze porownalas jak te paznokcie powinny wygladac i zadasz zwrotu pieniazkow. Watpie, zeby Ci jednak calosc oddala....
Nastepnym razem popytaj na forach o sprawdzona stylistke, my sie znamy zawodowo calkiem niezle, wiec mozemy kogos polecic.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki , niedługo pójdę i zobacze co wskóram , mam nadzięję że odda mi chociaż część tych pieniążków ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja mialam podobny przypadek. Zrobilam tipsy zelowe u kobiety, ktora od 9 lub 7 (nie pamietam juz) lat ma swoj salonik. Pani byla mila i sympatyczna.Tipsy robila mnie i mojej przyjaciolce. Mnie po 2 dniach zaczelo podchodzic powietrze, a kolezance zel popekal. Poszlysmy z reklamacja. Pani nam zdjela z wielkim oburzeniem te paznokcie, przy tym sugerujac, ze a)moczylysmy je w ace, b) rylysmy nimi w ziemi - co po prostu bylo absurdalne. W koncu powiedziala cytuje: "czego sie spodziewalyscie za 60 zl" Idealnie podsumowala siebie i swoja prace... Pieniedzy wcale nie oddala, ale sciagnela bezplatnie (nie wiem czy za taka usluge tez sie placi czy nie) PS. zwrotu pieniedzy domagałysmy sie z godzinke, az w koncu szkoda nam bylo sie z nia uzerac i dalysmy za wygrana
Mala rada - jesli decydujesz sie na paznokcie, zobacz jekie nosi je kosmetyczka! ( ta "moja" miala fatalne- ale powiedziala ,ze na nich trenuje) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Slodkogorzka no to masz doświadczenie na przyszłość
![]() Ale ja bym zrobiła wojnę i nie dała tak łatwo za wygraną (ale tak to jest jak się jest awanturnikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Zaczarovana je jestem bardzo wybuchowa, zreszta kolezanka tez - obie jestesmy zodiakalnymi lwicami :P, ale po prostu rece mi opadly, gdyz to babsko bylo tak beszczelne a poza tym w tamtym dniu wyjezdzalam nad morze i szkoda mi bylo kazdej minutki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
jeśli sątak źle wykonane to je pokazna fotkach.........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Próbowałam zrobić fotki telefonem ale były tak nie wyraźne że stwierdziłam że nie ma sensu ich zamieszczać . Byłam wczoraj w tym salonie i powiedziano mi że mam przyjść jutro jak będzie szefowa . No zobaczymy co z tego będzie. Co gorsza zauważyłam dziś że żel zaczyna zwyczajnie "odchodzić" tak jak stary lakier po bokach! A Pani która mi robiła miała krótkie , nie pomalowane średnio zadbane paznokcie... No nic będę się kłóciła.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
szkoda że nie masz cyfrówki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
<japończyk>
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Byłam i rozmawiałam z tą Panią co mi robiła , i ona mi wmawia że paznokcie muszą być długie bo by mi szablonu nie doczepiła ? Ale ja miałam naprawdę dosyć długie paznokcie , więc sądze że powinna mi spiłować tak żeby minimalnie wystawały za opuszek , żeby tego nie było widać. A co śmieszniejsze powiedziała że muszą być grube i nierówne bo by mi sie łatwo połamały ! Absurd normalnie . A i powiedziała że według niej są ładne ( jest pierwszą osobą która to powiedziała! )Za godzinę będę się kłóciła z szefową... Ale bardzo się wkurzę jak mi nie uzwględniom tej reklamacji . Nie dość że zniszczyła mi paznokcie to jeszcze straciłam kasę ( 90 zł)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
90 zl??????????? I jeszcze takie kity Ci wciska?????? Jeeeeeeeeezuuuuuu!!!!!!!! !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
tak przy okazji tego wątku to może i ja się wypowiem na ten temat, który obcy mi wcale nie jest. Nie znam się co prawda na technice robienia ale od ok 5 lat noszę sztuczne paznokcie (żelowe, akrylowe, na tipsie na formie różne miałam) praktycznie bez przerwy. I powiem szczerze, że tylko raz miałam dobrze założone paznokcie (żel na tipsie to był akurat), które robiła mi pewna dziewczyna na szkoleniu i bardzo się starała, było to czasochłonne bo ok 8 godzin, ale takich paznokci w życiu nie miałam. Baaaaaardzo się dzieczyna postarała i nosiłam te paznockie ponad 3 miesiące bez żadnej odnowy (potem ściagnęła bo w ramach tego szkolenia miała też usuwanie tego) a wszystkie manicurzystki 'profesjonalistki', które kasowały nie mało, niestety robiły wszystko na czas i nie starannie przez co już kilka dni po takim robieniu to podchodziło mi powietrze to coś się odklejało itp. Jak widać po dziewczynie ze szkolenia, która robiła paznokcie na ocenę i dyplom można zrobić ładnie- jak się tylko chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No więc byłam i rozmawiałam z tą całą szefową . Powiedziała ,że mogą zostać poprawione te które mi się nie podobają , pójdą do dokładnej obróbki. o zobaczymy , umówiłam sie na środę. Ale chyba będą musiały zostać pprawione wszystkie bo pod wszystkie podchodzi mi powietrze ... O zwrocie pieniędzy nawet nie myślała , chociaż ja wolałabym taką opcję. Poszłabym do kogoś kto sie na tym zna...
Houseofcolours 8 godzin? Mi robiła te paznokcie w niecałe 1,5 godziny ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Zakładanie tipsów żelowych trwa ok 2,5- 3 h... Nie dziwie sie ze jestes niezadowolona, czas pracy expresowy ale to przekłada się na ich kiepska jakosc :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Choc sama robie paznokietki w 2,5-3 godziny, to znam osoby robiace sliczne prze 1,5h
.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
jak ktos ma wprawną rączkę (nie zebys Ty nie miała Albertyno) to zrobi nawet w 1,5 h
![]() Byle żel był dobrej jakości, bo jak ktoś robi szybko i w dodatku jakimis słabymi produktami to efekty sa opłakane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
pazurki można zrobić w 1,5 h
![]() Zawsze jednak należy udac sie do profesjonalisty co szanuje siebie, swoja pracę pasję i innych. Nie wiem skąd biorą sie takie pseudo stylistki co tylko 1 potrafia, kasę od ludzi wyciągac. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
pazurki można zrobić w 1,5 h
![]() Zawsze jednak należy udac sie do profesjonalisty co szanuje siebie, swoja pracę pasję i innych. Nie wiem skąd biorą sie takie pseudo stylistki co tylko 1 potrafia, kasę od ludzi wyciągac za spartaczona robote ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Niestety na nasze nieszczęscie w kazdej profesji znajdą sie takie "przypadki"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
A może któraś z was poleci mi dobrą stylistkę w Toruniu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
no ciekawa jestem co z tego wyniknie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Jesli kobieta zalozyla Ci w tak ordynarny sposob tipsy, to lepiej nie rob kolejnych u niej! Popros o zdjecie tych starych i lepiej udaj sie do innej stylistki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
SZOK!!!
Współczuję gorąco takiej niemiłej sytuacji!!! Jeśli ta "stylistka ![]() Ja bym uciekała gdzie pieprz rośnie i zrobiłabym pseudo gabinetowi odpowiedniąreklamę ![]() Tej pani należy się lanie... ![]()
"I nawet kiedy będę sam, nie zmienię się, to nie mój świat, przede mną droga którą znam, którą ja wybrałem sam...." MYSLOVITZ ZAPRASZAM NA MÓJ PAZURKOWY WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=134430 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
co za głupie babsko,ja bym jej wytkneła błędy,współczuję takiej okropnej sytuacji.Sama taki horror przeżyłam kiedyś i mam nauczke.Teraz uważniej sprawdzam panie stylistki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Widzę, że wiele z Was zna się na paznokciach, bardzo prosze więc o radę.
Otóż planuję zrobić sobie kurs stylizacji paznokci. Chciałabym być w tym dobra, w przyszłości miec zadowolone klientki. Napiszcie mi ile muszę ćwiczyć żeby wyrobić sobie rękę, żeby być profesjonalistką. Wiem, że cały czas będę musiała się szkolić i uczyć, ale chodzi mi o to ile będę musiała schrzanić paznokci zanim zacznę robić takie jakie mają być. Jest to dla mnie niezwykle ważne, chcę i muszę zmienić coś w swoim życiu, dlatego błagam doradźcie mi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.