|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Molestowanie czy ja wariuje ?!
Witam wszystkich . Długo się zastanawiałam czy napisać o tym co mnie męczy , ale musze poznać wasze obiektywne zdanie na ten temat za nim podejme jakieś kroki działania ...
Moj problem polega na tym , że od pewnego czasu gdy się denerwuje zaczyna robić mi się słabo , mam dreszcze , serce wali mi jak szalone , mam tez przy tym zawroty głowy i lęk ... Chodzi o to , ze w przeszłosci (nie tak dawnej) mój trener ( trenowałam gimnastyke ) się do mnie przystawiał tzn poklepywał po tyłku , łapał i głaskał moje kolano , probowal łapać za piersi - mowil ze są idealne i nie moze sie im oprzeć , że gdybym nie byla taka niedostepna bo na tym tracę , mówil rowniez ze jak dam mu tego czego on chce to będę miala wiele ulg u niego ... Bylo tez wiele innych tego typu zeczy ale nie chce o tym pisac bo na samo wspomnienie robi mi się nie dobrze ... Tak wiem , podchodzi to pod molestowanie tym bardziej ze bylam nie letnia ... Nie powiedziałam o tym rodzicom poniewaz nie chciałam im robic przykrość tym co mnie spotkało . Problem pojawił sie teraz , gdy odeszłam z tam tąd . Boje się strasznie starszych facetow . Chodze do szkoly i mam praktyki w ktorych jest nauczyciel i właśnie ... On zaczął mi mowić ze jestem śliczna(powtarza to co chwile) , ze jestem jego inspiracją , opowiedzial mi ze jest od paru lat sam ... Ostatnio jak wychodzilam przytulil mnie i dal buziaka w policzek z resztą w trakcie zajęć tez mnie "przytula" jak cos dobrze zrobie. Problem polega na ty , że ten stan zdenerwowania -lękowy o którym pisałam na początku tyczy sie głownie tego nauczyciela ... Boje się , ze on będzie chciał tego co byly trener ... Niewiem moze jestem przewrazliwiona ale boje się strasznie . Nie cierpię gdy jakis facet mi prawi tyle komplementow i dotyka ... Dlatego pisze do Was o porade . Czy powinnam iść z tym stanem nerwowym do lekarza ? Czy powinnam powiedziec rodzicom o bylym trenerze ? I czy dla was zachwanie nauczyciela jest normalne bo ja juz nie wiem czy schizuje czy on tez chce czegoś więcej . Bardzo prosze o pomoc bo sie wykoncze psychicznie chyba ... ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- I z góry przepraszam , że pisałam tak nie składnie ale to ze stresu . . . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Molestowanie czy ja wariuje ?!
Jeśli to autentyczna historia to i zachowanie trenera i nauczyciela jest karygodne, dlatego powinnaś powiedzieć rodzicom i podjąć dalsze kroki.
Nie jest normalne przytulanie uczennicy czy dawanie buziaka, rozumiem, że ma to miejsce przy klasie? Historia wydaje mi się naciągana, ale cóż mogę się mylić.
(...)Marzyła wtedy, że "jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie",dokładnie pamiętała tę radość, gdy uznała, że tak właśnie jest i tę nadzieję, że tak zostanie. http://koherencja.bloog.pl/?smoybbtticaid=612f02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nauczycielowi powiedz wprost, że nie lubisz słyszeć komplementów i nie zgadzasz się na jakikolwiek kontakt fizyczny. Jeśli nie zrozumie tego i nie zaakceptuje, to będzie to oczywiste nadużywanie przez niego relacji zależności nauczyciel-uczennica. A to też jest karalne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że nie przesadzasz. Ja bym to zgłosiła rodzicom i dyrektorowi w szkole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Właśnie o to , tez mi chodzi - ze nikt mi nie uwieży . Dobrze wiem , ze wygląda to nierealnie ale niestety niektorzy ludzie w tym ja mają w życiu pecha ... Jesli chodzi o trenera to mam dowod w postaci nagrania i kolezanek ktore tez trenowały (przy nich nic mi nie robił ale gdy np gdy byłam sama w szatni i on wszedł i zaczął "się przystawiać " a nagle weszła jakas kolezanka to obracał to w zart .) Na szczęście one wiedziały jaki z niego jest za cham ! . Jesli chodzi o nauczyciela to jest on od ptaktyk czyli nie w klasie tylko u niego w studium... A że on sam to prowadzi to sami jesteśmy... Tak dokładniej mam cos takiego ze mam caly czas te praktyki a do szkoły jezdze tylko na zaliczanie teorytyczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I ponownie piszę, że należy bezwzględnie poinformować rodziców, ponieważ zachowanie takie jest niedopuszczalne.
(...)Marzyła wtedy, że "jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie",dokładnie pamiętała tę radość, gdy uznała, że tak właśnie jest i tę nadzieję, że tak zostanie. http://koherencja.bloog.pl/?smoybbtticaid=612f02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zielona Driada
|
Powinnaś powiedzieć rodzicom o molestowaniu przez trenera i to jak najszybciej.
Nauczyciel również przekracza granice, co to za całowanie i przytulanie uczennicy? ![]() Powinnaś też udać się na terapię, by poradzić sobie z lękami, jako ofiara molestowania.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A poinformować rodziców wiem ze powinnam , z tym ze jak pisałam nie chce robic im zmartwień tzn mamie bo z ojcem w zgodzie nie zyje. Tym bardziej , ze mieszkam juz osobno z moim chłopakiem i chciała bym sama sobie jakos z tym poradzić . Z kolei jak zglosze o trenerze np na policje to rodzina sie dowie o wszystkim ... Czego ja chce uniknąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() I nie wstydź się, to nie Twoja wina to co się stało. reagujesz jak typowa ofiara molestowania.
![]() |
![]() |
#10 |
w drodze do...Ciebie...
|
a twój chłopak wie o tym wszystkim?
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
O trenerze tak dlatego tez wyprowadzilismy sie z miasta żebym nie miała z nim nic wspólnego , a o nauczycielu nie powiedziałam jeszcze ... Bo jak to wygląda ?! Ten pierwszy pomysli ok zdażyło się , ale z tym teraz moze pomyśleć ze ściemniam , bo jak niby 2 razy to samo ? Niewiem ale ja bym nie uwierzyła chyba i boje sie tez ze z nim będzie tak samo
![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Rozmowa z rodzicami to podstawa, musi Ci być niesamowicie ciężko z tym wszystkim. Najlepiej by było, żebyś powiedziała wprost nauczycielowi, że nie życzysz sobie takiego spoufalania się, ale jeśli masz tak silne stany lękowe, to będzie bardzo trudne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
I pamiętaj to nie Twoja wina. Wiem\, że Ci ciężko, ale przecież musisz w końcu powiedzieć, że dzieje Ci się krzywda.
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą porozmawiaj o swoim rozdygotaniu z kimś, najlepiej byłoby z mamą albo jakimś psychologiem. Działaj dziewczyno, bo jeśli nic z tym nie zrobisz to będzie gorzej.
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
w drodze do...Ciebie...
|
Cytat:
To co to za chłopak, że pomyśli że ściemniasz? Nie masz w nim wsparcia a to źle ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.