|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
co według Was znaczy szanująca się kobieta ?
co według Was znaczy szanująca się kobieta ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: co według Was znaczy szanująca się kobieta ?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Taka, która nie robi nic wbrew sobie. Dotyczy to ludzi w ogóle. Nie tylko kobiet.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46940205]Taka, która nie robi nic wbrew sobie. Dotyczy to ludzi w ogóle. Nie tylko kobiet.[/QUOTE]
nie do konca. Przyklad skrajny - Frytka. nie zrobila nic wbrew sobie, uwaza to za normalne, broni swego, a z kobieta szanujaca sie nikt jej nie identyfikuje.
|
|
#5 |
|
Buc
|
dla mnie to czuć się dobrze ze sobą a zdanie innych mieć głęboko w zadzie.
i tyle.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46940205]Taka, która nie robi nic wbrew sobie. Dotyczy to ludzi w ogóle. Nie tylko kobiet.[/QUOTE]
Ja też mam takie zdanie
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Zaciekawiły mnie wasze odpowiedzi. A jak to będzie z "pannami lekkich obyczajów"? Są przecież kobiety, które dobrowolnie decydują się na prostytucję czy też np. sponsoring, robią to z własnej, nieprzymuszonej woli. Zdaniem większości społeczeństwa uchodzą za nieszanujące się kobiety... Jak będzie np. w tym wypadku?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Taka, która ma swój honor i godność. Dzisiaj wielu osobom tego brakuje. I na pewno osoba dobrze czująca się ze sobą to nie jest jednoznaczne, że się szanuje, bo są takie co kłamią, oszukuja, chodza do łóżka z byle kim, naciągają na kase, mają sposnsorów i masa innych przykladów a mimo tego czują sie z tym dobrze - mimo ze czuja sie z tym dobrze to wcale sie nie szanują.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-06-19 o 12:04 |
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
To taka kobieta, która lubi siebie, nie da sobie zrobić krzywdy, jest asertywna, wymaga od siebie, może na siebie liczyć. Umie się zorganizować, ogarnąć, ma swoje zasady, potrafi sprawiać sobie przyjemności, ale też wie, czego chce.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
tak bardzo leczą mnie ludzie mówiący o jakims szanowaniu sie kobiet
średniowiecze normalnie. szacunek do siebie dotyczy wszystkich ludzi i jest to bardzo względne pojęcie |
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Usłyszałem kiedyś takie zdanie, które zapadło mi w pamięci: "Nie lubię cię, ale szanuję." Mógłbym to uznać nawet za komplement.
Osoba szanująca się to taka, która nie zabiega na siłę o sympatię innych, żeby poczuć się dowartościowaną. |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem szanująca się kobieta to taka, co ma swój honor, godność. I nie wpieprza się mięzy młot, a kowadło. Chodzi mi np o rozbijanie związków. A co do kobiet " lekkich obyczajów " również zastanawiam się jak to jest z nimi. Przecież prostytuacja uchodzi za najstarszy zawód świata, więc uważam że prostytutka z wyboru poniekąd jest szanującą się kobietą, bo bierze za to kasę, a jak to się mówi : " Jak uważasz mnie za dzi**, to dziw** się płaci " ;D
|
|
|
#13 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie powinniśmy utożsamiać zdania większości z definicją "szacunku do siebie". To nie jest coś jednolitego. Cytat:
To, że ktoś mnie nie szanuje z jakiegoś powodu, nie znaczy, że ja się nie szanuję. To, że na moim miejscu ktoś inny by się nie szanował, nie znaczy, że ja się nie szanuję. |
|||
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
Ok, chodzi o to czy obiektywnie sie ktos szanuje a nie jego subiektywne odczucia, czepiasz sie teraz. I zgadzam sie ze to szanowanie dotyczy obu plci.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To słowo jest tak głupie, że aż mnie boli. Jeśli mną pogardzasz to nazwij to jakoś inaczej, adekwatnie ale nie wmawiaj mi, że się nie szanuję, jeśli żyję w zgodzie ze sobą, dogadzam sobie i dbam o siebie. Kwestia nazewnictwa wyłącznie. Brzydzę się np. zdradą i kobieta, która zdradza i to w dodatku np. z zajętym ma w moich oczach wartość zero ale nie będę jej wmawiać, że się nie szanuje, bo ona siebie szanuje i to bardzo zazwyczaj- w końcu jest w swoim rankingu na pierwszym miejscu
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie istnieje żaden obiektywny wyznacznik szacunku do siebie. Tu zawsze rozchodzi się o indywidualne podejście danej osoby do siebie. Sprawiasz wrażenie, jakby wydawało ci się, że istnieją jakieś uniwersalne zasady dot. życia społecznego, które działają zawsze zapewniając niepodważalny ład i powszechne zadowolenie Tak nie jest.
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie szanująca się kobieta to taka która nie puszcza się na prawo i lewo. Która ma godność
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Fajny wątek
![]() Witam
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Szanujący się człowiek (czemu ma to dotyczyć tylko kobiety?) to taki, który nie daje sobą pomiatać, bo zna swoją wartość i który umie stwierdzić, w którym momencie szacunek i miłość do siebie powinny przeważyć nad innymi uczuciami.
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Co do prostytutek i sponsoringu, to przykro mi to mowic, ale jeszcze troche to nadejda takie czasy, że kobiety beda musialy rozkladac nogi, zeby dostac prace o smiesznym wynagrodzeniu, czy awansowac
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
W języku polskim to dla mnie taki anachronizm, który kiedyś opisywał kobietę powściągliwie zachowującą się wobec mężczyzn. Oczywiście zgodnie z duchem tamtych czasów i obyczajów. W zamyśle ta konstrukcja ma wartościować dodatnio. Mnie osobiście kojarzy się z samozwańczo "tradycyjnymi", konserwatywnymi środowiskami.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

Tak nie jest.