|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
co robić?pomóżcie
Kochani forumowicze,
nie mam do kogo zwrócić sie z moim problemem ale wierze ze ludzie zaglądający tutaj jako postronne osoby czytające posty bedą mi mogły coś doradzić. Przezywam straszne chwile- byłam z moim TŻ 1,5 roku- bylismy zwiazkiem na odległosc- tzn mieszkalismy w roznych miastach ale w zasadzie spedzalismy czas 2 tyg na 2 tyg- czyli 2 tyg on u mnie , 2 u siebie(praca) , czasem był nawet 3-4 tygodnie- wiadomo jak to w zwiazku były i dobre i złe chwile ale wydaje mi sie ze jak zawsze jesli ludzie sie docieraja- on jest typem egocentryka- nie mieszkał wczesniej na codzien z zadna kobieta- raczej były to zwiazki polegajace na spotkaniach - spaniu u siebie czasem ale w zasadzie nie konkretnie mieszkaniu wiec tez nie latwo było mu sie odnalesc ze mna na codzien ale dawalismy rade. ostatnie 2 miesiace on sie zmienił- nie widziałam juz takiej energii jak do mnie przyjezdzał- raczej nie był szczesliwy jak juz przyjechał- prowokował kłotnie, mówił ze zle mu tutaj bo nie ma znajomych , ze nie ma tu nic do robienia ze marnuje czas( po czesci go rozumialam ) ostatni przyjazd zakończył sie wymiana zdan i on pojechal- kontakt sie urwał na 1,5 tygodnia- przez ten czas nie pisał, nie dzwonił- kompletna cisza- tak cierpiałam ze postanowiłam sie odezwac- napisałam sms ze nie potrafie tak nagle pogodzic sie z przerwaniem kontaktu i zeby sie odezwał jezeli jeszcze nie jestem mu obojetna - zadzwonił po kilku godzinach- po chwili rozmowy powiedział ze juz podjał decyzje ze tu mu dobrze , ze nie ma potrzeby mnie widziec i to nie ma sesnu - w miedzyczasie tez kiedy zapytałam czy ma kogos to powiedzial ze spotyka sie z jakas kolezanka ale to tylko jakies spotkania - chodza razem na treningi i milo spedzaja czas- pytam go czyli to taka znajomosc która nie prowadzi do niczego- on mi na to ze zawsze moze do czegos doprowadzić- zalamałam sie totalnie- nie prosiłam tylko powiedziałam mu swój punkt widzenia- powiedział po 15 min rozmowy ze potrzebuje czasu , na nastepny dzien jednak napisał sms ze jednak podjał juz decyzje na nie- mimo ze mój swiat sie zawalił napisałam tylko krótko ze rozumiem- zycze mu powodzenia i wiecej sie nie bede juz odzywac i przynajmniej wiem ze zrobiłam wszystko co mogłam i ze go pozdrawiam. po 2 godzinach zadzwonił i powiedział ze potrzebuje czasu jeszcze- ze jednak nie wymazał mnie z pamieci i wciaz mnie kocha i jednak jest na tak zeby sie zejsc ale potrzebuje czasu do piatku-soboty i ze sie nie odzywajmy w tym czasie do siebie ale ze jest niby na tak- pytam ze moze sie spotkamy na wolny weekend- porozmawiamy a on ze nie(ze nie bedzie tak jak ja chce)i teraz moje kochane forumowiczki co mam robic?po tym sms jak juz mi napisał ze koniec to było mi strasznie ale wiedziałam ze teraz bede sie podnosic mimo ze jest ciezko a teraz?znow dał mi jakas chora nadzieje?na co pytam?jesli by mnie kochał to chyba nie polega to na tym ze oddalamy sie od siebie nie kontaktujac sie kolejne kilka dni?ja mam czastke nadziei która on byc moze znow rozwali w piatek i znow bede od nowa cierpiec?to nie ja zawiniłam a mimo tego wyciagnalam dłon- 2 tyg przerwy to chyba wystarczajaco zeby jesli chcemy cos ratowac zaczac odbudowywac ?to on sie z kims spotyka, dobrze sie bawi a mnie trzyma jak pieska który bedzie czekał?to ja nie spie, po nocach, nie jem, nie funkocjonuje w pracy, jestem wrakiem czowieka od 2 tyg. co ja mam zrobic?czy czekac?odejsc?postawic sprawe na ostrzu noza (pewnie tylko pogorsze) odciac sie?juz sama nie wiem. wariuje i jest mi bardzo ciezko- to co przezywam jest straszne - prosze o kazda rade - bede wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: co robić?pomóżcie
Cytat:
Wiać w tempie ekspresowym od takiego typa. Ciebie trzyma w razie "W" jakby go chuć przyszpliliła., a żadna nowa pani by się nie pojawiła na horyzoncie. Im szybciej to urwiesz tym lepiej dla ciebie i twojego zdrowia psychicznego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Niestety wygląda na to, że jesteś dla niego furtką ratunkową. Nie chce już z Tobą być, ale boi się zostać sam, więc trzyma Cię przy sobie póki nie wie, co z jego nowej znajomości wyniknie. Radzę Ci odciąć się, nie daj mu przewagi zerwania, facet na to nie zasługuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie spotykaj się z nim, nie czekaj, nie odpisuj, nie dzwoń. Nie daj się tak traktować (niech wreszcie będzie tak jak Ty chcesz). Ewentualnie napisałabym ostatniego smsa, że żegnam i nie chcę się już kontaktować (to byłby naprawdę ostatni sms).
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Potraktowałabym to jako brak szacunku w stosunku do mojej osoby i to, że kompletnie mu nie zależy. Nikogo do związku nie zmusimy i każdy jeśli czuje się nie szczęśliwy ma prawo go zakończyć, ale taka sytuacja po 1,5 roku związku dla mnie jest nie do przyjęcia. 3. Dał Ci do zrozumienia, że pojawił sie ktoś trzeci. Na tyle wazny, że wspólnie spędzone chwile zaczął uważać za zmarnowany czas i jednym słowem olał Cie urywając kontakt. 4. Czyli, że potrzebuje czasu do momentu, aż nie spotka się z tą dziewczyna i zobaczy czy coś się z tego urodzi. A ty poczekasz w razie czego jako deska ratunkowa. Oczywiście to tylko mój tok myślenia. 5. Żadna z Nas nie powie Ci co powinnaś zrobić, bo decyzje musisz podjąć sama. Czy chcesz "walczyć", czy zapomnieć. Tylko, że nie wiem, czy jest o co, bo jasno dał Ci do zrozumienia, że nie chce z Tobą być i spotyka się z kimś innym. Przemyśl sobie, czy zaczął się już spotykać z nią, gdy jeszcze razem byliście? Bo jeśli tak to okazał Ci totalny brak szacunku i jedyne czego bym mu życzyła to szczęścia z panną z siłowni. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Nie zrobiłabym tego na miejscu Autorki.
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Daj sobie z nim spokój, napisz mu OSTATNIEGO smsa że teraz to Ty sobie wszystko przemyślałaś i decydujesz że to koniec, bo chcesz sobie spokojnie poukładać życie. I Kochana, nie reaguje na jakieś próby kontaktu z jego strony. Będzie ciężko, ale dasz sobie pomalutku rade. Powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami powyżej. Będzie trzymać cię przy sobie, kontaktować się do momentu aż nie pojawi się następna dziewczyna.
Zerwij kontakt i zacznij się szanować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A ja tak... wiesz dlaczego? Żeby mieć pewność, że pan wie, że mam go w d* i żeby na myśl nie przyszło mu nachodzenie mnie (bo przecież nie wie dlaczego nagle przestałabym mu odpisywać). Zrobiłabym to dla siebie (symbolicznie sama zakończyła sprawę zamiast czekać na łaskę idioty), nie dla niego.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jesteś dla niego tylko wyjściem awaryjnym. Jak mu nie wyjdzie z inną to wróci do Ciebie. Szkoda twojego czasu na takiego gościa.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Szkoda twojego czasu, szkoda łez i cierpienia! On cię nie kocha, nie szanuje, nie obchodzi go co przeżywasz, myśli tylko o sobie, zeby wrazie czego mieć kogoś w zanadrzu. Jest ci bardzo ciężko, bo osoba, na któej ci zależało potraktowała cię w ten sposób, patrzysz przez pryzmat tych dobrych chwil, ale otrząśnij się i przejrzyj na oczy, taki ktos jak on nie zasługuje nawet na odrobinę twoich łez. Jeżeli nie zakonczysz tej znojomości prędzej czy później będziesz mocno załować, to jest pewne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie jestes jego wlasnością. Możesz, ale nie musisz. Najważniejsza jesteś TY. A on Ci łaski robić nie musi.
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Taaak, najzupełniej przypadkiem po 2 h go oświeciło, że jednak Cię kocha, a w piątek/sobotę to już w ogóle otrzyma znak z niebios, czy ma z Tobą być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Co robic? Miec godnosc i samej zadecydowac ze to koniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Strasznie sie to czytalo. Niewiarygodnie dlugie zdania bez przecinkow. Trzy razy podchodzilam do Twojego postu, ale w koncu, z bolem oczu, dotrwalam do konca.
Kopnij go w pupe, straszny dupek. Szanuj swoje zdrowie.
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No po prostu nie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On: Zrywam z toba ![]() Ona: ok, szkoda ale życzę powodzenia ![]() On: ![]() Ogólnie chodzi o to ze stracił kontrole nad sytuacja bo spodziewał sie innej reakcji a teraz chce przedłużać i sie spotkać po to zeby ta kontrole odzyskać i podbudowac swoje zranione ego bo liczy na to ze autorka bedzie na tym spotkaniu nadskakiwac mu i prosić go o powrót a on bedzie sie śmiał jej w twarz, ostatecznie utwierdzi sie w swojej decyzji i wróci do obiecujacego zdobywania nowej lasi. Moj ex tez ze mną zerwal po 2 latach, na poczatku plakalam i za nim latalam, on albo był kompletnie niewzruszony albo wręcz sie śmiał a pózniej jak zaczęłam mieć swoje towarzystwo, imprezowac i mieć go głęboko w rzyci to zaczęły sie placzliwe pijackie telefony o tym ze popełnił błąd, nachodzil mnie w domu(nie otwieralam), skamlal ze jednak czuje sie samotny i inne bzdety ale wiem ze z jego strony to i tak nie była miłość tylko zagubienie spowodowane utrata kontroli nade mną, być moze z twoim ex jest podobnie, autorko. Facet który twierdzi ze marnuje z tobą czas nie jest go wart. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
hmm,potrzebuje piątku i soboty? Czytam to jako potrzebuje weekendu w klubie/gdziekolwiek indziej, gdzie może poznać kogoś, kto zastąpi mu Ciebie. Na co czekać?
Oczywiście, że będzie ciężko,ale uwierz nie warto.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I wiesz... nieodpisywanie i nieodbieranie telefonów może być też równoznaczne z ich zgubieniem, poważną chorobą, śmiercią itp. - jeśli Pan się namyśli i napisze, że chce być z autorką wątku, a ta nie odpisze - czy na jego miejscu nie szukałabyś kontaktu w inny sposób? Np. Po prostu szukając bezpośredniego kontaktu? Lub dzwoniąc/pisząc z innego numeru? - Takich akcji na miejscu autorki chciałabym uniknąć, bo nawet gdyby zdarzyła się podobna sytuacja - faceta można zbyć prosto: "napisałam Ci co o tym myślę". Ostatni sms jest zabezpieczeniem przez wrażeniem, że to facet wszystko skończył - niech ona ma ostatnie słowo. Takie jest moje zdanie.
![]() |
![]() |
#22 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Urwać kontakt, wziąć się w garść i rozpocząć życie na nowo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Owszem bywały Wizażanki, które nie potrafiły się pogodzić z tym, że facet je olał i dopatrywały się jakiś strasznych wydarzeń w jego życiu, typu zginął w wypadku, bo przecież to niemożliwe, że nie odpisuje.
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
on juz dawno cie zostawil.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.