|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
Pokaż wyniki sondy: Kallos czy Wax ? wypadające włosy | |||
Kallos |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 13,79% |
WAX |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 86,21% |
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
❤ bee happy ❤
|
WAX czy KALLOS ? wypadanie włosów
Jeśli źle umieściłam to proszę o przeniesienie wątku.
Nie znalazłam podobnego dlatego kieruję pytanie do was , która maska będzie lepsza na wypadające włosy? Bo lecą mi garściami ![]() Kallos czy może WAX, Biowax? Dziękuję za odpowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WAX czy KALLOS ? wypadanie włosów
wax jeszcze zrozumiem ale co ma kallos do wypadających włosów to na prawde nie wiem
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
❤ bee happy ❤
|
podobno jest i kallos do słabych włosów
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
mimo wszystko postawilabym na waxa
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
z tego co pamiętam kallos jest do osłabionych typu farbowanie/ondulacje itd itp
a wax jest nastawiony na wypadanie przez rozregulowaną skóre (przesuszona, przetłuszczoną itd itp ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
na wypadające włosy polecałabym raczej wcierki niż maski, bo można tylko pogorszyć sprawę. jeżeli piszesz o waxie z slsem w składzie, to może jeszcze bardziej podrażnić ci skórę (jeśli to jest przyczyną wypadania).
niektórym pomagają suplementy.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ten konkretnie pomaga: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...w-jasnych.html
![]() Przekonałam się na własnych włosach ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Powiem Ci,że testowałam zagraniczny jak i polski WAX, w tym różne jego typy i tak naprawdę żaden na wypadanie nie pomógł. Na sam stan włosów owszem, były efekty, ale na Twoim miejscu postawiłabym głównie na wcierki i suplementację ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem żadne maski na wypadające garściami włosy nie pomogą, trzeba nawilżać maskami te, które zostały, do tego suplementy i wcierki na porost. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie Wax
![]() ![]()
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Hej,
odnośnie wypadających włosów mam dość duże doświadczenie. Średnio 2 razy do roku (przesilenie wiosenne i przesilenie jesienne) garściami wypadają mi włosy (mam długie włosy, tak jakby "za talię"). Wynika to ze zmian atmosferycznych no i oczywiście z oczyszczania się organizmu (z tego względu mam mnóstwo tzw. "baby hair", które potwornie sterczą, ale dziękuję naturze, że w ogóle odrastają). Ponadto normalnie w roku wypada mi dużo włosów. Na medycynie, kosmetologii itp. uczą, że przeciętny człowiek gubi dziennie około 80 włosów z całego ciała. Obecnie walczę z tym, by wypadających włosów było jak najmniej. Łykam witaminy i używam WAXu polskiego do wypadających włosów. Tydzień temu byłam u fryzjerki i gratulowała mi zdrowych i lśniących włosów. Ważne jest również używanie dobrej szczotki - ja używam tangle teezera już od 1,5 roku, polecam bardzo, widać kolosalną różnicę nie tylko po rozczesaniu włosów (nie dość, że miękkie, to jeszcze wypadają tylko te, które mają wypaść, a nie te, które sobie przy czesaniu wyrwałaś), ale kompletnie nie łamie ona włosów. Używam jej również przed myciem, tak by włosy były rozczesane i nie plątały się - dzięki temu unikam wyrywania włosów przy silnych pociągnięciach przy myciu bądź czesaniu, bo po prostu nie mam potrzeby wykonywania silnych ruchów ![]() Dużą rolę odgrywa tu również suszenie suszarką.. przez 6 miesięcy nie suszyłam włosów suszarką, wolałam już wyjść z mokrymi na miasto niż je suszyć. Zrobiło się zimniej, zaczęłam suszyć suszarką.. włosy od razu zaczęły wypadać, nie nadążałam za sprzątaniem w łazience czy pokoju ![]() Także podsumowując: dobra szczotka, naturalny WAX, ewentualnie jedwab na końcówki i suszenie włosów na jak najmniejszym "ogniu" ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce o zdrowe włosy! Edit: Co do wcierek - ja nie polecam leczyć włosów o tak o na własną rękę. Najlepiej udać się do fryzjerki by podała przyczynę wypadania włosów, obejrzała czy są zdrowe i/lub udała się do dermatologa. Mnie w aptece polecono lek na łysienie dla mężczyzn.. Moi rodzice są lekarzami i oboje stwierdzili, że mogę narobić sobie tym więcej szkód niż dobrego, tym bardziej, że nie łysieje, a jedynie wypadają mi włosy.. Ja odradzam ryzykowanie i leczenie się (choć nie wiadomo czy rzeczywiście jest co leczyć, bo może być to zwykłe wypadanie słabych włosów) za pomocą leków poleconych na forum. Każdy przypadek jest inny ![]() Edytowane przez 73c9d11170a79ce3ee9e2f754d32f46bfde25b79_62fec472a62a0 Czas edycji: 2012-11-08 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=73c9d11170a79ce3ee9e2f7 54d32f46bfde25b79_62fec47 2a62a0;37502693]
Edit: Co do wcierek - ja nie polecam leczyć włosów o tak o na własną rękę. Najlepiej udać się do fryzjerki by podała przyczynę wypadania włosów, obejrzała czy są zdrowe i/lub udała się do dermatologa. Mnie w aptece polecono lek na łysienie dla mężczyzn.. Moi rodzice są lekarzami i oboje stwierdzili, że mogę narobić sobie tym więcej szkód niż dobrego, tym bardziej, że nie łysieje, a jedynie wypadają mi włosy.. Ja odradzam ryzykowanie i leczenie się (choć nie wiadomo czy rzeczywiście jest co leczyć, bo może być to zwykłe wypadanie słabych włosów) za pomocą leków poleconych na forum. Każdy przypadek jest inny ![]() Nikt nie mówi o jakichkolwiek lekach polecanych na forum tylko o wcierkach zazwyczaj ziołowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Na mnie WAX źle działał, podrażniał i wysuszał skórę głosy, po trzecim użyciu również końcówki miałam nieciekawe... Kallos to wg mnie raczej odżyweczka nadająca gładkość i fajny wygląd, najbardziej cenię Biovax ale na efekty trzeba poczekać.
A na zagęszczenie włosów polecam picie pokrzywy i naftę kosmetyczną nakładaną na 30min przed myciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc chyba najlepiej jest kierować się producentem żeby potem nie mieć jakiś dolegliwości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.