problem z wykładowcą - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-22, 16:58   #1
czerwonygroszek93
Przyczajenie

problem z wykładowcą

Część!
Mam spory problem z młodym ćwiczeniowcem, który prowadził jeden z przedmiotów w tym semestrze. Jestem już po egzaminie z jego kursu i została mi ostatnia szansa na to aby coś z tym zrobić, za kilka dni wakacje, a jego ostatni dyżur w czwartek.
Może jednak zacznę od początku. Nasze zajęcia zaczęły się w lutym i jakoś do końca kwietnia nie zwracałam na niego uwagi jak na faceta, fakt podobał mi się z wyglądu i ujęlo mnie to w jaki zabawny sposób prowadzi swoje zajęcia. Nic po za tym. Od początku zajęć bardzo się polubiliśmy, bo okazało się, że interesuje nas to samo, a ja jako piątkowa studentka jako jedna z nielicznych czytałam obszerne teksty, które nam zadawał, więc na zajęciach bardzo dużo się udzielałam. On zawsze po zajęciach dosyłał mi dodatkowo materiały. Miałam kilka pytań, więc udałam się do niego na dyżur, i to było jedno z fajniejszych spotkań jakie odbyłam chyba w ciągu ostatnich miesięcy. Dużo żartowaliśmy i w ogołe. Coby się nie rozpisywać, w pewnym momencie zauwżyłam że ciągle się na mnie gapi i peszy jak go na tym przyłapie, dodatkowo zaprosił mnie do znajomych na facebooku, zdarzyło mi się nawet chwilkę z nim pogadać na czacie, ale oczywiście na tematy uczelniane, a ostatnio bardzo mi gratulował wyniku z egzaminu. Zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę to wszystko nic nie znaczy, może po prostu jest miły i mi pomaga w wielu kwestiach bo widzi we mnie dobry materiał na doktorantkę, ale jednak mimo wszystko coś mi podpowiada, że mu się podobam, to tak z wyglądu jako dziewczyna. Z innych źródeł wiem, że miał sporo młodszą dziewczynę, też studentkę ale z innego wydziału. Wszystko rozchodzi się o to, że wiem jaki mam charakter, nie odpuszczę sobie dopóki nie będę mieć wyraźnego sygnału, że on mnie nie chce, a tak będę się zadręczać tym przez całe wakacje. Powiedźcie mi co myślicie, iść na całość, iść na dyżur i zaproponować mu kawę, i najwyżej trochę zrobić z siebie kretynkę czy dalej się zastanawiać, i próbować jakiś durnych podchodów ?
czerwonygroszek93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 17:03   #2
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Dot.: problem z wykładowcą

a to już ostatnie Wasze spotkanie będzie, tak? Jeśli tak to nie widzę przeszkód, najwyżej się nie zgodzi i więcej go nie zobaczysz
Stary 2014-06-22, 17:08   #3
czerwonygroszek93
Przyczajenie

u mnie na studiach jest tak, że większość kursów wybieramy sobie sami (system boloński), więc najbliższa możliwość spotkania go to za rok, bo wtedy będzie prowadził kurs na który mogę się zapisać

Edytowane przez czerwonygroszek93
Czas edycji: 2014-06-22 o 17:11
Stary 2014-06-22, 17:36   #4
Ikonka122
Raczkowanie

A w jakim on jest wieku mniej więcej? Skoro Tobie się podoba to próbuj jak najbardziej, niczego przecież nie tracisz a nóż widelec on również będzie zainteresowany .

Mnie by tylko zastanawiało jedno, że już kiedyś miał dziewczynę studentkę - sporo młodszą jak napisałaś. Czy on się tak nie zabawia dziewczynami czasem?
Ikonka122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 17:40   #5
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez czerwonygroszek93 Pokaż wiadomość
Wszystko rozchodzi się o to, że wiem jaki mam charakter, nie odpuszczę sobie dopóki nie będę mieć wyraźnego sygnału, że on mnie nie chce, a tak będę się zadręczać tym przez całe wakacje. Powiedźcie mi co myślicie, iść na całość, iść na dyżur i zaproponować mu kawę, i najwyżej trochę zrobić z siebie kretynkę czy dalej się zastanawiać, i próbować jakiś durnych podchodów ?
Jeśli jesteś w tym niewielkim procencie kobiet, które mają odwagę na taki krok (podziwiam! ) to nie widzę problemu. Myślę że sto razy lepiej będzie jak sprawa wyjaśni się już teraz, niż gdybyś miała całe wakacje się dręczyć, marzyć, zastanawiać itp.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 18:00   #6
czerwonygroszek93
Przyczajenie

On ma jakieś 30, 31 lat, nie jestem do końca pewna ile dokładnie
Jeśli chodzi o jego byłą, to studiuje biologie, więc na wydziale raczej się nie pozali, bo my z filozoficznego

Tak mi tutaj piszecie, żeby zaryzykować, więc chyba tak zrobię, chciaż do czwartku jeszcze daleko więc zmienię zdanie pewnie ze 100 razy.
Stary 2014-06-22, 19:05   #7
201703061208
Konto usunięte

zgadzam się z azają, mi normalnie też odwagi nie brakuje ale zaproponowanie czegoś takiego chyba przekracza moje możliwości-tzn. nie w kontekście zwykłych kolegów, rówieśników itp. tylko w takiej sytuacji jak u Ciebie. Jeżeli to zrobisz to pełny szacun, pochwal się nam później
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-22, 19:23   #8
Jeannee
Zakorzenienie

Co Ci szkodzi, do odważnych świat należy! Zapraszaj
Jeannee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 19:33   #9
201605161006
Konto usunięte

On ma 30-31, a Ty? Ogólnie to powinnaś zaproponować, ale poczekaj z tym do zaliczenia semestru.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 20:11   #10
czerwonygroszek93
Przyczajenie

21, więc w najgorszym wpadku 10 lat różnicy, więc chyba nie tak źle
Stary 2014-06-22, 20:16   #11
platekrozy
Zakorzenienie

Hmmmmm czy naprawdę nie ma juz innych facetów tylko musi to być Twój wykładowca ? Opanuj sie, przez wakacje wyjdzie Ci z głowy, nie idealizuj go .

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-22, 20:17   #12
white_bear
Pani żona :)

Ja też bym spróbowała Wiele znam takich historii zakończonych happy endem, więc próbuj
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 21:42   #13
201703061208
Konto usunięte

czemu wątek nosi tytuł "problem"? Ja tutaj nie widzę problemu ze strony wykładowcy, raczej pytanie czy warto się odważyć na taki krok
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 22:53   #14
tamtaglista
Zakorzenienie

Od kiedy system boloński oznacza wybieranie sobie przedmiotów?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-22, 23:16   #15
white_bear
Pani żona :)

System bolonski kojarzy się najczęściej z podziałem studiów na I i II stopnia ale to nie tylko to. Wprowadza on też podział nauczanych przedmiotów na przedmioty podstawowe kierunkowe, spacjalnosciowe i modulowe ktore sobie można wybrać. Pewnie dlatego autorka tak napisala. U mnie na uczelni tak było.
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 23:19   #16
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Hmmmmm czy naprawdę nie ma juz innych facetów tylko musi to być Twój wykładowca ? Opanuj sie, przez wakacje wyjdzie Ci z głowy, nie idealizuj go .
Dokładnie, autorko nie kompromituj się.
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 00:56   #17
szynka_w_toscie
Zadomowienie

Lepiej spróbować. Co Ci szkodzi?
szynka_w_toscie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 01:03   #18
MissChievousTess
Zakorzenienie

Jak dla mnie to masz duże szanse wyjść na idiotkę. To, że mężczyzna jest miły wcale nie oznacza, że na Ciebie leci. Ćwiczeniowcy chcą mieć dobre relacje ze studentami dlatego czasem skracają dystans co wcale nie oznacza, że lecą na wszystkie swoje studentki.
Dla faceta 30 lat 20-latka to mentalne dziecko. Czego z resztą dowodzi Twój post.
Stary 2014-06-23, 01:11   #19
_Mia
Zakorzenienie

Gdyby wszyscy mieli myślenie 'nie rób z siebie idioty, może jest po prostu miły/miła' to by gatunek nam wymarł. Macie prawo odradzać Autorce tego kroku, ale jednak argument z pupy
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 04:39   #20
czerwonygroszek93
Przyczajenie

MissChievousTess proszę powiedz mi jak po kilku zdaniach wywnioskowałaś, że jestem mentalnym dzieckiem? Nie chce już marnować czasu na żałosne randki. A tak na serio, to może i jestem dzieckiem, ale tak naprawdę czy w kązdej relacji nie jest trochę tak, że raz się jest dzieckiem a raz nie, zawsze wszystko na poważnie itd?

tamtaglista to że system boloński oznacza także wybieranie przedmiotów, uświadomili mnie na studiach, ale może się mylą i robią nam wode z mózgu, a sami czują się bardziej prestiżowi, bo to takie zagraniczne

Wydaje mi się, że w moim pierwszym poście nie napisałam, że czuję, że on jakoś specjalnie i wybitnie na mnie leci. Po prostu mam wrażenie, że mogę mu się podobać fizycznie, co wcale nie oznacza, że jak zaproponuje mu kawe to się zgodzi, rozedrze koszulę i rzuci mnie na biurko w gabinecie. Tak nie twierdzę, moje pytanie bardziej dotyczy tego czy lepiej zrobić z siebie idiotke raz czy zmarnować wakacje i szukać sposobów na podryw na następne lata, bo coś czuję że łatwo to ja sobie go nie odpuszczę. Zastanawiają mnie jedynie ewentualne konsekwencje. Czy coś oprócz przychylnego mi pomocnika trace, czy za głupią kawę w najgorszym wypadku jeśli poczuje się urażony może założyć mi dyscyplinarke ?
Stary 2014-06-23, 06:27   #21
Varga
Wtajemniczenie

czerwonygroszek93, darowałabym sobie. Skoro Cię swędzi to idź, poznaj kogoś, a nie interesujesz się swoim wykładowcą. Rozumiem, starszy facet, doświadczony, z zainteresowaniami, ale pomyśl co będzie jak będziesz miała z nim zajęcia? Może teraz są różni prowadzący, ale jeśli zostanie tylko on? Co wtedy? Przyjdziesz i będziesz pisać, bo prowadzący przez romans nierówno Cię traktuje?

Trzeba czasem pomyśleć trochę głową, a nie sercem lub pochwą
Varga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 07:58   #22
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Myślę że wykładowca jest dla Ciebie miły ponieważ docenia Twoje przygotowanie do zajęć... nie rób samej sobie wstydu, zwłaszcza że mówisz że za rok możesz mieć z nim zajęcia i sytuacja byłaby nie do zaakceptowania przez władze uczelni. Idąc do wykładowcy i zapraszając go na randkę narobisz sobie wstydu oraz możesz mieć problemy dyscyplinarne

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 08:59   #23
czerwonygroszek93
Przyczajenie

Varga ciężka sprawa tak kogoś poznać, ponieważ aktualnie całe moje życie toczy się na uczelni, i nic po za nią mnie nie zajmuje, od rana do 20, a czasem nawet i pozniej, spędzam tam czas bo studiuje dwa kierunki, jestem w kole naukowym, pomagam w redakcji periodyku, a niestety koledzy jakoś nie bardzo przypadli mi do gustu
Ilsa Lund z tą dyscpyplinarką chyba trochę przesadzam, bo kolega z mojego roku jakoś otwarcie spotyka się z naszą panią od ćwiczeń z pierwszego semestru
Stary 2014-06-23, 09:09   #24
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa Lund z tą dyscpyplinarką chyba trochę przesadzam, bo kolega z mojego roku jakoś otwarcie spotyka się z naszą panią od ćwiczeń z pierwszego semestru
Ale z nią już nie będzie zajęć ? A z tym wykładowcą będą za rok

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 09:21   #25
czerwonygroszek93
Przyczajenie

Ilsa Lund jeśli wybierze przdmiot który ona prowadzi to będzie z nią miał, tak samo w moim przypadku, mogę z nim mieć, a równie dobrze, mogę już nigdy nie mieć z nim przedmiotu, bo nie prowadzi kursów u mnie obowiązkowych
Stary 2014-06-23, 10:29   #26
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Myślę że wykładowca jest dla Ciebie miły ponieważ docenia Twoje przygotowanie do zajęć... nie rób samej sobie wstydu, zwłaszcza że mówisz że za rok możesz mieć z nim zajęcia i sytuacja byłaby nie do zaakceptowania przez władze uczelni. Idąc do wykładowcy i zapraszając go na randkę narobisz sobie wstydu oraz możesz mieć problemy dyscyplinarne

Nie wydaje mi się, żeby władze uczelni tak wnikliwie interesowały się życiem prywatnym swoich studentów i pracowników. Chyba że dzieje się ono na terenie uczelni, no ale raczej na korytarzu obściskiwać się z wykładowcą nie będzie . To co robią po pracy/zajęciach, to ich prywatna sprawa, są dorosłymi ludźmi, więc o żadnych konsekwencjach dyscyplinarnych nie może być mowy.

Autorka w pierwszym poście zaznaczyła, że nie odpuści, póki nie dowie czy facet jest zainteresowany - a jedyny sposób żeby się tego dowiedzieć, to go o to zapytać.

Jeśli wykładowca jest przyzwoitym człowiekiem (a na to wskazuje opis) to nie będzie jej z tego powodu robił kłopotów, bo i jaki miałby mieć w tym cel? Poczuje się mile połechtany, ale delikatnie jej odmówi. Może sam będzie miał wyrzuty sumienia że dawał jej jakieś sygnały.
A być może też jest zainteresowany i też się zastanawia czy mu wypada tą znajomość rozwinąć i może wyjdzie z tego fajny związek. Dlaczego by nie?

Tylko żeby się o tym przekonać musi go zaprosić na tą kawę. Albo wariować trzy miesiące czekając aż on ją zaprosi.
Ja wybrałabym to pierwsze.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 10:54   #27
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Varga ciężka sprawa tak kogoś poznać, ponieważ aktualnie całe moje życie toczy się na uczelni, i nic po za nią mnie nie zajmuje, od rana do 20, a czasem nawet i pozniej, spędzam tam czas bo studiuje dwa kierunki, jestem w kole naukowym, pomagam w redakcji periodyku, a niestety koledzy jakoś nie bardzo przypadli mi do gustu
No to powstrzymaj chcicę aż skończysz studia. Umawianie się z prowadzącym moim zdaniem jest bardzo niedojrzałe ( ze strony prowadzącego oraz ze strony studenta).
Varga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 11:04   #28
carpediem
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Ale czemu nie wykładowca? Co w tym złego - to przecież też mężczyzna. Zresztą Autorka napisała, że w czwartek ostatnie spotkanie, potem nie będą mieli kontaktu. Nie widzę, żeby go idealizowała .

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to masz duże szanse wyjść na idiotkę. To, że mężczyzna jest miły wcale nie oznacza, że na Ciebie leci. Ćwiczeniowcy chcą mieć dobre relacje ze studentami dlatego czasem skracają dystans co wcale nie oznacza, że lecą na wszystkie swoje studentki.
Dla faceta 30 lat 20-latka to mentalne dziecko. Czego z resztą dowodzi Twój post.
Zaproszenie na kawę to niekoniecznie jest "wyjście na idiotkę". Na kawę chodzą też znajomi, zresztą ja sama byłam na kawie z byłym promotorem na studiach licencjackich (żona, dziecko) i oboje traktowaliśmy to jako taki miły akcent na koniec współpracy, a pan się szalenie ucieszył, bo sam na kawę miał ochotę.

Na Twoim miejscu, Autorko, naprawdę wyszłabym z propozycją, ale nie nastawiałabym się na to spotkanie. Facet może nie mieć czasu, może też nie mieć chęci, dlatego lepiej przygotować się, że odmówi. Aczkolwiek równie dobrze może się zgodzić. Piszesz, że mieliście dobry kontakt, dosyłał Ci materiały, gratulował zdania egzaminów - tym bardziej nie widzę przeszkód. W razie "złego", nie spotkasz go następnego dnia na zajęciach, nic z tych rzeczy, więc wyjdź z zaproszeniem. Nic nie tracisz .
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-23, 15:11   #29
czerwonygroszek93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
Na Twoim miejscu, Autorko, naprawdę wyszłabym z propozycją, ale nie nastawiałabym się na to spotkanie. Facet może nie mieć czasu, może też nie mieć chęci, dlatego lepiej przygotować się, że odmówi. Aczkolwiek równie dobrze może się zgodzić. Piszesz, że mieliście dobry kontakt, dosyłał Ci materiały, gratulował zdania egzaminów - tym bardziej nie widzę przeszkód. W razie "złego", nie spotkasz go następnego dnia na zajęciach, nic z tych rzeczy, więc wyjdź z zaproszeniem. Nic nie tracisz .
Też raczej wydaje mi się, że mi odmówi, ale wolę spróbować niż się męczyć, najwyżej go przeproszę i w najbliższe lata nie zapiszę się na żaden jego przedmiot mimo. Problem jest z nim taki, że widać jak bardzo zależy mu na karierze naukowej, więc nie wiem czy będzie ryzykował spotkania ze studentką.

Widziałam go dziś w knajpie, przyszedł z jakimś kolegą a ja siedziałam ze znajomymi, dobra okazja żeby nie załatwiać tego na uczelni, ale nie chciałam mu przeszkadzać, zresztą jakby to wyglądało, wymieniliśmy tylko uśmiech i zapytał jak egzaminy.
Stary 2014-06-23, 17:55   #30
platekrozy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
Ale czemu nie wykładowca? Co w tym złego - to przecież też mężczyzna. Zresztą Autorka napisała, że w czwartek ostatnie spotkanie, potem nie będą mieli kontaktu. Nie widzę, żeby go idealizowała .
Nie widzę nic złego w zakochaniu się w mężczyźnie,który jest wykładowcą,ale w swoim wykładowcy już widzę.
Jeśli autorka wątku pisze,że może mieć zajęcia z wykładowcą za rok oznacza,że nie będzie to takie ich ostatnie spotkanie.
Nie pojmuję tego. Dla mnie to jest proste. Ma się z facetem zajęcia,jest Jej wykładowcą to po co to utrudniać?Naprawdę tak mało jest już mężczyzn na świecie?Nie mówię już o kolegach z roku,ale o starszych mężczyznach.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości