![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Schudnąć 20 - 30 kg
Witam w wątku, w którym czekają Was takie przemiany:
runninrhino-434.jpg Niestety, wszystkie wątki o podobnej tematyce upadły dawno temu, a dołączanie się do grupy odchudzających się chudzinek wcale nie pomaga osobom, które mają więcej do zrzucenia. Więc wśród samych swoich, zapraszam wszystkich, którzy mają do zrzucenia ok. 20-30kg i chcą się wzajemnie motywować w zdrowym odchudzaniu! Zanim dołączysz, przeczytaj regulamin! Zasady dołączenia do wątku: 1. Chęć zrzucenia w zdrowy sposób ok. 20-30kg a) Nie chcemy słyszeć o chwilowych dietach b) Nie akceptujemy głodówek c) Nie jemy za dużo, ale pilnujemy, żeby nie jeść za mało d) Nie wierzymy w magiczne tabletki, kremy i inne proszki. Tylko zdrowe odżywianie i aktywność fizyczna doprowadzi nas do celu! 2. Codziennie piszemy co zjadłyśmy, wszystkie dobre i złe, małe i duże posiłki. Nie obrażamy się, jak ktoś poprawia nasz jadłospis, a poprawiając czyjś jadłospis bierzemy pod uwagę jego cele, założenia i etap odchudzania. 3. Podanie danych do tabelki (wzrost, waga początkowa , waga aktualna, cel ), przesłać w prywatnej wiadomości do Melonade 4. Ważymy się w piątki tzn. w każdy piątek podajemy pogrubioną, na niebiesko swoją aktualną wagę, która zostaje wpisana do tabelki. 5. Żeby zostać wpisanym do tabelki musisz przynajmniej przez tydzień aktywnie uczestniczyć w wątku i brać z nami udział w przynajmniej jednym ważeniu 6. Osoby, które przestaną się udzielać lub dwa razy nie podadzą danych do tabelki zostają z niej wyrzucone. Jeżeli chcą powrócić, podlegają takim zasadom jak wszystkie nowe osoby. Nasza ekipa i jej postępy przedstawione są w tabelce w załączniku. Najbardziej aktualna tabelka zawsze znajduje się w najnowszym załączniku. Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-11-09 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Schudnąć 20 - 30 kg
Cytat:
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że przyjmiecie mnie i tak, bo widzę, że ten wątek chyba niestety nie ruszy ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-10-11 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Malinka_Malinka Czas edycji: 2014-05-05 o 09:23 Powód: dodano tekst |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Witam!
Dołączam się do tego wątku mając 160cm wzrostu i 79kg. Liczę, że będziemy się mocno motywować i doradzać sobie w tych "ciężkich" chwilach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć
W porównaniu do Was mój problem jest oggrrrrrrrrroooooooomnnyy y !!!! A mówiąc ogromny mam na myśli 108 kg ![]() Do tej pory schudłam jakiej 11 kg ![]() Chciałabym schudnąć do 60-58 kg. Wiem , że to bardzo wygórowane marzenie ale wiem że mnie stać! Chodzę 2 razy w tygodniu na aerobik, jeżdżę po 1-2 godziny na rolkach, codziennie 45 minut ćwiczeń i skakanka 20 minut |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Sporo pracy przed Tobą, ale myślę, że się uda!
Ja zaczynałam od zmiany diety, przeszłam na MŻ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Melonade napisz coś o sobie, pracujesz czy studiujesz, jak spędzasz czas wolny
![]() |
#9 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cześć, to bardzo podobnie do mnie! ![]() Mam 163 cm wzrostu i ważę 77 kg :/. Jaki jest Twój cel? Cytat:
![]() A jak z Twoją dietą? Cytat:
Ja bym chciała do końca czerwca schudnąć 17kg, choć nie wiem czy to jest możliwe. Chcę żeby wszystko było zdrowo i rozsądnie! Wiem, że zdrowo się chudnie ok. 1kg na tydzień, ale jak się ma więcej do zrzucenia to na początku też spada więcej. Zobaczymy! Ale cel minimalny to -10kg! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ---------- Dziewczyny, strasznie się cieszę, że ktoś tu w ogóle dołączył! ![]() Napiszcie, jakie są Wasze plany! Proponuję pisać tu codziennie o naszych postępach ![]() Mój plan to zdrowe odżywianie - zero fast foodów, słodyczy, coli, dodatkowego cukru, soków z kartonów itd. W takich planach bardziej odległych jest odżywianie się☠typu paleo, ale nie chcę☠się na to rzucać, tylko powoli eliminować całe zło :P:. Moim głównym problemem jest to, że nie jem śniadań (bardzo się staram to zmienić!!) i że jak nie jesm fast foodów ani słodyczy to zjadam bardzo mało kalorii. Póki co wyznaczyłam sobie cel 1550 kcal, 40% węglowodanów, 30% tłuszczy 30 % białka. Najciężej jest z tym białkiem, zawsze go mam za mało, a węgli za dużo ![]() Rozważam zakup odżywki białkowej, myślę,☠że by mi to pomogło, bo naprawdę z jedzenia nie jestem w stanie sobie dostarczyć odpowiednich ilości białka, a jak czytam o objawach niedoborów to widzę u siebie wszystkie. Poza tym sporo śniadań można zrobić z wykorzystaniem białka, myślę, że to też by mnie motywowało do jedzenia. Jeśli chodzi o ćwiczenia - pierwszy cel to zrobić w końcu całe 30 day shred Jillian Michaels - parę razy zaczynałam i po 3-4 dniach kończyłam. Chociaż nie wiem czemu, bo bardzo mi się te ćwiczenia podobają! Jak to skończę - jakieś treningi siłowe na siłowni, nie jestem zwolenniczką cardio ![]() A jak to wygląda u Was? I jaka jest Wasza historia - odchudzałyście się już tysiąc razy, czy dopiero teraz zaczynacie walkę? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mam pomysł, jak któraś z nas wyhaczy jakiś fajny przepis na zdrowe jadełko i do tego niekaloryczne niech tu wpisuje, tylko bez wymyślnych esówfloresów za którymi będzie trzeba pół miasta zjeździć
![]()
#11 |
Rozeznanie
|
Witam was serdecznie.
Na początku chcę napisać, że z zamirem odchudzania nosiłam się od zeszłego roku, co zresztą widać po dacie rejestracji tutaj. ![]() Postawiłam przed sobą małe cele, najpierw chciałam zobaczyć "7" z przodu, teraz chcę zobaczyć "6", a jak się uda to może do końca roku i "5" się pojawi. ![]() Ćwiczyć zaczęłam od niedawna i jestem w szoku jak bardzo się zapuściłam, pierwsze dwa tygodnie były dla mnie katorgą. Na stacjonarnym rowerku przejeżdzałam ledwie kilometr, 40 razy podnosiłam ciężary po 5kg. i do tego na wioślarza z 40 razy (nie wiem jak się nazywa to urządzenie). Dziś robię 2km na rowerku, 100 razy wioślarz, i po 40 razy na nogi i ręce na atlasie. Oprócz tego, przynajmniej raz w tygodniu ćwiczę skalpel z Chodakowską. ![]() Jeśli chodzi o jedzenie to po długich przemyśleniach postanowiłam, że jedynie ograniczę posiłki. Z doświadczenia u znajomych wiem, że zmiana diety może nie przynieść trwałych rezultatów. Moja bratowa np. schudła 14 kg w 3 miesiące zajadając się w pewnym momencie tylko kotletami sojowymi i surówkami co skończyło się tym, że dziś wygląda jeszcze gorzej niż przed pierszym odchudzaniem. ![]() Ja staram się na pierwsze i drugie śniadanie zjeść kanapkę z czymś pożywnym np: biały ser, ogórek, pomidor, jajko. brokuł itp. Na obiad zawsze mam świeżą zupę, której zjadam miseczkę, na obiado-kolację lub kolację [16.oo-18.oo] zjadam drugie danie na MAŁYM talerzyku np. 3 ziemniaczki, 1/3 kotleta i dużo surówki, lub jesli tego nie ma poprawiam zupą. Między posiłkami jeśli najdzie mnie na coś ochota zjadam owoc. Muszę jeszcze dodać, że przez pierwsze 2 miesiące wspomagałam się super preparatem na zapełnienie żołądka w postaci proszku z jagód acai, nazywa się on "Acai slim". Dzięki temu przeszłam początkowy etap odchudzania bez większych trodności. Jeśli chcecie wiedzieć o tym coś więcej pytajcie. I tak na koniec dodam, że chodź zdarza mi się (szczególnie w weekendy) zjeść więcej to i tak moja waga od początku odchudzania nie poszła w górę, jedynie stanęła w miejscu na tydzień. A muszę dodać, że zdarza mi się zjeść kawałek pizzy, hamburgera, kebaba i inne podobne rzeczy. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam! Również chciałabym się przyłączyć. W zasadzie to od miesiąca intensywnie pracuje nad sobą. Obecnie mam "7"z przodu na wadzę, a to dopiero początek. Od zawsze byłam gruba i jakoś mi to nie przeszkadzało jednak bóle pleców i stawów zmobilizowały mnie do pracy nad sobą-w końcu chodzi nie tylko o wygląd,ale też o nasze zdrowie
![]() Zaczynałam z wagą 83,8kg! przy wzroście 150! ![]() ![]() Moja dieta nie zmieniła się aż tak bardzo.Wywaliłam jedynie słodycze,słone przekąski,fast foody i kolorowe napoje. Nie będę udawać zdarza mi się czasami zjeść coś zakazanego,ale zmiana nawyków żywieniowych ma sprawiać przyjemność, a nie stres i testowanie silnej woli. Kładę nacisk na ruch.Staram się cały czas być aktywna. Najwięcej czasu poświęcam na rower stacjonarny i spacery,sporadycznie wykonuje przysiady i a6w-ale ciągle się mobilizuje do systematyczności. Kiedyś próbowałam ćwiczyć skalpel-ale nie urzekło mnie to machanie rękami.
#13 |
Rozeznanie
|
Witaj!
Gdy napisałaś o swojej wadze i wzroście to pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy to to, że wyglądamy bardzo podobnie. ![]() ![]() Chcę też dodać, że w moim wypadku nie mam problemu ze słodyczami, tak jakoś mam nawalone w swojej głowie, że czekolady, cukierki, ciastka mogą dla mnie nie istnieć... jak zjem landrynka raz na miesiąc jest dobrze. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szybkie smaczne i tanie ![]() ![]()
![]() |
#15 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że założenia masz podobne do mnie! Ja planuję☠na zawsze zmienić pewne nawyki, zresztą niektóre rzeczy już zmieniłam. Lepiej to robić powoli i trzymać się tego już zawsze, niż rzucać się od razu na głęboką wodę. Choć wiem, że niektórzy lepiej sobie radzą jak z dnia na dzień radykalnie wszystko zmienią, zależy od człowieka. Ja np. kiedyś piłam mnóstwo soków, napojów itd. I chociaż przez ostatnich kilka lat nawet nie próbowałam się☠odchudzać, to jednak jest to jeden z nawyków, które zmieniłam. Teraz piję tylko wodę w dużych ilościach (uwielbiam), soki jedynie własnoręcznie wyciskane (praktycznie codziennie pomarańczowy), jak mam więcej czasu to na śniadanie zielone koktajle (banan, awokado, szpinak - pycha), czasem jakieś☠herbaty, raz na jakiś czas kawę. W sumie jedyne złe nawyki, jeśli chodzi o picie, to wciąż niestety uzależnienie od coli, którą chciałabym wyrzucić kompletnie i wszelkie cholernie słodkie kawy mrożone. Z a6w trzeba uważać, bo można sobie niezłą krzywdę☠zrobić. A próbowałaś Jillian Michaels? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-06 o 13:03 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Uwielbiam, ale pierś niestety podsmażam na patelni nie mam grilla.
![]() |
#17 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Liczyłam kalorie i wychodziło mi między 1100 a 1500 nie więcej! Mam nadzieję, że tyle mi wystarczy. ![]() ![]() A Ty ile dziennie zjadasz kalorii? Cytat:
Ps. Na śniadanie zjadłam dosłownie łyżkę kaszy pęczak i brokuł... wspaniale mnie zapchało, zgłodniałam dopiero o 13.oo. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Na mnie chrom nie działa ani żadne inne wspomagacze
![]() Ja od wczoraj męczę się z zatokami i leżakuje-ból głowy nie do opisania-wczoraj tylko rano trochę poćwiczyłam. Dziś z braku apetytu ok 11 wciągnęłam jedno jajo gotowane na twardo. Za to strasznie pić mi się chce- jeden dzbanek herbaty już za mną. Zaraz obiadek kasza jaglana z pieczonymi pieczarkami i piersią kurczaka gotowaną na parze.
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez domciaa115 Czas edycji: 2014-05-07 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak masz ujemny bilans kaloryczny to za wiele Ci te mięśnie nie urosną. Chociaż widziałam,☠że coś z obciążeniem ćwiczysz, więc fajnie, ćwiczenia siłowe są dużo lepsze niż cardio! ![]() Mi wyszło 1550kcal jako optymalna liczba na redukcję, ale jak jem "czysto" to często ciężko jest mi przekroczyć 1000. I najgorsze jest to, że wcale wtedy nie jestem głodna itd. Poza tym oprócz samych kalorii, nawet nie wiem czy nie ważniejsze są makroskładniki. A ja ciągle jem za mało białka :/. Próbowałam dawno temu, ale ogólnie jestem przeciwna wszelkim wspomagaczom. Na mnie to nie działało, najwyraźniej problem nie tkwi w braku chromu, a w czymś☠innym. Dziewczyny, jak Wam idzie? Coś czuję, że nam wątek umrze! Co z codziennymi raportami odnośnie ćwiczeń i jedzenia ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam jajka, biały ser i mleko więc chyba z białkiem problemu nie będzie ![]() Cytat:
Dziś na śniadanko zjadłam łyżkę kaszy pęczak i brokuł, II śniadanie to dwa jajka na łyżce masła i pół bułki, Na obiad zjadłam miseczkę zupy z białej kapusty, A za chwilę drugie danie, dziś to 3 nowe ziemniczki, mały kotlecik z piersi z kurczaka i tarte buraczki z chrzanem, Cwiczenia - 2km na rowerku stacjonarnym, 100 powtórzeń na "wioślarzu", oraz po 20 na ręce i nogi ciężarki! W planie na dziś Chodakowska i ewentualnie jabłuszko na kolację! ![]() Edytowane przez ArcymoneQ Czas edycji: 2014-05-07 o 15:12 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że posiadanej wiedzy nie wykorzystuję na sobie w praktyce! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też uwielbiam jajka i biały ser, a także kurczaka i indyka, a mimo wszystko procentowo zazwyczaj wychodzi mi jedynie 10-20% białka :/. Na pewno będę się starała to zmienić, ale póki co próbuję nie być taką perfekcjonistką. Bo zauważyłam, że często mam takie podejście, że skoro można by było lepiej, to już wszystko zawalę totalnie. Zamiast się np. cieszyć, że danego dnia nie zjadłam słodyczy to stwierdzam, że np. pieczywo mogło nie być białe. Jak zjadłam ciemne, to stwierdzam, że można było bez pieczywa. Jak bez pieczywa, to stwierdzam, że można było bardziej białkowo no i wpadam w jakąś obsesję, zawsze jest źle. Także od teraz skupiam się na dobrych rzeczach i powoli doprowadzę swoją dietę do idealnej! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Najwyżej będziemy we dwie prowadzić wątek i udowodnimy wszystkim, że się da! ![]() Cytat:
![]() Ja dziś na śniadanie zjadłam banana, na drugie podgrzaną bułkę☠z szynką i mozarellą, na obiad pierś z kurczaka, odrobinę młodych ziemniaków i sałatkę z ogórka, rzodkiewki i zielonej cebulki. Gdyby nie głupia mrożona kawa i kitkat (z masłem orzechowym ![]() Nie wiem jeszcze co wykombinuję na kolację. Dobrze by było gdybym zaczęła ćwiczyć, bo dawno tego nie robiłam ![]() ![]() A Ty ten rowerek itd. masz w domu czy ćwiczysz gdzieś na siłowni? Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-07 o 19:10 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#25 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Melonade tak mnie zastanawia czy sama wstawiasz te czaszki w tekście czy same Ci wyskakują? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: ooo, udało mi się większość usunąć! Ale naprawdę☠nie wiem, jak one się tworzą, bo powstają☠w miejscu spacji ... Cytat:
![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-05-07 o 19:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. Na śniadanie kanapka z białym serem i pół ogórka zielonego (bez soli i masła). A teraz uciekam do pracy, pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
ArcymoneQ kochana ważne, że masz darmowy dostęp do sprzętu i rozkładasz czas proporcjonalnie do dysponowanego czasu
![]() ![]() Swoją droga musisz mieć ciekawą pracę,kontakt z ludźmi o różnych charakterach musi być fajnym doświadczeniem. Ok lece jakieś śniadanko wykombinować, a po nim rower + mój serial ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.