![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() "Kocham Cię"
Jak często mówicie sobie, że się kochacie? Z czyich ust częściej padają te magiczne słowa? Jak to było na początku Waszych związków, a jak jest obecnie? Po jakim czasie powiedzieliście to sobie po raz pierwszy? Pamiętacie ten dzień?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Kocham Cię"
Ja mówię tylko wtedy kiedy jestem tego naprawde pewna. Do tej pory powiedziałam to tylko 1 facetowi, który niestety okazał się niewarty tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
My sobie mówimy kilka razy dziennie prawie od 4 lat. Zwykle ilość naszych wyznań jest wyrównana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Często i gęsto od kilku lat i mam nadzieję,ze tak będzie do późnej starości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To był pierwszy facet, któremu powiedziałam "Kocham Cię". jesteśmy razem 4 lata i mamy zamiar być już razem forever
![]() pierwszy raz powiedział mi kocham cię mój TŻ i to on mówi to duuużo częściej ode mnie, ale to nie dlatego, że nie jestem tego pewne, tylko poprostu on to mówi zawsze pierwszy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
Codziennie milion razy, od ponad 3 latek. A co najlepsze do tej pory mi sie nie znudziło, z każdym dniem mogła bym powtarzać to jeszcze więcej razy i z jeszcze większym przekonaniem.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hehe mi zawsze chce się śmiać, kiedy czytam w jakiejś "mądrej" gazetce, że faceci są skryci i nie wyrażają swoich uczuć... W takim razie w moim związku to ja jestem tym gazetowym facetem, bo to właśnie mój TŻ musi mnie naciągać na "poważne rozmowy" i to on częściej mi mówi, że mnie kocha i takie inne miłe i wzruszające rzeczy.
"Kocham cię" powiedziałam dotychczas 3 facetom, ale dopiero teraz wiem, że z pełną świadomością mówię to dopiero temu trzeciemu - jesteśmy razem już 2 lata i nie boję się pomyśleć, że "będziemy żyli długo i szczęśliwie". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tylko jednemu facetowi powiedziałam "Kocham Cię" mojemu obecnemu TŻ (mam nadzieję ostatniemu, że będziemy ze sobą już na zawsze. Pierwsza mu to powiedziałam a właściwie wysłałam mu taki śliczny obrazek z rybką i napisem "nie mówię ale kocham" a on zapytał czy to coś znaczy. Któreś z nas musiało to zrobić pierwsze, oboje dostaliśmy nieźle w kość w ostatnich związkach i baliśmy sie tego samego...
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mój TŻ bardzo rzadko mówi ze mnie kocha...a raczej prytakuje jak go pytam...tak parę razy w roku to wszystko,na moje pytanie kiedyś czy mnie kocha :"...naprawdę tego nie widzisz...."z lekkim smutkiem i żalem....aż mi gula w gardle stanęła ,powiedział to tak przejmująco dla mnie że mi sie żal go zrobiło....
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Moje Kochanie jest pierwszym któremu to powiedziałam. I wierzę,że ostatnim
![]() Poczułam to tak na 100% po miesiącu bycia razem i czuję do dziś. To już ponad cztery lata a ja uwielbiam mu to mówić. On też bardzo często zapewnia mnie o swoim uczuciu i nigdy nie muszę tego od niego wyciągać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja nie mówię, że kocham, ale że uwielbiam. Od 8 lat w moim sercu jest tylko jeden facet i ostatnio chyba drugą młodość przechodzimy, chyba się zakochałam ponownie... Cudne uczucie po tylu latach patrzeć na faceta maślanymi oczami i myśleć "Kurczę, ale ten Pan zawrócił mi w głowie". I czuć ze się znalazło, bo mimo tylu lat i wielkich problemów kocha się coraz bardziej kazdego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raróg
|
Codziennie i na tysiąc różnych sposobów - zależnie od okazji i humoru (wesoło, śmiesznie, przepraszająco itp.)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
100 miliardów razy codziennie (oboje) budziamy się mówiąc sobie "kocham Cie" i zasypiamy z tym samym słowem na ustach. Zawsze w seruszku mam motylki kiedy słyszę te słowa od mojego męża, już męża (od miesiąca) znamy się 3 latka i jesteśmy swoimi drugimi partnerami, ale On jest tym jedynym, któremu będę mówiła te czułe słowka do bardzo starej naszej starości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
No ja też jestem tym 'gazetowym facetem'
![]() Mój chłopak mówi mi to ze 100 razy dziennie.... Ja tak nie potrafię, nie żebym nie była pewna, bo jestem, ale nie wiem, coś mnie blokuje.... nie sypie tym.... ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
My to sobie mówimy co 5 minut. Albo się oto pytamy również z taką częstotliwością
![]() ![]() Dopiero mój obecny mężczyzna mnie tego nauczył... bo dopiero Jego tak naprawde kocham... W moim wcześniejszym związku z moich ust "Kocham Cię" padło dosłownie raz w przeciągu półtora roku ![]() ![]() ![]() Trzeba sobie mówić jak najczęściej bo nigdy nic nie wiadomo ![]() Oł jeee chce Ci powiedzieć aj low ju, aj low ju ,aj low juuuu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Mrs Mrau
|
a ja jeszcze nikomu nie powiedziałam "Kocham Cię" (nie licząc rodziców,brata) serio...hmmm serce z kamienia? mam nadzieje,że nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekaj na to,aż Ci same wypłyną z ust ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
bardzo często , chociarz muszę przyznać że mój TŻ nie widzi potrzeby częstego mówienia "kocham cie", głownie to ja powiem mu te słowa a on " ja Ciebie też"...
ale dzięki temu gdy najdzie go ochota na wyznania - wiem, ze nie są to słowa wypowiedziane z przyzwyczajenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Odkad wiem że kocham, mówię to bardzo często
![]() Mówimy tak sobie gdy w danej chwili nie jesteśmy w polu naszego widzenia. czyli jak przechodzimy obk siebie, mijamy się, gdy ja przcuje a On przechodi obok mojego pokoju, Przez sen- chyba najczęściej, ![]() Jest to pirwszy acet któremu to mówię. A On pierwszy raz to powiedział gy stalismy pod jego pracą, miał jakieś problemy , mocno sie przytulilismy do siebie i on niechcący wyszeptał te słowa. ![]() ![]() w ten weekend minie nam 4 lata znajomości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Eh...kilka razy dziennie od prawie dwoch lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() Nigdy nie rzucam słów na wiatr a zwłaszcza tak poważnych (nawet będąc w związkach z exTŻetami nie mniałam odwagi,nie czułam tego po prostu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
to my chyba jestesmy jakas inna para gdyz slowo Kocham mowimy ....rzadko To on piwrwszy powiedzialal a raczej napisal mi to na moich placach
![]() o nie zapomne ![]() Jestesmy z soba juz ponad 4 lata Moj TZ mowi ze mnie kocha i nei musis tego codziennie mowic bo sie przyzwyczaje ale mimo tego ze tego nei mowi ja to czuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy inaczej okazuje sobie uczucia... ja nie wyobrażam sobie żeby mój mężczyzna mówił mi że mnie kocha.. od święta ![]() Nie i już ![]() I mi też nie musi mówić,że mnie kocha bo to czuje. Ale jednak UWIELBIAM to od Niego słyszeć ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
a nam 3 sierpnia minela 7 rocznica bycia razem. a zaczelo sie tak niewinnie. z mojej strony przynajmniej, bo on byl bardzo zakochany praktycznie od razu mowil mi ze mnie kocha, a dla mnie na poczatku to byla taka "zabawa", ale rozkochal mnie w sobie i jak gdzies po roku powiedzialam mu pierwszy raz ze go kocham, to bylam pewna tego co mowie i tak juz sobie mowimy codziennie od 7/6 lat. i nigdy nie jest mi za duzo. czasami jak sie upominam o wiecej to zamiast mi po prostu powiedziec ze mnie kocha mowi, ze slowa nie sa najwazniejsze. wazne zebym czula. ale przeciez slowa tez sa wazne no nieeeeeeee.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A ja powiedzialam to 3 facetom, z ktorych dwoch bylo niewartych wyznania, no ale coz bledy sie popelnia
![]() A ten trzeci to moj obecny TŻ ![]() Jestesmy ze soba prawie rok, nie jest to zbyt dlugo, ale oboje wierzymy ze bedzie tego wiecej ![]() A slowa "kocham Cie" mowimy sobie bardzo czesto ![]() ![]() pozdr. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
moOoniczko chyba Twój TŻ i mój pochodzą z tej samej planety
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Nigdy jeszcze nie powiedzialam komuś, ze go kocham... Bo nigdy nie kochałam, jedynie zauroczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
"kocham cię" - to chyba najbardziej zdewaluowany zwrot. Pełno go w pop-kulturze. Często nie znaczy NIC, albo dla każdego znaczy coś innego. Moja gorzka refleksja wiąże się bezpośrednio z bolesną lekcją, którą odebrałam dwa lata temu (i do dziś nie wyleczyłam się ze zgorzknienia): mój ówczesny TŻ był bardzo szybki (oraz uparty) w deklaracjach. Uwierzyłam. I wtedy okazało się, że każde z nas przez "kocham" rozumie coś innego.
"Kocham" to tylko słowo, słowa przychodzą łatwo. Nigdy już nie uwierzę w taką deklarację, nie popartą czynami. To oczywiście mowa o związkach damsko-męskich. Natomiast kochać można na różne sposoby: kocham moją siostrę (choć żremy się niemiłosiernie, wiem, że zawsze możemy na siebie liczyć, ZAWSZE), kocham rodziców i swoje koty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.