|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie perfumy - cena nie gra roli (m)
Poszukuje perfum. Z tydzien temu bylem w butiku. Powachalem z 5 zapachow i dalej nic nie czulem.
Z tego co wywachalem moim faworytem jest chanel allure homme. Mam dwadziescia pare lat, chcialbym cos meskiego, bardziej pod wieczor. Dawniej uzywalem zielonych lacostow, armaniego i dsquared. Nie wiem jak mam wybrac perfumy. Dawniej powyzsze mnie przyciagaly, a teraz... Tomek, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie perfumy - cena nie gra roli (m)
Doradzicie, dziewczyny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Może spróbuj L'Homme YSL? Mój TŻ, dwudziestoparoletni fan Allure
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ogólnie polecam zapoznanie się z tym wątkiem https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658000 a konkretnie postem Lucho, który dość szczegółowo omawia całkiem sporo zapachów.
Ze swojej strony dam Ci kilka propozycji, które powinieneś wypróbować skoro podoba Ci się Allure Homme. Z racji, że jest to zapach jesienno-zimowy, postaram się podać podobne typy. Dior Homme Intense: Chyba jedna z najlepszych pozycji od Diora, słodkawy z bardzo fajną nutą irysa, do tego to EdP, które długo utrzymuje się na skórze, świetny na chłodne dni. JPG Le Male: Jego nie trzeba raczej przedstawiać, chociaż przyznam, że jest bardzo popularny. YSL la Nuit de l'Homme: Dobry wybór na wieczór, przyjemny zapach, może nie tak mocny i trwały jak dwa powyższe, ale też daje radę. Rochas Man: Kolejny słodziak, pachnie jak deser kawowo-waniliowy, raczej rzadko spotykany, odrobinę przypomina mi New Haarlem. Lolita Lempicka au Masculin: Miałem sobie odpuścić polecenie tego zapachu, bo mało kto ich używa, co mocno mnie dziwi ale też bardzo cieszy ![]() Lalique Encre Noire: Na koniec coś z zupełnie innej bajki, wręcz niszowy w tej stawce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Testuj testuj i jeszcze raz testuj. Proś o próbki w perfumeriach.
Nie da się (ok, można, ale wymaga to dużo szczęścia) wybrać zapachu,który będzie dobrze na nas leżał na zasadzie - wejde do perfumerii, powącham 7 flaszek, o! to pachnie nieźle, biorę!. Czasem zapach jest super, ale np. pomimo jego cudownej urody po godzinie czy dwóch noszenia męczy, albo , jak to u mnie bywa - nie pozwala jeść :P Fajnymi męskimi wieczorowymi zapachami są Opium, La Nuit de L`Homme Le Parfum - oby dwa od Yves Saint Laurent. Skórzany A*Men....Stary Chanel Egoiste Platinum.... Skoro cena nie gra roli to może jakiś Killian np. Straight to Heaven ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ysl M 7 oraz egoiste chanel koniecznie przetestuj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli pieniądze naprawdę nie grają roli a poza tym jesteś z dużego miasta to polecam wybranie się do innego typu perfumerii, np do Quality. Dostaniesz tam takie marki jak Nasomatto i Amouage, które robią po prostu obłędne męskie zapachy oparte na naturalnych, cennych składnikach. Niestety trzeba być przygotowanym na wydatek powyżej 500 zł.
![]() |
![]() |
#8 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do Straight to Heaven, to popieram, jest obłędny. Poza tym jesli cena nie gra roli, ma być na wieczór i męskie, to znakomitymi wyborami będą Ramon Molzivar Black Cube (i nie robię sobie tutaj jaj) jeśli masz na zbyciu ok 1100 zł za 50 ml, poza tym Amouage Memoir Man i Honour Man. Z tańszych: Gucci PH, Rochas Lui, Lacroix Tumulte PH. Allure nie jest specjalnie męski, to bardzo przyjemny ciepły i trochę słodkawy otulacz. W nim nie będziesz czuł się jak samiec ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
zdublowało post, sorki
Edytowane przez pasikonik89 Czas edycji: 2012-12-21 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38229840]Starego Platynowego nie idzie juz praktycznie dostać
![]() Co do Straight to Heaven, to popieram, jest obłędny. Poza tym jesli cena nie gra roli, ma być na wieczór i męskie, to znakomitymi wyborami będą Ramon Molzivar Black Cube (i nie robię sobie tutaj jaj) jeśli masz na zbyciu ok 1100 zł za 50 ml, poza tym Amouage Memoir Man i Honour Man. Z tańszych: Gucci PH, Rochas Lui, Lacroix Tumulte PH. Allure nie jest specjalnie męski, to bardzo przyjemny ciepły i trochę słodkawy otulacz. W nim nie będziesz czuł się jak samiec ![]() Black Cube można kupić za niemal połowę - http://www.universalperfumesandcosme...product_id=456 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38231898]No ba
![]() Tam same okazyjne okazje ![]() a Twój flakon dotarł już? w całości?
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38255321]
![]() Już blisko 2 tygodnie temu ![]() Bodaj 16 dni trwała realizacja ![]() No i na szczęście dotarł cały ![]() bo tak sie zastanawiam nad zakupami tam... chociaz w zasadzie od nowego roku planuje odwyk ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ceny mają tam bardzo przyjazne, tylko jeszcze żeby pakował jak należy, jakieś bąble itp, to byłoby super ![]() Gdyby nie to, to sam jeszcze bym se nabył Black Cube, a tak to się chyba odlewem zadowolę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja proonuję dwa zapachy - raczej mało popularne: Minotaur Palomy Picasso i klasyczny Aramis ARAMISA
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Męskie jak diabli i mają taką aurę tajemniczości.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Wrocilem, nie mam gdzie powachac tych drozszych perfum bo w Bialymstoku ich nie ma w galeriach.
Wachalem wiele podczas przechadzek i jednak chyba zauroczylem sie w Chanel Allure Home. Strasznie ciezko jest wybrac perfumy, nie wiem jak kiedys mi to sie udawalo w 5minut podczas zakupow... ![]() Co sadzicie dziewczyny o Allure Home, jak juz wczesniej wspomnialem "dostepu" do drozszych nie posiadam. Zdecydowanie kupie jeszcze jakies dodatkowo. Mam brac jak cos perfumy czy wode toaletowa? pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Allure Homme występuje tylko w wersji EDT PS. W 5 minut to sobie w ciemno mozna kupować, bo w tym czasie nawet nuty głowy nie wyparują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Przepięknie pachnie Le Male - Jean Paul Gaultier'a ![]() „Wymuskana” elegancja, połączona z surową, męską zmysłowością. ![]() Uwielbiam, gdy mój mąż nim pachnie. Ten zapach zawsze kojarzy mi się z eleganckim mężczyzną z klasą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie to milusi otulacz i właśnie najlepszy na wieczory ![]() Chyba Ci się pomyliło z którąś wersją Sport ![]() Le Male elegancki i z klasą? Dla mnie to istny fircyk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moje typy dla mezczczyzny to Annayake Tomo L,ambre des Merveilles Hermesa do przetestowania w Marionnaud jesli jestes z Bialegostoku Tom ford Oud, Le labo rose 31 dosyc ciezko o probke ,ale bardzo warto.. Akkad i Gallad Idole przepieknie rozwinely sie na meskiej skorze w razie potrzeby przetestowania warto zalapac sie na wspolne zakupy gdzie mozesz zawsze wziasc ml. na probe, a i opisy zapachow i linki zawsze sa w watkach....pozdrawiam i zycze milych testow i poszukiwan ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Mnie tam się męskie Allure nieszczególnie podoba
![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
2h i przy okazji wizyty w Warszawie można odwiedzić którąś filię Quality czy Galilu
![]()
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Jeśli szukasz jakiś perfum, aby oczarować nimi dziewczyny, wybierz coś z wyższej półki - Calvin Klein, Boss, Versace itd.
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38290895]Czyżby post dla samego posta?
![]() Chyba dla reklamy pod postem ![]()
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Zapomnialam dodac ,ze w Bialymstoku mozna przetestowac Molvizary....a po telefonicznej pogawedce z przedstawicielem z mila checia wysylaja gratisowo probki do domu.....(Ja dostalam).....mozna z doradca umowic sie na testy w perfumeri lub fili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.