![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Lokówka Bosch Quattro - Ion
Chciałabym podzielić się z Wami opinią o lokówce Bosch Quttro - Ion, którą mam możliwość testować. Przesyłkę otrzymałam dwa dni temu i od razu przystąpiłam do testów.
Dwa słowa na temat moich włosów. Jest ich dość dużo, ale są bardzo cienkie, tak, że przy złej fryzurze zdarzają się prześwity. Mają tendencję do puszenia i falowania, przy twarzy robi mi się czasem aureolka z małych loczków ![]() Lokówki używałam kiedyś regularnie, była to taka stara, podstawowa lokówka mojej mamy, metalowa, bez obrotowego sznura, nakręcenie włosów zajmowało godzinę lub lepiej (długość do ramion). Kiedy przeczytałam o akcji Boscha stwierdziłam, że mogłabym przeprosić się z loczkami, gdybym miała naprawdę dobry sprzęt. Dwa dni temu tadaaaam, sprzęt przybył ![]() Na początku podeszłam do mojej nowej lokówki jak do jeża. Musiałam poprzesuwać i ponaciskać, żeby przekonać się, że wcale tak łatwo nie poparzy i nie ugryzie... Tu od razu napiszę, że lokówka ma bardzo intuicyjną obsługę, żeby ją włączyć należy przesunąć pierścień, mamy też do wyboru trzy stopnie regulacji grzania. Dodatkowy przycisk z napisem "ion" powoduje włączenie jonizacji i to, że lokówka zaczyna wyglądać nie tylko nowocześnie ale też kosmicznie (zapalają się czerwone światełka wzdłuż rączki, dzięki czemu zawsze będziemy wiedzieć, czy jonizacja jest włączona czy nie). Rączka jest przyjemna w dotyku, gładka i matowa. Jeśli chodzi o samo użytkowanie: Dla moich cienkich włosów wystarcza 1 poziom mocy ![]() Obrotowy kabel i nienagrzewająca się końcówka znacznie ułatwiają zrobienie fryzury. Lokówka gładko sunie po włosach, nic nie haczy, wystarczy przytrzymać kosmyk parę sekund, by uzyskać ładny skręt. Włosy po zakręceniu są błyszczące i wyglądają na zdrowe. A zrobienie fryzury zajęło mi może 20 minut, a jak dojdę do wprawy to potrwa to pewnie krócej. Do tej pory byłam zwolenniczką włosów albo wyprostowanych, albo fal zrobionych prostownicą. Nie zrezygnuję z prostych włosów, ale wiem, że fale zastąpią loki, a wysuszone, połamane kosmyki zastąpią zdrowe, miękkie włosy ![]() I moja fryzura będzie przeczyła tym wszystkich, którzy myślą, że lokówki odeszły do lamusa! Wybaczcie ogrom tekstu, naprawdę jestem zachwycona lokówką Bosch Quttro - Ion i tym, co robi z moimi włosami. Jeśli tęsknicie za lokówkami i lokami - Bosch w dłoń i do dzieła! |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.