Proszê o przeczytanie i pomoc - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-06-23, 06:28   #1
julkaa22
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Proszê o przeczytanie i pomoc

Witam!
Na pocz±tku napisze, ¿e mam 22 lata, a D ma 26.
Pocz±tkowo my¶la³am, ¿e z³apa³am Pana Boga za nogi znalaz³am ch³opaka, który mnie szanuje, kocha, jest we mnie wpatrzony jak w obrazek, jest dobrze wychowany, inteligentny. Po roku zwi±zku przeprowadzi³am siê do niego i wtedy dowiedzia³am siê, ¿e ma d³ugi, nie by³y one jakie¶ du¿e wiêc nie specjalnie siê przeje³am. Obieca³ je sp³acaæ i to robi³. A¿ pewnego dnia na spacerze, praktycznie rozp³aka³ siê na moich oczach i powiedzia³, ¿e potrzebuje 3 tys. z³otych, bo inaczej bêdzie mia³ windykacje na karku. Wiêc ja po¿yczy³am te pieni±dze od kolegi, zobowi±za³ siê, ¿e odda je w ci±gu 2-3 miesiêcy. Pó¼niej poprosi³ mnie, ¿ebym wziê³a z Providenta po¿yczkê na samochód potrzeby do biznesu. Wziê³am a ¿e plany siê zmieni³y i nie kupi³ samochodu, umówili¶my siê, ¿e ca³o¶æ oddajemy, bo kasa nie by³a ruszana. Dzieñ przed oddaniem przyszed³ do mnie z min± skulonego psa i powiedzia³, ¿e wzi±³ pieni±dze, bo by³y mu potrzebne na sp³atê d³ugu. Najgorsze jest to, ¿e nie sp³aca zobowi±zañ, które na mnie wzi±³ do koñca, to znaczy, ¿e trochê sp³aca, trochê nie, nie jest systematyczny. Bojê siê, ¿e je¶li bym od niego odesz³a i siê wyprowadzi³a to ca³kowicie by ola³ sprawê i nie sp³aca³ ca³kowicie, a ja nie mam mo¿liwo¶ci sp³acenia tego sama, jestem na sta¿u.
Dochodzi jeszcze do tego, ¿e potrafi mnie szarpn±c lub popchn±æ gdy co¶ go zez³o¶ci. Nie wspomnê, ¿e nie uprawiali¶my seksu ju¿ z po³ roku, czego akurat nie ¿a³ujê.
Piszê, bo chcia³abym od Was rady, widzia³am jak pomogali¶cie innym dziewczynom. Mo¿e jest kto¶ w podobnej sytuacja jak moja i mo¿e mi powiedzieæ jak sobie poradzi³, bo jestem w kompletnej rozsypce.
julkaa22 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 06:47   #2
Nebtu
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 366
Dot.: Proszê o przeczytanie i pomoc

Wiem, ¿e to drastyczna rada i zdarzy³o mi siê narzekaæ, ¿e dziewczyny tutaj zbyt czêsto j± udzielaj± bez podstaw, ale... odesz³abym.

Dla Twojego w³asnego dobra. Moja znajoma te¿ kiedy¶ pozaci±ga³a po¿yczek w Providencie, zaczêli j± w koñcu odwiedzaæ smutni panowie. On nie szanuje Ciebie, sama widzisz ju¿ po tym wykorzystywaniu przez niego Twoich pieniêdzy.

Windykacja czy nawet komornik na g³owie to nie jest tragedia ¿yciowa. A je¶li dalej tak pójdzie, i Ty bêdziesz mia³a to samo na g³owie! Uciekaj!
Nebtu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 06:59   #3
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 395

Uciekaj, zerwij z nim kontakt i zapomnij!

Sprawd¼ czy masz mo¿liwo¶æ prawnego za³atwienia sprawy z pieniêdzmi (mo¿e jest szansa na to ¿eby to jednak by³y po¿yczki Twojego faceta). Mo¿e udaj siê po poradê prawn±.
Windykacj± i komornikiem nie denerwuj siê! Wiele mo¿na ustaliæ, ugadaæ, roz³o¿yæ w czasie. Kwestia tylko ¿eby nie unikaæ kontaktu z nim i w miarê mo¿liwo¶ci próbowaæ rozmawiaæ. No i nie daj siê w ci±gn±æ w kolejne po¿yczki!
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 07:34   #4
slawek_33
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 357

Wstyd mi za takich facetów, tylko proszê nie buduj w sobie przekonania ¿e wszyscy tacy s±. Uciekaj od niego, im prêdzej tym lepiej...
slawek_33 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 08:04   #5
imnotangel001
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 570

Jak wy¿ej- bêd±c na Twoim miejscu odesz³abym .
Nie ma sensu tkwiæ w takim czym¶, je¶li jak mówisz zdarzaj± mu siê napady agresji .
Pozatym im d³u¿ej bêdziesz w tym zwi±zku tym bardziej siê bêdziesz upewnia³a, ¿e powinna¶ odej¶c (bo w±tpiê, ¿eby nagle diametralnie Twój facet siê zmieni³) , natomiast z jego perspektywy bêdzie wygl±da³o to tak, ¿e im d³u¿ej z nim jeste¶ tym bardziej go kochasz i odpowiada Ci jego podej¶cie/ zachowanie itp. A pó¼niej bêdzie trudniej siê rozstaæ....

Mel B: START 24.06.2014
imnotangel001 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 08:12   #6
grubella
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 995

£atwo powiedzieæ, ¿e ju¿ , natychmiast odej¶æ.
A co z po¿yczk± w Prowidencie?
Odej¶cie mo¿e spowodowaæ, ¿e on zupe³nie zaprzestanie sp³acania rat.
Rozgrzeszy siê. Taki typ, drañ bez honoru i ambicji.
Je¶li nie jest to zbyt du¿a suma to mo¿na jako¶ przeboleæ i samej sp³acaæ.
Ale je¶li ogromna/ a pewnie jest bo odsetki w Prowidencie s± lichwiarskie/
to jeszcze z nim byæ i mocno naciskaæ aby sp³aca³.
Nie bêdzie ³atwo ¿yæ z takim kim¶ ale moim zdaniem nie ma innego wyj¶cia. Trzeba zacisn±æ zêby, przyczaiæ siê i doprowadziæ do koñca sp³atê d³ugu.
A potem odej¶æ z tarcz±.
grubella jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 08:15   #7
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 642

Cytat:
Napisane przez julkaa22 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam!
Na pocz±tku napisze, ¿e mam 22 lata, a D ma 26.
Pocz±tkowo my¶la³am, ¿e z³apa³am Pana Boga za nogi znalaz³am ch³opaka, który mnie szanuje, kocha, jest we mnie wpatrzony jak w obrazek, jest dobrze wychowany, inteligentny. Po roku zwi±zku przeprowadzi³am siê do niego i wtedy dowiedzia³am siê, ¿e ma d³ugi, nie by³y one jakie¶ du¿e wiêc nie specjalnie siê przeje³am. Obieca³ je sp³acaæ i to robi³. A¿ pewnego dnia na spacerze, praktycznie rozp³aka³ siê na moich oczach i powiedzia³, ¿e potrzebuje 3 tys. z³otych, bo inaczej bêdzie mia³ windykacje na karku. Wiêc ja po¿yczy³am te pieni±dze od kolegi, zobowi±za³ siê, ¿e odda je w ci±gu 2-3 miesiêcy. Pó¼niej poprosi³ mnie, ¿ebym wziê³a z Providenta po¿yczkê na samochód potrzeby do biznesu. Wziê³am a ¿e plany siê zmieni³y i nie kupi³ samochodu, umówili¶my siê, ¿e ca³o¶æ oddajemy, bo kasa nie by³a ruszana. Dzieñ przed oddaniem przyszed³ do mnie z min± skulonego psa i powiedzia³, ¿e wzi±³ pieni±dze, bo by³y mu potrzebne na sp³atê d³ugu. Najgorsze jest to, ¿e nie sp³aca zobowi±zañ, które na mnie wzi±³ do koñca, to znaczy, ¿e trochê sp³aca, trochê nie, nie jest systematyczny. Bojê siê, ¿e je¶li bym od niego odesz³a i siê wyprowadzi³a to ca³kowicie by ola³ sprawê i nie sp³aca³ ca³kowicie, a ja nie mam mo¿liwo¶ci sp³acenia tego sama, jestem na sta¿u.
Dochodzi jeszcze do tego, ¿e potrafi mnie szarpn±c lub popchn±æ gdy co¶ go zez³o¶ci. Nie wspomnê, ¿e nie uprawiali¶my seksu ju¿ z po³ roku, czego akurat nie ¿a³ujê.
Piszê, bo chcia³abym od Was rady, widzia³am jak pomogali¶cie innym dziewczynom. Mo¿e jest kto¶ w podobnej sytuacja jak moja i mo¿e mi powiedzieæ jak sobie poradzi³, bo jestem w kompletnej rozsypce.
Wia³abym, a¿ by siê za mn± kurzy³o. Facet jest totalnie nieodpowiedzialny, AGRESYWNY i wg mnie nie jeste¶ dla niego ¿adn± "ukochan±", a pani±, która mo¿e (bo ma jeszcze zdolno¶æ) wzi±æ dla niego kolejne po¿yczki. Innymi s³owy trafi³a¶ na zwyk³ego oszusta. Có¿, masz nauczkê na przysz³o¶æ, potraktuj j± jako p³atn± lekcjê ¿ycia i wiej!
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 08:18   #8
cholernarejestracja
Copyraptor

Wiadomo¶ci: 21 283

By³am z takim cz³owiekiem, chocia¿ nigdy nie da³am siê namówiæ na wziêcie kredytu. Za ka¿dym razem by³ bardzo skruszony, smutny i p³aczliwy, za ka¿dym razem siê przyznawa³ i bi³ w piersi, obiecywa³ poprawê, ale wci±¿ zaci±ga³ kolejne kredyty na sp³atê poprzednich, nie potrafi³ inaczej, ogólnie - bagno. Zwiewaj, on siê nie zmieni.

W zasadzie powinna¶ zwiaæ ju¿ za to, ¿e potrafi Ciê szarpn±æ jak ma muchy w nosie, to wystarczaj±cy sygna³ ostrzegawczy.
cholernarejestracja jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 08:18   #9
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez grubella Poka¿ wiadomo¶æ
£atwo powiedzieæ, ¿e ju¿ , natychmiast odej¶æ.
A co z po¿yczk± w Prowidencie?
Odej¶cie mo¿e spowodowaæ, ¿e on zupe³nie zaprzestanie sp³acania rat.
Rozgrzeszy siê. Taki typ, drañ bez honoru i ambicji.
Je¶li nie jest to zbyt du¿a suma to mo¿na jako¶ przeboleæ i samej sp³acaæ.
Ale je¶li ogromna/ a pewnie jest bo odsetki w Prowidencie s± lichwiarskie/
to jeszcze z nim byæ i mocno naciskaæ aby sp³aca³.
Nie bêdzie ³atwo ¿yæ z takim kim¶ ale moim zdaniem nie ma innego wyj¶cia. Trzeba zacisn±æ zêby, przyczaiæ siê i doprowadziæ do koñca sp³atê d³ugu.
A potem odej¶æ z tarcz±.
Za g³upotê trzeba p³aciæ. Jak siê bierze dla byle go¶cia z przypadku po¿yczki, w dodatku w parabankach, to niestety siê trzeba nastawiæ i na to, ¿e siê bêdzie to samej sp³aca³o. Czy ona z nim bêdzie, czy nie, to i tak powinna siê nastawiæ, ¿e to sama bêdzie musia³a sp³acaæ. Najwy¿ej niech ju¿ teraz idzie do radcy prawnego / prawnika i siê orientuje jak potem mu t± kasê z gard³a wyci±gn±æ.

Pogrubione: od takiego "przyczajania siê" mo¿e te zêby straciæ, skoro go¶æ jest coraz bardziej agresywny. Pewnie jeszcze co¶ wymy¶li - kolejne po¿yczki, albo inne takie.
Stary 2014-06-23, 08:22   #10
grubella
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Za g³upotê trzeba p³aciæ. Jak siê bierze dla byle go¶cia z przypadku po¿yczki, w dodatku w parabankach, to niestety siê trzeba nastawiæ i na to, ¿e siê bêdzie to samej sp³aca³o. Czy ona z nim bêdzie, czy nie, to i tak powinna siê nastawiæ, ¿e to sama bêdzie musia³a sp³acaæ. Najwy¿ej niech ju¿ teraz idzie do radcy prawnego / prawnika i siê orientuje jak potem mu t± kasê z gard³a wyci±gn±æ.

Pogrubione: od takiego "przyczajania siê" mo¿e te zêby straciæ, skoro go¶æ jest coraz bardziej agresywny. Pewnie jeszcze co¶ wymy¶li - kolejne po¿yczki, albo inne takie.
Je¶li to by³a po¿yczka wziêta na auto to mo¿e byæ suma , któr± pó³ ¿ycia autorka bêdzie musia³a sp³acaæ. Mo¿na siê za³amaæ psychicznie.
Jak wejdzie w nowy zwi±zek z takim d³ugiem?
£atwiej i szybciej je¶li on przynajmniej czê¶æ sp³aci.
Stary 2014-06-23, 08:23   #11
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Je¶li to by³a po¿yczka wziêta na auto to mo¿e byæ suma , któr± pó³ ¿ycia autorka bêdzie musia³a sp³acaæ. Mo¿na siê za³amaæ psychicznie.
Wola³abym sp³acaæ po¿yczkê pó³ ¿ycia ni¿ dawaæ siê za tê kasê szarpaæ i poni¿aæ. To tylko pieni±dze, szacunku do samej siebie mi nikt nie zwróci.
Stary 2014-06-23, 08:24   #12
grubella
BAN sta³y

Je¶li on dobrowolnie siê nie zgodzi na przejêcie d³ugu to d³ug jest autorki i ona musi go sp³aciæ.
¯aden prawnik nie pomo¿e.
Podpisa³a umowê i koniec.
Stary 2014-06-23, 08:26   #13
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
A wcze¶niej tego nie wiedzia³a? Ma siê daæ szarpaæ dla kasy? A facet bêdzie pewnie mia³ coraz wiêksze fochy i agresora, jak zobaczy ile jeszcze do sp³aty. Przede wszystkim jak ma go pilnowaæ, czy naprawdê zap³aci³?
Stary 2014-06-23, 08:27   #14
grubella
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Poka¿ wiadomo¶æ
Wola³abym sp³acaæ po¿yczkê pó³ ¿ycia ni¿ dawaæ siê za tê kasê szarpaæ i poni¿aæ. To tylko pieni±dze, szacunku do samej siebie mi nikt nie zwróci.
Ale jak ¿yæ w takim wypadku gdy prawie nic nie zostaje na ¿ycie, trzeba siê ograniczaæ we wszystkim.
A im d³u¿ej siê sp³aca tym d³ug jeszcze ro¶nie.

Autorko , jaka to suma pozosta³a do sp³acenia razem z odsetkami?
Stary 2014-06-23, 08:27   #15
Konto usuniête

Cytat:
Sp³aci albo nie sp³aci a Autorka do tego czasu mo¿e osiwieæ ze stresu. Lepiej skonsultowaæ siê i dowiedzieæ czy moze jako¶ prawnie zadzia³aæ, ni¿ siedzieæ z podkulonym ogonem i zastanawiaæ siê czy panu facetowi jutro co¶ nie odbije.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 08:29   #16
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Ale jak ¿yæ w takim wypadku gdy prawie nic nie zostaje na ¿ycie, trzeba siê ograniczaæ we wszystkim.

Poprosiæ o pomoc rodzinê, roz³o¿yæ sp³atê na d³u¿szy okres, skonsolidowaæ kredyty. Jest wiele rozwi±zañ które nie zak³adaj± bycia workiem treningowym za np. 400z³ miesiêcznie.
Stary 2014-06-23, 08:29   #17
grubella
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
A wcze¶niej tego nie wiedzia³a? Ma siê daæ szarpaæ dla kasy? A facet bêdzie pewnie mia³ coraz wiêksze fochy i agresora, jak zobaczy ile jeszcze do sp³aty. Przede wszystkim jak ma go pilnowaæ, czy naprawdê zap³aci³?
W chwili obecnej facet wprawdzie nieregularnie ale sp³aca co¶ tam.
Ka¿dy tysi±c dobry wyci±gniêty od niego.
Stary 2014-06-23, 08:31   #18
Konto usuniête

Ale Autorka mo¿e przecie¿ staraæ siê og³osiæ upad³o¶æ (tu ju¿ prawnik pomo¿e). Rozwi±zañ przy po¿yczce i jej sp³acie jest wiêcej i s± bardziej "op³acalne emocjonalnie" ni¿ siedzenie dalej w toksycznym zwi±zku. Bo co je¿eli facet zmusi Autorkê np. do wziêcia kolejnych np. za pomoc± przemocy fizycznej i emocjonalnej?
Stary 2014-06-23, 08:33   #19
grubella
BAN sta³y

Przy ma³ej sumie mo¿na mu podarowaæ i samej sp³aciæ.
Ale przy ogromnej? Te¿ mo¿na osiwieæ i zwariowaæ gdy ¿yje siê ze ¶wiadomo¶ci±, ¿e pracuje siê latami na kogo¶ kto mnie oszuka³.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 08:42   #20
julkaa22
Przyczajenie

Cytat:

10 tys Providenta+3 tys u mojego kolegi. Dla mnie jest to duza kwota, poniewaz mam tysiac zlotych stazu. Jesli odejde to bede musiala sie za utrzymac, a gdzie jeszcze splacanie tych dlugow to nie mam pojecia
Stary 2014-06-23, 08:45   #21
grubella
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez julkaa22 Poka¿ wiadomo¶æ
10 tys Providenta+3 tys u mojego kolegi. Dla mnie jest to duza kwota, poniewaz mam tysiac zlotych stazu. Jesli odejde to bede musiala sie za utrzymac, a gdzie jeszcze splacanie tych dlugow to nie mam pojecia
10 tysiêcy ju¿ z odsetkami ? czy to sama suma po¿yczki?
Stary 2014-06-23, 08:47   #22
julkaa22
Przyczajenie

Cytat:
10 tysiêcy ju¿ z odsetkami ? czy to sama suma po¿yczki?
To ca³a suma ju¿ z odsetkami.
Stary 2014-06-23, 08:52   #23
grubella
BAN sta³y

Jest to du¿o ale nie a¿ tak aby siê nie da³o sp³aciæ samemu.
S±dzi³am, ¿e wiêcej skoro to po¿yczka by³a na auto.
Po sta¿u je¶li nie znajdziesz tu pracy to jecha³abym za granicê i nawet przy najprostszych, najmniej p³atnych pracach w rok albo nawet krócej da³oby siê d³ugu pozbyæ.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-23, 09:04   #24
kennedy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 401

wez z nim pogadaj co on zrobil w ogole z ta kasa?
jak moglas byc taka glupia? nie ogarniam, ty sie dziewczyno zakopalas w dlugach na wlasne zyczenie.

niby pasowaloby zwiac od tego goscia ale wtedy zaloze sie ze nie bedzie w ogole splacal.

tacy jak on w ogole nie maja honoru.
z drugiej strony zostac ale po co? slabo by mi sie robilo na mysl ze musze na niego patrzec.

pracuje? zarabia? provident jest na ciebie rozumiem?
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”.
kennedy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 09:18   #25
Kocica84
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 320

Uwa¿am ¿e gra na twoim wspó³czuciu i lito¶ci a takich kretynów na ¶wiecie nie brakuje Ja bym nie bra³a z providenta ani z³otówki s± lepsze instytucje kredytowe Po za tym ¼le zrobi³a¶ ¿e wzie³a¶ to na siebie ale to juz sie sta³o a kredyt zosta³ Musisz z nim porozmawiaæ bo obawiam sie z tego co piszesz ¿e mo¿e cie z tym problemem zostawiæ sam± skoro ju¿ p³aci albo nie p³aci.
Kocica84 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 09:31   #26
loloona_79
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 747

Kiepska sprawa
nie ma co Autorki oceniaæ - b³±d zrobi³a i tyle
Niestety moja przyjació³ka mia³a podobn± sytuacj±: wziê³a na siebie pozyczkê dla dobrego kolegi z pracy ("znamy siê, pracujemy ze sob± 5 lat" itp). Umowê w banku wziê³a na siebie (nie mam pojêcia czemu, on chyba mia³ juz kredyt hipoteczny, a chodzi³o o kwotê rzêdy 7000z³). Dodatkowo "zabezpieczy³a siê" umow± miêdzy nimi.
Po kilku miesi±cach okaza³o siê, ¿e kole¶ znikn±³, dos³ownie, wyjecha³, nawia³, nie wiadomo gdzie jest. A do przujació³ki przysz³o pisemko z banku ze ponad 10 000 z³ ma do sp³aty bo odsetki roz³y, bo poan kolega ju¿ kilka miesiêcy nie sp³aca³ rat.

Obi³o siê o prawnika, o bank , no ale niestety - umowa na ni±, banu nie obchodzi nic wiêcej. Wiêc dziewczyna ma na pensji komornika i przez rok jest totalnie udupiona - kasê jej ¶ci±gaj± z pensji.

Pisze to po to by¶ siê zastanowi³a, czy odchodziæ tak od razu. Zdajê sobie sprawê, ¿e nie-odej¶cie wi±¿e siê dla Ciebie z odegraniem teatrzyku pt "kocham siê miniu miniu". pytanie czy jeste¶ w stanie (psychicznie i finansowo) sp³acaæ czyje¶ d³ugo?
Stary 2014-06-23, 09:34   #27
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

Cytat:
Napisane przez slawek_33 Poka¿ wiadomo¶æ
Wstyd mi za takich facetów, tylko proszê nie buduj w sobie przekonania ¿e wszyscy tacy s±. Uciekaj od niego, im prêdzej tym lepiej...
Zgadzam siê. Uciekaj szybko od oszusta i naci±gacza.
Czy masz jakiedowody na to, ¿e dawa³a¶ mu pieni±dze? Pisemne? ¦wiadków? Je¶li nie, to zapomnij o odzyskaniu tych pieniêdzy.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 09:42   #28
Miss_Bow
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 229

Ja tez by³am z kim¶, kto nie umia³ wyj¶æ z d³ugów, by³ nieogarniety finansowo, pomaga³am mu na wszelskie sposoby i sama narobi³am sobie d³ugów. Odeszlam. Ale do tej pory to sp³acam... Moja rada? Uciekaj! Jezeli nie widzisz szans, ¿e Ci te pieni±dze odda, to tym bardziej uciekaj - zanim jeszcze wiecej d³ugów sobie przez niego narobisz...

Wys³ane z mojego iPhone przez Tapatalk, wiêc czasami brakuje ogonków i kreseczek

24 wrze¶nia 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 09:45   #29
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

a co to za d³ugi? ten kole¶ w ogóle pracuje?
jak dla mnie to znalaz³ sobie naiwn±, która go sponsoruje i robi za worek treningowy. no uk³ad idealny. kobito, gdzie ty mia³a¶ oczy?

skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-06-23, 09:49   #30
grubella
BAN sta³y

Mo¿e co¶ da pogadanie z tym koleg± u którego masz 3tysi±ce d³ugu?
Aby przychodzi³ do was i domaga³ siê zwrotu od niego jak najszybciej, ¿e nie mo¿e d³u¿ej czekaæ na swoje pieni±dze, potrzebuje ich ju¿.
Mo¿e to zmobilizuje go¶cia do sp³aty.
To ju¿ zawsze mniej.

Autorko a jak siê rozliczacie we wspólnym mieszkaniu, kto i w jakiej czê¶ci p³aci za rachunki itp. ?

Ogranicz ¿ycie towarzyskie, przyjemno¶ci , nawet ¿ywno¶æ o ile prowadzicie wspóln± kuchniê.
Jak najmniej dawaj do wspólnej kasy. Zaoszczêdzone pieni±dze wp³acaj gdzie¶ w tajemnicy przed nim.

I nie daj siê namówiæ ju¿ wiêcej na ¿adn± po¿yczkê, kredyt.
Ani grosza.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-07-09 19:48:35

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.