|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
poobgryzane rzodkiewki ;(
Nie dawno zasialam w ogrodku rzodkiewki, jednak dzisiaj zauwazylam że są cale poobgryzane, jak się pozbyc szkodnikow? Zdjęcie w załączniku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: poobgryzane rzodkiewki ;(
jakby tylko część korzenna była poobgryzana, to zapewne miałyby za wigotno, i robaki wtedy grasują najbarziej, tak moja mama zawsze mówi.
A jak tam, to pewnie jesteś latające coś, bo zaobserwowałaś co to? W ogrodniczych sklepach jest mnóstwo preperatów na szkodniki/robaki. Rozciencza się i pryska, ja jak nie miałam spryskiwacza specjalnego, to używałam butelki po płynie do mycia okien. Zaobserwuj co to i idz do sklepu, na pewno coś doradzą ![]() ja tez mam rzodkiew, weszły mrówki ale nic narazie nie pogryzły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
a ogryzły korzonek pewnie ślimaki bezskorupkowe, ich larwy będące w ziemi/. Albo myszy polne albo inne "gryzonie". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wiecie jak się tego pozbyć zanim zniszczy mi wszystko? A może to turkuć podjadek? Miałyście go kiedyś? Jeśli chodzi o ogrodnictwo, to jestem zupełnym lajkiem dlatego pytam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale trzeba to sprawdzić czy to akurat on i jeśli tak to robić pułapki na niego. Jest wielki, nie trudno go zauważyć. unosi lekko glebę gdy pod nią żeruje. Nie lubi liści olchy, można powtykać gałązki olchy w glebę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
U mnie w ogrodzie był problem ze ślimakami, który rozwiązałam wykładając folią taką "barierę" dookoła roślinek, które były ciągle atakowane i wysypałam to solą. Ślimaki przestały grasować, po jakimś czasie to zdemontowałam i już nie wróciły.
______________ Szukam pracy za granicą, najlepiej we Francji. Edytowane przez nightwisher Czas edycji: 2014-08-05 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
I norniki jedzą korzenie marchwi, pietruszki, rzodkwi, buraków, ziemniaków, czyli gryzonie, to trudno wytępić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.