|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
powrót zauroczenia
cześć
![]() zastanawiam się ostatnio czy możliwa jest sytuacja, w której ktoś zrywa związek, nie widzi drugiej osoby jakis czas, np. 2 - 3 miesiące....po czym spotykając ją przypadkiem zaczyna żałowac swojej decyzji....ponownie się zauracza... Co myslicie o takiej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: powrót zauroczenia
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak, może tak być. W końcu to nie jest tak "pstryk-odkochuję się". Często zobaczenie ponowne drugiej osoby może przypomnieć dawne uczucia, wspólne chwile, ale oczywiście nie znaczy to, że taka osoba do Ciebie wróci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wychodzę z założenia, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi i jakiś powód rozstania musiał być. Edytowane przez 177074a95c95c072642aabbfb45e7c2a5488fd4d_62d49473ad19b Czas edycji: 2012-04-11 o 01:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie łudź się, on nie wróci.. a nawet jeśli to chciałabyś kogoś, kto jest niezdecydowany?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Wszystko zależy od okoliczności. Jakie były powody zerwania, co się od tego czasu zmieniło itd.
Włazić do tej samej rzeki nie ma co jeśli podczas pływania się wpadało w wiry i rybki podgryzały ![]() Jeśli jednak pływało się całkiem przyjemnie, to czemu nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
jest już milion pięcset wątkow o powrotach do tej samej rzeki, bala bla, o psie ogrodnika bbla bla, sentymentach i próbie naprawy bla bla, juz nie wspomnę o wątkach kulinarnych o jakości odgrzewanego kotleta
![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To, że macie chwilowo siebie na wzajem, aż do czasu, gdy któreś z was znajdzie kogoś ciekawszego? A może ma wyniknąć coś stabilniejszego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
chodziło mi o sam fakt odczucia, ze jednak może podjęło się złą decyzję odchodząc...o czym zdaliście sobie sprawę dopiero jakiś czas po rozstaniu, przykładowo widząc ex na ulicy czy w przypadkowo w jakimś innym miejscu....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja powiem więcej...to jest bardzo częste zjawisko. 2 czy 3 miesiace to często za mało, zeby jakieś uczucia wygasły, a na pewno już niezaspokojone pragnienia. :P
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
no tak, tylko, chodzi mi o sytuację, gdy przykładowo zrywacie, myślicie, ze dobrze robicie, czujecie, że to nie to....po czym 2,3,4 m-ce później spotykając ex dochodzicie do wniosku, że może rozstanie było błędem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Zrywanie z rozsądku to często tak sie właśnie kończy. Jakaś niekonczącą sie historia powrotów i odejść. Najzdrowszym argumentem jest brak uczucia. Jeżeli uczucie jest, ale pojawiły się przeszkody to trzeba tylko zacisnąć poślady i je pokonywać konstruktywnie, a nie uciekać od problemu.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Odnawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Właśnie ja mam taką głupią sytuacje, bo byłam na zauroczona w facecie, który od początku nie był dla mnie. Po prostu inne światy, on z dobrego domu, inteligentny, kulturalny, wykształcony, niesamowicie przystojny i namiętny a ja zwykła dziewczyna z bagażem doświadczeń. Na początku starał się o mnie ale ja niechętnie do tego podchodziłam. Zerwaliśmy kontakt, po miesięcu się odezwał, znowu zaczęło między nami iskrzyć, zakochałam się, wydawało się że on też, było piękne ale nagle dwa inne światy się spotkały, zdania zaczęły się różnić, poglądy też całkowicie inne, on chciał rozmawiać na tematy których ja nawet nie potrafiłam zrozumieć. Mimo wszystko nadal bardzo się starałam ale w końcu zostałam sama ze złamanym sercem. Teraz jestem w związku z facetem, który kocha mnie na zabój ale znowu mi samej ciężko go pokochać. A ten stary niedawno się odezwał.. Myślałam trzy dni czy odpowiedzieć na wiadomość i znowu się zaczęło. Pisaliśmy tylko chwilę ale podczas tego czułam motylki w brzuchu, serce waliło mi jak oszalałe, wspomnienia wróciły ale i także obawy, że jeżeli znowu będę utrzymywać z nim kontakt to się wkręce, zaurocze ponownie i przez swoją głupotę stracę mężczyznę któremu naprawdę na mnie zależy. Eh... głupie serce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moja rodzina mówi, że miłość przyjdzie z czasem a lepszego juz mogę nie znaleźć. Mimo wszystko masz rację, jeśli nic nadal nie będę czuć to niestety zakończę związek żeby jemu nie robić jeszcze większej przykrości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nic nie czujesz, to już nie poczujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A nie uważasz, że miłość może przyjść z czasem? Czasem zdaje mi się, że poprzez poprzednie odrzucenia teraz boje się pokochać. Może właśnie potrzeba mi kogoś kto pokaże mi, że jednak mnie nie zostawi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Coś znalazłam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15050079 https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post36865461 Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-07-07 o 02:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.