powrót zauroczenia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-10, 23:02   #1
Aleksandra12312
Raczkowanie

powrót zauroczenia

cześć

zastanawiam się ostatnio czy możliwa jest sytuacja, w której ktoś zrywa związek, nie widzi drugiej osoby jakis czas, np. 2 - 3 miesiące....po czym spotykając ją przypadkiem zaczyna żałowac swojej decyzji....ponownie się zauracza... Co myslicie o takiej sytuacji?
Aleksandra12312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 00:23   #2
laisla
Zakorzenienie

Dot.: powrót zauroczenia

Cytat:
Napisane przez Aleksandra12312 Pokaż wiadomość
cześć

zastanawiam się ostatnio czy możliwa jest sytuacja, w której ktoś zrywa związek, nie widzi drugiej osoby jakis czas, np. 2 - 3 miesiące....po czym spotykając ją przypadkiem zaczyna żałowac swojej decyzji....ponownie się zauracza... Co myslicie o takiej sytuacji?
Są zwolennicy nie wchodzenia drugi raz do tej samej rzeki i druga opcja, tacy, którzy wracają bo jednak czegoś im brakuje lub zrozumieli coś, czego wcześniej nie dostrzegali..problem stary jak świat i nigdy nie rozwiązany.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 00:40   #3
Candy_lips
Zakorzenienie

Tak, może tak być. W końcu to nie jest tak "pstryk-odkochuję się". Często zobaczenie ponowne drugiej osoby może przypomnieć dawne uczucia, wspólne chwile, ale oczywiście nie znaczy to, że taka osoba do Ciebie wróci.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 01:09   #4
177074a95c95c072642aabbfb45e7c2a5488fd4d_62d49473ad19b
Konto usunięte

Cytat:
cześć

A może to nie zauroczenie, a sentyment i wspomnienia dobrych chwil? Ja tam do wszystkich swoich byłych sentyment mam

Wychodzę z założenia, że dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi i jakiś powód rozstania musiał być.

Edytowane przez 177074a95c95c072642aabbfb45e7c2a5488fd4d_62d49473ad19b
Czas edycji: 2012-04-11 o 01:10
177074a95c95c072642aabbfb45e7c2a5488fd4d_62d49473ad19b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 05:35   #5
normalnyFacet
Zakorzenienie

nie łudź się, on nie wróci.. a nawet jeśli to chciałabyś kogoś, kto jest niezdecydowany?
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-11, 10:30   #6
potwor_z_jeziora
BAN stały

Wszystko zależy od okoliczności. Jakie były powody zerwania, co się od tego czasu zmieniło itd.

Włazić do tej samej rzeki nie ma co jeśli podczas pływania się wpadało w wiry i rybki podgryzały
Jeśli jednak pływało się całkiem przyjemnie, to czemu nie
potwor_z_jeziora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 15:30   #7
shirleyyy
Rozeznanie

jest już milion pięcset wątkow o powrotach do tej samej rzeki, bala bla, o psie ogrodnika bbla bla, sentymentach i próbie naprawy bla bla, juz nie wspomnę o wątkach kulinarnych o jakości odgrzewanego kotleta szukajcie a znajdziecie, nie ma potrzeby zaśmiecania forum
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 16:02   #8
UserOne
Rozeznanie

Cytat:
cześć

Pytanie jest takie: co ma z tego wyniknąć?
To, że macie chwilowo siebie na wzajem, aż do czasu, gdy któreś z was znajdzie kogoś ciekawszego?
A może ma wyniknąć coś stabilniejszego?
UserOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 21:58   #9
Monika12312
Raczkowanie

chodziło mi o sam fakt odczucia, ze jednak może podjęło się złą decyzję odchodząc...o czym zdaliście sobie sprawę dopiero jakiś czas po rozstaniu, przykładowo widząc ex na ulicy czy w przypadkowo w jakimś innym miejscu.... ot tak...nawet jeśli nic nie miałoby już z tego wyniknąć, bo wiedzielibyście, że druga strona nie zdecyduje się ponownie wam zaufać po porzuceniu....
Monika12312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-12, 22:03   #10
mapia1990
Raczkowanie

Ja powiem więcej...to jest bardzo częste zjawisko. 2 czy 3 miesiace to często za mało, zeby jakieś uczucia wygasły, a na pewno już niezaspokojone pragnienia. :P
Stary 2012-04-12, 22:17   #11
Monika12312
Raczkowanie

no tak, tylko, chodzi mi o sytuację, gdy przykładowo zrywacie, myślicie, ze dobrze robicie, czujecie, że to nie to....po czym 2,3,4 m-ce później spotykając ex dochodzicie do wniosku, że może rozstanie było błędem....
Monika12312 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-12, 22:20   #12
mapia1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monika12312 Pokaż wiadomość
no tak, tylko, chodzi mi o sytuację, gdy przykładowo zrywacie, myślicie, ze dobrze robicie, czujecie, że to nie to....po czym 2,3,4 m-ce później spotykając ex dochodzicie do wniosku, że może rozstanie było błędem....
Zrywanie z rozsądku to często tak sie właśnie kończy. Jakaś niekonczącą sie historia powrotów i odejść. Najzdrowszym argumentem jest brak uczucia. Jeżeli uczucie jest, ale pojawiły się przeszkody to trzeba tylko zacisnąć poślady i je pokonywać konstruktywnie, a nie uciekać od problemu.
Stary 2014-07-04, 19:51   #13
adrian122
Raczkowanie

Odnawiam
adrian122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 20:00   #14
dagnyze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adrian122 Pokaż wiadomość
Odnawiam
Hahaha. Tzn. rozumiem, ale już nie mogłam się pohamować od śmiechu.
dagnyze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 20:13   #15
adrian122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagnyze Pokaż wiadomość
Hahaha. Tzn. rozumiem, ale już nie mogłam się pohamować od śmiechu.
adrian122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 01:07   #16
Wykorkowana
Raczkowanie

Właśnie ja mam taką głupią sytuacje, bo byłam na zauroczona w facecie, który od początku nie był dla mnie. Po prostu inne światy, on z dobrego domu, inteligentny, kulturalny, wykształcony, niesamowicie przystojny i namiętny a ja zwykła dziewczyna z bagażem doświadczeń. Na początku starał się o mnie ale ja niechętnie do tego podchodziłam. Zerwaliśmy kontakt, po miesięcu się odezwał, znowu zaczęło między nami iskrzyć, zakochałam się, wydawało się że on też, było piękne ale nagle dwa inne światy się spotkały, zdania zaczęły się różnić, poglądy też całkowicie inne, on chciał rozmawiać na tematy których ja nawet nie potrafiłam zrozumieć. Mimo wszystko nadal bardzo się starałam ale w końcu zostałam sama ze złamanym sercem. Teraz jestem w związku z facetem, który kocha mnie na zabój ale znowu mi samej ciężko go pokochać. A ten stary niedawno się odezwał.. Myślałam trzy dni czy odpowiedzieć na wiadomość i znowu się zaczęło. Pisaliśmy tylko chwilę ale podczas tego czułam motylki w brzuchu, serce waliło mi jak oszalałe, wspomnienia wróciły ale i także obawy, że jeżeli znowu będę utrzymywać z nim kontakt to się wkręce, zaurocze ponownie i przez swoją głupotę stracę mężczyznę któremu naprawdę na mnie zależy. Eh... głupie serce.
Wykorkowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 01:21   #17
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wykorkowana Pokaż wiadomość
Właśnie ja mam taką głupią sytuacje, bo byłam na zauroczona w facecie, który od początku nie był dla mnie. Po prostu inne światy, on z dobrego domu, inteligentny, kulturalny, wykształcony, niesamowicie przystojny i namiętny a ja zwykła dziewczyna z bagażem doświadczeń. Na początku starał się o mnie ale ja niechętnie do tego podchodziłam. Zerwaliśmy kontakt, po miesięcu się odezwał, znowu zaczęło między nami iskrzyć, zakochałam się, wydawało się że on też, było piękne ale nagle dwa inne światy się spotkały, zdania zaczęły się różnić, poglądy też całkowicie inne, on chciał rozmawiać na tematy których ja nawet nie potrafiłam zrozumieć. Mimo wszystko nadal bardzo się starałam ale w końcu zostałam sama ze złamanym sercem. Teraz jestem w związku z facetem, który kocha mnie na zabój ale znowu mi samej ciężko go pokochać. A ten stary niedawno się odezwał.. Myślałam trzy dni czy odpowiedzieć na wiadomość i znowu się zaczęło. Pisaliśmy tylko chwilę ale podczas tego czułam motylki w brzuchu, serce waliło mi jak oszalałe, wspomnienia wróciły ale i także obawy, że jeżeli znowu będę utrzymywać z nim kontakt to się wkręce, zaurocze ponownie i przez swoją głupotę stracę mężczyznę któremu naprawdę na mnie zależy. Eh... głupie serce.
Ale Tobie nie zależy. Po co trzymać przy sobie człowieka, którego się nie kocha? To krzywdzi i jego i Ciebie, zamyka jakieś drzwi. Nie mówię aby od razu biec do tego, z którym nie wyszło ale trwanie w takim związku jest bezcelowe.
Stary 2014-07-07, 01:48   #18
Wykorkowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale Tobie nie zależy. Po co trzymać przy sobie człowieka, którego się nie kocha? To krzywdzi i jego i Ciebie, zamyka jakieś drzwi. Nie mówię aby od razu biec do tego, z którym nie wyszło ale trwanie w takim związku jest bezcelowe.
Moja rodzina mówi, że miłość przyjdzie z czasem a lepszego juz mogę nie znaleźć. Mimo wszystko masz rację, jeśli nic nadal nie będę czuć to niestety zakończę związek żeby jemu nie robić jeszcze większej przykrości.
Stary 2014-07-07, 01:54   #19
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Moja rodzina mówi, że miłość przyjdzie z czasem a lepszego juz mogę nie znaleźć. Mimo wszystko masz rację, jeśli nic nadal nie będę czuć to niestety zakończę związek żeby jemu nie robić jeszcze większej przykrości.
Rodzina chce dla Ciebie jak najlepiej, patrzy na sprawę zdroworozsądkowo tylko i wyłącznie. Ty bez uczuć nie dasz rady, prędzej czy później będzie katastrofa. Dla chłopaka większa bo on Ciebie kocha.
Jeśli nic nie czujesz, to już nie poczujesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-07, 01:59   #20
Wykorkowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Rodzina chce dla Ciebie jak najlepiej, patrzy na sprawę zdroworozsądkowo tylko i wyłącznie. Ty bez uczuć nie dasz rady, prędzej czy później będzie katastrofa. Dla chłopaka większa bo on Ciebie kocha.
Jeśli nic nie czujesz, to już nie poczujesz
A nie uważasz, że miłość może przyjść z czasem? Czasem zdaje mi się, że poprzez poprzednie odrzucenia teraz boje się pokochać. Może właśnie potrzeba mi kogoś kto pokaże mi, że jednak mnie nie zostawi.
Stary 2014-07-07, 02:08   #21
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
A nie uważasz, że miłość może przyjść z czasem? Czasem zdaje mi się, że poprzez poprzednie odrzucenia teraz boje się pokochać. Może właśnie potrzeba mi kogoś kto pokaże mi, że jednak mnie nie zostawi.
Było tutaj sporo wątków na ten temat, poszperam, może uda mi się odszukać, to zobaczysz zdanie większej ilości osób może, tutaj mało kto zajrzy. Jeśli mnie pytasz, to nie wierzę, że miłość może przyjść z czasem. To znaczy niby przychodzi jakiś inny, dojrzały etap później, jednak jeśli od początku brakuje chemii, motylków i szybszego bicia serca, to później tym bardziej tego nie ma. A jak tutaj żyć w czymś letnim i beznamiętnym całe życie? Ciężko będzie, będziesz tęsknić za wrażeniami, być może szukać ich u kogoś innego. Z tego, co napisałaś, to ten proces już się zaczyna skoro ten były powoduje takie emocje. Takie emocje powinien dawać Ci Twój facet. I nigdy nie zgodzę się z tym, że trzeba na sprawę spojrzeć jedynie przez pryzmat rozsądku bo nic innego nam się nie przytrafi. Może w sytuacji gdy stoimy nad trumną jedynie Choć ludzie na miłość czekają czasami naprawdę długo i potrafią żyć szczęśliwie nie wiążąc się z nikim zanim nie spotkają tej swojej drugiej połówki, tak więc nie patrz na wszystko jak na ostateczne wybory, wszystko może się zdarzyć

Coś znalazłam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15050079

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post36865461

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-07-07 o 02:14
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości