Motywujemy się i chudniemy ;D - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 13:25   #1
merylook
Raczkowanie

Motywujemy się i chudniemy ;D

Cześć wszystkim otwieram nowy watek. Tu bedziemy sie motywować ćwiczyć i CHUDNĄĆ

zapraszam
Stary 2014-04-23, 13:35   #2
Dance Macabra
Zadomowienie

Dot.: Motywujemy się i chudniemy ;D

Znacie jakieś skuteczne dietki i ćwiczenia? Niestety na ćwiczenia mam czas tylko w weekendy
Dance Macabra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 13:38   #3
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dance Macabra Pokaż wiadomość
Znacie jakieś skuteczne dietki i ćwiczenia? Niestety na ćwiczenia mam czas tylko w weekendy
Przysiady są super i dają świetne efekty! Robię je codziennie od pewnego czasu i już co nieco widać Zajmują jakieś 5-10 minut więc to niedużo
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 13:54   #4
sasanka92
Raczkowanie

[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;46141733]Przysiady są super i dają świetne efekty! Robię je codziennie od pewnego czasu i już co nieco widać Zajmują jakieś 5-10 minut więc to niedużo [/QUOTE]

Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie przysiady powodują rozrost tyłka(z czego się cieszę) i ud(z czego się nie cieszę). Nie wydaje mi się, by można było schudnąć dzięki przysiadom.
sasanka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 14:00   #5
merylook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dance Macabra Pokaż wiadomość

Jak w weekendy to niestety nie za dużo minimum 3 dni w tygodniu zeby po miesiacu efekty zobaczyć

Ja preferuje Mel B oraz Ewa Chodakowska do tego rower bieganie
Stary 2014-04-23, 14:26   #6
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sasanka92 Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie przysiady powodują rozrost tyłka(z czego się cieszę) i ud(z czego się nie cieszę). Nie wydaje mi się, by można było schudnąć dzięki przysiadom.
U mnie nic się nie powiększa i powoli widzę coraz mniej kg więc jak widać nie każdemu to samo służy
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-23, 14:49   #7
sasanka92
Raczkowanie

[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;46142582]U mnie nic się nie powiększa i powoli widzę coraz mniej kg więc jak widać nie każdemu to samo służy [/QUOTE]

To tylko pozazdrościć
Ja robię przysiady nie po to, by schudnąć, ale żeby wymodelować pośladki. Robię z butelkami wody w rękach. Niestety przysiady mocno działają też na uda... Może mam tendencję do ich rozrostu? A tak mi się marzą smukłe, wręcz chude uda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 19:45   #8
mamuska111
Raczkowanie

Również polecam Ewkę i Mel

Na mnie to działa , chudne i w kg , i w cm .. a zero diety

JEST 58 KG

-------------------------------------------------------

Szczęśliwa matka dwójki wspaniałych pociech

------------------------------------------
mamuska111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 06:27   #9
merylook
Raczkowanie

proponuje od dzis cwiczyc razem
Stary 2014-04-24, 12:15   #10
izkaa84
Raczkowanie

a ile tych przysiadów robicie - serie, czas... ?
Stary 2014-04-24, 13:56   #11
merylook
Raczkowanie

Ja dzis Chodakowska "skalpel wyzwanie" ;D
Stary 2014-04-24, 14:10   #12
sasanka92
Raczkowanie

Ja prację nad tyłkiem i udami.
Znacie może sprawdzone ćwiczenia na wyszczuplenie ud?
Stary 2014-04-24, 15:48   #13
merylook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sasanka92 Pokaż wiadomość
Ja prację nad tyłkiem i udami.
Znacie może sprawdzone ćwiczenia na wyszczuplenie ud?

polecam cwiczenia Mel B brazylijskie posladki oraz Mal B cwiczenia na nogi
Stary 2014-04-24, 16:09   #14
Michalina83
Zakorzenienie

Ja przysiady robię zwykłe i sumo, 3 x15 sumo i 3x10 zwykłych, bo tych drugich nie daję rady. Z obciążeniem wszystko. Na nogi to jeszcze wykroki i odwodzenie nóg. Tydzień temu odkryłam Pump it up i podmieniłam zamiast roweru co drugi dzień. Nie podchodziły mi nigdy te taneczne ćwiczenia ale akurat to mi podeszło. Muzyka fajna, kroki w miarę łatwe, po tym fajnie się rozciąga. Robię też ze 3, 4 piosenki jako rozgrzewkę do ćwiczeń siłowych.

Dzisiaj wolne od ćwiczeń.
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 17:09   #15
kingaa2407
Wtajemniczenie

Ja ćwiczę ostatnio tylko i wyłącznie Chodakowską, kiedyś ćwiczyłam Mel B i tez byly super efekty.

Dance Macabra, w weekend to trochę za mało, powinno się ćwiczyc co najmniej 3 razy w tygodniu po 30 min

Zrzucamy kilogramy...
Dążymy do 60 kg.
kingaa2407 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-24, 17:21   #16
CleoOo
Wtajemniczenie

hej i ja się dołączę
ja swoją przygode ze sportem (a dokładniej z bieganiem) zaczełam 2 lata temu kiedy moja waga dobiła do 63kg! wiem że pomyślicie sobie że to niedużo, ale przy wzroście 164cm wyglądałam poprostu..... ech szkoda gadać. Zaczełam biegać codziennie, co drugi dzień, ja typowy KANAPOWIEC! a motywacją były moje własne zdjęcia na których było widać że mam za dużo ciałka. Od tego czasu schudłam 13kg, ostatnio ważąc sie waga pokazała 50,5kg ale nadal mam wrażenie że mogłabym jeszcze troche schudnąć, i jest ten tzw "strach przed przytyciem" nawet zrobiłam sobie dzisiaj zdjęcia, chyba potrzebowałabym kogoś kto by obiektywnie ocenił nad czym popracować, mam wrażenie że ciało straciło na jędrności, nie jestem zadowolona z pośladków i brzucha
może polecicie jakieś sprawdzone ćwiczenia na brzuch nie obciążające specjalnie kręgosłupa?
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-25, 19:14   #17
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
hej i ja się dołączę
ja swoją przygode ze sportem (a dokładniej z bieganiem) zaczełam 2 lata temu kiedy moja waga dobiła do 63kg! wiem że pomyślicie sobie że to niedużo, ale przy wzroście 164cm wyglądałam poprostu..... ech szkoda gadać. Zaczełam biegać codziennie, co drugi dzień, ja typowy KANAPOWIEC! a motywacją były moje własne zdjęcia na których było widać że mam za dużo ciałka. Od tego czasu schudłam 13kg, ostatnio ważąc sie waga pokazała 50,5kg ale nadal mam wrażenie że mogłabym jeszcze troche schudnąć, i jest ten tzw "strach przed przytyciem" nawet zrobiłam sobie dzisiaj zdjęcia, chyba potrzebowałabym kogoś kto by obiektywnie ocenił nad czym popracować, mam wrażenie że ciało straciło na jędrności, nie jestem zadowolona z pośladków i brzucha
może polecicie jakieś sprawdzone ćwiczenia na brzuch nie obciążające specjalnie kręgosłupa?

To pokaż nam się chętnie zobaczymy twoją na pewno już super figurkę
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-25, 22:00   #18
CleoOo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asgoja Pokaż wiadomość
To pokaż nam się chętnie zobaczymy twoją na pewno już super figurkę
wszyscy mi mówią że sporo schudłam, ale ja patrząc w lustro ciągle twierdze że mogłabym jeszcze i jeszcze.... nie jestem kompletnie zadowolona z jędrności ciała (a raczej z jego braku) szczególnie pośladków
przepraszam za fote w stringach :P chciałam uchwycić to co mam na myśli, nawet na zdjęciach widać skóra nie jest jędrna, tyłek to mój wielki kompleks wiem że dużo pracy jeszcze przede mną, wsumie ta najtrudniejsza czyli wyrzeźbienie ciała.... może znacie jakieś fajne ćwiczenia na pośladki? tylko nie przysiady bo za bardzo obciążają mi kolana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4240031.jpg (24,8 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4240029.jpg (20,6 KB, 114 załadowań)

Edytowane przez CleoOo
Czas edycji: 2014-04-25 o 22:03
CleoOo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-26, 08:47   #19
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Cytat:
wszyscy mi mówią że sporo schudłam, ale ja patrząc w lustro ciągle twierdze że mogłabym jeszcze i jeszcze.... nie jestem kompletnie zadowolona z jędrności ciała (a raczej z jego braku) szczególnie pośladków
przepraszam za fote w stringach :P chciałam uchwycić to co mam na myśli, nawet na zdjęciach widać skóra nie jest jędrna, tyłek to mój wielki kompleks wiem że dużo pracy jeszcze przede mną, wsumie ta najtrudniejsza czyli wyrzeźbienie ciała.... może znacie jakieś fajne ćwiczenia na pośladki? tylko nie przysiady bo za bardzo obciążają mi kolana
Super masz ciało, ja dąże do takiego a jeszcze daleka droga przedemną, zacznij je doceniać, a jędrność otrzymasz ćwiczać teraz już spokojnie dla podtrzymania figury i nie zapominaj o nawilżaniu jej kremami wtedy szybciej nabierze ładnego wyglądu

A co do tyłka to wszędzie piszą że najlepsze przysiady z obciążeniem (tylko koniecznie dobrze wykonane) i efekty podobno są bardzo szybkie po miesiącu widac duże efekty.

Sama sie do nich zabieram ale ten miesiąc to niestety taki stracony mam, szpitale, choroby nie chcą się od nas odczepić.
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-26, 14:11   #20
sasanka92
Raczkowanie

Cytat:
Masz bardzo ładną figurę! Już chudnąć to nie masz z czego
Nad pośladkami popracujesz ze 2-3 miesiące i będziesz po prostu idealna!
Gratulacje
Stary 2014-04-27, 09:31   #21
marcia0484
Raczkowanie

Witam, mogę dołączyć do Was?Ja od ponad roku staram się być aktywna fizycznie-staram się ćwiczyć 3,4 razy w tygodniu, zdarzały się przerwy ale staram się aby nie było ich dużo bo łatwo wypaść z rytmu, na początku ćwiczyłam mel b, później miałam wykupiony pakiet fitness w necie gdzie miałam ustawiony program który na każdy dzień tygodnia ustawiał mi ćwiczenia, później zaczęłam Chodakowską i z nią ćwiczę do tej pory, przeplatam z xhit i gymra i powoli też wracam do mel b. Zakupiłam też rower więc zamierzam korzystać z pogody i wyruszać na wycieczki ostatnio z TŻ zrobiliśmy 45 km, będę też grać w tenisa ziemnego bo też daje niezły wycisk
marcia0484 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 10:36   #22
merylook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcia0484 Pokaż wiadomość
Witam, mogę dołączyć do Was?Ja od ponad roku staram się być aktywna fizycznie-staram się ćwiczyć 3,4 razy w tygodniu, zdarzały się przerwy ale staram się aby nie było ich dużo bo łatwo wypaść z rytmu, na początku ćwiczyłam mel b, później miałam wykupiony pakiet fitness w necie gdzie miałam ustawiony program który na każdy dzień tygodnia ustawiał mi ćwiczenia, później zaczęłam Chodakowską i z nią ćwiczę do tej pory, przeplatam z xhit i gymra i powoli też wracam do mel b. Zakupiłam też rower więc zamierzam korzystać z pogody i wyruszać na wycieczki ostatnio z TŻ zrobiliśmy 45 km, będę też grać w tenisa ziemnego bo też daje niezły wycisk

Zapraszam serdecznie to bardzo aktywna jestes i jakies efekty sa ?? pochwal sie nam
Stary 2014-04-27, 11:00   #23
laleczka12345
Przyczajenie

Hej Ja postanowiłam tańczyć ZUMBE MUJER podobno pomaga zrzucić zbędne kilogram. Tańczyłyście? jak wrażenia i oczywiście efekty
laleczka12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 12:11   #24
sasanka92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laleczka12345 Pokaż wiadomość
Hej Ja postanowiłam tańczyć ZUMBE MUJER podobno pomaga zrzucić zbędne kilogram. Tańczyłyście? jak wrażenia i oczywiście efekty
Nie znam, ale każdy ruch, każde ćwiczenia wykonywane systematycznie zbliżają nas do upragnionej sylwetki
Stary 2014-04-27, 14:42   #25
marcia0484
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez merylook Pokaż wiadomość
Zapraszam serdecznie to bardzo aktywna jestes i jakies efekty sa ?? pochwal sie nam
Spektakularnych efektów nie widzę, waga raczej bez zmian-dlatego rzadko się ważę, centymetry też za bardzo się nie zmieniły, na pewno sylwetka się zmieniła, bo jak mój brzuch nie jest wzdęty i nogi nie są spuchnięte(to moje przypadłości z którymi się męczę) to widać że ćwiczę a nie leżę na kanapie całymi dniami Wszystkiemu winne jest odżywianie, w tygodniu jem bardzo zdrowo, ale w weekend niestety nie mogę się oprzeć słodkościom i chodzę ciągle głodna
marcia0484 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 16:51   #26
ForeverYoungMusicLover
Przyczajenie

Cześć Wszystkim
Ja mam za sobą 13 straconych kg, teraz modeluję brzuch, pupę i nogi. Jestem w trakcie szóstki, więc też liczę na motywację.

~ CleoOo na pośladki polecam Mel B
~ laleczka12345 tańczyłam ZUMBE MUJER, na pewno jest to ciekawe i szybko się nie znudzi, o efektach ciężko mi mówić, bo nie robiłam tego regularnie, ja łączyłam z innymi ćwiczeniami

Macie jakieś ćwiczenia do polecenia na wewnętrzną stronę ud?
Stary 2014-04-27, 17:10   #27
Michalina83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ForeverYoungMusicLover Pokaż wiadomość

Macie jakieś ćwiczenia do polecenia na wewnętrzną stronę ud?
odwodzenie nóg w boki, najlepiej z ciężarkami albo przynajmniej z szarfą na nagach. Ja robię tak że wiążę gumę na nogach i robię 4 kroki w bok w jedną stronę i 4 w drugą i tak kilka razy.

Poprawiam to przeczytałam że na zewnętrzną stronę.
Na wewnętrzną to ja mam takie urządzenie jak motylek (agrafka) i zaciskam 3 x 30. Robię jeszcze tak że zaczepiam zwykła taką grubą gumę o coś co się nie przewraca (u mnie to jest rurka w szafie albo o rower stacjonarny i robię wymachy w nogą do środka.
Można jeszcze na leżąco z ciężarkami. Leżysz na boku i podnosisz nogę (dolną) do góry tak żeby pracowała wewnętrzna strona ud.

Edytowane przez Michalina83
Czas edycji: 2014-04-27 o 17:19
Michalina83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 17:18   #28
ForeverYoungMusicLover
Przyczajenie

Okej Ja właśnie czegoś potrzebuję na wewnętrzną stronę ud, jak na razie robię przysiady.

Edytowane przez ForeverYoungMusicLover
Czas edycji: 2014-04-27 o 17:26
ForeverYoungMusicLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-27, 21:55   #29
mmadzik
Zadomowienie

GG do mmadzik

Hejo można dołączyć?
Stary 2014-04-27, 23:51   #30
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ForeverYoungMusicLover Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim
Ja mam za sobą 13 straconych kg, teraz modeluję brzuch, pupę i nogi. Jestem w trakcie szóstki, więc też liczę na motywację.
13 kg gratulacje ja potrzebuję co najmniej 15 tak wiem to bardzo dużo chęci mam duże i do ćwiczeń i nawet dziś zaczęłam biegać jeżeli to można na tym etapie nazwać bieganiem tylko mój problem w tym że się szybko zniechęcam. Proszę opowiedz jak to zrobiłaś że tyle schudłaś i w jakim czasie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości