|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy wypada...?
Hej Dziewczyny!
W przyszły piątek idziemy z TŻem na Wesele, jesteśmy ze sobą dobre osiem lat, ale bez Ślubu. Mamy 3,5 letniego synka czyli żyjemy jak stare, dobre małżeństwo Mam dylemat związany ze zwyczajem łapania welonu przez panny zgromadzone na sali, a mianowicie zastanawiam się czy wypada mi brać w tym udział? Co myślicie?
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wypada...?
Cytat:
Więc myślę, że też możesz. Zawsze może się zdarzyć, że Twój TŻ złapie muszkę
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uważam że nie musisz łapać, skoro macie dziecko i mieszkacie od lat ze sobą... A tak naprawdę to zależy od tego co Ty uwazasz
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym łapała. Złapanie ma wróżyć szybkie zamążpójście, więc skoro nie jesteś mężatką to nie widzę powodu, by nie brać udziału w takiej zabawie
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
moja koleżanka jest teraz w ciąży, także bez ślubu, na moim weselu będzie miała kilkumiesięcznego dzieciaczka i nie ma ochoty łapać bukietu/welonu bo twierdzi, że wianek już dawno straciła
na wszystkich weselach, na których ja byłam łapały niedzieciatki i niemężatki (nie wliczając wdów i rozwódek) także wszystko zależy od Ciebie
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odzew Dziewczyny
![]() Przemyślałam to sobie i szczerze mówiąc nie mam ochoty na branie w tym udziału, po prostu nie czuje takiej potrzeby. Nie czuje się jak panna do wzięcia, nie mam parcia na ślub, więc na co mnie to
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

Mam dylemat związany ze zwyczajem łapania welonu przez panny zgromadzone na sali, a mianowicie zastanawiam się czy wypada mi brać w tym udział? Co myślicie?