![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Porzucił mnie dla Iranki, którą znał tydzień...nie umiem żyć bez niego
end
Edytowane przez Dulcinee Czas edycji: 2014-08-06 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Porzucił mnie dla Iranki, którą znał tydzień...nie umiem żyć bez niego
Przyznaj.. nie bylo idealnie prawda ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem ich zwiazek ma bardzo marne szanse na przetrwanie, w jakim oni języku się porozumiewają?
Nie wierzę że w ciągu tygodnia poznał bardzo dobrze te dziewczynę, aż do tego stopnia, żeby stracić dla niej całkowicie głowe... Może czegoś Ci nie powiedział? Facet zrozumie swój błąd z pewnością, ale mam nadzieje ze Ty też zrozumiesz jego błąd i nie wrócisz do niego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wiesz, że jak do siebie wrócicie to nie będziesz spokojnie spać, prawda? będziesz ciągle myśleć czy Cię nie zdradza. Zakochał się, może lepiej, że Ci się przyznał, że nie kręcił na boku. Straszni Ci współczuję ![]() Trzymaj się, dasz radę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Powiem tak: MOŻE JEST SZaNTAŻOWANY?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- nie dorabiaj sobie ideologii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Spokojnie, pozna ojca, braci, kuzynów i wujków Iranki to wróci do ciebie z podkulonym ogonem. Tylko, żeby ci nie przyszło do głowy witać go z otwartymi ramionami i uśmiechem na twarzy. Pewnie będzie się tłumaczył, że popełnił błąd, że to tylko jeden raz, że nigdy więcej... i pewnie mu wybaczysz, ale przynajmniej nie rób tego od razu. A koleś, tak jak napisałam, podejrzewam, że niedługo do ciebie wróci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dalcine, Twoja historia jest przykra, jednak postąpił uczciwie od razu zrywając, z czym, jak wiadomo, różnie bywa.
Masz teraz dwa wyjścia, jedno i drugie tak samo trudne. Albo będziesz czekać - ile nie wiadomo. Może już do Ciebie nie wróci a może wróci, bo jego uczucie do tej kobiety może być chwilowe i wkrótce będzie żałował, że z Tobą zerwał. Albo dasz sobie spokój. Nigdy nie byłam w żadnym związku ale jestem w stanie wyobrazić sobie, że to nic prostego. Jeśli jednak nie chcesz tracić czasu to moim zdaniem jest to jedyne właściwe rozwiązanie Twojego problemu. Zajmij się sobą, znajdź jakieś zajęcie (maluj, pisz, żeby wywalić złe emocje), zacznij uprawiać jakiś sport, wyjedź gdzieś ze znajomymi, pójdź do psychologa, porozmawiaj z bliskimi, pójdź na jakiś wolontariat. Rób cokolwiek byleby oswoić się z nową sytuacją. Tylko oczywiście uważaj z używkami i z czekoladą, w takich sytuacjach łatwo przeholować... Wybór należy do Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To smutne bo raczej nikt nie zasługuje by tak zostać potraktowanym - ale nie uwierzę, za żadne skarby świata, że przedtem wasz związek był idealny.
Co z tego, że mówił to i tamto. Słowa w pojedynkę nie znaczą wiele. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Rozmawiają po angielsku.
Byliśmy normalną parą, czasem się spieralismy ale to normalne. On sam zaproponował mi przed wyjazdem wspólne zamieszkanie...ze jak wroci to czas najwyższy. Uprawiam sport, rysuje. Ale to już mnie nie cieszy, nic mnie już nie cieszy...bo tesknie za nim Wiem,jestem głupia ale chciałabym by wrócił...czekalabym ile trzeba...Ale wiem,że tak się nie stanie Najgorsze,ze 2 tygodnia po rozstaniu przyszła od niego pocztówka z Iranu wysłana 10.04 oczywiście pełna czułości Edytowane przez Dulcinee Czas edycji: 2014-06-17 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Biedna. Skad wiesz ze nie wroci? Moze wroci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Gościu pożałuje tego bardzo szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Tak mi się wydaje,jest bardzo konkretny, że nawet jakby chcial to mu duma na to nie pozwoli
Chociaż nigdy w takiej sytuacji nie byliśmy więc nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Pierwszy raz mam nadzieje ze chlopak wroci. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem, to Iranka, na dodatek żyjąca w samym Iranie, musiałaby chyba zwariować żeby związać się z chrześcijaninem. Naprawdę jakoś trudno mi uwierzyć że oni się tam tak na luzie spotykają, przecież dziewczyna która jeszcze jest niezamężna pewnie nadal mieszka z rodzicami, a do rodziców pewnie w ekspresowym tempie doszłyby informacje że ich córka randkuje z jakimś Polakiem. W Egipcie na przykład związki nawet dwójka ludzi tej samej narodowości ale innej wiary (ona muzułmanka, on chrześcijanin) kończą się zawsze nieciekawe, z rozlewem krwi włącznie. A chrześcijanin, na dodatek Europejczyk? Trudno mi uwierzyć w tą historię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Dla Irańczyków Europa nie jest lepszym światem, tylko krainą rozpusty i demoralizacji. Mówię zwłaszcza o tych, którzy Europejczyków oglądają głównie w telewizji. Poza tym na małżeństwo mieszane może sobie pozwolić mężczyzna, nie kobieta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dla dziewczyny która żyje w kraju w którym kobiety nie mają nic do powiedzenia Europa jest lepszym światem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
przede wszystkim nie rozumiem dlaczego on pojechał sam na jakąś wyprawę autostopem po krajach islamskich - ani to mądre, ani bezpieczne
![]() i nigdy nie przestanie mnie zadziwiać z jaką łatwością niektórzy ludzie potrafią wywalić do śmieci kilka lat wspólnego życia i zostawić z poharatanym sercem osobę, którą ponoć kochali, dla jakiejś nowej miłostki. nie rozumiem nagłego odkochania się, no ale nawet jeśli ktoś nagle mocno zafascynuje się kimś nowym - to nie rozumiem jak można w ogóle nie myśleć o partnerze/partnerce, których ma się zamiar rzucić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To Europejkom się tak wydaje, one wcale nie czują się takie pokrzywdzone. To, co dla Ciebie jest wolnością, normalnością czy szczęściem, takiej Irance może się to nawet nie mieścić w głowie. Mam kontakt z paroma dziewczynami z krajów muzułmańskich i one wcale nie czują się nieszczęśliwe, wręcz przeciwnie. A europejczyków uważają za ludzi pozbawionych temperamentu, chłodnych, nierodzinnych i nie tak przyjacielskich jak otwarci ludzie z ich krajów. Nie wliczając tego, że jesteśmy kompletnie zdemoralizowani i kompletnie gdzieś mamy przykazania naszej wiary, masowo uprawiając seks przed ślubem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
jeśli to prawda autorko to się nie martw.
duża szansa że bracia tej iranki niedługo poważnie porozmawiają z twoim ex. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Na co byś miała czekać pokornie "ile trzeba"? Aż się gościu wyszumi z inną i zechce sobie o tobie przypomnieć? Litości, dziewczyno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dziwna sytuacja, aż ciężko uwierzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja również nie rozumiem , dlatego postanowiłam o tym napisać.
Edytowane przez Dulcinee Czas edycji: 2014-08-06 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Bardziej już zadręczyć się nie mogę, i tak czuję się jak trup
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Niepotrzebnie się zadręczasz i szukasz dziury w całym.
Mam znajomego pochodzącego z Iranu, który mieszka w Szwecji. Myśli i funkcjonuje jak przeciętny Europejczyk. Podejrzewam, że ta Iranka za bardzo się od Ciebie nie różni. Może tylko tak jak ona jest dla niego egzotyczna, tak i one jest odrobiną egzotyki dla niej. Plus działa efekt wakacyjnej miłości bo ludzie na wakacjach zachowują się inaczej niż na co dzień i dla niektórych jest to bardziej atrakcyjne. Ja na Twoim miejscu dałabym sobie z nim spokój i tyle. A jak już chcesz coś czytać o Iranie to sobie chłopaków pooglądaj bo czasem są bardzo przystojni, np. Ci z zielonymi oczami. A nie nim się przejmujesz. A po co? Jak jest durniem i egoistą to powinnaś być mu wdzięczna, że teraz Ci pokazał, że tracisz z nim czas a nie np. po 10 latach bycia razem. Są na świecie też wartościowi faceci jak mój TŻ i życzę Ci spotkania kogoś takiego.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.