Gdzie bielizna?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-15, 07:32   #1
estranea
Raczkowanie

Gdzie bielizna??

Gdzie kupujecie bielizne??tak z ciekawosci, bo ostatnio pojawily sie nowe sklepy, duzo ich, wiec wolalabym nie eksperymentowacostatnio widzialam nowa linie w atlanticu, mistique, czy kupowalyscie cos juz tam??jak wrazenia??
estranea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 07:39   #2
lain
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie bielizna??

glownie w H&M i New Yorkerze. w obu bardzo odpowiada mi wzornictwo, aczkolwiek H&Mowa bielizna jakby wygodniejsza...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 08:24   #3
Izkaa
Raczkowanie

Sklepem , w ktorym ostatnio robilam udane zakupy bieliźniane był właśnie atlantic.Jestem bardzo zadowolona z biustonoszy tej firmy. Świetna jakośc, bardzo wygodne i super leżą. Naprawde ciężko mi zawsze znależć zazwyczaj odpowiednia dla mnie bieliznę , a atlantic mnie mile zaskoczył.Widziałam tam tez bielizne mistique , ale był bardzo maly wybór i nic nie przypadlo mi do gustu.
Izkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 08:28   #4
parapet
Zadomowienie

zara, ale głównie ze względu na cieniutkie, tasiemkowe ramiączka
choć ostatnio mam ochotę na bieliźnianą zdradę i kupno porządnego push-up'a
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 09:21   #5
201704051255
Konto usunięte

ooo Zara ma fajna bielizne, ale rozmiarowke z ksiezyca, Tezenis, Intimissimi, Atlantic, Sloggi, sklepy internetowe.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 11:48   #6
zawszeboska
Zakorzenienie

Na bazarku .
zawszeboska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 13:29   #7
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

atlantic ma świetną bieliznę, triumph także. niestety w moim mieście cudem jest jesli znajdę coś ladnego i w moim rozmiarze 70B
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-12-15, 16:16   #8
kleo14
Zakorzenienie

hmm roznie.. lubie bielizne cubusa za dobra jakos i wzornictwo
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-15, 16:37   #9
aga.vip022
Zadomowienie

atlantic
Stary 2006-12-16, 15:38   #10
aprilla
Raczkowanie

Zdecydowanie Atlantic. Ich nowa linia Mistique jest rewelacyjna. Ostatnio zakupilam 3 komplety bielizny tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Jak dla mnie rewelacyjna rozmiarowka, sliczne wzory (moje kolezanki sa nimi tak samo urzeczone jak ja), wygodne, ceny bardzo atrakcyjne Kiedys bylam wielbicielka bielizny Intimissimi ale niestety w stosunku do ceny jakosc okazala sie bardzo kiepska a mam komplecikow tej bielizny kilka plus koszulki. Nie polecam, za ta cene nie warto. Poza tym ostatnio Intimissimi ma malo ciekawe wzory, nie potrafilabym znalezc tam nic dla siebie.
aprilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-16, 15:48   #11
ewelinka_111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
glownie w H&M i New Yorkerze. w obu bardzo odpowiada mi wzornictwo, aczkolwiek H&Mowa bielizna jakby wygodniejsza...
w H&M są słodkie majteczki, nie mogę się na nie napatrzeć, ale za to biustonosze mi się nie podobają, większość (oczywiście nie wszystkie) wygląda jakby po jednym praniu miała stracić jakikolwiek kształt. a jakie są jakościowe na prawdę? chętnie się tego dowiem, więc jak któraś ma doświadczenie , to proszę o info

aaa i jeszcze ostatnio oglądałam gorsety i koszulki z usztywnianym biustonoszem-ekstra

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-16, 16:15   #12
aprilla
Raczkowanie

Mam jeden komplet bielizny H&M, bardzo dobry jakosciowo, nie narzekam. Chcialam sobie ostatnio sprawic jakis nowy ale niestety nic nie lezalo na mnie tak jakbym sobie tego zyczyla. Mam wrazenie ze nie za czesto zmieniaja wzory wiekszosc pojawila sie w tamtym roku i ciagle zapelnia polki Zdradzilam wiec ta firme dla Atlantica, a szczegolnie dla ich nowej linii Mistique, o czym pisalam w poprzednim poscie. Ladniejsze wzory i leza znakomicie, czego nie moge powiedziec o 90% bielizny H&M. A wracajac do H&M, mierzylam niedawno usztywniane gorsety i koszulki, o ktorych pisala Evelinka, wygladaly kuszaco ale niestety nie na mnie
Stary 2006-12-17, 22:08   #13
estranea
Raczkowanie

ja nie moge zrozumiec zachwytow bielizna hm, bo moim zdaniem jakosciowo jest ona straszliwie kiepska...ostatnio w ferworze swiatecznych zakupow mialam okazje polazic takze po sklepach z bielizna, na co od dawna nie mialam czasu...moja poczatkowa intuicja byla prawidlowa, i dzieki waszym postom skonczylam w koncu w mistique kupujac dwa komlety...gladki i wzorzysty, i nie wydajac fortuyn
estranea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-17, 22:25   #14
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelinka_111 Pokaż wiadomość
w H&M są słodkie majteczki, nie mogę się na nie napatrzeć, ale za to biustonosze mi się nie podobają, większość (oczywiście nie wszystkie) wygląda jakby po jednym praniu miała stracić jakikolwiek kształt. a jakie są jakościowe na prawdę? chętnie się tego dowiem, więc jak któraś ma doświadczenie , to proszę o info
ja uwielbiam H&Mowe biustonosze za to, ze moj biust w nich swietnie wyglada. tak go sciagaja ladnie do srodka, sa wygodne i bardzo dobrej jakosci (nic sie z nimi po praniu nie dzieje). aczkolwiek biustonosze kupuje takie z haftami i innymi ozdobkami. zwylych materialowych ani z zadnymi snoopymi nie kupuje i nie wiem jak z nimi po praniu. mam tez kilka par stringow tej firmy i tez sie swietnie trzymaja.
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-17, 22:32   #15
Lalik
Zadomowienie

h&m, atlantic, new yorker, zdarzaja mi sie tez bazarkowe zakupy albo w pobliskiej hurtowni bielizniarskiej. od Małża najczesciej dostaje Intimissimi

Lalik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-18, 11:22   #16
Aneth:)
Wtajemniczenie

ja lubie bieliznę w hm-ie za wzory,ale przyznam (jak już wcześniej ktoś pisał) jakość nie jest rewelacyjna. Jednak i tak tam kupuje, bo tam bielizna podoba mi się najbardziej,a przeciętny stanik tez nie wytrzyma długo. Najgorsze jest tylko jak się porozciągają .Lubie też bieliznę z cubusa, no i ubóstwiam z triumph'a, mam 2 komplety,ale aż boje się zaglądać do tych sklepów,bo nie zawsze mogę sobie na tą bieliznę pozwolić
Stary 2006-12-18, 11:23   #17
Seveneleven
Przyczajenie

Jestem zwolenniczką wygody więc nacodzień zawsze noszę atlantica,
ale ostatnio tak jak aprilla zakochałam się w mistique,mnie się bardzo podoba taki czekoladowy w złote paski komplet - na gwiadkę zrobię sobie prezent
to wampowiem jak się nosi.
Seveneleven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-18, 11:52   #18
titina
Zakorzenienie

jeżeli stanik to Triumph bo najlepiej biust trzymaja i bardzo długo służą, chyba ze Victoria Secret lub la Perle

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-18, 13:35   #19
dzindrzej
BAN stały

Podpisuje się pod H&M, cubusem
dzindrzej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-12-18, 16:22   #20
asienkaa87
Zadomowienie

ja rowniez, dodam jeszcze new yorker
asienkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 16:37   #21
kittie07
Raczkowanie

GG do kittie07

h&m chociaz niestety w mojej "wielkiej" miescinie nie ma owego i atlantic
kittie07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 17:33   #22
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia
Thumbs up Dot.: Gdzie bielizna??

Gap Wonderbra, Maidenform, H&M

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 22:54   #23
muron
Zakorzenienie

kiedys kupowalam Triumph i polskie Samanta itp. Od kiedy jest H&M-tylko tam. Mam pokazna kolekcje, moge pstrynac-ale polowe bo reszta w domku (jestem w krainie deszczowcow). Dzis kupilam kolejny komplet. Po wielogodzinnych przymiarkach w Next (cudoooo, ale wrzynal sie), Top Shop-no bomba, cudo, droogie, ale ktos zle uszyl:-(. W H&M sa takie jak lubie:kolorowe, koronkowe, wygodne, dlugotrwale, tanie. I zawsze kupuje ten sam rozmiar. Nawet przymierzac nie musze

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-19, 22:56   #24
muron
Zakorzenienie

acha, nie cierpie atlantica. Z polskich zauroczona jestem marka Konrad.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-20, 12:35   #25
Ines1985
Zakorzenienie

Ja całkowicie przerzuciłam się na bieliznę bezszwową
Nie mogę już nosić biustonoszy usztywnianych czy z jakimiś drutami . Jesli koronki to tylko jako ozdobny dodatek.
Stawiam na wygodę. Chociaż wygodnie nie oznacza nudno :

Edytowane przez Ines1985
Czas edycji: 2006-12-23 o 08:14
Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-20, 17:09   #26
aprilla
Raczkowanie

Ines, tez kiedys kupowalam bielizne bezszwowa ale po kilku latach stwierdzam ze nie byl to dobry wybor. Kupowalam bielize Hanna Style, calkiem dobra firma polska chociaz figi, staniczki, topy bardzo szybko tracily kolor i nadawaly sie do wyrzucenia po kilkunastu praniach mimo ze wciaz zachowywaly fason (to juz chyba cos) Ze wzgledu na to ze nie posiadaja zadnych usztywniaczy bywaja super wygodne ale tez czasem nie formuja biustu tak ladnie jak bysmy sobie tego zyczyly, jak twierdzila moja kolezanka moj biust wygladal w tego typu bielizne wrecz na zdeformowany Mozna teraz kupic usztywniane, korygujace czy formujace ladnie biust staniczki i nie musza byc one niewygodne o czym osobicie sie przekonalam, trzeba tylko znalezc odpowiednia dla siebie firme ktorej rozmiarowka i materialy z ktorej wykonana jest bielizna beda nam odpowiadaly. Dodam ze kupowalam bezszwowowa bielizne bo zawsze mialam wrazenie ze to jest gwarancja wygody, coz niekoniecznie
Stary 2006-12-20, 17:25   #27
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprilla Pokaż wiadomość
Ines, tez kiedys kupowalam bielizne bezszwowa ale po kilku latach stwierdzam ze nie byl to dobry wybor. Kupowalam bielize Hanna Style, calkiem dobra firma polska chociaz figi, staniczki, topy bardzo szybko tracily kolor i nadawaly sie do wyrzucenia po kilkunastu praniach mimo ze wciaz zachowywaly fason (to juz chyba cos) Ze wzgledu na to ze nie posiadaja zadnych usztywniaczy bywaja super wygodne ale tez czasem nie formuja biustu tak ladnie jak bysmy sobie tego zyczyly, jak twierdzila moja kolezanka moj biust wygladal w tego typu bielizne wrecz na zdeformowany Mozna teraz kupic usztywniane, korygujace czy formujace ladnie biust staniczki i nie musza byc one niewygodne o czym osobicie sie przekonalam, trzeba tylko znalezc odpowiednia dla siebie firme ktorej rozmiarowka i materialy z ktorej wykonana jest bielizna beda nam odpowiadaly. Dodam ze kupowalam bezszwowowa bielizne bo zawsze mialam wrazenie ze to jest gwarancja wygody, coz niekoniecznie
Dla mnie to, jak dla otoczenia wyglada moj biust jest sprawa zupelnie bez znaczenia.
Z resztą i tak na to nie narzekam, może dlatego że normalnie mam miseczkę B w porywach do C, więc nie jest to duży biust który w nieusztywnianej bieliznie może jakoś brzydko wyglądac...

Krótko mówiąc - nie oczekuję od bielizny żadnego modelowania czy "układania" biustu. Biustonosz nie musi sprawiać aby mój biust wyglądał na większy czy coś w tym stylu.

Po prostu mamy inne oczekiwania w stosunku do naszej bielizny.

Stary 2006-12-20, 17:55   #28
aprilla
Raczkowanie

Ines, oczywiscie ze kazdy moze miec inne oczekiwania Nasze sie roznia nieznacznie co nie znaczy ze jedna ma wiecej racji a druga mniej Moje przejscie z bielizny bezszwowej na zwykla bylo stopniowe i coz, nie kryje tego, zwiazane w duzej mierze z tym, ze przybylo mi troche latek a w pewnym wieku biust wymaga wiecej zachodu i wiecej ingerencji z naszej strony zeby jego wyglad nas satysfakcjonowal Z naciskiem na 'nas' (mnie, Ciebie, kazda jedna kobiete), bo wbrew temu co chyba sobie pomyslalas czytajac moj post (a moze nie mam racji?), nie jest tak, ze licze sie z opina otoczenia jesli chodzi o wyglad mojego biustu. Najwazniejsze dla mnie jest to jak ja czuje sie w wybranej przez siebie bieliznie, sugestie otoczenia owszem biore pod uwage ale ostatnie zdanie nalezy do mnie
Stary 2006-12-20, 18:08   #29
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprilla Pokaż wiadomość
Ines, oczywiscie ze kazdy moze miec inne oczekiwania Nasze sie roznia nieznacznie co nie znaczy ze jedna ma wiecej racji a druga mniej Moje przejscie z bielizny bezszwowej na zwykla bylo stopniowe i coz, nie kryje tego, zwiazane w duzej mierze z tym, ze przybylo mi troche latek a w pewnym wieku biust wymaga wiecej zachodu i wiecej ingerencji z naszej strony zeby jego wyglad nas satysfakcjonowal Z naciskiem na 'nas' (mnie, Ciebie, kazda jedna kobiete), bo wbrew temu co chyba sobie pomyslalas czytajac moj post (a moze nie mam racji?), nie jest tak, ze licze sie z opina otoczenia jesli chodzi o wyglad mojego biustu. Najwazniejsze dla mnie jest to jak ja czuje sie w wybranej przez siebie bieliznie, sugestie otoczenia owszem biore pod uwage ale ostatnie zdanie nalezy do mnie
Nieee nie pomysałam że opinia otoczenia jest dla Ciebie na pierwszym miejscu.
Tylko napisałam że dla mnie jest "gdzieś tam na końcu", tzn naprawde nie zwracam uwagi na to czy mój biust bedzie sie podobal otoczeniu czy nie . Smiesznie to brzmi .
Najwazniejsze że się podoba mnie i mojemu TŻ
A dopóki mogę, będe stawiac na wygode. Może za kilka lat uznam że jednak powinnam mocniej "podtrzymywac" i "kształtować" pewne cześci ciała .
Narazie bezszwowe biustonosze z mikrofibry dobrze spełniają swoje zadanie . Tylko się boję że kiedyś trudno mi będzie wrócić do drutów i usztywnień. Obecnie jeden dzień w takim staniku to dla mnie męka.

Stary 2006-12-20, 18:49   #30
kesii
Raczkowanie

gacie jak narazie to tylko z gatty... biustonosze sportowe takze z gatty... natomiast biustonosze inne, jak to moja mam mówi "na rozbierana randkę" to z polskich firm bieliżniarskich, nawet nie wiem jak sie nazywaja ale nosza sie cudownie i piersi wygladaja w nich oblędnie. teraz poluję na jakąś porządną, ładną felinę. podobno maja genialne biustonosze a szukam takiego hmm ... "profesjonalnego" .
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości