|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
WSB - Finanse i rachunkowość
Witam.
Skończyłam dopiero 1 klasę szkoły średniej, ale już dla własnej znajomości szukam interesujących mnie studiów. Znalazłam idealną dla mnie ofertę, jaką proponuje Wyższa Szkoła Bankowa. Studiowanie dzienne, w tym tylko 3 dni w tyg., więc mogłabym poświęcić się pasji lub chodzić na kursy, czy do pracy. Bardziej przemawia do mnie ta oferta od WSZiB. Chciałabym się dowiedzieć, jak to wszystko wygląda w praktyce, a szczególnie na kierunku Finanse i Rachunkowość, aczkolwiek usłyszę również opinii na temat innych specjalizacjach oraz proszę wpisać miasto, w jakim znajduje się szkoła. A także, czy przyczynia się do pomocy w znalezieniu pracy, czy oferuje jakieś korzystne wyjazdy, praktyki ... ? Interesuje mnie również proces dostania się do WSB (przedmioty maturalne, punkty), a także jeśli ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat miejsc do mieszkania również z chęcią poczytam. Ogólnie, jak wygląda codzienność studenta uczęszczającego do tej szkoły - na kierunek Finanse i Rachunkowość. Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam. Kaja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WSB - Finanse i rachunkowość
Ale w jakim mieście chcesz studiować?
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Myślałam nad Wrocławem, ale usłyszę opinii na temat WSB w każdym mieście, w jakim jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jeżeli chodzi o WSB Wrocław to słyszałam wiele pochlebnych opinii o tej uczelni. Wydaje mi się, że jest dobrym wyborem jeśli chodzi o tak zwane biznesowe kierunki. Studiuje tam kilku moich znajomych. Z opowiadań wiem, że wykładowcy są związani na co dzień z praktyką tak więc przekazują konkretne umiejętności. Dużo nauki, to pewnie się domyślasz, ale większość przydatna w życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.