|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() SUPER sałatka!
Sałatka:
*Kapusta biała *Pomidory *Czerwona fasola (z puszki) *Kukurydza słodka (z puszki) *Groszek (z puszki) *Ogórek kiszony *Świeży ogórek (najlepiej pokroić go w plastry) *Marchewka (starta na tarce, ale na większych "oczkach") *Może być papryka ze słoika (ale niekoniecznie) Sos: *Majonez *Suszony koperek *Czosnek granulowany *Przegotowana woda (na końcu) Dla sosu nie ma określonych proporcji, choć wiadomo, że majonezu najwięcej (np.mały słoiczek), troszkę koperku i czosnku i zalewamy przegotowaną wodą tak żeby był bardziej rzadki niż gęsty. Jeśli nie czuć w ogóle np. czosnku to po prostu dodajemy przyprawy aż bedzie takie jak chcemy ![]() Nie wlewamy sosu do sałatki tylko bierzemy sobie na talerzyk, miseczkę i wtedy polewamy sosem i....jemy ![]() Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2005-11-03 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: SUPER sałatka!
Brzmi zachecajaco. Na pewno wypróbuje ten przepis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: SUPER sałatka!
Fajny przepis ja robiłam podobny, polecam gorą bo bardzo dobra sałatka:
![]() kapusta młoda /poszatkować/ koperek pomidor - 2 /pokroić w kostkę/ pieprz sól majonez Wszystko wymieszać i gotowe. Można dodać 2 jajka ugotowane na twardo. Spróbujcie naprawdę dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.